icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

nellie_
12. aug 2010

@majloo - jeeej mame rovnaky termin pôrodu 😉 🙂

@andiekens - ja sa tiez dokazem riadne prejedat.. 😅 a este som sa nevazila ale brusko mi uz - hlavne takto navecer vytrca riadne... 😅

nellie_
12. aug 2010

@dominika29 - ty mas teda riadne chute 😉 😀

@jaja003 - to je super, ze uz ti prestalo byt spatne.. 😉 🙂

dominika29
12. aug 2010

@jaja003 no presne ja tak isto, vlastne od zaciatku som vracala iba 4 krat, ale ten zaludok sa mi vkuse chvel, a dnes nic....tak dufam, ze aj zajtra to bude ok...ja vyzeram teraz jak vyzla zizla, tak dufam ,ze uz zacnem priberat...
nuz tak verim, ze dnes sa mi stal ten zazrak ako tebe pred dvoma dnami 😀

veronikapp
12. aug 2010

jaaj je smiešne, aké máme chute 😀
nákupná mánia by bola, len neviem čo kupovať...po dvoch babách mám všetko pre dievčatko...ak to bude chlapec, juuuj sa teším už teraz na nákupy 😀

jabadaba
12. aug 2010

@majloo jezisi majlo to ako keby si tie priznaky o mne pisala. Dnes som si kupila Ginger tabletky, uz mam tej nevolnosti po krk. Baby, ze nakupovat - sak ja sa ledva vleciem, mam obavu ist aj okolo domu nieto to NC. Vo vytahu dnes bol niekto navonany panskym Dolce Gabana, boz ako som trpela tych sest poschodi. 😖 Kedy to uz prejde. Aj ja cakam na zazracny zlom. Vcera som si myslela, ze prisiel, ale v noci mi prislo desne tazko. A je po zazraku. 😝

Mne uz normalne vytrca brucho ked si nedam bacha a mam aj pocit takeho tlacenia ked sa zohnem. Pod pupkom citim akoby prekazku. Boz ako ja by som sa schuti najedla bez rizika tazoby ci blivajzu.

@jaja003 takze vravis, ze okolo deviateho tyzdna to prejde? No kiez by.
Inak zdravim baby, sorry som zacala ponosou, ale musela som sa vyzalovat. Tak prijemne vecerne tehulkovanie nch nam je uz dobre vsetkym.

fodorka
12. aug 2010

jabadaba ty pises o pocitoch ktore presne prezivam aj ja tiez sa citim uplnena "hovno"sprepacenim 😀 u mna ten zlom este neastal pri malom som apsom rano vracala a cely den mi pbolo super no teraz od zacatku som vracala asi 4krat no zle mi je cele dni ako hovado este ked sa ochladzuje vted ymi je celkom fajn tak uz sa neviem dockat ochôadenia....

fugu77
12. aug 2010

@dadaga @ mirip / dakujem za odpoved. tu v usa mi povedali, ze prvy ultrazvuk urobia najskor medzi 16 az 19 tyzdnom. ked pridem na slovensko, budem v 13tt. verim, ze vsetko bude ok a vsetky merania stihnem. drzte mi prsty.

fugu77
12. aug 2010

ked tak citam, ako vam je zle, ako keby som citala o sebe. par dni som si myslela, ze som uz ok a je tu koniec s nevolnostami. mavala som ich len dopoludnia, ale vcera vecer o osmej namiesto vecere .............
mam neskutocne chut iba na slovenke jedla a vadia mi vypary z jedla. schudla som 4kg a cele dni som najaka unavena. tesim sa vsak z toho, ze celodenne 35stupnove horucavy sa uz vytratili. uz aby som bola doma na slovensku. tohtorocna dvojmesacna dovolenka mi pripada nekonecna.

babofka
13. aug 2010

mne bolo pri prvom zle az do 16 tt 😒 , takze cakam, ze ani teraz to nebude ine 😅
zatat zuby a vydrzat 😉 😀

evaka
13. aug 2010

@andrea142, kuriatko... no tak ja som pila kolu na litre hned na prve tyzdne, ked som ani netusila ze som tehotna, som nechapala ako mi chuti, teraz sa s kolou brzim, ale obcas chodim aspon na capovanu kofolu 😀

hasacka
13. aug 2010

Ahojte baby, dlho som tu nebola a nemma cas si citat vsetky komenty, mozno ste tu uz aj rozoberali, co ma zaujima. Doktor mi povedal, ze pri najblizsej kontrole si mozem dat urobit test, ze ci babatko nema downow syndrom, vraj je to spoplatnene .. ja by som si to chcela dat urobit,ale vobec neviem co to obnasa .. boli ste uz na tom niektora? ozaj a aj mi meral panvu a tak a az doma som si vsimla, ze tieto rozmery mam aj v tehu knizke napisane a posledne cislo 19 mam v kruzku, tak neviem, ci to je zle

zanuska
13. aug 2010

@hasacka ja mam to posledne v knizke 18 tak asi by to nemalo byt zle podla mna. baby hore hlavy jak citam tak uz postupne kazdej ustupuje nevolnost tak uz to treba vydrzat aj mne uz je lepsie no mam taky scvrknuty zaludok ze sa neviem schuti najest inokedy som zjedla tri rozky teraz aj jeden je dost 🙂 ale to staci aspon moc nepriberem potom to tazko ide dole 😉

evaka
13. aug 2010

@babofka mne pri prvom nebolo vobec, ale vobec nic, akurat strasna chut na sex 😀 , a teraz sa pripajam do radu ubolenych mamiciek, ktore sa trapia dilemou jest ci nejest? Nastastie nevraciam, len mi je stale tazko ze ledva chodim. Takze ja uz nicomu neverim ☹ Mozno ze sa tebe zasa tentokrat polepsi skor 😉

andiekens
13. aug 2010

@hasacka tie vysetrenia su dobre, ale casto sa vsak stava, ze vyjde falosne pozitivny a potom di daju moznost amniocentezy na 100% potvrdenie. vela mamiciek to zbytocne vystrasi. ale staci sa na to pozerat triezvo. je zaujimave ako tu kazdy pise za co vsetko sa plati.. podla mna je to biznis.

sirinka
13. aug 2010

ahojte...tak vcera kontrola v poriadku, zobrali mi krv a babatko ma 1,5 cm... akurat ma dr. zaskocil, ze by som mohla aj vaginalne rodit po poslednom cisarskom, toho sa trosku bojim, no uvidime....

fodorka
13. aug 2010

aj ja mam posledne cislo pri rozmeroch panvy 19a nemam to v kruzku...ale pr prvom tehu mi ju merali az v porodnici ked osm bola a hovorili ze to je vyborne akurat na rodenie 😀 tak zle to by tnemoze...hasacka aj mne povedal doki ze si zato budem musiet priplatit 5euro tak to neni az taka horibilna suma aj ked osm torksu sklamana lebo by to mala byt smaozrjemost ani uz pomaly platim aj zato ze tam hubu otvorim....

andiekens
13. aug 2010

@sirinka jj, ak prvy porod bola sekcia, druhy nie je automaticky tiez. tiez som chvilu zila v predstave, ze mimco pojde prirodzene a bola som z tej predstavy celkom vystresovana.. viem, ze je to divne, kedze prirodzeny porod ma omnoho menej moznych komplikacia, ale ja mam desny strach z bolesti 😒

sirinka
13. aug 2010

@andiekens mne prave kedysi vravel dr. ze do dvoch rokov sa robi dalsi cisarsky... ja sa prave tiez najviac bojim bolesti a ze "vdaka" nim nebudem vladat tlacit... pokial mi nebudu moct napichnut epidural...uf....

inac bolesti po cisarskom su brutalne...ich jedina vyhoda je, ze mozes lezat a predychavat ale nevyhodou je, ze trvaju omnoho dlhsie a poporodna starostlivost o babatko je ovela komplikovanejsia...

prsky
13. aug 2010

@sirinka kazda citi bolesti inak, aj ked druhy cisarak moze byt zrejme bolavejsi. ja som po postaveni behala ako srnka - bola som na tom lepsie ako baby, co rodili normalne. ale druhe by som aj tak rada porodila sama 😉 inak mne dokina povedala, ze nevidi dovod, preco by som nemohla rodit normalne. a po cs mi odporucila pockat minimalne rok ... asi sa aj v tomto lekari roznia

prsky
13. aug 2010

@andiekens ja som prvu chcela strasne rodit normalne, po 12h bolesti si doktori chceli ist oddychnut (na prekvapenie pri dnesnej preplnenosti porodnic som tam rodila sama), tak mi navrhli CS. bolesti boli velke, tak som to brala vsetkymi 10. dnes viem, ze keby som tam mala podporu v dule, tak to zvladam a vydrzim dlhsie. co uz, clovek sa uci na vlastnych chybach. takze co som vlastne chcela povedat je, ze ak nebudes mat planovany CS pre zdravotne problemy alebo KP, tak sa mozes "vytrapit" aj tak.

sirinka
13. aug 2010

@prsky tak ja som prvu rodila vaginalne a bolelo aj to poriadne, ale ohodne kratsie to trvalo, nastastie bol to celkom rychly porod, aj ked ja som bola dost mimo a cez bolesti a horucku som tlacit nevladala, musela mi pomoct sestricka.
regeneracia po porode sa ani neda porovnat, kedze po cisarskom to bolelo este min 3 mesiace... nehovoriac o moznosti dojcenia v prvom dni...ja som nastastie mala mliecko este od starsej, inac to musi byt dost velky problem z rozbehnutim laktacie pri tak zriedkavom a zlom prikladani...
ja viem, ze sa po cisarskom moze opat rodit vaginalne, ale po urcitom casovom odstupe...tak by ma zaujimalo, ci niekto rodil do dvoch rokov od cisara vaginalne ako to bude u mna...

hasacka
13. aug 2010

jasne, všetko je biznis ... plati s za take veci, ktore by mali byt samozrejmostou .. inak, pytali sa ma aj na to, ci si chcem nechat pre seba ulozit pupocnikovu krv alebo ci ju chcem darovat .. tak ju darujem, lebo kamaratka, ktora ma znameho v ceptre mi vravela, ze je to tiez len biznis... je malo ludi, co vyuziju tu krv a ked ju darujem, mozno niekomu pomoze .. a este jedna vec, ku kazdemu vysetreniu mam priniest aj moc, neviete ci staci do takej tej malej ampulky? ja som sa v tej ordinacii zabudla na vsetko popytat .)))

prsky
13. aug 2010

@sirinka ja som tiez tehu (len este neviem, ci marec alebo april) a mne dokina hovorila, ze kludne mozem po roku od CS otehu a rodit normalne..je to asi dost individualne. ja som po CS nastastie nemala ziadne problemy, aj sme sa hned dojcili a malu prepustali o 30g tazsiu ako bola porodna hmotnost. (a OT nerobila si agility v Skiperi?)

prsky
13. aug 2010

@hasacka staci do malej ampulky, namocia do nej papierik 😀

sirinka
13. aug 2010

@prsky s otehotnenim po CR nie je problem...ved maternica rastie pomaly a postupne, len tie porodne tlaky...no co uz, uvidime ako dopadneme a gratulujem k tehu...

prsky
13. aug 2010

@sirinka dik...moja dokina to myslela tak, ze nevidi problem ani s rodenim normalne ak by som otehu po roku od CS. ono dost zalezi od stavu jazvy.

andiekens
13. aug 2010

@sirinka o casovom odstupe som ja teda nepocula, ale tiez by som povedala, ze ak tak rok by mal stacit. CS by mal byt automaticky pri tretom dietati, ak prve dve sli sekciou tiez.. v CR zvykli pri druhom tehotenstve, ak prve bolo ukoncene sekciou premeriavat jazvu a na zaklade toho sa rozhodovalo. neviem ci sa to robi aj na slovensku teda.
je mi jasne, ze to nebude med lizat po CS, ale o dva tyzdne na to budem mat statnicu, takze budem sa musiet premoct.. 🙂

sirinka
13. aug 2010

@andiekens fuuu, tak to ti nezavidim...ale ked budes mat planovany CR, tak bude o nieco skor ako mas termin...

andiekens
13. aug 2010

@prsky tak to ta celkom obdivujem. ja som hrozny pacient.. ked mi moj mm pichol moju prvu flexku v zivote a chcel mi ju nechat do druheho dna, aby ma nemusel pichat znovu (mala som tazsiu crevnu chripku), tak mi ju chuda musel po dvoch hodinach vytiahnut. normalne som z toho bola hotova a nedokazala som sa sustredit na nic ine.. 🙂 za to keby mi teraz mohli nechat epiduralny kateter by som bola najstastnejsi clovek na svete, ale to zrejme budem s mimcom, tak ci tak 😵 (ja mam totiz sekciu istu uz teraz).

andiekens
13. aug 2010

@sirinka jj, ja viem.. preto aj ked mam termin 8.marca, mala by som sa vlastne pridat k februarovkam..