icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
14. mar 2012

@lisjanka ja si tiež myslím, že zúbky, len sa bojím aby jej mliečko nechýbalo... snáď sa to upraví.. :-/ Mliečne papká aj cez deň, jogurtik, kašičku, tak snáď to troška tiež vyvážuje..

sirinka
14. mar 2012

@mianc pokial by sa ti mala odstavila, nemusis prejst v tomto veku na UM...pokial zabezpecis dostatok mliecnych vyrobkov, syry, jogurty, acidofilne mliecko a pod...

dadka1010
15. mar 2012

@mianc Môj mi odmietal prsník keď bol choručký, potom sa mliečko prestalo tvoriť a keď si zase žiadal už ho nebolo dosť. Preto som vtedy musela odstaviť. Ale ak je malá zdravučká, tak neviem, čo by to mohlo byť, asi fakt tie zúbky. Ak papá iné mliečne, tak sa asi nemusíš znepokojovať. Aj mne pediater povedal, že ak odstavím, už nemusím dávať UM, ak bude chcieť tak môžme rovno kravské. Viem, že je veľa diskusií na túto tému, ale ja sa riadim svojim inštinktom 😉 . Takže sa držte a snáď to rozkojíte 😉

dadka1010
15. mar 2012

Zabudla som sa pochváliť, že malý už nosí papučky. Veľký úspech. Dnes ideme hľadať topánočky, ktoré obuje, takže dúfam, že budeme mať šťastie, s tou jeho bucľatou nožičkou 🙄 😀

mianc
15. mar 2012

@sirinka @dadka1010 ďakujem kočky, ona cez deň všetko spapká, tak neviem.. dnes už ráno pila pekne, len pred spaním ho odmieta, napije sa v nadránom a aj ráno, ale kým sa nepreberie, lebo ak sa už preberie tak nechce ku cicíku, iba keď je ospatá.. takže ju musím rýchlo okabátiť a šup rýchlo ku cicíku, kým nie je za všetky šibalstvá.. 😀

mianc
15. mar 2012

@dadka1010 tak dúfam, že dobre vyberiete.. 🙂 veľa šťastia pri voľbe.. a koľkatku topánočky nosíte? My máme tú 18-19 topánočky a to máme ešte aj rezervu, ale nevyzúvajú sa tak je to ok

dadka1010
15. mar 2012

@mianc Papučky má teraz 21 číslo, tiež tam má trošku vôľu, keď som mu merala nožičku, tak som namerala 13cm. No ja dúfam hlavne, že niečo vyberieme, lebo minule som mu skúšala asi 6 druhov a nič neobul, má vysoký nárt a aj širokú nohu, tak som zvedavá. 😉

mianc
15. mar 2012

@dadka1010 a keby nejaké botasky na suchý zips? možno tie by skôr obul, botasky sú troška inak stavané na nožičku, a keď má väčší nárt tak by mu možno sedli... snáď niečo pekné junákovi maminka vyberie.. 😉 potom sa pochváľ ako ste dopadli.. 🙂

adelaida33
15. mar 2012

@mianc azda je to len také chvíľkové... neodstavuje sa, ked sa ešte dojčí hoci aj len v ospalosti... pravdepodobne len na to "nemá náladu", resp. čas... ak ju nechceš odstaviť, tak jej ponúkni za noc viackrát, aby sa ti udržala laktácia... a ak nie, tak aj ja si myslím, čo ti už napísala @sirinka - ak ti malá cez deň zje dostatočné množstvo mliečnych výrobkov (a píšeš, že ti papá bezproblémovo), tak už s UM po roku nemusíte začínať.

adelaida33
15. mar 2012

dievčatá, nie je tu medzi nami nejaká maminka, čo dojčí a má liečenú/neliečenú osteoporózu, resp. (ešte len) osteopéniu? ak áno, môžeš aj IP.

adelaida33
15. mar 2012

@dadka1010 aj ja som zvedavá, aké ste kúpili 😀 .

careamell
15. mar 2012

@dadka1010 My sme kúpili prvé topánočky včera, sú veľmi krásne, neboli ani tak drahé 23,- EUR, čo je celkom dobrá cena na tie detské topánočky, videla som aj za 40. Máme veľkosť 20 a ešte tam má asi 1 cm navoľno. Malý si len šnúrky stále naťahuje ale inak v nich chodí pekne, teda nie sám. A sa mi zdajú aj dosť široké, je to nejaká slovenské značka Wanda a sú ortopedické. 🙂

tinav
15. mar 2012

ahojte dievčatá celá rodina máme črevnú virózu aj manžel ktorý nebol nikdy chorý, začal to malý hnačkami najprv som si myslela že zúbky lebo nám idú horné 2 no začalo sa to stupňovať, potom starší syn ktorý v tom hroznom stave písal aj monitoring :( a nakoniec ja s manželom. Neprajem to zažiť nikomu ten pocit slabosti a beznádeje ale dnes je to už trošku lepšie. Ja som malému kúpila topánočky zn.Slovobuv sedia mu perfektne sú na suchý zips a stáli 14eur boli sme v ich predajni, mali výpredaj minuloročných vzorov za 4eur no nekúp to 🙂 tak som sa vybláznila a ešte sme kúpili aj sandálky na leto za 13eur. Veľkosť nosíme 20-21 a konečne máme aj papučky ktoré vydržia na nohách 🙂 . Chodíme ako draci 😀 po celom byte no nábytok sa nám niekedy nechce uhnúť. Vidno že som nebola na počítači 4 dni nejak som sa rozpísala 😀 😀 😀

mianc
15. mar 2012

@adelaida33 odstavovať nechcem, jedine ak sa odstaví sama.. ale aj tak som rada, že sme aspoň ten ročik vydržali.. si myslím, že ten je najdôležitejší a už potom je to vec maznania sa a vychutnávanie si blízkosti jeden druhého.. 😀 uvidíme čo to.. ale, zasa ona sa zvykne zobudiť kolo 4h nakojí sa a spinká ďalej, a takto v noci, keby sa nekojila tak čo? veď by mi ani nezaspala.. a robiť jej mliečko v noci sa mi veru nechce.. 😝 som dosť pohodlná, keď sme ho do teraz nerobili.. 😅 😕

dadka1010
15. mar 2012

@mianc
@careamell
@adelaida33 Tak sa nám podarilo kúpiť topánočky, stáli 20€ a sú tiež krásne. Už na prvý pohľad vyzerajú dosť široko, sú na suchý zips, takže nôžka sa tam akoby len vloží. Super som rada, aj tomu, že malý sa dal konečne ukecať, že topánky patria na nohu 😀 . Číslo máme 22 a má tam ešte trošku priestoru.

mianc
15. mar 2012

@dadka1010 Super! Som rada, že ste dobre vybrali.. aj my máme na suchý zips, a je to veru najlepšie čo môže byť! 🙂 ešte chcem malej kúpiť sandálky na leto, nech sa jej nožička vetrá.. a uvidíme ako budeme na jeseň potrebovať..

ladytt
15. mar 2012

@dadka1010
@mianc Aj my máme suchý zips, to je úplne najjednoduchšie zapínanie.

mianc
15. mar 2012

@ladytt tak tak.. a my na šnúrky nemáme nervy... xixi.. lebo mama jednu zašnuruje a kým druhú šnuruje, už tá prvá je rozšnurovaná.... 😀 😀 😀 😀

amiiia
15. mar 2012

@careamell
@mianc
@adelaida33
@dadka1010 Baby ako sú na tom Vaši drobci zo samostatným chodením? Keď už sa tu riešia topánočky, ma to napadlo... Adam je dosť lenivý, popri nábytku ide ako drak, ale akonáhle by chcel prejsť mimo, tak si hneď sadne..nejak to na to "samostatné chodenie ešte nevidím" .. je to ozaj individuálne, len sa tak pýtam 😎

ladytt
15. mar 2012

@amiiia Náš už pekne cupká sám aj vonku sme už pár krát boli, preto sme potrebovali topánočky.

dadka1010
16. mar 2012

@amiiia Presne aj náš tak, popri hocičom ide hocikde, ale keď mu skončí opora, tak zatiaľ urobil len tri krôčky a sadol si a po štvornožky si zájde kde chce. Ja to nejako neriešim, možno som to tu už niekde písala, že mojej švagrinej začal chodiť malý keď mal rok a 4 mesiace. Toto je náš malý lenivý asi po tatovi, lebo ja a moji súrodenci sme chodili už v 10mesiacoch 😲 . Je pravda, že v topánočkach mu to ide trošku istejšie, ale zase aj často zakopne, lebo len týždeň ich nosí, tak si ešte nezvykol. U nás je pokrok už len to, že ich má na nohe 😉 😀 . A ja sa tak utešujem, že veď predsa nemôžme byť vo všetkom prvý 😀 😀 😀

adelaida33
16. mar 2012

@amiiia ahoj, náš štvorkuje a chodí popri nábytku, na samostatné chodenie to podľa mňa zatiaľ s jeho rovnováhou nevyzerá, tak ešte "ozajstné" topánočky nemáme. akurát cvične mu zvykne obuť také "akožepapučky" na šnurovanie (obdoba ponožiek s pogumovanou protišmykovou podrážkou).

mailinka
16. mar 2012

@amiiia my už behááááme od minulého týždňa,som sa bála ako to zvládnem pri týchto mojich šidlách,ale celkom ok,konečne mi neni toľko zavesená na rukách,lebo mala také 2 týždne ,že nechcela byť nikde inde len na parapete pri okne alebo mne na rukách 😀
Aj Nelka najskôr robila le 2 kroky,hoci ich vedela urobiť viac,ale nemala odvahu a stále sa hodila na 4 a prešla zvyšok trasy po kolenačky.potom sa jedného dňa osmelila a začala chodiť,vôbec nie tak,že stupňnovala dĺžky,ktoré prejde sama.ale rovno prešla celý byt. 😉

mailinka
16. mar 2012

@tinav viem si predstaviť,my sme takto vlani v máji skončili celá rodina,našťastie vtedy našu malinkú 2 mesačnú to obišlo,ináč sme to pochytali všetci. ☹ Dúfam,že ste už OK.

careamell
16. mar 2012

@amiiia Náš malý ešte len popri nábytku, ale každým dňom vidím, ako naberá viac a viac odvahy a už sa aj raz pustil a spravil sám krôčik. Počítam, že tak mesiac a pôjde mu to 🙂

mianc
16. mar 2012

@amiiia moja je tiež z tých lenivších a veru na samostatné chodenie to ešte nevidím.. ona len s rukami keď ju držíme.. ja som rada, že konečne sa rozlozila štvornožky, lebo som si myslela, že to preskočíme a v deň svojích narodenín začala štvornožkovať najprv troška a na druhý deň už ako keby mesiace predtým štvornožkovala odušu.. 🙂

dadka1010
16. mar 2012

Kočky čo obliekate drobcom na noc? A zakrývate ich niečim. Je mi jasné, že sa odkopú, ale len tak ma to zaujíma 😉 .

mailinka
16. mar 2012

@dadka1010 body a overal na to.a sem tam aj ponozky.my nekurime vobec v spalni skoro celu zimu,takze preto,a jasne, ze sa odkope 😠 ,pri posteli mam asi 3 deky a niekedy je rano postielka plna diek co si ona na ne lahne a ja potom zakryvam dalsou 😀

dadka1010
16. mar 2012

@mailinka Ja tiež bodynko a pančušky, tie na traky a keď ide cez deň spať, tak prezliekaš akože do nočného úboru?

mailinka
16. mar 2012

@dadka1010 kdeze,kto by to stale prezliekal,ja ju necham v tom co je,popripade vyzleciem teplacky.ja som uz po tolkych detoch leniva na neustale prezliekanie a vyzliekanie. 😀