icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

martinkaastefanek
6. júl 2010

pardon 8-10 tyzdni 😀

bebulik
autor
6. júl 2010

🙂 inak akurat vcera som myslela na to ze ci nahodou niektora z Vas nema ten kalendarik podla ktoreho sa akoze da vypocitat co sa nam narodi?????? HMMMM ... keby ste mali niektora 🙂 urcite pridajte sem oki?

Moj typ ze budeme mat chlapca 🙂 ale to len preto lebo sa mi zda ze mam teraz trosku ine chute 🙂 nejako viac mi chuti masko 🙂 xixi

Manzel aj ked mame prve dievcatko aj teraz by chcel dievcatko ale ja to tak necitim ze CHCEM dievcatko alebo chlapceka ja sa tesim na babatko ci uz to bude dievcatko alebo chlapcek 😀

Aj ja sa tesim kazdy raz ked si otvaram nasu temu co mate vsetky noveho 🙂

bebulik
autor
6. júl 2010

@martinkaastefanek - ano moze byt ked to tak citis tak mozes ist az o 2 tyzdne .....
My sme len nedockave 🙂 a ja by som chcela vylucit mimomaternicove teh. pre pokoj v dusi ze je vsetko zatial v poriadku

bebulik
autor
6. júl 2010

a mozno by som sa chcela opytat skusenych mamiciek..... dcerka je chora mala vysoke horucky a mam pocit ze aj na mna nieco lezie pretoze bola taka chorucka slabucka ze sme lezkali spolu v posteli cely den....
co si mozem zobrat nejaky liek aby som neposkodila babatku??? hmmm zatial len kloktam vodicku so solou :( a nic viac ....

mirip
6. júl 2010

tak už nás je zatial tolkoto:

1. bebulik................................................................................ 5. marec
2. majatko............................................................................... 10. marec
3. mirip.................................................................................... 8. marec
4. priadka................................................................................ 3. marec
5. sykina182........................................................................... 9. marec
6. dadaga............................................................................... ?. marec
7. janap24.............................................................................. 15. marec
8. martinkaastefanek............................................................ 11. marec
9. salonka9.............................................................................. 8. marec
10. zabka87.............................................................................. 11. marec
11. andiekens.......................................................................... ?. marec
12. helenka2............................................................................. ?. marec
13. fodorka................................................................................ 3.marec
14. ka.jo...................................................................................... 27. február

bebulik
autor
6. júl 2010

@andiekens - tak poriadne papkat 🙂 aby ste krasne rastli a priberali

bay
7. júl 2010

@bebulik Homeopatika 😉 a vitaminy

Inak ahojte 😉 😀 😵

andiekens
7. júl 2010

baby, po vcerajsku som ostala poriadne v soku.. gyndoska mi povedala, ze vyska mojho HCG v 5tt je sice v norme, ale ze je dostatocne vysoka na to, aby to mohli byt aj dvojicky. som kvoli tomu nevedela zaspat. s dvojickami statnicovat buduci rok.. to by som nezvlaaaadla.. 😒 pozitivom je, ze aj vcera sme na usg opat videli mimco- snad len jedno teda.. 😀 buduci tyzden vo stvrtok idem opat na usg, mali by sme uz mat aj srdiecko, tak sa neviem dockat 🙂 podla usg nam inak vychadza 9.marec 2011, tak to musim opravit aj v profile.. 😎

priadka
7. júl 2010

vcera som bola u doktorky, kedze som bola povodne objednana na preventivku (netusila som, ze to takto pekne vyjde ako 1. tehotenska kontrola), kompletne ma povysetrovala - palpacne, ster z krcku, prsia a potom aj vaginalny ultrazvuk - babenko je tam 😉 Miery som si nezapamatala, ale ten gestacny vacok bol uz pekne zretelny a vnutri malilinka biela skvrnka - embrijko. Ultrazvuk robil iny lekar vo vedlajsej miestnosti, ale prisla sa pozriet aj doktorka a trochu ma najskor sokovala - ze "su dve?", ale lekar odpovedal ze jemu sa to vidi skor ako nejaky iny utvar (pouzil pre mna cudzie slovo). Bolo to tiez vo vnutri tmaveho gestacneho vaku, svetle, ale taka zretelna skvrnka ako to embryo vedla to teda nevyzeralo. Asi to bude mini hematom 😒 Kazdopadne ma uistovali, ze sa nemam kvoli tomu znepokojovat a ani mi nepredpisali nijake lieky.
Neviete - hematom sa javi na ultrazvuku ako svetly fliacik? A robia sa hematomy aj priamo v gestacnom vacku, alebo niekde inde na sliznici maternice? Nieco som si uz precitala - vraj to vznika rozsirenim krvnych vlasocnic v obdobi, ked sa placenta prichytava na stenu maternice.
Dalsi ultrazvuk, urcenie terminu a vystavenie tehotenskej knizky ma caka 10.augusta.

andiekens
7. júl 2010

@bebulik ja ti neviem, ale mne akosi zatial velmi nechuti papat. neviem, ci je to tym, ze som nervozna, alebo co.. 😒
uplne ma vcera sokovala mozna sprava o dvojicka a este si celkom neviem predstavit ako to poviem rodicom.. svadbu uz mame naplanovanu na tento august rok dopredu, ale neviem si predstavit ako predychaju, ze zrejme buduci rok neskoncim skolu.. 😒

andiekens
7. júl 2010

@priadka hm.. z placenty to podla ma nebude, lebo ta zacina vznikat tusim az niekedy v pirebehu tretieho mesiaca a zacina nahradzovat funkciu zlteho telieska v 12tt.

priadka
7. júl 2010

@andiekens tak to mame podobne vzruso s tymi dvojickami 😀

andiekens
7. júl 2010

@majatko my uz mame usg potvrdene, ale este cakame na srdiecko, ktore by sme mali vidiet uz budci tyzden vo stvrtok. no a to meno je emily 🙂 mne sa velmi paci a moj chlap sa tesi, lebo jeho babicka, ktoru veeelmi lubil a na ktoru stale spomina sa volala emilia. tak ja som to len trosku zmodifikovala na emily 🙂

andiekens
7. júl 2010

@priadka juuuuj, ani mi nevrav.. normalne to musim predychavat .. 🙂 mozno pre lepsiu predstavu mam vysku 159cm a vazim len 43kg. ale to je moja normalna vaha pre vsetky, ktore ostanu v soku. vzdy som bola v triede najmensia a najchudsia. takze predstava, ze by som mala vynosit dvojcata je pre mna nocna mora.. 🙂

priadka
7. júl 2010

@andiekens trochu viac HCG je celkom potesitelne, keby ho bolo menej ako je potrebne - to by bol horsi pripad. Ved ked ste na usg videli len 1 fliacik... to bude v pohode 😉

andiekens
7. júl 2010

@priadka tak mam ho cez 8 tisic.. videli sme malu dutinku o priemere 0,57cm 🙂 buduci tyzden vo stvrtok sa teda dozvieme, ci tie srdiecka biju dve alebo len jedno. ale snad len jedno teda 😀

majatko
7. júl 2010

ahojte 🙂 ja som mala "vesele" doobedie...asi moja psychika sposobila to, ze som rano z prace bezala do nemocnice, lebo som sa bala, kedze som viacej krvacala viacej ako obvykle a zacalo ma pobolievat v podbrusku a kedze u mne nebolo vylucene mimomaternicove, tak som sa bala...vdaka tomu ale uz som teraz mudrejsia (nemusim aspon cakat do buduceho stvrtka)...som v piatom tyzdni, bolo vidno minidutinku o priemere 0.32 cm 🙂 a HCG mam 402, ktore sa skoro zdvojnasobilo od minuleho piatku...dostala som aj Duphaston...uz som ovela kludnejsia, v pondelok idem opat na kontrolu uz k mojmu doktorovi, ktory je na dovolenke

majatko
7. júl 2010

@andiekens my mame v rodine dva pary dvojiciek, tak som rozmyslala, ze ci to nie je dedicne, ale podla mojho HCG bude jedno babatko...ak budes mat dve, tak to budes mat jednym supom vyriesene 🙂

andiekens
7. júl 2010

@majatko ja ti neviem.. ale do referencnych hodnot hcg v siestom tyzdni to uz spada, teda ta moja 8 tisicovka 🙂

andiekens
7. júl 2010

pre zaujimavost som stiahla z fertility.sk druhy lunarny mesiac 🙂

Po potvrdení tehotenstva, by ste mali absolvovať prvú vstupnú prehliadku u vášho gynekológa. V prvom období tehotenstva môžete trpieť nevoľnosťou a môžu sa na vás prejavovať všetky príznaky tehotenstva. Niektoré ženy majú šťastie a tieto nepríjemnosti sa im môžu vyhnúť. Prvý trimester je veľmi zraniteľné obdobie, preto treba dávať veľký pozor a vyhýbať sa aktivitám, ktoré by mohli ohroziť plod a vyvolať potrat. Netreba to však veľmi preháňať a stále si musíte opakovať, že tehotenstvo nie je choroba.

Embryo v tomto období už pláva vo vaku naplnenom tekutinou tzv. plodovou vodou. V 6 týždni sa už začínajú vytvárať všetky vnútorné orgány. Na konci 6 týždňa je už možné rozoznať činnosť srdca na ultrazvuku. Bunky oplodneného vajíčka vrastajú do sliznice maternice a vytvárajú klky, ktoré sa napájajú na krvný systém, ktorým sa zaisťuje krvné zásobovanie plodu. Až v 12. týždni prevezme funkciu zásobovania energiou placenta.

janap24
7. júl 2010

Ahojte..Ja som si povedala, ze pojdem k lekarke neskor az tak v 8 tyzdni ale bojim sa aby bolo vsetko v poriadku ☹ Vy idete kedy? vsetky uz teraz alebo neskor. U nas je hrozne uprsane pocasie..Ja zatial ziadne nevolnosti okrem palenia zahy nemam..az mi je to divne..

euphoria
7. júl 2010

Ahojte,
tak u mna to tiez nie je este iste, iba vcera a dnes som si robila testy-oba boli pozitivne, takze termin by bol 15.3.2011.Mam vsak bolesti v podbrusku uz stvrty den, tak neviem.A dalsia vec, dceru este dojcim, tak dufam, ze to nema vplyv na vysledok tehotenskeho testu🙂)

euphoria
7. júl 2010

Este sa chcem opytat, kolke z vas beru na udrzanie tehotnosti nejake lieky.V prvom tehu som brala duphaston,kvoli mensim komplikaciam.Teraz jej moj gyndos 2t na dovolenke.Myslite, ze sa dava aj preventivne??

andiekens
7. júl 2010

@euphoria to, ze dojcis nema ziaden vplyv na vysledok testu 🙂

euphoria
7. júl 2010

Andiekens, vdaka, tiez si myslim.A dufam, ze to pravda je. Niekto tu ale spominal nejaky blby tehu test. Som stastna, ak som naozaj tehotna, hoci sa mi nechce verit, ze aj druhe babo by sa nam podario na prvy sup.

euphoria
7. júl 2010

Bebulik,

ake velke mas dievcatko? Odstavila si ju uz?

andiekens
7. júl 2010

@euphoria v dm maju jeden s citlivostou 25mIU a to je uz teda, co povedat. nepametam si nazov, ale bola to taka bielo-zelena skatulka 🙂

euphoria
7. júl 2010

Andiekens
Ja som mala test z lekarne s rovnakou citlivostou, ale druhy pruzok bol velmi svetly.Tak sa trosku obavam mimomaternicoveho tehonstva. Dokonca som dva tyzdne mimo domu, neviem sa rozhodnut, ci ist k nejakemu gynekologovi tu kde som

To uz vsetky ste boli na prehliadke? Zda sa mi to skoro v 5t

Ako sa prosim dava do odpovede to komu smeruje?? teda ten zavinac s nickom, som technicky antitalent

andiekens
7. júl 2010

@euphoria dole pod kazdeho reakciou mas ze odpovedz. len klikni na reakciu toho, komu chces napisat.
ja som nevydrzala cakat a sla som hned na gyndu. u nas to bolo absolutne neplanovane a necakane, takze sme to chceli vediet hned, zmenilo to viacere nase plany.

salonka9
7. júl 2010

@janap24
ahoj ja idem tiež k lekárovi až v 8.týž., príznaky nemám, jedine som častejšie hladná a par dní som spala pomenej, lebo som bola z toho teh. dosť rozrušená, tak dnes navečer padla na mňa únava - skoro som zaspala pri deťoch a Večerníčku.