icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

andrea142
13. aug 2010

@hasacka : stačí do tej malej ampulky.

andrea142
13. aug 2010

ja som mala tiež cisársky vo februári to budú dva roky. teraz neviem odkiaľ som to počula ,že sa robí cisársky do dvoch rokov. ja so plánovala otehotnieť až budúci rok 😀 ................ no zadarilo sa skôr 😀 tak uvidíme

sirinka
13. aug 2010

@andrea142 aj ja som tak pocula...u mna budu dva roky az v maji...no ale vidis, moj dr. sa k tomu postavil tak, ze nevidi dovod na dlasi CR...teda pokial bude vsetko ako ma byt...

andrea142
13. aug 2010

@sirinka ja som zatiaľ bola len na ultrazvuku a teraz v pondelok idem znova na ultrazvuk a idem aj už za sestričkou, a dá mi knižku ,minule tak povedal 😀 . no ak keď mi robil teraz ten prvý ultrazvuk tak iba podotkol ,že som mala cisársky ale ešte nič nepovedal. tak uvidíme. u mňa to budú dva roky a mesiac 🙂 ....................... hoci som nerodila normálne ale aj tak sa toho strane bojím, a pri cisárskom som sa dala radšej uspať ako počúvať čo tam rozprávajú. som strašný strachopud. 😅

andiekens
13. aug 2010

@sirinka ale tak si to zazila pri prvom, tak aspon vies, co ta caka..

sirinka
13. aug 2010

@andrea142 mne dal vcera knizku a na ten porod som sa ja sama pytala...ja uspat nechcem, ved cely CR aj zo zasitim trval nieco kratko nad 10 minut...nic ani nehovorili, akurat anesteziologicka mi hovorila, ze uz malu tahaju von a tak...v pohode to bolo a navyse sa s dr. uz dlho pozname, on mi vzdy nejake vtipky hadze, aj pri prvom porode srandovali s muzom...

sirinka
13. aug 2010

@andiekens no prave ze viem... 😝 ja velmi citlivo reagujem na bolest, inac prvy bol rychly porod, len ja som sa cez tu bolest nedokazala na nic sustredit a mala som aj vysoku teplotu, epidural zabral az pri siti...

andiekens
13. aug 2010

@andrea142 juuj, no podla mna nie si 🙂 ja mam vacsi respekt pred celkovou anestezou ako spinalom teda. pri celkovej to je take.. ze ti v podstate nemozu dat nic proti bolesti, kym sa nevybavi dieta. az potom sa podavaju analgetika. takze prezivas brutal bolest len si to akurat nepametas.. 😵

andrea142
13. aug 2010

@sirinka 😀 aj ten môj je taký ,len som sa bála ,že budem niečo cítiť tak som sa dala uspať. som strašná viem ale čo narobím 😅 😅 😅 . ........zotavovanie po CR som mala v pohode ,bolieť to bolelo ale dalo sa to vydržať. .....ešte občas si zvyknem cítiť jazvu.

v pondelok mi to pozrie a uvidíme čo povie.

včera ma bolela hlava ,nakoniec večer už mi bolo hrozne mi išla hlava prasknúť ,napínalo ma na zvracanie. 😖

andrea142
13. aug 2010

@andiekens : no hej ale to si nepamätáš 🙂 .... prebrala som sa na JISke na to ,že mi na brucho dali alebo zobrali niečo ťažké. strašná bolesť. 😅 .......................... ale pamätám sa ,že asi keď ma brali na JISku tak na mňa rozprával manžel ale ešte som nebola celkom pri sebe ,lebo si pamätám akúrat jeho kabát 😀

lenocka80
13. aug 2010

Ahoj maminky. Tak tema porod je rozbehnuta ako tak citam 🙂 Inak k tomu CR. Mam kamaratku, co mala prvy CR a rodila do 2 rokov prirodzene. Vravela, ze je to neporovnatelne lepsie a o rychlosti hojenia nehovoriac 🙂 Priroda to asi fakt dobre zariadila, aj ked to sakramensky boli.... 😝

salonka9
13. aug 2010

ahojte po dlhšom čase sa hlásim, ešte som nestihla prečítať všetky príspevky - nejak veľa ich pribudlo. Ja som bola včera v poradni a už mám aj fotečku. Na krv idem v utorok. Zatiaľ všetko ok, ale tehotenskú knižku ešte nemám, že mi ju vypíše pri ďalšej poradni.
Moja otázka pre tie skôr narodené - myslím-35 a viac -chystáte sa aj na amniocentézu ?

salonka9
13. aug 2010

mne je tiež furt zle a k večeru sa to aj zhoršuje.
Ja som za krvné testy na Downov syndróm a rázštep neplatila. Krv mi kvôli tomu brali zhruba v 15.týždni a keby boli zlé krvné výsledky, tak posielajú na amniocentézu, ktorú samozrejme môže žena odmietnuť.
Pri ženách nad 35 rokov sa posiela na amnio. automaticky,
Ja som rodila obidvoch chlapcov prirodzene. Pri prvom som bola "hrdinka"-odrodili naše mamy, musím to zvládnuť aj ja Pri druhom som epidurál chcela, ale mala som taký rýchly pôrod. že sme nestíhali. Ale teraz som pevne rozhodnutá pre epidurálku. Nejako vekom som viac citlivá na bolesť.

jabadaba
13. aug 2010

@salonka9 add. amniocenteza - ano chystam. Lekarka si aj poznacila,aby ma nezabudla poslat a ja sa nebranim. Ak si dobre pamatam tak niekedy v 17. tyzdni ma chce poslat. Bojim sa, ale chcem to podstupit. Ja som o rok starsia od teba Salonka. 😉

Och, ja uz mam tiez tych nevolnosti po krk. Furt mi je otrasne viac i menej ale nie dobre. Som z toho otravena a ani ma nebavi venovat sa malemu. Chudacik, esteze je taky chapavy, povie maminka si unavena tak oddychuj. Je mito luto, ale som nepouzitelna. A vsetko mi strasne smrdi - ludia dobri, mne smrdi nas cely barak. Koberce, potahy, paplony, vsetko. A ladnicka ked ju otvorim tak ma vystiera. A smrdim sama sebe, lahsie sa spotim a uz ma napina. No nie som normalna. 😖

jabadaba
13. aug 2010

@lenocka80 ee, lenocka, nemozem suhlasit. Kamoska to berie zrejme z toho hladiska, ze pri prirodzenom sa neporanila. Ale ak utrzis riadne poporodne poranenia, tak si pekne na prirodu zanadavas a o prirodzenom porode uz nebudes chciet nikdy pocut. Vsetko je rvelmi relativne - aj cisarsky moze prebehnut s pohodovym hojenim aj prirodzeny moze dopadnut pre zenu otrasne. Nic nie je horsie ako podvozok na kasu, to mi ver. Clovek si nenavybera, keby vedel dopredu to by sa rozhodovalo... 😉

priadka
13. aug 2010

@andiekens chcem sa Ta opytat, ako to vyzera s tou cystou na zltom teliesku - uz Ti zmizla?. Mne v utorok na usg oznamili, ze mam cystu na vajecniku priemer 3cm. Ale cysta na zltom teliesku je zrejme nieco ine?
Ak si spominas, na zaciatku nasej temy sme sa spolu bavili o dvojickach 😵 - ty z dovodu vysokeho hcg a ja preto, ze mi na usg videli este nieco dalsie (najskor ze dvojicka, ale potom lekar povedal nejaky cudzi vyraz a uz ma dalej nemienil informovat - mozno ma nechcel na zaciatku 6 tyzdna vystrasit). Ked som sa na dvojicku pytala teraz v utorok, automaticky nasmeroval usg na vajecnik a ukazal mi tu cystu. Ale aj teraz to odbil tym, ze sa nemam vobec bat, ze cysta sa vstrebe.
Potom som si vyhladavala o cystach v tehotenstve na webe, vraj sa v prvych tt tvoria bezne ako reakcia na rychle hormonalne zmeny a maju tendenciu vstrebat sa, alebo su v neskorsom stadiu tehotenstva schovane za babatkom, nevie sa o nich, a pri porode prasknu.
...dufam, ze sa toho nemusim bat 😕

fugu77
13. aug 2010

@jabadaba ha ha, mne tiez smrdi vsetko. uz nech sme za tym 😉

briketa
13. aug 2010

@priadka
myomy (cysty) ma v urcitej faze zivota takmer kazda zena. je vynimkou ak nie. vo vela pripadoch sa ukazu prave v tehu, lebo vtedy chodis na sono 🙂. v tehu sa cystam dari koli tomu ze zena ma zvysenu hormonalnu produkciu a to ich vyzivuje.
nezhubna cysta - myom (on nich hovorime) je zhluk tkaniva, svalstva. nic ine. ohrozenie plodu moze byt len ak narastie do obrovskych rozmerov a jedna sa o mechanicke tlacenie. toto je zriedkavy pripad. po porode vacsina myomov zase odchadza, lebo hormony sa ukludnia.
ja mam cystu v kazdom tehu, s prvym synom dokonca velkosti grapefruidu. nikto sa nad tym tu nepozastavoval.

baby, prepacte intimnu otazku -kolkatky ste rocnik tie co idete na amnio? ja mam 35, pri porode budem mat 36 ale na nic nejdem.

bebulik
autor
13. aug 2010

ahojte dnes som bola na spominany scrining ale nakoniec ma doktorka poslala domov ze babatko je len 11t a malo 4,35 cm ze ona vie najskor urobit presne merania ak ma babatko 4,5 cm .... preobjednali ma tak pojdem teda neskor
ale potesila nas .... bol pri mne aj manzel prvy krat videl nase druhe babatko a velmi sa tesil 🙂
pekne bilo srdiecko aj ma pekne proporcie a je zevraj take velke ako ma byt

priadka - drzime palce aby sa cista pekne vstrebala

briketa - na otazku na amnio ja nemam tolko rokov, ale pri prvom teh. som mala problemy a rozmyslala som velmi nad tym co ak mi doktor povie ze nase dieta bude postihnute.... rozmyslela som si ze by som si to dieta nevedela vziat.... a s tym suvisi aj moja odpoved ked je zena zmierena aj s tym ze by bola schopna vychovat aj dieta s urcitym postihnutym podla mna na tento zakrok ani nemusi ist....

bebulik
autor
13. aug 2010

@jabadaba - ja som rodila bez epi prirodzene a :( doktorka ma normalne zasila ... po par minutach sa prisli na mna pozriet so spodu a ked za mi tam objavila velka zrazenina tak otvarali sitie este raz ... dobre to dopadlo bola to podla nich len velka modrina ... ale to druhe sitie uz bolo ozaj velmi bolestive....
.... verim ze pri druhom porode to uz bude lepsie

fodorka
13. aug 2010

no ja osm rodila vyse 8a pol hodiny bolelo ako diva svina kedze som musel acleu dobu lezat s injekciou v ruke a pasom cez brucho ani s apohnut nic takze super skusenost.....a to sitie mna sili 45minut lebo ma nakoniec po tych dlhych hodinych"nestihli"nastrihnut takze som s apotrhala aj z nutra aj zvnoka takze pre mna to tlacenie a trhanie bolelo zo vsetkoeho najviac sitie bolelo torsku aj to uz pri konci vsetko ale tak ten moj syncek mi zato stal🙂chvalabohu ma zasili dobre aj muz vravel ze tak koa predtym 😀 ale aj sa to kupodivu rychlo zahojilo az osm sa cudovala...ale aj tak stale dufam ze druhe pojde bez vyvolavacky rychlesjei aj ked viem ze bez bolesti to nebude...

sirinka
13. aug 2010

@fodorka ja som pri druhej musela tiez lezat, mala som odtecenu plodovu vodu a kontrakcie nikde, tak mi dali vyvolavacku a kedze mala bola oocena KP tak hrozilo prepadnutie pupocnika...no ale nastastie som mala epidural a skutocne som necitila ziadnu bolest, kontrakcie boli velke, uplne som sa otvorila, len mala sa bohuzial tlacila za hlavickou...takze som skoncila cisarskym a tie bolesti som si uzila po...ale na epidural nedam dopustit, je to bohovska vec...pri prvej mi ho neskoro pichli, takze som citila bolesti, ale na sitie to bolo perfektne tiez, ani som to necitila, aj ked ja som mala iba mensi nastrih...

fodorka
13. aug 2010

hm ja nevravim ze epidural je zly ale co ja viem uz len to kde to pichaju ja mam aj tak panicky strach z hiel ja neviem ja si to prerpim aj po druhy kra uz via cdeti nechcem a co ja viem ono este to neni take horzn ezeby sa to nedalo vydrzat a ten krasne pocit ked uz bolo po ako maly vyliezol aj bolest presla...tak ja si to zopakujme znovu bez aj ke dbudme urcite "pindat" aj potom ale neva🙂no dobr eidem off dubru noc😨)

sirinka
14. aug 2010

@fodorka epidural sa prave picha v mieste kde uz nie je miecha...

bebulik
autor
14. aug 2010

@fodorka aj ja mam strasidelny strach z ihiel ked pichali epi sestre tak strasidelne zakricala a to mam asi pred ocami doteraz .... ja viem ze mi potom po porode povedala ze to vobec nebolelo a ze potom to bola parada, ale ja som v tom strachopud ....

aj ked....

mozno ste si vsimli relaciu na MTV Ceskej chodia pribehy nastiletych dievcat, ktore tam rodia v priamom prenose, kazda jedna dostala epi a oni tam fakt trosku pomrncali a kazda porodila ani nevedela ako 🙂 neviem ci je to tak dobre zostrihane ale vacsinou to bolo tak

dievcata na izbe si to tiez velmi pochvalovali, ale ked ja som uz so spodu nemala skoro ziadne bolesti im prave nabiehavali a nevedeli si poriadne sadnut....
fuuuuuuu ked si spomeniem ako si potom nevie clovek sadnut............

babofka
14. aug 2010

ja na epiduralku nedam dopustit 🙂 medzi odtecenim plodovej vody a narodenim syna preslo takmer 1,5 dna. asi by som nevladala tlacit bez. je pravda, ze po porode ako doznievala, nastupovali aj bolesti, ale dalo sa to zvladnut.

euphoria
14. aug 2010

ja by som bez epiduralky urcite nerodila.a to ani napriek tomu, ze pichanie ihly do chrbta na 3.!!!pokus bol pre mna horsi zazitok ako samotny porod.Ja som citila kontrakcie iba asi desat minut medzi dvoma davkami epiduralky a samotny porod trval 10 tazkych minut..Sice som mala druhy a par dalsich dni silne bolesti,ale to podla mna suviselo iba s jazvou po siti a nie s epiduralkou....

sirinka
14. aug 2010

ja neviem ani o com pisete...ja som po porode uz nemala vobec ziadne bolesti, ani neviem, kedy mi epidural prestal ucinkovat...este prisla dr. za mnou cez den, ci chcem dopichnut a ja vysmiata, ze naco...uz v ten den som aj v pohode sedela...

jabadaba
14. aug 2010

@briketa ja mam 37 a v case porodu takmer 38. Tu je to standard postup, ze zena nad 35 sa posliela, samozrejme moze odmietnut.

mirip
14. aug 2010

@briketa s tými myomami to nie je celkom tak ako hovoríš, síce v tehotenstve rastú a po porode sa zmenšia ale len cysty miznú myom nie a aj podla toho akého je zloženia ale cysta odíde a myom vačšinou ostane ja mám tiež a aj pri malej som ho mala a po porode ostal a stále je tam a medzi teda po malej kým som zase neotehotnela mi urobil práve on šqrapatu s cyklom lebo cyklus sa mi pohyboval od 23 do 35dnového