Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@zibritka ja som sa práve vrátila z NT, na sprievodnom lístku bolo napísané: vyšetrenie NT 10.-13.týždeň,
keď ma objednával, tak povedal, že medzi 16.8.-20.8. mi musia dať tremín. Podľa UZV som 12+0, podľa PM 10+6.
Neplatila som nič, a hneď po uzv mi brali krv ( 1skúmavku). Najbližšiu poradňu mám 27.8.
mna NT usg,odber na trizomie a krvny obraz caka v pondelok a zaroven mi spravi kuk, ci neuvidi muzske pohlavne organy. tak som veru riaaadne zvedava 😵
no toto pocitanie tyzdnov kym som ja pochopila... 😀 😀 😀 mne tiez nesedelo ked som bola na prvom sone a doktor najskôr ze babo je stare 6tt+6 a potom mi hovori ze vsetko zodpoveda 7-memu tyzdnu.. tak som bola pako.. ale potom mi to kamoska vysvetlila ze 6tt+6 je vlastne 7 tyzden uz.. to take komplikejšn toto 😀 😀
ahojte vidim ze tu rozoberate odbery mna objednali az na 9.9.neni to neskoro?a na cukor sa kedy chodi uz som zabudla kedy som bola v prvom tehu 😀 a ked vtedy som mala zvisenu tehu cukrovku budem mat aj pri druhom? 😖
@zibritka vlastny USG lekarovi nestaci na to, aby mohol automaticky kontrolovat sijove prejasnenie NT, je na to potrebny kvalitny ultrazvuk a skusene oko lekara. Tu na konikovi Ti pise, ze si v 12 tt podla datumu poslednej menstruacie - ako si ju uviedla. A propos 12 tt znamena 11+0 az 11+6. Inak povedane pocita sa to ako letopocet, tzn. rok 1492 bol v 15.storoci. Takze ak si napr. 11tt + 2 dni, tak to uz si v 12 tt 😵
@martinkaastefanek to nevadi, nebudte kvoli mne smutne. stava sa aj toto, a v podstate ak uz to mam brat takto, tak spon sa mi to nestalo pri prvom tehu. asi by som to znasala horsie. takze babulky, hlavu hore. stavaju sa aj horsie veci 😉
@mirip mozno ti tie cipky ulahcia aj ine veci. ja mam napr. pir kazdej veljek potrebe slabe krvacanie. asi mi praskaju cievky na krcku, kedze teraz to nejde tak plynule ako ked tehu nie som 😝
@bay nooo...to by som brala aj ja vsetkymi 10timi 😀
@andiekens statky s babom v bruchu sa daju zvladnut. horsie je to mat statky (a to este len bc) s 1 dietatom na svete v januari, do bakalarky som este ani netukla (akurat literaturu som si po nete pozhanala) a kazdy den si hovorim, ze uz zacnem. no a potom si Lala buntosi do 23:00 a mne sa uz potom nechce ani dychat 😒
@priadka to bude tehu a kojo demencia 😀
@zanuska tO UZ SU ODBERY CCA V 16TT (jaj dieta mi zas zaplo caps lock 😠 😠 😠 😠 ) a to uz su tie dalsie.
GTT je cca 28tt. Mozes a nemusis ju mat opat.
@andiekens Suhlas s prsky. Pisat diplomku s dietatom je horsie ako s bruchom. A super je to ked musis chodit do terenu 😝 😀 No ale zas to dieta ma vyhodu na samotnej obhajobe. Vsetky zenske z komisie sa roztekali 😀 😀 Len treba mat mile usmievave dieta 😀 😀 😀 😀
cafte, som spat z NT a celkom naserinkana na cele GPN, za 22eur ujo doktor kukol asi 3minuty, povedal, ze nie som ultrazvukovy typ, lebo skoro nic nevidel, povedal, ze keby bolo cosi v neporiadku, tak "tuto" to ma baby opuchnute a bolo 😠 minule mi taka mlada doktorka urobila NTcko vaginalne, aby sa presvedcila, ci je vsetko ok a tento nist 🙄
ale babinko bolo zlate, mavalo si rucickami, plavalo si tam, potom si madlilo ocka 😵 😵
@andiekens ma napadlo, ze sak aj ja som statnicovala s mladou v bruchu, aj ked nie moc uspesne, kedze som do 20tt vracala, tak som nieco stihala asi 3tyzdne pred porodom 😀 ale zvladla som 😉
@zanuska aj ja som mala diabetes, diabetologicka kazala ozvat sa skor, dnes som tam akurat volala, len maju dofcu, mam zavolat 6.9. a objednat sa na ten zatazovy test 😝

@zibritka tak sa jej na to opytaj...