Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@bezaz Takych je 😝 😀
@prsky Tak mozes mat dvojku. Miska s Ninkou a vtom by bol cert aby to nezabralo 😀 😀 A co nepozves na obed? Moj mal dnes na obed cernice (sme zbierali popri venceni, bo inak odmietal chodit len na odmenu 😀 😀 ), potom mrkvu (ryzu vyhadzal na zem psom), a varenu kukuricu 😀 😀 😀 Takze dobra divocina 🤐 Ale daj inspiraciu co varit. (ale pecienku prosim nieeeee. chut by bola ale pripravu nezvladnem 😔 )
Veru tak mohli by ste nahodit neaku inspiraciu co navarit 😉 ja som uz z toho zufala neviem vyhoviet kazdemu kedze byvame v rodicovskom musim sa prisposobit varenim sestre malemu aj muzovy a to sa niekedy neda 😖 tak riesim ze niekedy nevarim 😀 a co vase deti ten moj mal dva a nechce mi spavat naobed ☹ uz som z neho nestastna da zabrat za cely den ako ho mam donutit?
@zanuska No ja varim len podla seba a maleho a ked sa mm nepaci, nemusi to jest, aspon nemusim varit na dalsi den ked mi ostane 😀 Ale on zje vsetko 🤐
Nedonutis. Ked tak ho skus ustvat nejak na cerstvom vzduchu. Miso ked lietal cely den po zahrade tak daval denne 2x2h spanok. A teraz sa snazi prejst na 1 spanok denne. A zatial vyhrava 😠
@bay mas tusim podobneho jedaka ako ja 😀 len u nas sa to strieda - bud je mrkvove alebo zemiakove alebo ryzove alebo masove obdobie a ostatok ide psom a este ich aj bije, ked si zoberu - tvari sa, ze ona im to nechcela dat, oni jej to zobrali 😀
no a ja som dnes tak pohodlne - ze hraskova polievkoomacka a detske parky 😀 som davala prvykrat dnes taky humus (parky ja vobec nejem) a ona ich jedla jak keby hladovala mesiac 🙄 ale dala aj omacku, tak som sa uspokojila. a vcera sme mali zeleninovu polievku a na pocudovanie jedla mrkvu aj zemiak, tak sa asi blyska na lepsie casy (?)
no a s pozicanim deti - hehe - som vas uz prekukla, sa ich chcete zbavit aspon na pol dna 😝 😀
@prsky Tak moj sa podeli a hadze im vsetko a desne sa na to bavi. A idelane ak si to "vyliznu" z jeho ruky 😵 😵 😵 Moj ma rad zeleninu stale. Ryzu moc nemusi 😝 A maso ako kedy. Taky pikantny gulasik by si dal. Ale maso na prirodno nieeeeee 😝 😝 Hmmm. Tak parky este nie. Ale zaku zemiakovu omacku by som si dala.... 😵
A dnes ti to fakt nepali ked si na to prisla az teraz 😀 😀 😀 😀
Oni si asi vybojuju jak to im vyhovuje a mi mami sa mozme aj na hlavy postavit
@bay no ja som ho vcera zobrala do susednej dediny sme isli pre postu autobusom tam aj naspet ked sme dosli domou nas vyhodil sofer na zaciatku dediny totiz u nas robia cesty nevedel prejst 😉 presli sme po celej dedine este som vybrala dlhu trasu a snim to ani nepohlo od osmej rana bol hore do desietej vecer je to mozne?? 😝
@prsky deturence lubia parky a kym narastu sa im zhnusia jak nam 😉 moj maly i by ich jedol kazdy den s kecupom ja ich nemusim ani citit ale ine meso nezje ale zato zeleninku vypyta do kazdej polievky 😀
ahojte
ani mňa doki neposielal na NT ultrazvuk. ja som bola v pondelok na ultrazvuku aj niečo tam meral. k fotke vytlačil aj nejakú tabuľku a s knižkou ma poslal k sestričke. ale tá do knižky akúrat napísala iba meno a že 24.8 mám ísť na odbery. 😕 ....ani s malou som nebola zvlášť na nejakom ultrazvuku. 😅 .tak teraz neviem. 😅
aj ja požičiam malú keby ste chceli, je usmievavá, škerí sa na hocikoho a za lentilky spraví čokoľvek 😀 😀 😀
zajtra odchádzame na predĺžený víkend do Čiech, v nedeľu sa vraciame.
baby chcem sa spýtať ohľadne 3D ultrazvuku ,kedy sa tam ide? pri Lili som nebola ,lebo som to prepásla ,kvôli svadbe som nestíhala ,teraz by som chcela. Kolegyňa mi hovorila ,že je niečo také pri Miletičke ,ešte keď som čakala Lili.
@bay len ja este mozem mat velky problem, ze ma v 9.mesiaci nepustia na cvika. akurat mam mat chirurgiu a na saly nemozem a oddelenie je bars infekcne. este sa snad bude dat vymenit za gyndu.. statnice sice nestiham, ale aspon budem mat povinnosti odchodene pripadne odpustene.. snaaaaad
Ahojte. Ja len kukám 😕 na aký NT ultrazvuk to vy chodíte. To sa týka asi len Bratislavy a okolie, lebo ja som z Trenčína a na NT ultrazvuk ma dr. neposiela a ani žiadna z mojich kamarátok na ňom nebola. Brali mi len krv (včera). 😅 😕 😨 Lekár mi síce robil 2x ultrazvuk, ale to len premeral bábo.
@zuzkapu neviem, ci sa to robi standardne, ale vacsina gynekologov svoje pacientky na NT posiela - v sukromnych centrach ako je GPN to mas vramci starostlivosti automaticky. je to fajn metoda ako zistit pripadne vady plodu - spolahlivejsie ako AFP testy - teda ak ti ho robi skuseny lekar
No tak práve som zistila, že sa NT robí aj v TN. Na budúci štvrtok idem ku gynďákovi, tak sa ho na to opýtam.
@zuzkapu tu su vsetky vysetrenia, co sa robia a downa tam spominaju pri uvz v 11-13tt, takze je to asi standardne vysetrenie, ktore preplaca poistovna http://www.choredieta.sk/index.php/tehotenstvo/... ale kedze NT robia len niektore pracoviska, tak sa asi niektori gyndosi uspokoja s afp testami - neviem, povolanejsi prezradia viac 🙂
ahojte buduce mamicky, tak dnes mi oficialne potvrdili terminos...🙂 patrim k Vam🙂
baby, zistila som, ze moja doktorka ma dva tyzdne dovolenku, tak som ja tam mohla volat... dnes som bola u zastupujuceho doktora sa pytat na to NT, teda rozpravala som sa so sestrickou, ale strasne milou... vysvetlila mi, ze ak je potrebne, moze sa robit az do 15tt. ale ze ja mam prve vysledky velmi dobre, ze nech kludne pockam na poradnu, co jest buduci tyzden... a kamoska mi vcera vravela, ze s doktormi to je tak, sami nic nepovedia a ze buduca mamicka ma sama zjest mudrost sveta a vediet, co kedy a na ake vysetrenie treba ist... takze treba to dobre na nete prestudovat a furt sa doktorov pytat... 😖 😀
Ahojte, doki mi vravel, že mám ísť počas tehu 2x k zubárovi a raz na preventívku k obvodnému, je nejak určené, v ktoré mesiace tehotenstva ? Má niekto súkromného zubára ? treba tam ísť aj s knižkou ? odložiť si potvrdenie, že som absolvovala tú orehliadku u zubára ? alebo mi to niekde poznačí do knižky ?
Ahojte babenky uz neviem na koho sa mam obratit chcem sa vas opytat vidim ze tu mme skusene odbornicky moj gyndos ma asi dovolenku lebo mi nezdvihaju tel.a ja mam taky problem boli ma zub no asi to vytrhnute miesto a podla zubara tie vedlajsie mam sfarbene nie su derave tak ma nemozu boliet a necitila som bolest aj ked mi po nich klopkal a straasne ma to boli hlavne v noci ziadny spanok ☹ a zubar ma chce poslat na rentgen co mam spravit alebo mi tak milo poradil uzit ibalgin ved to nevadi ze ste tehotna 😠 povedzte co mam robit?????mam aj prasok na zapal ze Flektor EP Rapid sa to vola mam to uzit?radsej ja ten rentgen?som nestastna co ked ublizim babatku ☹
@hasacka ja som bola prevcerom u obvodnej kvoli odberom pre ortopeda a ta ked zistila, ze som tehotna, spravila kompletnu preventivku a este aj odbery naviac na čo len mohla... este ma upozornila, ze treba k zubarovi - to je ale kvoli tomu, ze sa mi mozu zacat kazit zuby, pretoze babatko potrebuje Calcium, teda vápnik... a ked je ho v tele nedostatok, tak si ho bere zo zubov mamicky 🙄 tolko teda k zubarovi... ja idem este aj k ocnej a aj k usnej, bo mi casto zalahina v uchu... 😀
Pridavam sa k marcovkam 2011..tesime sa🙂 Termin mam podla doktora 7.3 ale podla mojich vypoctov by to malo byt 1.3. No ktovie, synator mal byt tiez september a je augustovy🙂

@prsky poziciam ninku, ta je total herecka, v 8. mesiacoch dostala od pana dekana lentilky 😵 😵 😵
@bay no to je celkovo taka debilna skola 😅 😔