Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@mianc Môj mi odmietal prsník keď bol choručký, potom sa mliečko prestalo tvoriť a keď si zase žiadal už ho nebolo dosť. Preto som vtedy musela odstaviť. Ale ak je malá zdravučká, tak neviem, čo by to mohlo byť, asi fakt tie zúbky. Ak papá iné mliečne, tak sa asi nemusíš znepokojovať. Aj mne pediater povedal, že ak odstavím, už nemusím dávať UM, ak bude chcieť tak môžme rovno kravské. Viem, že je veľa diskusií na túto tému, ale ja sa riadim svojim inštinktom 😉 . Takže sa držte a snáď to rozkojíte 😉
Zabudla som sa pochváliť, že malý už nosí papučky. Veľký úspech. Dnes ideme hľadať topánočky, ktoré obuje, takže dúfam, že budeme mať šťastie, s tou jeho bucľatou nožičkou 🙄 😀
@sirinka @dadka1010 ďakujem kočky, ona cez deň všetko spapká, tak neviem.. dnes už ráno pila pekne, len pred spaním ho odmieta, napije sa v nadránom a aj ráno, ale kým sa nepreberie, lebo ak sa už preberie tak nechce ku cicíku, iba keď je ospatá.. takže ju musím rýchlo okabátiť a šup rýchlo ku cicíku, kým nie je za všetky šibalstvá.. 😀
@mianc azda je to len také chvíľkové... neodstavuje sa, ked sa ešte dojčí hoci aj len v ospalosti... pravdepodobne len na to "nemá náladu", resp. čas... ak ju nechceš odstaviť, tak jej ponúkni za noc viackrát, aby sa ti udržala laktácia... a ak nie, tak aj ja si myslím, čo ti už napísala @sirinka - ak ti malá cez deň zje dostatočné množstvo mliečnych výrobkov (a píšeš, že ti papá bezproblémovo), tak už s UM po roku nemusíte začínať.
dievčatá, nie je tu medzi nami nejaká maminka, čo dojčí a má liečenú/neliečenú osteoporózu, resp. (ešte len) osteopéniu? ak áno, môžeš aj IP.
@dadka1010 aj ja som zvedavá, aké ste kúpili 😀 .
@dadka1010 My sme kúpili prvé topánočky včera, sú veľmi krásne, neboli ani tak drahé 23,- EUR, čo je celkom dobrá cena na tie detské topánočky, videla som aj za 40. Máme veľkosť 20 a ešte tam má asi 1 cm navoľno. Malý si len šnúrky stále naťahuje ale inak v nich chodí pekne, teda nie sám. A sa mi zdajú aj dosť široké, je to nejaká slovenské značka Wanda a sú ortopedické. 🙂
ahojte dievčatá celá rodina máme črevnú virózu aj manžel ktorý nebol nikdy chorý, začal to malý hnačkami najprv som si myslela že zúbky lebo nám idú horné 2 no začalo sa to stupňovať, potom starší syn ktorý v tom hroznom stave písal aj monitoring :( a nakoniec ja s manželom. Neprajem to zažiť nikomu ten pocit slabosti a beznádeje ale dnes je to už trošku lepšie. Ja som malému kúpila topánočky zn.Slovobuv sedia mu perfektne sú na suchý zips a stáli 14eur boli sme v ich predajni, mali výpredaj minuloročných vzorov za 4eur no nekúp to 🙂 tak som sa vybláznila a ešte sme kúpili aj sandálky na leto za 13eur. Veľkosť nosíme 20-21 a konečne máme aj papučky ktoré vydržia na nohách 🙂 . Chodíme ako draci 😀 po celom byte no nábytok sa nám niekedy nechce uhnúť. Vidno že som nebola na počítači 4 dni nejak som sa rozpísala 😀 😀 😀
@adelaida33 odstavovať nechcem, jedine ak sa odstaví sama.. ale aj tak som rada, že sme aspoň ten ročik vydržali.. si myslím, že ten je najdôležitejší a už potom je to vec maznania sa a vychutnávanie si blízkosti jeden druhého.. 😀 uvidíme čo to.. ale, zasa ona sa zvykne zobudiť kolo 4h nakojí sa a spinká ďalej, a takto v noci, keby sa nekojila tak čo? veď by mi ani nezaspala.. a robiť jej mliečko v noci sa mi veru nechce.. 😝 som dosť pohodlná, keď sme ho do teraz nerobili.. 😅 😕
@mianc
@careamell
@adelaida33 Tak sa nám podarilo kúpiť topánočky, stáli 20€ a sú tiež krásne. Už na prvý pohľad vyzerajú dosť široko, sú na suchý zips, takže nôžka sa tam akoby len vloží. Super som rada, aj tomu, že malý sa dal konečne ukecať, že topánky patria na nohu 😀 . Číslo máme 22 a má tam ešte trošku priestoru.
@careamell
@mianc
@adelaida33
@dadka1010 Baby ako sú na tom Vaši drobci zo samostatným chodením? Keď už sa tu riešia topánočky, ma to napadlo... Adam je dosť lenivý, popri nábytku ide ako drak, ale akonáhle by chcel prejsť mimo, tak si hneď sadne..nejak to na to "samostatné chodenie ešte nevidím" .. je to ozaj individuálne, len sa tak pýtam 😎
@amiiia Presne aj náš tak, popri hocičom ide hocikde, ale keď mu skončí opora, tak zatiaľ urobil len tri krôčky a sadol si a po štvornožky si zájde kde chce. Ja to nejako neriešim, možno som to tu už niekde písala, že mojej švagrinej začal chodiť malý keď mal rok a 4 mesiace. Toto je náš malý lenivý asi po tatovi, lebo ja a moji súrodenci sme chodili už v 10mesiacoch 😲 . Je pravda, že v topánočkach mu to ide trošku istejšie, ale zase aj často zakopne, lebo len týždeň ich nosí, tak si ešte nezvykol. U nás je pokrok už len to, že ich má na nohe 😉 😀 . A ja sa tak utešujem, že veď predsa nemôžme byť vo všetkom prvý 😀 😀 😀
@amiiia ahoj, náš štvorkuje a chodí popri nábytku, na samostatné chodenie to podľa mňa zatiaľ s jeho rovnováhou nevyzerá, tak ešte "ozajstné" topánočky nemáme. akurát cvične mu zvykne obuť také "akožepapučky" na šnurovanie (obdoba ponožiek s pogumovanou protišmykovou podrážkou).
@amiiia my už behááááme od minulého týždňa,som sa bála ako to zvládnem pri týchto mojich šidlách,ale celkom ok,konečne mi neni toľko zavesená na rukách,lebo mala také 2 týždne ,že nechcela byť nikde inde len na parapete pri okne alebo mne na rukách 😀
Aj Nelka najskôr robila le 2 kroky,hoci ich vedela urobiť viac,ale nemala odvahu a stále sa hodila na 4 a prešla zvyšok trasy po kolenačky.potom sa jedného dňa osmelila a začala chodiť,vôbec nie tak,že stupňnovala dĺžky,ktoré prejde sama.ale rovno prešla celý byt. 😉
@amiiia moja je tiež z tých lenivších a veru na samostatné chodenie to ešte nevidím.. ona len s rukami keď ju držíme.. ja som rada, že konečne sa rozlozila štvornožky, lebo som si myslela, že to preskočíme a v deň svojích narodenín začala štvornožkovať najprv troška a na druhý deň už ako keby mesiace predtým štvornožkovala odušu.. 🙂
Kočky čo obliekate drobcom na noc? A zakrývate ich niečim. Je mi jasné, že sa odkopú, ale len tak ma to zaujíma 😉 .

@lisjanka ja si tiež myslím, že zúbky, len sa bojím aby jej mliečko nechýbalo... snáď sa to upraví.. :-/ Mliečne papká aj cez deň, jogurtik, kašičku, tak snáď to troška tiež vyvážuje..