Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Kočky, ako vám papajú detičky počas dňa? Koľko chodov jedia? Mne sa zdá, že ten môj neje vôbec nič. Mali sme jedno pekné obdobie papania, kedy dal všetko, teraz mi zje len jogurt alebo nejakú ovocnú výživu. To nie sú ani dve jedlá denne, pokiaľ mu napr. ten jogurt nezachutí. Myslela som, že je to zo zubov, ale nejde mu žiaden, ani nie je zlý, teploty sme zatiaľ zo zúbkov nemali, takže žiadne príznaky. Začínam mať obavy, aby mu niečo nechýbalo, vitamíny, minerály....Inak priberá pekne, teraz mal 9800 g. Vlastne je celý deň len na MM. V noci papá tak 2-3 krát 🙂 Ja stále pijem, jem, aby som mala dosť mlieka. Je pravda, že za deň sa kojíme aj 5-6 krát. 😲 Už som totál vycucaná.
@careamell ahojjjjj tak moja malá vstava rano o pol osmej, o osmej si dame vianocku a asi 120ml mliečka, obed mame o pol dvanastej to mame bud hustu polievocku si da za tanier, dnes sme mali kuracie stehienko a zemiačky robila som jej to v paraku, o pol štvrtej si dame kašičku, jablcko, jogurt alebo nieco take a o pol osmej po kupani 200ml mlieka... medzitým je skoro s každym koho vidí, chlebík, kukuričné chrumky a tak...
a v noci jeme 1x...
dievčatá ako tu čítam všetkým vám pekne detičky priberajú, sáška má 8640 g, minule som písala že pribrala za 2 mesiace 400 g, ale v piatok sme boli v poradni a nepribrala 400 ale len 140 g za dva mesiace (asi mi neváži tak presne váha),ale lekárka ma ubezpečila že to nieje problém keďže má veľa pohybu tak neviem ☹, a nemeria 78 cm ale 76 asi som ju aj zle odmerala, mlieko pije už iba 2x denne a to ráno a večer, na nutrilóne píšu že by mala aspoň 500 ml ale ona tak max 360 ml ..... , ako tu čítam váhy vašich drobcov tak začínam mať pocit že sáška je akási chudá.....
@careamell ja mojho uz cez den nekojim, iba vecer a cez noc (ale minule som to ratala, je to asi 6x dokopy..haha..
jednak preto, ze som s bala, ze mi nebude papkat potom normalnejedlo, ked bude mat "istotu", ze dostane mliecko, jednak preto, ze raz sa tak ci tak cez den bude "musiet" oducit od mliecka... a myslim, ze teraz to zobral v pohode, nejak zvlast sa po mne "neliepa" a jednak som si chcela trosku urychlit nabehnutie cyklu 😅
no ale tak papa - rano tak stvrt rozka s lucinou, maslom alebo mozarellkou (tu ma najradsej), desiata jogurt, obed nejaka zelenina s masom... olovrant ovocna vyziva a vecer kasicka, niekedy este medzitym nieco mal supnem apotom sa uz zainame kojit..haha..
takze moj papa celkom pekne, chvalabohu...
ale mam kamosku, co kojila cez den tiez vzdy po jedle a iez jej pekne papal..ta to od toho nezavisi..len ja som sa "bala"...
este som sa chcela spytat..je tu nieto, koho babo uz spravilo prvy krok, nebodaj chodi? 😉
nas teraz sa obcas pusti, tak vydrzi stat "dost dlho" - mozno aj 7 sekund..haha.. tak sa celkom tesim, ako to napreduje, ze? 😉
@careamell my ráno vstávame o 6 máme rožok s maslom alebo syrom, okolo 10 máme ovocie alebo jogurt ten zje celý, obedujeme o 12.30 to si dá plnú misku hustej polievky s mäskom, keď sa zobudí máme kašu alebo zbytok obeda, večer sa nakojíme no stále medzitím niečo je teraz momentálne tlačí rožok s maslom a počas dňa aj hamky. Kojím ešte na požiadanie keďže odmieta vodu a čaj. Vážime cez 10 kíl no jesť mu zatiaľ chutí 🙂 keď už nechce spať ☹ .
@careamell ja som obmedzila MM postupne, teraz si iba ozaj cucne od smädu a nenútim ho jesť sú dni keď máme aj diétu a bojujeme s každým kúskom jedla. Určite viem čo mi nezje, skúšala som domáce kaše tie bojkotuje úplne, chutí mu naše jedlo bez korenia takže zdravá výživa u nás nehrozí 😒 ako u manžela. Skúšala som aj tvoje recepty ktoré si tu dala no neotvorí ústa on všetko ovoniava to robil a aj robí starší syn keď navarím niečo nové. Radšej už neexperimentujem a dávam overené recepty zatiaľ priberá pekne a ja som spokojná. Pri staršom synovi som si užila odmietanie jedla on nič nechcel a váha stála, kojila som ho 6m a potom iba obyč. mlieko nič nechcel no zlomilo sa to v roku ale žiadna výhra. Ono treba na to ísť pomaly a určite sa to zmení 🙂.
@careamell my sa rano zobudime okolo 5hod dame si mliecko a spime do 7hod dame si chlebik s maslom potom mame vyzivu okolo 9hod,obed mame o12hod nejaka polievocka alebo mesko so zeleninkou ,okolo 15 hod mame jogurt alebo chlebik s maslom o18 hod kasicka a o 19,30 mliecko.a v noci sa mi zacal budit este na jedno papanie. spapa celkom dost este popritom nejake keksiky alebo piskotky a to mame len 8000g.
@careamell a dookedy chces kojit? asi to aj od toho zavisi... ked ho chces kojit, dokedy sa sam neodstavi... tak asi mu nebudes chciet "prestat davat MM".. no ale ak chces ho niekedy odstavit ze TY a ne nechat na neho, tak podla mna lepsie teraz, ked "len" mrnká, ako ked bude pytat "mama cici, alebo mama mlieko"... alebo "daj daj daj"...
ale to je zase moj nazor, viem, ze niektori nemusia suhlasit 😉
@careamell Tak náš papací deň vyzerá asi takto: Ráno, keď sa zobudí pýta MM, ja sa aspoň preberiem zatiaľ, potom okolo 9-10 jogurt alebo chlebík, pred doobedným spaním zas cucne MM, potom obedík masko-zeleninka, potom MM na poobedné spanie, okolo 3-4 ovocie a vecer o pol 7 kašu, potom sa ideme kúpať a pred spaním znovu mm. V noci 2-4krát. U nás je MM ako upokojovanie pri zaspávaní a dodanie tekutín, keď pije máličko. No mávame dni keď jedlo odmieta a sme len na MM 😒
Čo sa týka váhy tiež máme okolo 8,7kg.
s makkou podrážkou nemáme a tie rak majú tvrdú podrážku a pevnú patu po kotníky a malá je v nich ako kozmonaut 😀 , aké capačky používate?
@angela1 http://babetko.rodinka.sk/babetka/starostlivost...
My máme takéto podobné. Sú aj iné značky, ale mäkká podrážka.
@siss_sz Ved ja som ho aj nechala tak, mliečko som mu nedala aj keď chcel a dala som mu normálne obed, ale nešlo to, odvracal hlavu a jednoducho mi do úst nič nedá. Keď vás tak čítam, ako deti pekne papajú, tak mi je smutno, že ten môj trulko nič nechce. Veď je to taký pekný pohľad, keď otvára pusinu a chutí mu. 🙂
@asma vy mate preeeesne taky isty rezim ako my. hihi 🙂
A co sa tika toho chodenia ste ma maminy pekne zmiatli, lebo ja som vsetkych na okolo co poznam videla, ze davaju detom na prve krocky pevnu topanocku, aby mali v nej pevnu nozinu. A moj uz chodi sam. Prejde mi cely byt niekolko krat. Ale stalo sa, ze cupital aj bosi. Tak teraz neviem ci robim chybu, alebo nie. Taka som stastna, ze pekne chodi....... 😕 😕

@angela1 inac aj chlapcovi mozes zlato, nejaku retiazku s priveskom...