icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

jabadaba
17. aug 2010

@mirip dikes, idem pohladat.

jabadaba
17. aug 2010

@mirip no vidis, tak ja neviem co ta magistra trojcila. Ale aj tak je to na predpis, cize az zaciatkom septembra, ak to takto pojde dalej tak si to dam predpisat.

mirip
17. aug 2010

@nellie_ ahooooooooj ja čumím ako mucha puk, neviem či si ma pamätáš ale sme boli v snažilkách kedysi, gratulujem 🙂 a vitaj v klube nelinka

bay
17. aug 2010

No mne dnes Dr. povedal, ze mam skusit na vracanie zazvor (aj ked sa spociatku zdesil ze vraciam kazdy den, ale ze kym nechudnem, tak to skusime touto prirodnejsou cestou. Akurat ze ma momentalne zazvor prehana 🤐 Tak tomu dam este par pokusov a ked nic tak sa na to mozem vykaslat. Ved marec je tu za chvilku a snad aspon po porode sa to zlepsi 😀 😀 😀 😀 ) a ked mi to ani potom neprejde tak dostanem lieky, ale zatial sa im vyhybame 😅 No ale ved 1. trimester za chvilu za nami 😎

bay
17. aug 2010

Len neviem ci ten zazvor pred jedlom alebo po jedle alebo az mi je zle 😒

fodorka
17. aug 2010

andiekens ja vravim z toho co som nasla na nete co vravia odbornici a samozrejme som nakukla aj tu na konikovi su temy tehotenstvo a sport ale tak zasa ja osobne by som behat nesla ale tak ja som nebehala ani predtym...to podla mna musi trosku odsuhlasit aj doktor ale tak kazd aako sa citi a praveze sport sa v theu odporuca ale hlavne ako chodza,plavanie,cvicenia pre tehotne,s fitloptou atd....takze tak ale ja sa aj tak hcodim s malym bicyklovat takze tak to mi nikdo nevhyovori ja s apri tom citim dobre maly ten est elepsie a budem sa vyhybat otrasom 😀 a samozrejme padom.

bay
17. aug 2010

Ten sport je velmi individualny. Je to o fyzickom ale aj psychickom stave tehule 😉
Ja po predchadzajucich skusenostiach som so sportom sekla v den potvrdenia tehu testom. A mojim jedinym sportom je divhanie velmi ziveho zavazia 😀 😀 Ale poznam aj vela stastnych tehul co dalej sportuju (a tisko zavidim lebo ja nemozem 😅 🤐 )

prsky
17. aug 2010

@bay no len behat po parkure v 8mesiaci - neviem neviem, tam uz by som sa bala zakopnutia a rozcapenia sa rovno na nadejneho novorodenca 😝

bay
17. aug 2010

Az taky magor nie som 😀 😀 😀 😀 😀
Ale musiet si odopriet EO v 8tt... To potom nastvu tie co si behaju do 8. mesiaca 😀 🤐

bay
17. aug 2010

juj zabudla som tam prasknut: @prsky 😅

prsky
17. aug 2010

@bay no PV mi svojho casu s obdivom spominal tehulu v tretom trimestri na preteku tusim v KE

prsky
17. aug 2010

@bay nj, ale tych EO este bude, sak sa nechystas pod fialky 😀

bay
17. aug 2010

@prsky No ved to. Aj tak tam hnusne prsalo 😝 😝 😀 😀

prsky
17. aug 2010

@bay ja by som to neriskovala ani v normalnom tehu. inak badka spominala, ze vas maly je strasny pohodak 🙂

veronikapp
17. aug 2010

ahojte...dnes v poradni konečne tehu knižka, odber krvi a srdiečko 😵 teším sa, aj keď je vraj fazulka týždeň menšia...o 3 týždne znova...
ja nešportujem, len doma, keď dvíham a nosím malú 😅

bay
17. aug 2010

@prsky 😉 schvalujem

@veronikapp gratulujem. To vobec neva, ze je mensia 😉 V 10tt sme tiez boli mensi a dnes uz velky na spravny tyzden 😀

veronikapp
17. aug 2010

@bay ďakujem 🙂 nestresujem, veď možno sme zamiesili neskôr 😅 ale aj pri staršej si pamätám na prvé sono v 10tt, mi povedali, že je to len 7-8 a mám prísť za 2 týždne, aby to bol ozaj 10tt...no a potom mi povedali, že to je už 12 🙂

mirip
17. aug 2010

@veronikapp to je pohoda ked je terním podla posledného menzesu a UZV do dvoch týždnov je to ok ak je to viac už sa niečo zlé deje a sklz len týždeň je ok si pamatám pri malej že to bolo 10dní som bola v 6tt na konci a babo bolo v 5 na začiatku a aj potom o dva týždne tak bolo som bola v 8tt na konci a babo bolo v 7 na začiatku a tretíkrát som bola v 10tt na konci a bábo malo byť v 9 na začiatku a dr povedal že už to sedí takže sme to dobehli 😀
ozaj do dnes rána sa nám prerezal prvý zúúúúb

fugu77
17. aug 2010

ahojte dievcata. mohla by ste mi niektora poradit? mam taky ZELENKAVY VYTOK. mali ste ho uz niektora? ako ste postupovali? vdaka.

mirip
18. aug 2010

@fugu77 hned k DR, zelenkavý výtok normálny nie je

mirip
18. aug 2010

@fugu77 a nič iné? len výtok? svrbenie, alebo pálenie pri močení? nemuímš mať však všetky príznaky ale može to byť aj začiatok mykozy, v tehotenstve je totiž viac možné a náchylné tam zo spodu dostať mykozu, telo je preplnené hormonmy, zo spodu je to viac prekrvené a viac výtoku sa tvorí a je to tam viac náchylné na mykozu........preto som spomínala kdesi na začiatku akctiviu, actimel alebo acidko tie obsahujú laktobacil a ten upravuje mykrofloru tam dolu predchádza sa kvasinkám alias mykoze................ jednoznačne minimálne volaj Dr alebo za ním zbehni

fugu77
18. aug 2010

@mirip ahoj, dakujem. okrem vytoku nic viac. ziadne svrbenie, palenie. skusim si zajt kupit tu aktiviu. mozno si pamatas, ked som pred par tyzdnami pisala, ze som vycestovala na leto na navstevu do usa. keby som vedela, ze ma prekvapi tehotenstvo, tak nikam nejdem. joj, uz aby som bola doma.

mirip
18. aug 2010

aha, takže si mimo, no skúsi si čuchnúť, myslím ten zelený výtok, ak ho cítiť akoby rybacinou tak je to jasné............mykoza, tehotenský výtok je bez zápachu a sfarbenie číre, bieie alebo trochu dožlta........to je prirodzené iné sfarbenie nie, sú aj lieky ako candibene atd, ale tie sa zavádzajú dnu a v tehotenstve nie s aplikátorom len prstom ale to je po dohode s lekárom, akurát krém ako candibene, canesten atd. sa natiera zvonka ak nič iné skús krém......mykoza može narobiť šarapatu........j ked som mala prvýkrát, /nebola som tehula som mala deň pred menzesom, výtok, svrbenie, pálenie pri čúraní... saomzrejme prišlie menzes a som nemoha k Dr a po menzese to bolo nie len zvonka ale už aj vo vnútri tak som to liečila pár dní...........no druhýkrát ked som mala tak nič né len výtok..........okrem neho nič, takže všetky príznaky nemusia byť, stačí jeden, škoda že nie si doma, keby si tak skočíš k Dr a si si na istom s tým výtokom čím to je 😒

nellie_
18. aug 2010

@mirip - ahoj Miri.. jasne ze si ta pametam zo snaziliek 😉 🙂 sranda ze sa takto stretavame v tehotenskej teme 😀 😀 😀 😀 a tusim aj Meusicku som tu uzrela... 😉 🙂

obrsona
18. aug 2010

@andiekens Ja som pred otehotnenim tiez behavala a pokracujem v tom. Samozrejme v nizsom tempe a menej casto, ale je fajn si obcas vybehnut na vzduch. Citim sa dobre, tak dufam ze ani malickemu to nevadi. Aj doktor mi povedal, ze lahke anaerobne aktivity su ok, hlavne ked bolo telo na to zvyknute pretym...

zibritka
18. aug 2010

baby caute, vie mi niektora poradit ohladom NT ultrazvuku? Je nutne naň ísť? Bo mne gynekologička o tom nič nehovorila... a teraz mam z toho stres, ci som to nemala absolvovat... Vysledky z krvi som mala vsetky v poriadku... ale to bolo v 8tt. Napiste mi, ci ste boli na tom NT, ci nie... Dik

sirinka
18. aug 2010

@zibritka mala by si na to ist...patri to k standartnym vysetreniam v tehu....a ma sa robit v 12tt...
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=71
http://www.choredieta.sk/index.php/tehotenstvo/...

zibritka
18. aug 2010

@sirinka A potrebujem, aby ma odporucila gynekologicka, alebo sa mozem niekde na to aj sama objednat?

sirinka
18. aug 2010

@zibritka mne to robi moj dr...on ma vlastny USG...tak ak tvoja nema, mala by ta odporucit...

zibritka
18. aug 2010

@sirinka Ma vlastny USG, chavalbohu (myslim, ze robi aj 4D ultrazvuk) a som objednana na prvu poradnu buduci tyzden v stredu... ale povedala mi, ze klasicke vysetrenie robit nebude... tu to sice pise, ze som v 12tt, ale podla tehu knizky je to minus jeden tyzden... Prve USG mi robila v 8tt. a hadam teda vie, čo robi, kedze ona sama rodila 6.jula 😅 Ale aj tak jej zavolam dnes. Dakujem