Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
dievcata mam na vas obrovsku prosbu. dna 19.4. sa v suranoch bude rozhodovat o jedinej detskej liecebni pre vekovu skupinu 0-3 roky pre deti s atopickym exemom a potom az do 18 rokov. potrebujeme co najviac podpisov uz do tohto stvrtka, preto leziem do tejto temy. s mojimi marcovymi detmi 1 a 3 ideme teraz 16.4 na preliecenie, tak dufam, ze nebudeme posledny turnus...
ak sa rozhodnete participovat na zbierani podpisov, tuknite mi do IP mailovku, poslem formulare. tieto, co som vkladala specialne do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/peticia-za-zachovanie-liecebne-pre-atopicke-deti/ , su vraj necitatelne.
dakujem vopred za vsetky preliecene deti tohto ustavu. proste Odborny detsky liecebny ustav Travnica nesmie ukoncit svoju posobnost! apropo, nikdy neviete, kedy, koho, kde zacne skriabat 😀
no tak dik, tak si pockam do toho 19teho tyzdna ci kedy a nehadzem flintu do zita este 😀
Žiadne zľutovanie s maminkou: takto pred rokom na olievačku sa malý na mňa zvysoka vypišal (bol na posteli a ja som pod ňou hľadala papuču, tak mi treba 😝 ). Neverila som, ale tento rok sa mu na mňa podarilo vyliať celý pohár so studenou vodou 😖 , a pritom muž bol milý a zhovievavý, len ma tak pofŕkal 😀 .
@siss_sz ahoj tak ja som original slovenka z dediny xixixi manžel je cudzinec... moje oficialne meno je Denisa ale svokra ma od začiatku vola Asmaa a to meno sa mi velmi páči tak ho bude mat malinka xiixix ak to bude naozaj baba ixixix lebo na poslednom sone mi povedal zrazu ze to nie je take iste tak som z toho uz blazon...
mno babulky dufam ze to bude rýchlo za mnou, a pri mojich dnesnch bolestiach to asi uz nebude na dlho xiixix
Baby dávate detičkám šunku? A akú? Díky za radu
@ladytt Ja žiadnu, ani iné výrobky z mäsa, raz som videla v telke, čo dávajú do týchto detských výrobkov a mala som dosť. Kamarátka robila v mäsokombináte a povedala mi, nech si radšej kúpim kvalitnú suchú salámu, nie šunku, alebo tak, že tam idú len zbytky. Ale to zas malému suchú salámu by som ešte nedala. My nie sme moc mäsové typy, takže ja chodím do mäsiarstva raz za mesiac. 🙂
@careamell Ja som zas mala vycisteny zaludok od svokra, ze nedam normalne jedlo svojmu dietatu. Boli sme na navsteve a mame o mesiac starsieho bratranca a ten sunku papa uz od 8 mesiaca, tak sa tam pekne napchaval aj teraz a ja som svojemu nechcela dat.... ale ked som aj pozerala v obchode, tak su tam vsade same Ecka najmenej 4 a to aj v detskych sunkach, tak som si ani nevedela vybrat, co z toho by som mu dala. Ja tiez sunky jem len vymimocne, tak sa vobec nevyznam, ci su aj dake lepsie niekde.
@ladytt Veď nech si každý svojmu dieťaťu dáva, čo on uzná za vhodné, ale šunku s kopou soli, E.čiek a dusičnanov by som 8 mesačnému nedala. Určite mu jeden plátok neuškodí ale načo vôbec.
Ja som mala tiež vyčistený žalúdok zase od svokry, došli sme tam na obed, malému spravila polievku, pstruha. Malý si po troche dal z každého a potom doniesla Bebe puding. Tak vravím, že už toho pojedol dosť. ,, Ale Lucka, veď to mal len trocha a puding je taký zdravý, má veľa železa, to mu nerobievaš?" Neviem, že by mal puding nejaké vitamíny, nehovoriac o tom, že ho iste robila z polotučného mlieka a malý by z neho bol ako bečka. 🙂 Pudingy doma nerobím, teraz som kúpila super kašu, Nomina, je to instantná kaša len z obilnín. Teraz máme ryžovú. Inak sú aj iné. 🙂
@careamell 🙂 Ani ja som zatiaľ puding nerobila, tiež neviem, že by mal veľa železa? Jedine ak v kovovej lyžičke v ňom. Možno sa mýlim, no myslím, že také veci ho ešte počkajú. Spolu s pribináčikom, brumíkom a neviem ešte akými detskými dobrotami. Svokrovci sú asi vždy najmúdrejší v tom, čo treba dávať, také vitamínové bomby :D
@ladytt Viem, že iste niekedy tieto veci ochutná, ale práve v tejto dobe sa deťom vytvárajú stravovacie návyky na celý život. Tak načo ho učiť na pudingy, šunky a pribináčiky. Pokiaľ mu ich pravidelne nerobím, bude to v budúcnosti brať len ako spestrenie jedálnička a nie jeho základ 🙂
Idem sa pochvalit, snad mi to nezmazu 🙂 Dnes sme spustili blog - http://blog.webhostingy.sk/, kde budem pisat o tom co viem ohladom zakladanie elektronickych obchodov, webhostingu a webovych stranok. Budem rada, ak to niektorej pomoze pri zakladani vlastneho biznisu.
Tak ja som dnes predala náš starý kočík a už sa neviem dočkať, kedy kúpim nový golfáč. Vybrala som si Britax B-Angile. Nemáte s ním niektorá skúsenosti alebo nemá ho nejaká známa? 🙂
@careamell @ladytt kočky ja som už malej puding varila.. 🙂 a ako sa oblizovala.. ja zasa neuznávam mlieko z obchodu, tak mm 1x do týždňa nabehe na družstvo a kúpi nám domáce, tak vždy navarím malej puding, piť mi mliečko nechce a my sme už s kojením skončili tak jej troška mliečneho dopĺňam aj takto do jedalníčka.. ale robím jej len vanilkový, neviem, podľa mňa kakaový ešte asi takýmto drobcom netreba dávať, či?
@ladytt vieš, že ani neviem, kto ju vyrába? raz na to prišla moja mamina, lebo predňou čo bola pani pýtala detskú šumku a tak mama hneď Timke zobrala na koštovku, ale na pulte som im ju nevidela.. a minule tiež tak.. sme ju tam nevideli a mama sa na ňu spýtala a že hej majú, a už ju zo zadu vyťahovala.. asi nie je taký dopyt po nej, ale je celkom fajn.. a moja toho moc nezje, to jej tak naráno dávam chlebík, masielk šumku inokedy syr.. obmieňam.. ale to tak kolečko max 2 mi zje s chlebíkom 😉

@siss_sz xixi.. mne napuchli ale až v neskoršom tehu, na začiatku veru nie.. 🙂 a mám babu.. xixi