icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
18. aug 2010

@zibritka tak sa jej na to opytaj...

dendy1
18. aug 2010

@zibritka ja som sa práve vrátila z NT, na sprievodnom lístku bolo napísané: vyšetrenie NT 10.-13.týždeň,
keď ma objednával, tak povedal, že medzi 16.8.-20.8. mi musia dať tremín. Podľa UZV som 12+0, podľa PM 10+6.
Neplatila som nič, a hneď po uzv mi brali krv ( 1skúmavku). Najbližšiu poradňu mám 27.8.

prsky
18. aug 2010

@zibritka tu ti pise, ze si v dvanastom tyzdni, t.j 11tt+0 az 7 😉

zibritka
18. aug 2010

@prsky ahaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀 ja som ale dilino... heheheh

andiekens
18. aug 2010

mna NT usg,odber na trizomie a krvny obraz caka v pondelok a zaroven mi spravi kuk, ci neuvidi muzske pohlavne organy. tak som veru riaaadne zvedava 😵

andiekens
18. aug 2010

@obrsona ja som musela prestat kvoli cyste, mala priemer 5cm, co je teda celkom dost. nebehala som uz asi viac ako dva mesiace, tak mam aj trosku obavy, lebo budem zacinat od nuly, presne tam je totiz moja kondicka teraz 😀

prsky
18. aug 2010

@zibritka v poho, ja som si dlho sedela na kabli, kym mi docvaklo ako to je myslene 😀

bay
18. aug 2010

@prsky 11+0 az 6. Sedmicka nie je 😝 😀

prsky
18. aug 2010

@bay 😀 tiez pravda, ale pointu, kazdy kto chcel, pochopil 😝 alebo mam ja 8dnovy tyzden 😀

nellie_
18. aug 2010

no toto pocitanie tyzdnov kym som ja pochopila... 😀 😀 😀 mne tiez nesedelo ked som bola na prvom sone a doktor najskôr ze babo je stare 6tt+6 a potom mi hovori ze vsetko zodpoveda 7-memu tyzdnu.. tak som bola pako.. ale potom mi to kamoska vysvetlila ze 6tt+6 je vlastne 7 tyzden uz.. to take komplikejšn toto 😀 😀

bay
18. aug 2010

@prsky No pokial su 3 dni vikendu a chlap je doama a stara sa o dieta tak aj ja chcem 8dnovy!!! 😀 😀

@nellie_ No bud ratas v ktorom tyzdni si alebo ktory den mas uz uspesne za sebou 😀 😀

zanuska
18. aug 2010

ahojte vidim ze tu rozoberate odbery mna objednali az na 9.9.neni to neskoro?a na cukor sa kedy chodi uz som zabudla kedy som bola v prvom tehu 😀 a ked vtedy som mala zvisenu tehu cukrovku budem mat aj pri druhom? 😖

andiekens
18. aug 2010

@bay ja to akosi nestiham ratat po dnoch, stiham len po tyzdnoch 🙂 straaasne mi to leti a ked zacnem v septembri objahobou diplomky pokracujuc statnicami, tak sa podla mna spametam az tyzden pred porodom.. 🙂 teda kiez by to tak bolo a neboli ziadne komplikacie.

andiekens
18. aug 2010

@zanuska mozes, ale nemusis. kvoli tomu ti ten glukozovo-tolerancny test budu robit dvakrat.. drzim prsteky 😵

priadka
18. aug 2010

@zibritka vlastny USG lekarovi nestaci na to, aby mohol automaticky kontrolovat sijove prejasnenie NT, je na to potrebny kvalitny ultrazvuk a skusene oko lekara. Tu na konikovi Ti pise, ze si v 12 tt podla datumu poslednej menstruacie - ako si ju uviedla. A propos 12 tt znamena 11+0 az 11+6. Inak povedane pocita sa to ako letopocet, tzn. rok 1492 bol v 15.storoci. Takze ak si napr. 11tt + 2 dni, tak to uz si v 12 tt 😵

priadka
18. aug 2010

@prsky aj ja sedim na kabli 😀

meusicka
18. aug 2010

@mirip no co uz narobim. v podstate sa uz psychicky pripravujem na ten kyret ☹ ale ved predychame a potom dufam prehovorim polovicku a skusime o 2 mesiace zase. este dobre ze som to neroztrubila do sveta. 🙄

meusicka
18. aug 2010

@martinkaastefanek to nevadi, nebudte kvoli mne smutne. stava sa aj toto, a v podstate ak uz to mam brat takto, tak spon sa mi to nestalo pri prvom tehu. asi by som to znasala horsie. takze babulky, hlavu hore. stavaju sa aj horsie veci 😉

@mirip mozno ti tie cipky ulahcia aj ine veci. ja mam napr. pir kazdej veljek potrebe slabe krvacanie. asi mi praskaju cievky na krcku, kedze teraz to nejde tak plynule ako ked tehu nie som 😝

zibritka
18. aug 2010

@priadka uz som to pochopila, dakujem 😉 som cela nervozna kvoli tomu NT... uz druhy den sa snazim dovolat na gyndu a nikto to nedviha... keby mali odkazovac, maju tam odo mna zopar peknych teplych slov 😀 😀 😀

prsky
18. aug 2010

@bay nooo...to by som brala aj ja vsetkymi 10timi 😀

@andiekens statky s babom v bruchu sa daju zvladnut. horsie je to mat statky (a to este len bc) s 1 dietatom na svete v januari, do bakalarky som este ani netukla (akurat literaturu som si po nete pozhanala) a kazdy den si hovorim, ze uz zacnem. no a potom si Lala buntosi do 23:00 a mne sa uz potom nechce ani dychat 😒

@priadka to bude tehu a kojo demencia 😀

bay
18. aug 2010

@zanuska tO UZ SU ODBERY CCA V 16TT (jaj dieta mi zas zaplo caps lock 😠 😠 😠 😠 ) a to uz su tie dalsie.
GTT je cca 28tt. Mozes a nemusis ju mat opat.

@andiekens Suhlas s prsky. Pisat diplomku s dietatom je horsie ako s bruchom. A super je to ked musis chodit do terenu 😝 😀 No ale zas to dieta ma vyhodu na samotnej obhajobe. Vsetky zenske z komisie sa roztekali 😀 😀 Len treba mat mile usmievave dieta 😀 😀 😀 😀

bezaz
18. aug 2010

cafte, som spat z NT a celkom naserinkana na cele GPN, za 22eur ujo doktor kukol asi 3minuty, povedal, ze nie som ultrazvukovy typ, lebo skoro nic nevidel, povedal, ze keby bolo cosi v neporiadku, tak "tuto" to ma baby opuchnute a bolo 😠 minule mi taka mlada doktorka urobila NTcko vaginalne, aby sa presvedcila, ci je vsetko ok a tento nist 🙄
ale babinko bolo zlate, mavalo si rucickami, plavalo si tam, potom si madlilo ocka 😵 😵

@andiekens ma napadlo, ze sak aj ja som statnicovala s mladou v bruchu, aj ked nie moc uspesne, kedze som do 20tt vracala, tak som nieco stihala asi 3tyzdne pred porodom 😀 ale zvladla som 😉

@zanuska aj ja som mala diabetes, diabetologicka kazala ozvat sa skor, dnes som tam akurat volala, len maju dofcu, mam zavolat 6.9. a objednat sa na ten zatazovy test 😝

prsky
18. aug 2010

@bezaz no v GPN som aj ja mala raz "stastie" na zrejme toho isteho doktora 😠 tiez len tak z rychlika a vyzeral, ze tu pracu strasne "zere"

@bay no tak to mile usmievave dieta mi nehrozi - aj tak bude pri obhajobe a statkach u maminy 🙂

bezaz
18. aug 2010

@bay no u nas bolo dieta na pritaz, dokonca aj s bruchom na mna zazerali, ako na vrazdu, ze co som si to dovolila, dojst s takym banderom 🙄 jedna spoluziacka dokonca nespravila statnicu a asi o 2 hodky porodila 😝 🙄

bay
18. aug 2010

@prsky Mozem pozicat 😀 😀

prsky
18. aug 2010

@bay a kolko ma to bude stat? 😀 😀

bay
18. aug 2010

@bezaz No pekne 😠 😠 Asi zavisi od ludi 😠 😠 😠 Ked niekto nema rad deti... 😠 😠 grrrr

bay
18. aug 2010

@prsky Zavisi kedy mas statnice. Ale tak bud jeden jogurt, obed alebo dva bananinky. Maly je nenarocny 😀 😀

prsky
18. aug 2010

@bay v januari 😀

bay
18. aug 2010

@prsky Myslela som cast dna ze ci budes malemu davat desiatu, obed alebo olovrant. Si nemysli ze ho dostanes aj s jedlom 😀 😀 😀 😀 😀 😀