Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@asma Ja mám doteraz jeden prsník ako balón a druhý taká placička. 🙂 Spravila som tú chybu, že som malému dávala väčšinou z neho, lebo ako sme v noci spali a kŕmila som ho, bolo mi pohodlnejšie z toho jedného mu dávať. V ľavom sa mi už mlieka toľko netvorí a je viditeľne menší. Snažila som sa ho znova ,,naštartovať" tým, že mu budem ponúkať najmä z neho ale už sa v ňom jednoducho toľko mlieka nevytvorilo aby dobehol ten druhý. 🙂 Ja predpokladám, že o chvíľu sa mi v ňom mlieko prestane tvoriť úplne. Ty máš ale ešte malé bábo, tak sa snaž ten menší naštartovať tým, že mu budeš ponúkať najmä z neho. 🙂
@siska33 No s umývaním zúbkov nám to ide lepšie ako s nočníkom 🙂 Zúbkov máme 8 a konečne sme našli spôsob ako ich pekne umyť, po veľkom trápení s kefkou som si kúpila taký ten náprstok na čistenie a malému sa to strašne páči a každý večer bez odvrávania, pekne hryzie maminku do prsta :D ale stihnem aj plochy aj všetko pekne vyumývať a ešte sa aj nasmejeme. Nočník sme používali keď ešte nezačal byť taký pohyblivý, ale ako začal loziť naplno, tak som ho tam už neudržala a teraz keď chodí to už vôbec nejde, no nútiť ho nebudem, hádam, keď bude starší si bude dať vysvetliť.
@asma Ja som také tiež mala, ale ešte na začiatku, keď mal malý 6. týždňou... poradili mi aby som stále najskôr k tomu priložila, nech to rozťahá, lebo keď je ako druhý, bábätko z neho už nevládze ťahať. Pomohlo nám to, potom sa začalo viac tvoriť, ale bola to bolesť :/ Prajem nech sa to rýchlo upraví 🙂
a byvate v dome? ja uz si viem predstavit ako beha s holym zadockom a cika do bazenika :D
babulky dakujem za rady idem kuk tu stranku lebo na zapal sa mi to nezda nakolko mi mliecko same tecie s prsnikov...joj inak som ako zbyty pes som bola hrdinka nakupy, deti, domacnost ale unava uz robi svoje... ☹
baby, tie čo máte chlapčekov s vysokým nártom, napíšte mi, prosím, značky topánok, ktoré im zatiaľ boli dobré (strihovo).
@adelaida33 liliputi su na fest, ale daju sa obut (to su ale skor capacky). a topanocky mame take pekne kozene zo ZARA.
@mis_ka ďakujem, skúsim u nás tieto značky pohľadať. mám brutálny problém zohnať malému niečo na nôžku. minule sme vyskúšali 10 párov a dnes opäť 10. už ani neviem, kto to ťažšie znáša, či malý alebo tá predavačka. zatiaľ jediné, čo mu boli dobré, boli wanda, ale aj to len jeden typ-strih, čo sú ale vlastne také capačky. lenže tieto sú č. 19 a začínajú mu byť dosť tesné a vhodné nové topánky sme zatiaľ nenašli ☹ . ps.: keby sa ti dalo, hoď mi aj nejaké foto. dík.
@adelaida33 Dnes sa nám podarilo vypiť šťavu z 2 malých mrvičiek a jablčka 🙂 Ešte mi poraď ako to mäso niekam zakombinovať aby na to neprišiel? Dnes ho mal v omáčke, ale nechcel veľmi.
@ladytt 🙂 no super, ďalší pokrok. s tým mäsom v omáčke je to super, hmm, vyskúšaj tie "staré" metódy ešte raz, odznova, ako keď začínal s mäsom: sprav mu /akože sebe 😀/ napr. zemiaky s omáčkou - na tanieri nech sú to dve kôpky, osobitne zemiaky vymiešané napr. s maslom a druhá kôpka omáčka rozmixovanej zeleniny, ovocia a mäsa - napr. mrkva, paštrnák a hruška (broskyňa... nejaké voňavé ovocie, aby to mäso fakt necítil nejako silno 😉 ) a potrebný kúsok mäsa. hlavne všetko rozmixuj, akoby na takú výživu, ak bude riedk,e pridaj lyžičku zo zemiakov, ak husté, prevarenú vodu alebo ešte jablko 😉 . vezmi si tanier s týmto jedlom, sadni si na zem, opri sa o gauč, zapni tv s reklamami alebo rozprávkou a pomľaskávaj, aké je to mňááám 😀 .
Ďakujem, baby, za reakcie v mojom blogu, počkám už do soboty, kým konečne bude mať môj muž po troch týždňoch voľno a pôjde s nami pohľadať tie pravé topánky. a hlavne, konečne sa nebudeme trepať električkou 😉 .
Baby používate niektorá melasu? Ak tak akú? Aj detičkám? Díky
@tinav Ahoj 🙂 , už ste sa udomácnili? Ako sa malému páči v novom?
@adelaida33 ahoj postupne si zvykáme, malý je v pohode on si zvykol asi ako prvý stále len behá po byte a zatvára dvere no najviac sa mu páči v kúpeľni práčka stále ju chodí kontrolovať či nie je zapnutá 😀 . Zlepšil sa nám aj spánok spí doobeda aj poobede 2 hod tak si aspoň stihnem niečo porobiť. Akurát včera sme kúpili nový športový kočiar hlavne na cestovanie tak m vy sa ako máte nemám poriadne ani čas sem nakuknúť no dúfam že sa to už zlepší 🙂 .
@adelaida33 drobec ma dost hrube nozky a vysoky priehlavok, ale sadnu mu ecco a geox.Su sice drahe,ale skvele..
@adelaida33 ja som kúpila kožené -obchod RENO
@careamell A kde sa dá zohnať? A to tú tekutú či práškovú?
@adelaida33 Díky za tip 🙂
@tinav 😀 viem si predstaviť 😀 , môjho tiež fascinujú domáce spotrebiče, práčku nevynímajúc. čo sa týka denného spánku, môj je teraz v takom prechodnom období, raz má iba jeden 2hodinový na obed a na druhý deň si to opäť potrebuje rozdeliť na dva spánky, doobedu a poobede po hodine, lebo zúri. v noci zvyčajne spáva tých 11,5h. je pravda, že posledné 2-3 dni je veľmi nervozny, sa mu zas nejaké zúbky tlačia, tak sa cez deň častejšie kojíme. a do práce ešte chodievaš? vôbec si neviem predstaviť, ako si to popri malom a sťahovačke mohla stíhať.
@euphoria @mimzy123 ďakujem vám 🙂 .
@adelaida33 aj my sme nejak podráždený hlavne dnes idú nám ďalšie zúbky tak asi preto, do práce chodím no tento týždeň mám trošku voľnejší lebo ťahá manžel v práci aspoň postupne ukladám veci do skríň. A sťahovanie nikdy viac ☹ bolo to o držku malý nerváči lebo sa nevyspal, starší nevládal a my s manželom ani nehovorím a to sme ešte dávali do poriadku starý byt pre nájomníkov. No teraz už budeme oddychovať a pomaly dokončovať drobnosti. V nedeľu konečne oslávime malého narodeniny tak sa teším hlavne na tortu 🙂.
@ladytt Ja som mala od svokry, ktorá priamo pracovala v Teplanskom cukrovare. Ale inak sa dá kúpiť v každom obchode so zdravou výživou. My máme tekutú. Ešte je rozdiel, je trstinová a repná melasa. Skús popozerať na nete, aký je presne medzi nimi rozdiel. To netuším. 🙂 Chceš malému pridávať do jedla? Kvôli železu?
@ladytt Dávala som ti link na tento článok? Neviem, ale pozri https://www.modrykonik.sk/fotoblog/estterka/cla... 🙂

@asma http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...