icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

salonka9
7. júl 2010

@euphoria ja som v prvom tehotenstve brala D., bola som na rizikovom.Druhé v poriadku, takže mi nepredpísal lekár žiadne tabl.

majatko
7. júl 2010

@euphoria ja som uz bola tiez u lekara, kedze ja som specialny pripad, lebo namiesto tehotenstva som mala brat HAK na odstranenie cysty, ale necakane sa nam zadarilo babatko, preto som bola u lekara a teraz som tam casto, lebo bolo podozrenie na mimomaternicove, co sa nastastie dnes vylucilo 🙂 taktiez dost krvacam, tak od dnes beriem Duphaston, dufam, ze to pomoze....som prvykrat tehotna, preto som aj dost vylakana, lebo neviem co je normalne a s cim uz treba ist k lekarovi

euphoria
7. júl 2010

@salonka9
Ja som prve nemala rizikove, na zaciatku v 6.t. som krvacala, preto mi nasadili D., potom idealny priebeh a na konci, teda o mesiac skor zrazu preeklampsia, hospitalizacia a do troch dni porod. Preto sa trosku bojim aky to bude mat priebeh. Takze to asi posudi lekar,ze?

euphoria
7. júl 2010

@andiekens
Vdaka, som technicky "talent"🙂))

Ja som pri prvom tehu tiez hneed utekala na gyndu, tam mi vsak zistil v 5.t. akurat ze nieco v maternici je,ale tehotnost potvrdil az v 6.t. ked uz bola akcia srdiecka....
takze ty si neplanovala? Niekedy je to tak lepsie🙂)

euphoria
7. júl 2010

@majatko ja sa prave mimomaternicoveho obavam, netusim preco, skor len kvoli tym bolestiam v podbrusku.Asi predsa pozhanam nejakeho gynekologa zajtra.pre istotu..

majatko
7. júl 2010

@euphoria ja som bola z toho uz na nervy, mala som cakat do buduceho stvrtku na kontrolny ultrazvuk, ale dneska som to nezvladla, lebo ma bolelo podbrusko a islo viacej krvi ako zvyklo a asi aj stres do toho tak som isla na kontrolu uz dnes a som rada, ze to mam za sebou, akokeby mi velky kamen zo srdca spadol...opat idem v pondelok na dalsiu kontrolu, lebo moj lekar ma dovolenku, pride az na buduci tyzden, tak ma vysetrovala nejaka doktorka v nemocnici

euphoria
7. júl 2010

@majatko pri prvom tehotenstve to clovek preziva uplne inak, ale je to pochopitelne. ja som tiez hned isla k lekarovi. Hoci netusim ci teraz pri druhom vydrzim do 20.7 ked mam termin u mojho gyndosa..hlavne bud v klude..

andiekens
7. júl 2010

@euphoria v pohode 🙂
my sme to absolutne neplanovali, koncim vysku buduci rok, takze trochu mi to skrizilo plany. ale ak vsetko pojde tak ako ma, tak to zvladneme a stihnem aj porodit aj spromovat 🙂

bebulik
autor
7. júl 2010

@euphoria - dcerka ma cez vikend 1r. 🙂 takze mame co oslavovat vsetci este som ju neodstavila ale dnesne vysetrenie u gynekologicky mi potvrdilo to co som si myslela ze mam dcerku co najskor odstavit .... telo potrebuje vsetky sily pre mimco

inak poradila mi ze mam vecer nadojcit dcerku dat si tesnu podprsenku popripade nejako prsia stiahnut a uz nedojcit ... vobec ani na druhy den .... zevraj sa mi tym uz nenaplnia prsia... poculi ste uz o takom niecom???

ja si to vobec neviem predstavit ... ked som ju teraz pred chvilkou nadojcila bolo mi normalne smutno ze uz tak nebude pit moje mliecko

bebulik
autor
7. júl 2010

@andiekens - jasne ze zvladnes my zeny sme silne stvorenia .... ja som studovala dialkovo a spoluziacka mala jedno mimco a druhe porodila tesne pred statnicami a statnicovala na vybornu 🙂

euphoria
7. júl 2010

@bebulik kazdy gynekolog ma iny nazor.ale najnovsie sa hovori, ze dojcenie starsieho dietata nema vplyv na vyvoj plodu. Ja uz chcem odstavit,lebo si chcem oddychnut kym bude dalsie babo🙂)
Inak o tom stahovani som nikdy nepocula...

bebulik
autor
7. júl 2010

🙂 takze dnes som absolvovala navstevy u doktorov najprv u svojho obvodneho pretoze som nachladena ,,,, robili mi testy z krvy ... vysli ze som fakt chora takze mi nasadili bioparox a ze sa mam setrit....
to mi povedal doktor a potom aj gynekologicka... asi som nevyzerala fakt najzdravsie 🙂
Babatko ma 1,1cm podla ultrazvuku 5t 6d 🙂 vsetko je tak ako ma byt takze som velmi stastna
ale ziadne odbery krvy ani ine vysetrenia mi nerobila ocakava ma o 3 tyzdne ani vtedy nic nehovorila o krvy a pod.

euphoria
7. júl 2010

Mam pocit, ze vy ste vsetky take strasne mlade. Kolko mate vlastne rokov, baby?
Ja mam 32.

bebulik
autor
7. júl 2010

@euphoria a kolko ma Vase babo?
Gynekologicka vravela ze som dcerke dala maximum so seba a ze si mam oddychnut .....

ja citim maternicu ked dojcim ze sa tam dole nieco deje... neviem to mozno viac opisat.... ale nechcem v ziadnom pripade ublizit babetku v brusku

bebulik
autor
7. júl 2010

@euphoria xixi co znamena mlade ? 😀
Ja mam 28

euphoria
7. júl 2010

@bebulik no ja sa necitim stara🙂))) myslela som okolo 20-tky.

euphoria
7. júl 2010

@bebulik Moja dcera ma 22 mesiacov.
Samozrejme Ta nechcem od odstavenia odhovarat. len sm chcela povedat ze to nie je nutne pre zdravie babatka v brusku. Ale myslim, ze matka ma pravo si oddychnut.To by som chcela aj ja. Hoci pri jednom dietati sa to uz neda.

bebulik
autor
7. júl 2010

@euphoria - xixi 🙂 myslim ze to kojenie uz je pre nas skor relax 🙂
ja si aspon pri kojeni oddychnem mala sa upokoji a vacsinou zaspinka preto je mi smutno ze uz nebudeme takto v spojeni....
ja napriklad neviem ci jej teraz budem davat plnotucne mliecko alebo mam pokracovat s mlieckom v "prasku" ako to budeme robit myslim to ozajske krmenie ci jej dam mliecko este ked bude hore alebo ked budeme spolu lezat... ja viem ze mozno pre niekoho je to prkotina ... ale pre mna su to velmi dolezite veci

andiekens
7. júl 2010

@euphoria ja mam 24..

@bebulik ja by som asi pokracovala s mliekom v prasku, ale je to len moj nazor 🙂

fodorka
7. júl 2010

ahojte baby nebola som tu lebo sme boli s malym babky pozriet v nasom rodnom meste a mja som si bola uz u byvaleho odktora pr ekartu.tolko ste popisali ze nestiham docitat..od maleho som chytla chorobu takze mam teplotu a hrdlo chytene fasa citm s asuper....citala som tu z enejake tipi co to bud eja fakt neviem tipnut marka som mala vymodleneho ale druhe by som brala aj dievcatko alebo aj chalpc ato je jedno ale moj tp je ze druhy CHLAPEC 🙂
a este sa tu spominal vek ja som mlada ja mam 22r. ale ja uz od malicka som vzdy bola so strasimi odo mna lebo s mojou vekovou kategoriou si vycsionu nerozumiem 😖 aj moj manzel ma 34rokov a v zivote by som si inak nevybrala 😀 moje zlato a este ked s anam narodil nas vytuzeny marko tak sa to len potvrdilo lebo take krasne babo by mi iny nepsravil 😀 tak idem si trosku pospat hadam ma to zajtr aviac nepopadne...ja si sem pridam termin az ked pojdem toho 15teho na poradnu a bude vsetko ok....lebo prvy krat som bola skoro a este nebolo vidiet len maly fliacik na matenrici ale tak to mi meskal len tyzden teraz uz 2...jajuz sa neviem docka tporadne...

fodorka
7. júl 2010

bebulik ja so mkojla donedavna presne 15mesiacov a odstavila som elbo som si chcela oddychnut pred druhym a som rada uvidis ako krasne ti to pojde a s tym umelym ja som zacala dava tmalemu umele no potom som skusila z obchodu co normalen mi pijeme polotucne som prevarila dala trochu detskej krupce a isel s azadusit 😉
no a teraz ma pomaly 17mesiacov ale neprevaram lebo muzov brat robil v mliekarni a on vravel ze to mlieko prejde varom pri vysokych teplotach ze to prevara tnemusim ze ono uz je upravene ze prevarat by sa malo len obycajne kravske cerstve..a inak odporucaju ked tak plnotucne ale tak maly je spokojny zdravy a nic mu nechyba.to je na kazdom...a vypije mi rano ako vstane flasu mliecka po obede mu zvyknem dat a vecer...velmi lubi mliecko....uvidis bude to dobre....ja len dufam ze aj druhe s ami podari kojit takto pekne ako marka...

andiekens
7. júl 2010

baby, ja som si uvedomila, ze ja som absolutne prestala mat chut na sladke.. ja uz ani nepametam, kedy som si naposledy otvorila keks alebo cokoladu. inokedy som dokazala aj cely den existovat na sladkostiach.
vy badate nejake zmeny chuti uz ?

martinkaastefanek
8. júl 2010

Dobre rano a fajn den vam vsetkym prajem.ja som sa dnes prebudila a taku bolest v hrdle mam ze az.neviem ako ju stlmit.Inak prvu prehliadku budem mat 16.7. tak som strasne zvedava to by uz malo byt srdiecko.Tiez uz umieram nedockavostou ako to dopadne.Baby aj uvas je tak strasne vela komarov??v noci sa to neda vydrzat.

andiekens- nepocitujem ziadne zmeny chuti, ale tiez nejem sladke vobec mi nechuti,inak som zvykla obcas si nieco sladke dat...

bebulik
autor
8. júl 2010

@martinkaastefanek - ta coze je to s nami ze sme take chorucke a teraz v lete 🙂

bebulik
autor
8. júl 2010

@martinkaastefanek - dufam, ze nas to skoro prejde ten bacil nech je uz prec

bebulik
autor
8. júl 2010

@fodorka -
@euphoria -

ano krasne ste obe kojili 🙂 aj ja by som pokracovala a velmi rada uz sa tesim na to druhe ze budem kojit teda dufam, ze sa pekne rozpapa a budeme mat obaja s toho radost 🙂

Vyskusam plnotucne mliecko a uvidim ako ho bude znasat dcerka ako jej bude chutit ak nie tak potom dame umele

DOBRE RANKO VSETKYM

priadka
8. júl 2010

@euphoria vitaj medzi nami 🙂
Ja mam 31 rokov - na prve babo je to uz teda najvyssi cas. Dievcata s tymi chutami je to u mna detto. Kolegyna mi priniesla minuly tyzden kus cokoladky a do vcera mi tu schla, az som vynimocne vcera dostala chut na nieco sladke - ale nechutila mi velmi. Pritom bezne som nemavala problem zozrat 200g na posedenie. Co sa tyka sladkeho, teraz mam chut len na ovocie. Tesim sa z toho.
Zatial si neviem tipnut, ci chlapec alebo dievca. Kym som neotehotnela, vzdy som si hovorila, ze budem chciet dievcatko. Ale zrazu ked to prislo mi na tom nejako nezalezi, nerozmyslam nad tym zatial. V rodine mojho manzela su sami chlapci, svokrovci tuzia po vnucke 😉

andiekens
8. júl 2010

@bebulik @martinkaastefanek baby, neviem ci to ma vplyv az v v takom rozsahu.. ale na zaciatku tehotenstva musi by potlacena imunita matky, aby jej telo nevytvaralo protilatky proti mimcu. pre telo je to v podstate cudzorody material. neviem vsak, ci je tato reakcia lokalna, ale celkova. v kazdom pripade bez toho, aby som nad tym nejak uvazovala od zaciatku tehotenstva mi nieco je zdravotne. prekonala som zapal prinosovych dutin (nastastie bez atb), hned na to som dostala zapal spojiviek, ktory mi pretrvava doteraz. a aby to nebolo malo, tak ma celkom casto pobolieva hrdlo. milujem zmrzlinu, ale teraz sa jej radsej vyhybam.. aj tak je sladka a nemam na nu moc chut teraz 🙂

mirip
8. júl 2010

@andiekens neboj sa to zvládneš a čo sa týka príznakov tak nie vždy má každý mne pri malej nebolo nič absolutne za celé tehotenslvo som vracala hádam 5X a z toho 2X pred porodom ked už malo ísť po polhodine do tuhého mi ale povedali že to je normálne že ako sa baby posúva dolu tak tlačí na okolie a aj na žalúdok tiež a zle mi bývalo občas ale nie ráno ale večer no na grc nie akurát tak akoby som sa niečoho pokazeného najedla to je všetko inak mi nebolo absolútne nič, každá žena inak reaguje na tehotenstvo a inak ho znáša a nie šetky majú príznaky 😉pekný deň

andiekens
8. júl 2010

heh, zvadneme.. ja viem 🙂 len je to prve babo, takze obavy su na mieste 🙂
moj MM mi sam povedal, ze je dost prekvapeny ako to zvladam. cakal teda ze ten vybuch hormonov v mojom tele si spravi svoje. a zvlast mam vysoke HCG cez 8 tisic. v 5tt som bola teda jemne nad hranicou, ale dvojicky nepripustam 😀
pekny den aj tebe 🙂