Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@loobka nic si z toho nerob, neviem, co ta strasia..ved ked je skor narodeny (a od "nasich" niektorych babatiek je skoro o mesiac mladsi), este mate aj nejake problemy a musite rehabilitovat, tak je to podla mna normalne...
ja mam tiez kamosku, co museli rehabilitovat, nosili aj ortezu dost dlho... a ich mala (ale je o dva mesiace mladsia jak nase) sa ledva otocila na brusko, ked decka v tom istom veku uz lozili alebo sa stavali na nozicky...
to je podla mna normalne, aj ked vravim, neviem, co mate za problem...
neboj 😉
@gabika783 my sme kupovali na anglickom ebay, vysla nas aj s kurierom cca 230eur.. jazdena luna sa da kupit aj na ceskom MMB, na anglickom zozenies solu aj lunu novu, len nie vzdy predajca posiela aj na slovensko, chce to aj trochu trpezlivosti pockat si na dobru ponuku 😀 inak na oficialnej stranke mamas and papas najdes zoznam dovozcov na SK, tak pripadne skus kontaktovat aj inych, neviem, odkial si chcela brat tu solu
@bezaz wau tak to vás vyšla perfektnú cenu. No dovoz je len ČR aj pre SK, to som už zisťovala. Tu na SK ju predáva aladin a majú akciu za 290 lebo inak nejde pod 400. Veľmi si mi pomohla... skúsim to zvážiť.. lebo máš pravdu Luna je krajšia. Kurnik to je dilema... muž frfle.., že načo nový kočík.. ale ako mu vysvetliť, že kočík je pre mňa nie pre malého 😀
@siss_sz
@mis_ka
@asma
diky baby..v podstate my sme nemali nejaky vazny problem, len doktorke sa na prvej poradni zdalo ze otaca hlavicku iba do jednej strany, tak nas poslala na neurologiu a tam hovori neurologicka, ze hlavicku otaca v pohode,len ze ma slabe brusko...tak sup na rehabilitacie do nemocnice a ked uz nas tam raz mali, hned mi povedali,ze si nas nechaju v evidencii az kym zacne chodit..proste niekedy sa mi zda, ze si len nahanaju pacientov tito doktori..dnes som to s nim chcela cvicit,no reval ako tur,ja na to nemam srdce....a @asma budem sledovat ako to zvladas s dvomi malymi detickami,ja som si nasla vcera na teste II normalne nechapacky, vobec netusim ako (teda ako sa to stalo,tusim,ale kedy neviem) 😀 a to uz chodim na 4hodky do roboty od novembra, no tam budu mat zo mna radost 😀 😀
@loobka ak je to u vas tak ako hovoris, tak by som sa na to cvicenie vykaslala... ja som sa takto vybodla na rehabku, tiez ze nam nic nie je, ale pre istotu, ze mame zase dojst, nedajboze by zaostaval o tyzden od tabulky a uz by sme cvicili, tak som tam uz nesla. medzitym nas pediatricka pochvalila aky je sikovny :D
@loobka XIXIIXIX MOJA KED SOM JA DOSLA K dokymu pre nové balenie antikoncepcie a on mi povedal ze mi ju nenapise lebo asi som terhotna tak som skoro spadla z noh.. doma som si urobila len task zo srandy test s kamoskou ktora je snažilka už vela rokov a ja som tam mala jednu a ducha... a ako to ubehlo a bublinkaaaa je za chvliku medzi nami..
ženyyy, ja už tak čakám na jar, ako na spasenieee. normálne už každý deň ráno kukučkujem z okna, či sa všetok sneh roztopil a furt ho ešte je 😠 . už by som najradšej vytiahla golf.kočiar (s malými kolieskami 🙂 ) a tento športový (s veľkými kolesami ☹ odložila, aj ked som zaň vďačná, lebo bez veľkých koliesok by sme sa s malým na prechádzku dostali tak akurát okolo bloku 😝 ). najhoršie na tom celom je, že v našom byte máme chodbu prechodovú izbu, tzn. že do každej izby sa ide z nej... no a na chodbe máme parkovacie miesto pre tohto tátoša a malého tak fascinujú špinavé kolesá a špinavý igelit, že nič nerobím, len striehnem a predsa sa tam desať razy za deň povytiera a ked nie on, tak aspoň hračky tam "schováva" a potom sa ich snaží statočne olizovať, veď posypový štrk so soľou je hotová pochúťka... 😝 😝 😝 . no už sa teším, ako bude v lete na ihrisku vyjedať piesok z pieskoviska "ochutený" výkalmi pouličných mačiek... 🙄 🙄 🙄 jáááj, pomoooc.
My sme boli na očkovaní v pondelok. Jasné že Linda revala ako tur, po 5 min. sa upokojila a bola ok. Ale na večer začala byť dosť umrnčaná, chcela byť len na rukách a mala trochu zvýšenú teplotu /37,7C/. Druhý deň bol dosť o ničom. len na rukách, bola bez nálady, ale chuť do jedla jej našťastie zostal. Tretí deň bol už ok, už znova vymýšlala, chcela sa "naháňať", "loziť" po schodoch...Len máme akési blbé noci. Do teraz sa budila raz /okolo 4-5/, dala som jej cucnúť a pospala ešte tak do 6.30-7. Ale teraz sa budí aj 5-6x za noc s veľkým plačom a ked sa mi ju podarí upokojiť /na rukách malým hojdaním/, položím ju do postele a o 20-30 min zase to isté 😒 A ako ju držím na rukách prehýňa sa dozadu /ako luk/ a ručí. Ja neviem či ju bolí bruško alebo čo? Nemáte s tým nejaké skúsenosti?
@gm Toto vystieranie a zahadzovanie robil aj náš. Ale náš Matej to robil, keď som ho prestávala kojiť a potrebovala som ho ukľudniť inak ako na cicíku. Neviem čím to môže byť u vás. Prešlo to asi po 3 týždňoch.
Inak noci sú už lepšie, zobudí sa 3-4 krát, niekedy len raz, ráno o pol štvrtej, väčšinou mu zahrejem mliečko a spí ďalej. Cez deň je norvózny, stále sa mi vešá na nohy, mrnčí, keď niekam od neho odbehnem, čo i len na 3 metre, spustí taký rev. Možno majú akurát zase nejaké to svoje obdobie alebo čo.
@adelaida33 Ja tiež ako náhla zabudem zatvoriť nejaké dvera, malý už je pri nich a búcha a zatvára sa predo mnou. Našťastie nemáme voľný vstup do chodby, ale zase máme otvorenú obývačku do chodby a nemáme ešte dorobené schodisko, takže tiež na neho striehnem 🙄 . A neboj aspoň bude mať imunitu 😀
@dadka1010 😀 no super... 😀 . ja zasa veľmi zatvoriť dvere "nemôžem", lebo malý to berie ako vyslovene provokáciu 😀 ...
@adelaida33 Aj náš reve, keď pred ním pribuchnem dvere, ale keď to spravím mimo, tak si to ani nevšimne, ale sem tam ho napadne a zdrhne mi ku zatvoreným dverám ku WC sedí pri nich a reve. Neviem prečo práve tam 😀
@adelaida33 tak mi prvý deň nič, skôr mala bola dosť čulá, čomu som sa dosť čudovala, na druhý deň bola unavenejšia a navečer jej vystúpila teplotka na 38,1 ale ráno sme už boli bez teploty, a miesta po vpichu má červenkavé a mala ich ten druhý deň citlivé, čo prvé dva razy nemala... ale dnes sme už fajn na tom.. tak sa už tešíme a sme v starých koľajach.. 🙂
@adelaida33 Tak v deň očkovania bol úplne v pohode aj hneď po očkovaní len chvíľku pomrnčal. No v noci to začalo. Zobudil sa o pol 3 a nedalo sa mu spinkať, teplotu nemal, ale bol veľmi nekľudný a dnes to pokračovalo. Nožička mu nenapuchla, ale má ju citlivú dosť. Uvidíme, čo bude túto noc.
@ladytt dokelu 😒 ... verím, že už mu je lepšie a že aj táto noc už bola pokojná.
Baby, ja neviem čo sa deje s tým mojím synom, ale ho nespoznávam. Je poriadne umrnčaný, stále by bol len na rukách, hrať sa dokáže, len ak ja pri ňom sedím, niekedy mi musí sedieť na kolenách. Keď chcem niečo urobiť, tak sa mi liepa po nohách, reve, zlostí sa, chodí za mnou mrnčiaci ako havko 😠 🙄 . Dosť ma to vyčerpáva a to už nehovorím, keď ho dám do postieľky a ja niekam odbehnem - WC, povešať prádlo, do kotolne. Huká tam ako by ho niekto bil a tie slzy, keď prídem, bože ako hrachy 😨 . Ja fakt neviem, či je to zase nejaké obdobie, alebo to súvisí s tým, že sme ostali sami a je mu smutno. No ja fakt nie som schopná nič urobiť. Teraz zaspal na rukách, normálne nechápem, lebo už vyše dvoch mesiacov spávame len jeden krát denne, aj to mám niekedy problém ho uspať. A to túto noc spal veľmi dobre, zobudil sa len raz, vypil fľašu mliečka a spal do pol siedmej. Aj vy máte podobný problém?
@dadka1010 moja je umrnčaná len keď jej niečo je.. buď keď chce niečo spapať, alebo chce spinkať a tak.. inak sa dokáže pekne uhrať sama, dám jej knižky a tie dokáže čítať aj hodinu.. 😵 tak ja vtedy veru čo to stihnem aj porobiť.. ale pravdaže musím ku nej odbehnúť a sem tam jej hranie troška opestriť..xixi..
ale tak možno bol drobec len unavený a potreboval si zdriemnuť.. snáď ho to čoskoro prejde.. a možno si vynahradzuje obdobie kojenia, čo nemá a chce byť s tebou a v tvojej blízkosti.. hm?
@mianc Už to u neho badám asi tretí deň či štvrtý, ja už ani neviem, lebo mám pocit, že sa to stupňuje. Ticho je snáď len keď papá 😀 . To že je aj vykakaný, aj napapaný, aj suchú plienočku, nezdá sa že by ho bolelo bruško, ani že by bol unavený. Idem s ním hocikam, skúšame hocičo, jednoducho si stále vyžaduje byť na rukách. Tiež sa dokázal vyhrať sám, aj v kuchyni som mu zvykla vysypať misky, varešky, umelé poháre, to bolo jeho, no teraz kašle na všetko. Možno je to fakt tým, že mu chýba kojenie, ale tak som stále s ním, nemám moc práce, upratať a navariť nejako zvládnem, dokonca aj v noci spí so mnou, na tom sa nič nezmenilo, aj keď sme prestali kojiť 😅 . Joj uvidíme, keď sa prebudí, aký bude 😉
@dadka1010 Toto isté mám teraz ja doma 😉 myslím si, že to je úplne normálne - aj keď je to na nervy ozaj niekedy... to je také "TO" jedno z období... už mi to je niekedy smiešne... dnes robím ráno pri kuchynskej linke raňajky, on zozadu prišiel ku mne, išiel sa postaviť, ako sa chcel zachytiť o moje pyžamové gate, stiahol mi ich ... ja nahatá (úúú hovorím super pohľad, keby niekto vošiel teraz - svokra alebo tak xixi - manžel by sa možná aj potešil 😀 ) ... ale inak ako hovoríš, všade za mnou lezie, na WC, je mi proste stále v pätách a ked ho dám do postieľky, ked idem pre prádlo alebo tak..reveeeeee a reveeeeeee .... ach jaj treba len vyčkať až to prejde ... dnes mi vyliezol na prvé poschodie (čo som ho vôbec nepočula, lebo som bola v tom, že sa hrá na chodbe a pozriem a on tam nebol..len som počula ako hovorí že ci ci - akože na kvetinu, ktorú máme na medziposchodí - skoro som odpadla 😉
@amiiia Presne aj gate mi už pár krát stiahol 😀 , niekedy je to smiešne, ale mne ide hlavu urvať, najhoršie je, že som teraz na neho sama a nemám ho kam "odložiť". Sem tam zájdem k našim, drobca im tam nechám a ja si idem hlavu preluftovať aspon do obchodu 😅 . Dúfam, že to obdobie bude tvrať len krátko, bo ma odvezú 😨 😀
Malý dnes za celý deň spal "až" trištvrte hodinu. Od 10:00 do 10:45. Ale zobudil sa ako ako vymenený. Zase je z neho zlatíčko. Klop, klop, klop. Aby som to nezakríkla. Len bude o držku udržať ho do večera siedmej čulého. Snáď sa mi to podarí. Teraz sa napcháva chrumkami a zapíja čajom 😉 , jeho obľúbená činnosť

@gabika783 no neviem, mne sa sola az tak moc nepaci, ale sak kazdy mame iny vkus 😉 290 je celkom dost, daju sa kupit aj lacnejsie, ale zasa budes mat zaruku, keby daco..
s lunou som spokojna, nemala som ani problemy s prevazenim, myslim, ze za tie prachy, co sme za nu dali je to super kocik a hlavne nema ho kazdy druhy ako fusiony a podobne kociare 😀 jedine, co mi na nom vadi, ze sa neda otacat korba, ale tak to ma maloktory sportak