Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@dadka1010 Dadi my mame s nasim malym to iste a to nebol kojeny od troch mesiacov, takze kojenie mu nechyba ale sprava sa presne tak ako tvoj.byvame u svokry a je tu stale dost ludi takze aj ked by ho chceli pobavit maju smolu lebo on chce len mamu a tata..takze mam aj ja co robit..hlavne ked je mm v praci, niekedy ide aj na dva tri dni, ale zasa je casto doma aspon ze tak..nieto ze nemozem nic urobit ale ani uspokojit svoje bezne veci ako ist na Wc atd..varim len ked je doma manzel alebo navari svokra lebo ja nemam sancu..tiez by som chcela vediet kedy sa bude vediet zahrat sam aspon hodinu denne.uff je to zaberak.a stym nervakanim si myslim ze to ma kazde dieta, nas sa ruca aj o zem no ja len podla situacie ked ta jeho nervozita nie je taka silna a da sa, zaujmem ho rychlo niecim inym, ale ak je to vaznejsie nervakanie, ja mu len hovorim v klude ze sa to nesmie, a necham ho vynervakat, vidi ze to nikam nevedie a ukludni sa..
@martinkaastefanek To že mne už mangel odišiel do práce a chodí aj na dva týždne, takže to by sme nejedli 😀 . Ale nie, niekedy sa dá a aj tak varím na 2-3 dni, keď sme sami. Horšie je to s tým ako píšeš, WC, u mňa aj sprcha, nehrozí váľanie vo vani, nikdy neriskujem, že sa zobudí, aby som nemusela mokrá z vane utekať a tak si narobiť ešte viac roboty 🙄 . Asi sú to len tie ich "obdobia", zúbky a všetko, už nech to prejde 😉
Inak baby dajte inšpirácie na nejaké jedlá, lebo niekedy mám pocit, že už varíme stále len to isté a aké jogurtíky dávate drobcom najčastejšie 😉
@dadka1010 Ahoj, ja malému varím ako pre nás, odoberiem mu a potom to naše dochutím. Často ale varím len jemu. Včera som robila celozrnné cestoviny s paradajkovou omáčkou, cesnakom, bazalkou. On toho moc nepoje, takže som rada, keď aspoň pár lyžičiek dá. Robila som tento týždeň aj pohánkové rizotko. Dnes bude mať zemiakovú kašu s mäskom.
Jogurty mu dávam tak každý druhý deň, a to len smotanové zatiaľ. Nedávam mu ich preto často, lebo máme problém so železom a práve mlieko bráni vstrebávaniu železa do krvi. Inak sme skúšali aj Acidko. 🙂
@careamell Ďakujem, aj ja varím malému s nami, to len keď máme s mm na niečo chuť čo malý nemôže, tak mu varím osobitne, alebo zostane mu predchádzajúceho dňa 😉 . Len sa mi fakt niekedy zdá, že mi dochádzajú inšpirácie, väčšinou aj tak len spapá polievku, tú má naj, ale len vývary, zahustené mu moc nechutia 🙄 . Druhé to len z môjho taniera trošku zobne a toť všetko. Náš má jogurty strašne rád, dávam mu každý deň jeden, niekedy vynechám a nahradím presnidávkou, tú tiež moc nemusí, ale keď dlhšie nemá, tak si niekedy pochutná. Aj ja som mu skúšala dať acidko s rožkom, celkom mu šmakovalo. Ďakujem za tipy 😉
Inak pekné nové foto 😉
@careamell Takže už mu dávaš aj cesnak? a rajčinový pretlak kupovaný?
Čo sa týka jogurtov, Linde som dávala zatiaľ len čisto biely s nejakým nastrúhaným ovocím, ale vždy zjedla len pár lyžičiek a koniec. Pred pár dňami som jej ale kúpila taký malinký Zvolenenský tvarohový /veď rok má čo nevidieť/ a ten jej veľmi chutil. Inak je skôr na presnidávky. V poslednom čase jej dám do ruky banán a to sa jej hrozne páči. Celý ho zje za pár minút...no veľká baba! 🙂
A čo sa týka varenia - stále jej varím osobitne. Príloha /cestoviny,zemiaky, kaša, kuskus../to je raz-dva , mäsko tiež a čo sa týka zeleninky mám ten multifunkčný robot- a to je pre mňa veľký pomocník. Iba tam dám nakrájanú zeleninku a uvarí sa mi nad parou, a potom to v tom aj rozmixujem.
Ozaj používate pri varení pre detičky aj kyslú a sladkú smotanu, kravské mlieko? Či ešte nie?
@dadka1010 Hej, sama si odkusne, požuje a spapá. Ale doteraz som jej tiež pučila s vidličkou. Len pred pár dňami ho uhmatla zo špajze a začala hrýzť /taký neošúpaný!/ Tak som ho rýchlo ošúpala a dala do ruky že čo s ním bude a ona jedla. A to na moje prekvapenie ani veľmi "nenatrúsila"
ja varim malej skoro vsetko ako nam... prestala som tolko solit a korenit a ked nahodou varim n ieco take co nemôze tak jej urobim zvlast...
Baby gynekolog mi posunul termin takze to vizera ze aj nasa druha kraska bude marcovka, ako sa mi blizi termin som stale viac nervozna a porodu sa bojim, ale aj o to ako to mm zvladne par dni... Ma napadlo mala totiž nezje nič z konzervy teda z obchodu... môzem navarit nejaku polievocku a masko na stave a dat jej do doziciek kym budemprec nech to mm len vyberie a ohreje?? Nejake zemiaky a ryzu uz zvladne hadam..
☹
@asma aj ja varim malemu vsetko ako nam akurat nesolim a nekorenim ,potom si dokorenime zvlast v tanieri.akurat ten nas maly je taky papkac ze vsetko co mame my tak u musime dat ochutnat ,lebo cirkus robi taky ze az.napr.vcera som robila pizzu a ci som chcela ci nie tak som mu musela dat kusnut. a tebe sa to uz poriadne krati.to zbehlo poriadne rychlo.ja som teraz nedostala menzes ale robila som si test ,nakolko beriem antiko...tak pre istotu som si spravila a mrcha este neprisla a uz su to skoro 2tyzdne.a k tomu papaniu ked nebudes doma ja som tak robila ze som navarila na viacej dni viac chodov a sup do mrazaku.
My to teraz máme s jedením veľmi zlé, takže mu aj varím aj skúšam ponúknuť naše neosolené a som rada, keď aspoň z niečoho zje. Skúsim mu dávať aj papať samému, niekedy spapá a niekedy len gebroší :D
A k jogurtom, dávam denne, biely a do neho niekedy ovocie.
Inak po očkovaní je ešte stále nejaký nervóznejší, tak neviem, či to neboli skôr zuby. Uvidíme .....
baby malemu sa na hlavicke urobili take supinky a strasne ho to svrbi .si to stale skrabe az tam ma chrasticky .pouzivali sme olejcek nam kazala doky este ked bol maly to mal tiez ,a teraz sa mu to urobilo zase.co mu mam dat na tu hlavku .
@slniecko103 babe sampon na mliecnu chrastu, ak teda je to ono
baby ak niektorá dávate malému/lej Sunar nutra defense, pošlite mi adresu do ip a pošlem vám ho, už mi trčí 3 mesiace (netvorené) 400g v skrinke je to z dvoj balenia (st. dcéra to kúpila malej ale Sáška pije Nutrilón) a je mi to ľúto vyhodiť - nemám s tým čo robiť...
Kočky, aj vaše deti padajú stále na hlavičku? Náš malý, keď padne, tak si vždy rachne hlávku, už mám strach, aby nebol nejak poznačený 😒
@slniecko103 my sme mali tiež, používali sme mliečko excipial, nám to krásne vždy zaberie na šupinky v hlave alebo aj drsnejšia pokožka na líčkach.. máme troška suchšiu pokožku, tak nám ho dr. predpísala 😉
@careamell joj nas maly tiez padal na hlavicku ale ked sa ucil sadat.teraz uz nie chvalbohu ale predtym stale a to som bola prinom a som ho nestihla zachytit .nastastie mu nic nieje som volala neurologicke ze maly mi pada zo sedu na hlavku a mi povedala ze pokial nespadol zvysky vecsej ako je on sam a nevraca tak v pohode.uz nas to obislo chvalabohu .
prave som mala nepotesujuci telefonat !!!!!!!kocka co nam ma robit tortu na sobotu tak dostala crevnu vyrozu .zt mesiac ju mame objednanu a teraz toto.kto mi teraz tak na rychlo spravi tortu a to som chcela toho mc quena. :(
@careamell aj naša mala často padala a aj teraz občas škaredo padne ☹ a najviac v postielke ked ju ulozim spať tolko sa jaši až to konči plačom, minulí týždeň jej vyleteli ručičky cez rebriny a ono pristala na tych rebrinách hlavičkou no hrča riadna aj modrina a ešte aj očko mala opuchnuté, neskutočne som sa zlakla... 😝 , ale tie ich pády potrvajú ešte asi dajaký čas.....
@slniecko103 tak to je nepríjemné...
@careamell jasné aj Adam má najradšej pri páde polohu smerom dolu - na hlavičku 😒 dnes mi vyliezol na sedačku , naťahoval sa za hračkou a šup už bol dolu - a to som sedela vedľa neho ... niekedy akoby som mala zamrznuté reflexy či čo 😉 ale tak @angela1 si ma teraz ukľudnila s tou výškou pri pádoch 😎 mala som aj pokusy učiť ho zliezať, ale nejak to ešte nechápe 😉
@dadka1010
@amiiia Učila som ho tak, že som ho nedala dolu z postele alebo gauču, ale vždy som ho dala na kraj, nohami smerom dolu a ako pohyboval nôžkami a rukami dostal sa pekne dolu do stoja, potom sa posadil a už ho nebolo. Začala som keď sa už sám postavil. Takto som to robila asi týždeň a potom už sám priliezol ku kraju a otočil sa. Tiež som sa čudovala, ale vážne rýchlo to pochopil 😀

Tak sa mi to podarilo. Vydržal a teraz už buvinká 😉 , som zvedavá do kedy 😀 . Idem si asi napustiť vaňu, len dúfam, že nebudem musieť k nemu utekať so šampónom na vlasoch 😅 😀