icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
16. feb 2012

@sirinka OKEJ, aj tak ďakujem za každú info 😉

siss_sz
16. feb 2012

no baby, my mame hroznu noc za sebou... najprv som vracala ja, potom sme si isli lahnuta maly sa zobudil na to, ze vracal...do polnoci vracal asi este 6krat...strasne...
ale teraz mu uz zatial nic neni...chuuda...to bolo strasne, jak ho napinalo... :-/

dadka1010
16. feb 2012

@siss_sz Čo to??? Dúfam, že som vás nanakazila 😅 . Ale nie, niečo je asi vo vzduchu, našťastie náš krpček to nedostal, zato sa mu pustili sople a začal trošku pokašliavať, asi to chytil dnes v čakárni, dosť veľa ľudí tak kašľalo a kýchalo a smrkalo 😠 . Tak sa rýchlo uzdravte 😉

careamell
16. feb 2012

Ahojte, čo poviete na dieťa odplienkované v 8. mesiacoch? Nie je to pritiahnuté za vlasy?

careamell
16. feb 2012

@dadka1010 My sme boli tiež kontrolovaný na kardiologii, lebo sme mali taký ten novorodenecký šelest. Máme kontrolu asi za rok, za dva. A čo sa im nezdalo? Povedali ti?

sirinka
16. feb 2012

@careamell no...mozno pri ezplienkovej metode to ide, ale ja ziadne take nepoznam... 😉

careamell
16. feb 2012

@sirinka Jedna marcovka napísala, tak mi to nešlo do hlavy, tiež som o tom nepočula, že sa jej pekne pýta a aj v noci sa zobudí a dá ju vycikať a potom pekne zaspinká.

careamell
16. feb 2012

Nie marcovka, aprílovka 🙂

siss_sz
16. feb 2012

@dadka1010 no virozka nejaka... nastastie to trvalo iba noc a mly to zasal statocne...horsia bola dnesna dieta... mam skusit vecer malu davku mlieka(to som zvedava, co bude robit, ked ho odtrhnem od prsa)...ti lekari si to niekedy predstavuju, ze to je malina...
a my sme kychali a kaslali prresne MESIAC... a ked uz konecne som dobrala posednu davku sirupu... bum, vracanie!!!
tak dufam, ze uz mame na tuto zimu vystaráno :-/

dadka1010
16. feb 2012

@careamell Vraj tam zostala jedna tá nezatvorená dierka a na jeho vek je dosť veľká, tak mi to vysvetlila ľudskou rečou. V správe je toho napísaného veľa, už mi niečo poslala sirinka, tak študujem. Uvidíme po ďalšej kontrole, snáď to nebude vážne, inak nemá žiadne príznaky, nemodrie, nezadýchava sa, prospieva dobre... 😉

careamell
16. feb 2012

@dadka1010 Nám vraveli, že veľa malých detí má tento šelest a je to normálne, do roka by to malo zmiznúť. Uvidíš, bude to ok. 🙂 Držím palčeky 🙂

dadka1010
16. feb 2012

@careamell Aj nám to vravel pediater od narodenia. No teraz sa mu nezdá, že to nemizne, tak nás poslal. Aj tejto kardiologičke sa to na jeho vek nepozdáva. Aj na RTG sa jej to zdalo dosť veľké, aj EKG sa jej nepozdávalo. Takže ideme na to sono. Ďakujem za povzbudenie, snáď bude všetko dobre 😉

sirinka
16. feb 2012

@careamell tha, aj mna by potesilo, ale z predchadzajucich mojich skusenosti to nebudem riesit skor ako v dvoch rokoch...magdu som nechala samu, nech ona da prvy impulz a za dva tyzdne sme oducili dennu aj nocnu plienku...

ladytt
16. feb 2012

@dadka1010 Neboj všetko bude dobré, ten šelest zmizne, ver tomu.

dadka1010
16. feb 2012

@ladytt Ďakujem, dúfam, že máte všetky pravdu a bude to len taký neškodný šelestík 😉

ladytt
16. feb 2012

@careamell
@sirinka No kamoška tiež malú necháva bez plienočky. aká už do šerblíka a vraj aj ciká. Teraz oslávila 1.rok. Tiež som sa čudovala, ale možno sa to teda dá, ak keď si to neviem u nás predstaviť, keď na šerblík si nesadne ani za nič.

ladytt
16. feb 2012

@dadka1010 Ja som tiež vraj mala a vyrástla som z toho.

ladytt
16. feb 2012

Baby poradte prosím nejaké nové receptíky, ktoré vašim drobčekom chutia, mne už dochádza inšpirácia a zas máme krízu v jedení :/ ovocie a jogurt zje, ale obed skoro žiadny, niekedy ani za lyžičku.

slniecko103
16. feb 2012

@careamell my davame maleho na nocnik .a ked sme zacali tak prvy den sa mi maly v noci asi 3krat zobudil na nocnik ,normalne sa zobudil s placom ,ale tak zo srandy som ho dala na nocnik a tolko vypiisal a rano plienka sucha a to bolo asi pred 1 mesiacom ale od vtedy nic

slniecko103
16. feb 2012

@dadka1010 aj my chodime na kardio so selestikom.boli sme v novembri a este ho tam ma ale len taky maly.mame ist na kontrolu az za rok .a aj nas amly plakal ale az ked mu zacala davat na telicko tie gumy ci co to je.

slniecko103
16. feb 2012

dievcata a uz ste boli niektora v tych materskych centrach?pozerala som nieco na nete a plati sa tam vstupne asi 2€ ale neviem ci za den alebo za hodku u nas v kosiciach na sidlisku som nasla 2 centra.ja z vazujem ze by sme uz aj isli ,lebo maly by len na deticky pozeral.a nedajboze ked su deti so skolky vonka tak to je hotovy koniec.len pozerame cez okno na deticky a ani za svet nechce ist dole.mame ihrisko hned pod oknom.vcera prisiel k vchodovym dveram a vkuse mrncal a ukazoval na dvere a ukazoval papa.museli sme ist troska vonkulebo strasne vystrajal.

dadka1010
16. feb 2012

@slniecko103 Aj náš malý miluje detičky a hlavne seba na fotkách 😀 samoľúbec, sa nevie na seba vinadívať, keďže ho máme všade, aj u babkách 😅 . My nechodíme, chodili sme plávať, ale teraz je zima, tak sa snažíme veľkým skupinám vyhýbať 😉

dadka1010
16. feb 2012

Inak náš malý kaká skoro každé ráno na nočník, už asi mesiac. Nie je to 100%, ale na 90% sa vykaká 😉

slniecko103
16. feb 2012

@dadka1010 aj my uz kakame len do nocnika na 99 a kakame asi 2krat niekedy aj 3 krat a pisat ho davam dost casto.

dendy1
16. feb 2012

@slniecko103 ahoj, my chodíme do mater. centra zatiaľ len 1x týždenne, striedajú sa tam Baby herňa (0-18mes) a Baby gym. (10-24mes) voľné hry v telocvični s rôznymi mäkkými prelizačkami a pod. Malá je ako divá za deťmi, veľmi sa jej tam páči. U nás to stojí 1€ na deň / rodinu.
A ešte chodíme plávať do kurzu - tiež je vo svojom živle 😀

lisjanka
16. feb 2012

@dadka1010 ja chodím so starším tiež na kardiológiu,keď bol taký malý ako teraz ten tvoj tiež mu zistili šelest,potom sme boli v roku života a dierka nebola ešte uzatvorená ,potom v treťom roku a ešte to stále nie je OK a teraz nám kázali prísť v 6roku,nič mu tiež nie je, len sa pri vystrájaní rýchlo spotí a je mokrý ako myš,tak dúfam,že to nebude také zlé.... 😉

slniecko103
16. feb 2012

@dendy1 tak pojdeme aj my sa pozriet ved v takom pocasi sediet len doma uz aj mne z toho sibe.a na plavanie sa ani nechystame lebo ked sa maly kupe a nahodou sa ospliecha vodou do tvare,tak hned mi uteka z vane von

dendy1
16. feb 2012

@slniecko103 tiež je malá doma ako malý sršeň 😀 najlepšie je v kočíku - buď spí, alebo sa pekne kochá okolím 🙂 Doma je véééľmi živá a nestíhame jej 😀
Nechcela by si to plávanie s malým skúsiť práve preto, aby si na tú vodu zvykol? V takom kolektíve by mu to išlo lepšie, hlavne keď je taký hŕŕŕ za deťmi 🙂

slniecko103
16. feb 2012

a dnes sme si rozbili trosku pusinku maly stal pri gauci a cistil si zubky (on ju skor hryzol ale ja mu vravim nech si umaje zubky schmatne kefku a kuse tie stetinky ale tak ich kuse ze vyceri zuby akoby si ich umyval,je to take smiesne a maly ma z toho taku radost ke dvidi ze sa smejeme z toho)a sa mu smykla rucka padol buchol s kefkou o gauc a kefku nechal v puse.juuj tak som sa zlakla ked som videla krv.boze baby hned som mala srrdce az v gatiach

slniecko103
16. feb 2012

@dendy1 neviem neviem .mne sa to zda drahe u nas stoji jeden kurz nejakych 65 € za 4 alebo 6hodin.pockame do leta a sa bude kupat na zahrade v bazeniku .aspon dufam