icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
9. jan 2012

@adelaida33 dnes ideme ku dr. keď sa malá vyspí, som zvedavá čo mi povie.. :-/ inak už dosť kašle a už tak vlhko, tak dúfam, že to už pominie.. len aby to na priedušky a pľúcka nesadlo toho sa najviac bojím.. ☹
inak kočky, dnes som skúšala tie ovsené vločky... xixi.. konečne a s tou broskynkovou výživkou, mala to papala ako všetko po prvý krát.. krútila nosom ale spapkala.. ale verím, že to aj tou chorobou, inak by jej chutili odosť viac.. takže máme ovsené vločky do jedalníčka zaradené úspešne.. 😀 aspoň jedno pozitívum na dnes..
inak koľko môže taký kašlík trvať, ak všetko dobre pôjde?

siss_sz
9. jan 2012

@mianc vies ho, hovorim..nam aj 10 dni to trvalo... ale to bolo iba tymi zatecenymi soplikmi kasel..uvidis, ako to mate vy..ale snad nic horsie...

mianc
9. jan 2012

@siss_sz kašlik vám prešiel skôr? no ja dúfam, soplíky nemáme nejaké silné, odsávame a dávame nasivín, v lekárni ho odporúčali tak uvidíme.. inak ja nie som moc za tieto kvapky, skôr to tak pre spinkaním dám aby sa jej lepšie spinkalo..

siss_sz
9. jan 2012

@mianc no kaslik presiel vlastne ked prestal soplik😀 ani ja som nedavala najprv asivin..ale potom, aj nam to dr.odporucala, som davala... tiez tak pred spanim... a co u Dr.? daj vediet...

careamell
9. jan 2012

@mianc Ja mám zaručený na sopel Sterimar s meďou, je to morská vody obohatená tou meďou, nám vždy zaberie na soplíky 🙂 Pokiaľ nemá žlté alebo zelené, tak je to najlepší sprej, aspoň u nás 🙂
My sme dnes boli na poradni, museli sme odobrať moč, lebo ideme na nefrologiu, ale ako na kočku, všetko mu to pretieklo do plienky, tak teraz spí so sáčkom na fanfrláčkovi a čakám, keď sa zobudí, až mm môže zas letieť do laboratoria ho zaniesť 🙂 Jaaaj...
Inak máme 9830 g, som myslela, že aj viac, už je ako jelítko. 🙂

adelaida33
9. jan 2012

@mianc dobre, že idete k dr., aj ja som zvedavá, čo povie, dúfam, že to bude len také ľahké prechladnutie. nebol u vás za posledné dva týždne niekto takto chorí? tak si predstav, že som toľko myslela na tú ryžu, až som dnes malému do obedíka šupla ako prílohu ovsené vločky, ako ti @siss_sz odporúčala 😀 , tiež to má rád. tak azda mu tú ryžu už pozajtra naozaj navarím 😅 .

gm
9. jan 2012

Baby prosím poradte mi ohľadom stravy. Čo nové už môže 10 mes. bábo? Stále iba biele jogurty, aké syry konkrétne /Eidam tehlu?, alebo aké? Dávam iba Lučinu. A napríklad mäsko môžem opražiť na masle? Aj na cibulke, Lebo zatiaľ ho len varím vo vode a to je také bez chuti? A dochucovať jedlá s čím? Zatiľ používam len mletú rascu.
😒

gemini2
9. jan 2012

@gm aj ja by som rada chlapcom rozsirila jedalnicek. ja davam aj pribinacik, neviem, co sa este smie davat..
-ozaj, a syrecek uz moze?

mianc
9. jan 2012

@adelaida33 @careamell @siss_sz tak boli sme doobeda u tej dr. popočúvala malu a aj ju pozrela, hovorila, že to najhoršie by malo byť za nami, keď už teplotka klesá.. ale povedala, že aj zúbky nám idú a to nám môže zhoršovať stav.. chcela nám predpisať na kašeľ mucosolvan ale keď som povedala, že už dávame hedelix, tak povedala, že je to fajn, že teda nech už berieme ten, ale nasivin nám do nošteka vymenila, dala mi na recept robiť nejaké hnedé na vytieranie, vraj to je šetrnejšie k sliznici, tak pozriem názov a potom vám poviem.. a ešte nejaké homeopatické tabletky, ktoré sa rozpúšťajú, tiež to nemám vybraté ešte z lekárne a recepty má mm lebo to išiel povyberať, tak neskôr napíšem čo sú zač.. a pred očkovaním nám poradila nejaká kombinácia homeopatikum na 3 dni, máte niektorá s ním skúsenosti? sú to troje homeopatika po 5 granuliek?

mianc
9. jan 2012

a ozaj povedala nám, že jej ten soplík troška steká na priedušky ale ak by sa kašlik zhoršil máme zajtra prísť.. klop klop, našťastie dnes sa mi zdá už lepšie a aj Timča je kľudnejšia.. včera to bol des, takú nervovú som ju ešte nevidela.. :-/

careamell
9. jan 2012

@gm Z mliečnych výrobkov: jogurty, syr Eidam, Lučina, Cottage, Mozarella.
Mäsko také opražené by ti zjedol také kúsky? Ja by som ešte nedala. Neviem ako kočky. Cibulku vo varenom stave by si mohla. Dochucovať: rascou, pažítkou, ligurčekom, kôprom a majoránkou môžeš.

careamell
9. jan 2012

@gemini2 Ja osobne nie som za Pribináčky. Nedala by som ho malému 😉

gemini2
9. jan 2012

@careamell smiem sa spytat preco? jedia aj biele jogurty ale kupujem aj tie....

janurka1
9. jan 2012

ahojte maminky, ak sa vám páčia háčkované čiapočky tak si pozrite túto stránku : https://www.modrykonik-pro.sk/katalog/firma/jan...

adelaida33
9. jan 2012

@mianc no super, že je to najhoršie za vami 🙂 , tak už nech je po teplote i kašli 😉 ! normálne som zvedavá, čo vám dala na vytieranie nošteka 😕 🙂 .

careamell
9. jan 2012

@gemini2 Ja myslím, že si stačí prečítať zloženie a porovnať ho s klasický jogurtom, napriklad Zvolenským, alebo Hollandia jogurtom 🙂 Určite existujú zdravšie možnosti ako toľko ospevovaný Pribináčik.

magre
9. jan 2012

Ahojte! Tak u nas sa toho hodne udialo, podarila sa nam aj prva prespata noc, aj bez knihy KDSVNS 😉 Tatkovi spadol z postele, v zivote som taky stres nezazila, plakala som spolu s nim, chvalabohu je O.K. Tiez sme mali sople, preslo to takeho zahlienenia, ale nakoniec sme to zvladlli, myslim, ze nam velmi pomohlo C-cko, co som malemu supala do cajiku 🙂 Sviatkovali sme super, aj sme pochatovali aj obligatne navstevy sme zvladli 😀 Maly ma teraz nejake zrave obdobie, co pred nim neskryjem, to by zjedol 🙂

mianc
9. jan 2012

@adelaida33 tak na fľaštičke nie je názov.. :-/ je to hnedé a viac ako 14 dní sa to nemá používať potom to už len vyhodiť, a treba vytierať noštek tým... raz nám ich dala, keď bola Timča malá.. ale tiež som si názov nikde nevšimla.. :-/

adelaida33
9. jan 2012

@mianc hm, hm, no ktovie. tak to bude utajená hnedá vodička 😀 . ale tak super, že bola vaša stará teta dr. ochotná predpísať nejakú jemnú vodičku , aby to timke nevysušilo nosovú sliznicu, ako tie komerčné nosové spreje zvyknú 😖 . ozaj, a tie homeo máš názov?

mianc
9. jan 2012

@adelaida33 hej napíšem ich zajtra do správy, lebo mám to dole v peňaženke a popravde sa mi nechce ísť preto.. 🙂

adelaida33
9. jan 2012

@mianc jasnačka 😉 , to počká 😉 😉 😉 .

sirinka
9. jan 2012

@gemini2 urcite z tvarohovych dezertov je lipanek lepsi ako pribinacek...

sirinka
9. jan 2012

@gm maso by som este neprazila, staci im varene alebo na pare, skor striedat hovadzie, morku, zajaca ak je moznost a kuracie, dochucovat mozes roznymi bylinkami, kopor, bazalka, majoran, fenikel, petrzlenova vnat...

adelaida33
9. jan 2012

ozaj, baby, dali ste drobcom na Vianoce na večeru nejakú rybu? ak áno, tak akú? dík.

asma
9. jan 2012

@gm ahoj ja mam parak a tam malej robim masko.. miluje kuracie stehno dam tam trosicku soly a potom mame akoze vegetu to je taka bylinka nasusenu doma, bayalku a take veci, do druhej casti dam brokolicku a mrkvicku a zemiaky a za 40 min je obed xixiix

mailinka
9. jan 2012

@mianc tu hnedu vodicku predpisuje aj nasa Dr. do nosteka a veru ani ja neviem nazov 😒 .nieco sa mi mari,ze sa ma raz pytala ci mam irs,ale ci je to ono,tak to netusim.ale nikdy mi nepovedala,ze to mozem pouzit len 14 dni,ani v lekarni ma na to neupozornili nikdy.ja to pouzivam dlhsie,tak teraz kde je pravda,a ani na flasticke nemam datum spotreby 😠

gemini2
9. jan 2012

@adelaida33 ja som dala lososa so zemiakmi. aj teraz som kupila lososa ale uz v hotovej zmesi so zeleninou

sirinka
9. jan 2012

@adelaida33 aj my lososa. ale dam jej kludne aj pstruha...

mianc
9. jan 2012

@mailinka no my sme ju mali 2x a dr. nám to nepovedala, ale zakaždým nám to v lekárni povedali a upozornili, že nepoužívať dlhšie ako 14 dní.. že už potom vyhodiť a dať predpísať nové.. :-/ a zaberá vám tá vodička v pohode?

mianc
9. jan 2012

@adelaida33 my sme len kašičku papali.. 🙂