icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
15. feb 2012

@mianc my sme objednani na zajtra, na prve preockovanie este len...ale mala ma zase sopel...tak om zvedava, co mi dr. povie...prve ockovanie sme absolvovali v auguste...

tinav
15. feb 2012

@mianc to posledné očkovanie na moje prekvapenie v pohode len sa nám do toho pridali zubky takže sme trošku teplotovali ale nebolo to také hrozné ako predtým teraz sme chorí všetci a to je hrozné ledva chodím a manžel je v robote do večera malý tu lozí a stále vyrevuje ☹

mianc
15. feb 2012

@tinav joj, tak ste teraz bez náladky.. snaď budete čoskoro fit, a zúbkov máte koľko? My ešte stále žiaden.. 🙂 takže kedy nám vylezie ten prvý očakávaný to uvidíme, snaď do narodenín to bude.. 😉

ladytt
15. feb 2012

@adelaida33 Áno, poznám, to aj Timko, keď začal loziť začal aj menej spávať, akoby nechcel aby mu niečo ušlo a teraz máme zase obdobie státia-chodenia. Ledva oči drží, ale zlezie z postieľky a už ho niet. Veľa trpezlivosti prajem :D
Čo sa týka torty ja plánujem urobiť smotanovo-piškótovo-ovocnú pre Timka, aby aj on mohol papkať. To či niekto iný donesie inú neriešim, aspoň jednu chcem takú, že a na ňu nemusí len pozerať, ved je to jeho oslava.

tinav
15. feb 2012

@mianc dole máme 3 a hore konečne 2, horné sa nám tlačili od 5.mesiaca a konečne vyšli no ďasienka má naliate na ďalšie zúbky takže budeme to mať teraz veselé ešte k tomu sa ideme sťahovať asi o mesiac keď si predstavím to balenie ešte že sa mi kámoška ponúkla že mi pomôže s malým ,pri staršom synovi sme do roka mali plnú sánku zubov a veľmi rýchlo aj odišli takže manžel malému teraz hovorí že čím neskôr prídu tým dlhšie vydržia 🙂

sirinka
15. feb 2012

dievcata...my uz mame 11 zubov...hore a dole vpredu po sytroch a tri stolicky...

adelaida33
15. feb 2012

@siss_sz 😉 dík za podporu 😅 , viem, ako to myslíš... no uvidím, ako to budeme zvládať obaja 😝 (myslím malého a mňa...).
rozmýšľali sme zatiaľ len o piškótovo-smotanovo-marhuľovej/broskyňovej torte, podobne ako @ladytt ,navrhol ju manžel, ale chcem ju upiecť sama, je to pre mňa dôležité 😵 , zatiaľ ale hľadám inšpirácie...

angela1
15. feb 2012

@mianc znie to výborne 🙂, dala by som si ..... 😀 😀

adelaida33
15. feb 2012

@ladytt no presne, akoby mu niečo malo ujsť, ledva oči otvorené, ale nedá si, chúďa, pokoj...tak je to teda tým "rozhýbaným" obdobím... jáááj 🙂 🙄 🙂 🙄 😉 .

angela1
15. feb 2012

dievčatá čo robievate s deťmi celý deň?, lebo mne už akosi dochádzajú nápady, televízor malá nepozerá vôbec - nezaujíma ju otočí sa iba keď ide reklama Q2 s tými babkami to sa jej páči a teraz posledné 2 dni máme celý deň zapnuté dvd spievankovo 1 a 2 ide dookola to počúva brble si pri tom a občas keď spievajú kolo kolo a rafaelu tak sa aj pozrie, vidí na telku z kuchyne ked varím mám ju tam v ohradke, ale inak počas dňa už neviem čo s ňou robiť, ona by najradšej cupkala ale to sa celý deň nedá - však si už kríže necítim...., tak dajte tip 😀

sirinka
15. feb 2012

@angela1 ked zhanas dobru homeopaticku, tak mirka partlova v ruzinove je vyborna...
http://www.navstevalekara.sk/lekari/homeopatia-...

angela1
15. feb 2012

@sirinka ďakujem 🙂 ,ešte dnes jej zavolám, chcem sa poinformovať kvôli tým červeným líčkam, kožná mi pripadá ako keby sama nevedela tak mi pripadá zbytočné k nej vôbec chodiť a platiť za nič, a zadrela že tie líčka bude mať natrvalo a že nechápe čo by všetky maminy chceli 😠 riešiť čo sa nedá...

sirinka
15. feb 2012

@angela1 uuuzasna pani doktorka...

lisjanka
15. feb 2012

my sme tortu objednali ,,lienku,, tak som sama zvedavá aká bude a ako bude chutiť maly by byť ovocná ...keď sa mala začala postavovať v postielke tak spanie je horšie....neviem koĺkokrát sa postaví kým zaspí, ja ju dám ľahnúť a ona sa postaví a stále do okloa kým sa neunaví úplne,že sa už nevládze postaviť... 😉

siss_sz
15. feb 2012

moj sa zas za ten svet nechce dat prebalit... tak sa vykruca a place, ze az... to neni, ako ked zacal utekat...teraz ma hysaky... nemte to niekto? to preco robi?

a pije tu niekoho babo okrem asmy uz kravske mlieko?

eva76
15. feb 2012

@adelaida33
ovocnú, aj na krstinky sme mali ovocnú a bola fajnová

eva76
15. feb 2012

@angela1
nášho zaujíma tiež len reklama a hudba, keď ide reklama tak nepočuje nevidí.

adelaida33
15. feb 2012

@siss_sz a v čom je to iné? nemôže mať "len" väčšie nervy? lebo aj môj sa jeduje, ked ho chcem poležiačky prebaliť a ak mu nedám niečo špeciálne do rúk (kľúče, mobil, ovládač TV...), tak sa od zlosti rozplače, že ho nepustím kade-tade... no aj tak sa všelijako vykrúca 😀 .
kravské mliečko spomínala aj @nicky655 , že dáva malej, a ja ho občas dávam do varenia pre malého, napr. omáčky.

sirinka
15. feb 2012

@siss_sz u nas ked je v jedle, polievka a tak...

ladytt
15. feb 2012

@angela1 Aj u nás idú pesničky, telka ho baví, ale ja mu hu nepúšťam, snažím sa s ním hrať s autíčkami, vláčikom, staviame kocky trošku počítame knižku, pozeráme z okna, či nie je vonku nejaký havo, teta 🙂, ale väčšinu času chce teraz len behať hore dolu buď za tatrovkou alebo hrochom-to je také na tlačenie chodítko. Keď varím vyprázdňuje šuplíky 🙂 , pomáha mi pri praní, vešaní.... všetky spotrebiče ho veľmi fascinujú. A potom chcodíme ešte von. Tiež mi dochádzajú niekedy nápady.

adelaida33
15. feb 2012

@eva76 nám na krstiny piekla švagriná (synčekova krstná, akože rodinná cukrárka), tiež ovocnú, myslím čokoládovo-jahodovú. aj minule mu na meniny (november) doniesla, myslím malinovú s lentilkami, ale to som mu ešte nedávala, aj ked teda ona bola z toho poriadne šokovaná, že prečo malému nechcem dať jeho tortu... 😀 😝 . no tento raz by som už takú chcela, čo bude od maminky 😔 a všetky jej časti budú preňho vhodné. no a najlepšie, aby aj pekne vyzerala 😀 .

ladytt
15. feb 2012

@siss_sz A to robí už dlhšie či len dnes? Pozerala si pindurika či ho niečo nebolí? Môj sa tiež vykrúca, ale až také hysáky zatiaľ neboli, neviem....

adelaida33
15. feb 2012

@angela1 u nás je to veľmi podobné ako u @ladytt 🙂

careamell
15. feb 2012

Kočky pridávam super recept, čo sme dnes skúšali, jedla som ho aj ja.
Pohánkové guľky v rajčinovej omáčke
Pohánku-Lámanku, opláchneme, nasucho opražíme , zalejeme vodou s bobkovým listom a varíme 15 minút. Cibuľku osmažíme na oleji, pridáme uvarenú pohánku, prelisovaný cesnak, červenú papriku, majoránku, drvený koriander. Spravíme guľky.
Uvaríme rajčiakovú šťavu ( ja som mala domácu od svokrušky) 🙂 , s vodou, bobkovým listom, ak máte papriku, hoďte, bude mať lepšiu chuť, trocha cukru, varíme a potom na prehriatie pridáme guľky.
Malý zatiaľ nepapal, ešte spí, ale mne to chutilo, tak som zvedavá, čo povie šéfino 🙂
Inak my máme štyri zuby, tri dolné a teraz sa nám prerezal vrchný. 🙂

sirinka
15. feb 2012

@careamell no velmi chutne to nevyzera 😅 ale ja nemam velmi rada pohanku, vzdy ju len do niecoho maskujem...
ale tak ja nemam problem, nasa janka sa momentalne najradsej krmi kuskami dreva co nim kurime 😠

eva76
15. feb 2012

my papame takmer všetko, najradšej mrkvu z polievky, len čokoládu nie a som aj rada že ju nechce.

angela1
15. feb 2012

@siss_sz ja som kravské skúšala ale mala ho odmieta takže sme na nutrilone, ale už veľa mlieka nepije za celý deň dokopy cca 400 ml......

angela1
15. feb 2012

óó babulky vy už viete aké torty 🙂 , no mala by som už aj ja nad tým začať rozmýšlať.....

magre
15. feb 2012

Dievcata, uz mozeme kravske mlieko? A tie, co su kojene tak ako??? Len do varenia, napr. zemiakovu kasu urobit? A musi sa to prevarit...? Dajte nejake tipy...

careamell
15. feb 2012

@magre My kravské mlieko nepoužívame a zatiaľ sa ani nechystáme. Do roku by nemali a potom vyskúšame do zemiakovej kaše napríklad alebo do varenia. Do troch rokov by mali len plnotučné, ale nie na bežné pitie, len do varenia, po 3. roku aj na pitie. Ja mlieku aj tak neprikladám nejakú výživovú hodnotu, je to len biela voda, ak chceš vitamíny, dajú sa nahradiť aj iným spôsobom. 🙂