icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
6. apr 2012

@siss_sz xixi.. mne napuchli ale až v neskoršom tehu, na začiatku veru nie.. 🙂 a mám babu.. xixi

ladytt
6. apr 2012

@siss_sz Mne napuchli a mám chlapca, neviem, či sa dá na to spoliehať 🙂

maca_p
6. apr 2012

dievcata mam na vas obrovsku prosbu. dna 19.4. sa v suranoch bude rozhodovat o jedinej detskej liecebni pre vekovu skupinu 0-3 roky pre deti s atopickym exemom a potom az do 18 rokov. potrebujeme co najviac podpisov uz do tohto stvrtka, preto leziem do tejto temy. s mojimi marcovymi detmi 1 a 3 ideme teraz 16.4 na preliecenie, tak dufam, ze nebudeme posledny turnus...
ak sa rozhodnete participovat na zbierani podpisov, tuknite mi do IP mailovku, poslem formulare. tieto, co som vkladala specialne do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/peticia-za-zachovanie-liecebne-pre-atopicke-deti/ , su vraj necitatelne.

dakujem vopred za vsetky preliecene deti tohto ustavu. proste Odborny detsky liecebny ustav Travnica nesmie ukoncit svoju posobnost! apropo, nikdy neviete, kedy, koho, kde zacne skriabat 😀

dijanulka
7. apr 2012

@angela1 klobúk dole pred vaším básnickým nadaním 😀 😀

siss_sz
7. apr 2012

@angela1 11ty/12ty 🙂

angela1
7. apr 2012

@dijanulka to som skopirovala z fb 😀 veľmi sa mi to páčilo - pobavila som sa na tom tak som to sem šupla aj pre ostatné maminky 🙂 🙂

gm
7. apr 2012

@siss_sz Ja mám babu a nenapuchli, no možno tak trochu, ale nič extrémne.

siss_sz
7. apr 2012

no tak dik, tak si pockam do toho 19teho tyzdna ci kedy a nehadzem flintu do zita este 😀

asma
7. apr 2012

@siss_sz no micka pri malej som mala prsa o 2č vadsie a teraz ništ akoby spm ani mlieko tam nemala uz som mala depku ci je to fakt fak a neubude mliecko pre malu ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ xixixiix keby tie máýty boli pravda tak sa muž zblazni od radosti..

siss_sz
7. apr 2012

@asma a ty sa fakt volas Asma? to je mile... niekto z vasej rodiny je inej narodnosti, ci ako si prisla k takemu menu ...alebo ste pristahovai zo zahranicia?
ak ti nevadi, ze sa pytam... 😉

bay
8. apr 2012

@siss_sz pri dcere som mala cele tehu mensie prsia nez pri synovi. Ani ma nejak neboleli 😉

adelaida33
9. apr 2012

Žiadne zľutovanie s maminkou: takto pred rokom na olievačku sa malý na mňa zvysoka vypišal (bol na posteli a ja som pod ňou hľadala papuču, tak mi treba 😝 ). Neverila som, ale tento rok sa mu na mňa podarilo vyliať celý pohár so studenou vodou 😖 , a pritom muž bol milý a zhovievavý, len ma tak pofŕkal 😀 .

asma
9. apr 2012

@siss_sz ahoj tak ja som original slovenka z dediny xixixi manžel je cudzinec... moje oficialne meno je Denisa ale svokra ma od začiatku vola Asmaa a to meno sa mi velmi páči tak ho bude mat malinka xiixix ak to bude naozaj baba ixixix lebo na poslednom sone mi povedal zrazu ze to nie je take iste tak som z toho uz blazon...

mno babulky dufam ze to bude rýchlo za mnou, a pri mojich dnesnch bolestiach to asi uz nebude na dlho xiixix

careamell
9. apr 2012

@asma Držíme palce, až to máš rýchlo a šťastne za sebou 🙂

siss_sz
9. apr 2012

@asma veru, krasny porod zelame!!!

ladytt
9. apr 2012

@asma Tiež sa pripájame rýchly a čo najmenej bolestivý pôrod 🙂

ladytt
9. apr 2012

Baby dávate detičkám šunku? A akú? Díky za radu

dadka1010
10. apr 2012

@asma Drž sa, nech to máš rýchlo za sebou 😉

careamell
10. apr 2012

@ladytt Ja žiadnu, ani iné výrobky z mäsa, raz som videla v telke, čo dávajú do týchto detských výrobkov a mala som dosť. Kamarátka robila v mäsokombináte a povedala mi, nech si radšej kúpim kvalitnú suchú salámu, nie šunku, alebo tak, že tam idú len zbytky. Ale to zas malému suchú salámu by som ešte nedala. My nie sme moc mäsové typy, takže ja chodím do mäsiarstva raz za mesiac. 🙂

ladytt
10. apr 2012

@careamell Ja som zas mala vycisteny zaludok od svokra, ze nedam normalne jedlo svojmu dietatu. Boli sme na navsteve a mame o mesiac starsieho bratranca a ten sunku papa uz od 8 mesiaca, tak sa tam pekne napchaval aj teraz a ja som svojemu nechcela dat.... ale ked som aj pozerala v obchode, tak su tam vsade same Ecka najmenej 4 a to aj v detskych sunkach, tak som si ani nevedela vybrat, co z toho by som mu dala. Ja tiez sunky jem len vymimocne, tak sa vobec nevyznam, ci su aj dake lepsie niekde.

careamell
10. apr 2012

@ladytt Veď nech si každý svojmu dieťaťu dáva, čo on uzná za vhodné, ale šunku s kopou soli, E.čiek a dusičnanov by som 8 mesačnému nedala. Určite mu jeden plátok neuškodí ale načo vôbec.
Ja som mala tiež vyčistený žalúdok zase od svokry, došli sme tam na obed, malému spravila polievku, pstruha. Malý si po troche dal z každého a potom doniesla Bebe puding. Tak vravím, že už toho pojedol dosť. ,, Ale Lucka, veď to mal len trocha a puding je taký zdravý, má veľa železa, to mu nerobievaš?" Neviem, že by mal puding nejaké vitamíny, nehovoriac o tom, že ho iste robila z polotučného mlieka a malý by z neho bol ako bečka. 🙂 Pudingy doma nerobím, teraz som kúpila super kašu, Nomina, je to instantná kaša len z obilnín. Teraz máme ryžovú. Inak sú aj iné. 🙂

ladytt
10. apr 2012

@careamell 🙂 Ani ja som zatiaľ puding nerobila, tiež neviem, že by mal veľa železa? Jedine ak v kovovej lyžičke v ňom. Možno sa mýlim, no myslím, že také veci ho ešte počkajú. Spolu s pribináčikom, brumíkom a neviem ešte akými detskými dobrotami. Svokrovci sú asi vždy najmúdrejší v tom, čo treba dávať, také vitamínové bomby :D

careamell
10. apr 2012

@ladytt Viem, že iste niekedy tieto veci ochutná, ale práve v tejto dobe sa deťom vytvárajú stravovacie návyky na celý život. Tak načo ho učiť na pudingy, šunky a pribináčiky. Pokiaľ mu ich pravidelne nerobím, bude to v budúcnosti brať len ako spestrenie jedálnička a nie jeho základ 🙂

mis_ka
10. apr 2012

Idem sa pochvalit, snad mi to nezmazu 🙂 Dnes sme spustili blog - http://blog.webhostingy.sk/, kde budem pisat o tom co viem ohladom zakladanie elektronickych obchodov, webhostingu a webovych stranok. Budem rada, ak to niektorej pomoze pri zakladani vlastneho biznisu.

careamell
10. apr 2012

Tak ja som dnes predala náš starý kočík a už sa neviem dočkať, kedy kúpim nový golfáč. Vybrala som si Britax B-Angile. Nemáte s ním niektorá skúsenosti alebo nemá ho nejaká známa? 🙂

careamell
10. apr 2012

@mis_ka Super, určite budem čítať 🙂

mianc
11. apr 2012

@ladytt ja som zohnala v jednote, detskú šumku a malej ju občas kupuje, keď som ju skúšala nie je taká slaná a chuťovo výrazná ako normálna, tak keď nechce, dopapkávam ja.. 😉

ladytt
11. apr 2012

@mianc A to je nejaká balená? Ako sa volá? Alebo kto ju vyrába? Ďakujem

mianc
11. apr 2012

@careamell @ladytt kočky ja som už malej puding varila.. 🙂 a ako sa oblizovala.. ja zasa neuznávam mlieko z obchodu, tak mm 1x do týždňa nabehe na družstvo a kúpi nám domáce, tak vždy navarím malej puding, piť mi mliečko nechce a my sme už s kojením skončili tak jej troška mliečneho dopĺňam aj takto do jedalníčka.. ale robím jej len vanilkový, neviem, podľa mňa kakaový ešte asi takýmto drobcom netreba dávať, či?

mianc
11. apr 2012

@ladytt vieš, že ani neviem, kto ju vyrába? raz na to prišla moja mamina, lebo predňou čo bola pani pýtala detskú šumku a tak mama hneď Timke zobrala na koštovku, ale na pulte som im ju nevidela.. a minule tiež tak.. sme ju tam nevideli a mama sa na ňu spýtala a že hej majú, a už ju zo zadu vyťahovala.. asi nie je taký dopyt po nej, ale je celkom fajn.. a moja toho moc nezje, to jej tak naráno dávam chlebík, masielk šumku inokedy syr.. obmieňam.. ale to tak kolečko max 2 mi zje s chlebíkom 😉