icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

wilsonka
26. máj 2012

@siss_sz hehe zatial len jem kys. listovu a doberame sa. je to otazka casu...chystam sa na vysetrenie k dr po roku a skusime to tak, ze nebudeme priamo snazilkovat ale dame tomu volny priebeh a ak sa zadari budeme radi.
jediny problem je ze dieta je najlepsia antikoncepcia-takze bud sa nam nechce, nevladzeme alebo nestihame🙂)))))

siss_sz
26. máj 2012

@wilsonka 😀 ale tak drzime palce 😉

magre
28. máj 2012

Caves dievcata! Pocujte, idem sa s vami poradit, lebo uz som zufala z toho mojho galgana 😖 Asi posledny tyzden, co tak dobre chodi, je to s nim fakt o drzku. Ked sme von, tak je to super, zabavi sa , unavi, place, ked ho beriem do vchodu domov 😀 Ale doma je to katastrofa... Uz naozaj neviem, co prenho vymysliet, ako by sa zabavil. Nic ho nebavi dlhsie ako minutu, ukazujem mu hracky, skladame vlacik, strkame tvary do tych edu-hraciek, staviame vezicky, hadzeme loptu, snazim sa ho naucit, ako sa odrazat po byte... Kreslit sa mu este nechce, max.papat pastelky 😅 A ked sa uz nudi, zacne to... Plac, mrzuty je, robi neplechu. Lezie na kuchynsky stol, do rury, rozlieva vodu z Airininej misky po celej chodbe, skace na gauci, naraba s kvetmi... Proste vsetkko co nesmie... Ak mu nieco nejde, zase rev... Zakazem- poviem no-no, pohrozim palcom- rozreve sa a ide ma bit. Ale obcas musime byt aj doma, musim popratat, vyprat, ved to poznate. Ked vidim, ze vonku prsi, tak mam normalne bolesti brucha... ☹ Baby, bud ma upokojte, ze aj vasi su taki, alebo dajte rady, co este prenho vymysliet, aby sa zabavil, lebo mi uz z toho vecneho mrncania rupne v bedni...

amiiia
28. máj 2012

@magre Ahoj...no my sme na tom podobne..akurát som aj chcela písať, či aj ostatné deti "bijú" maminky 😒 tiež keď sme napr. vonku. a beriem ho dnu, alebo mu niečo nedám, zdvihnem ho, normálne mi capne po tvári... 😎 a to čo si písala Ty poznám, tiež to riešim každý deň. Iné nerobím len zbieram veci zo zeme (všetko povyťahuje) zo skriniek, vláči to zo sebou, otvára chladničku - vyberá z nej veci, ked prídem a zavriem ju pred ním, doplním k tomu No no no rev nekonečný, takisto vylieva vodu, hádže všetko do Wc - mobil mi tam hodil už dvakrát a okrem toho všetko iné (tak už musím zatvárať dvere) proste hrúza niekedy 😀 tiež plače, ked sa mu niečo nedarí, toto ide dookola celý deň. Podľa mňa to len treba pretrpieť..a utešovať sa tým, že to prejde... 😉 Takže určite nie si sama 😎

siss_sz
28. máj 2012

@magre tak u vas uz zacalo asi obdobie vzdoru tusim😲 😉
nonas zatial nie je ziadna katastrofa, ale badam urcite pripravy na toto obdobie..asi len mega trpezlivu maminu a mat ho komu "postrcit" ked uz je to onervy..co-to si nastudovat o obdobi vzdoru.. a potom budeme chodit k vam po rady 😉
drzte sa!

magre
28. máj 2012

@siss_sz Myslis, ze to uz je ono..??? A nie je to skoro, som si myslela, ze to az tak okolo 2 rokov. Asi si predsa len skusim daco vygooglit 🙂 Drzte palce 😀

magre
28. máj 2012

@amiiia Zajtra idem na poradnu a ockovat sa 🙂 Uz sa tesm na divadlo v cakarni, lebo vsak na jednom mieste cakat, to nedopadne dobre 😀 A na tie pohlady... Dnes som ho zadrzala, lebo som chcela na hracom domceku pustit dievcatko na schody pred nim (jemu to este dost pomaly ide), hodil sa mi hned do zadu, tak som ho nechala na trave lezat a jedovat sa. Asi 5 sekund mu to vydrzalo, ked zistil, ze si ho nevsimam, zrazu bol v pohode, trpaslik jeden... 😠

amiiia
28. máj 2012

@magre presne, ja ho tiež nechávam sa vyzúriť, vyplakať (nevšímam si ho)..a potom sa upokojí, síce to je za deň 100 krát, ale treba to vydržať a hlaavne neustúpiť, ak už niečo raz zakážeme.. 😉 no zajtra držím palce v tej poradni xixi

dadka1010
28. máj 2012

@magre Asi je to fakt ten vzdor, u každého to môže byť iné, náš síce tiež niekedy skúša, ale vie, že u mňa nepochodí, tak ho to hneď prejde. Ako píšeš, tak najhoršie to je, keď sa nedá ísť von, to je fakt čistá psychiatria 😠 . Vo WC by sa aj ten náš najradšej vyumýval, musí byť stále zavretá, to kontrolujem, aj keď je niekto u nás, lebo kúpeľňa a Wc to je najhoršia katastrofa. Hračky sú u nás po celej izbe, o miskách, varechách, naberačkách, novinách ani nejdem písať, niekedy len po všetko stúpam a tíško nadávam - ešte že nevie opakovať 😅 . Môj ma najnovšie hryzie, tak od jedu, až sa celý trasie. Držím palce, niekedy ich to musí prejsť 😉 😀

magre
28. máj 2012

@dadka1010 Heh, na WC som zabudla, aj u nas je v kurze 😀 Mna len ked je nastvany tak capne kam dostane, na tvar, alebo na nohu. Teraz som isla len zapnut polievku na sporaku a kym som sa vratila do obyvacky, uz stal hore na policke pri telke a vesal sa na nu... 😠 Teraz u nas prsi.. To bude dlhy den... 🙂

dadka1010
28. máj 2012

@magre Aj u nás prší, my sme boli na nákupe v PL, tak sa aspon previezol, teraz spí. Minule som čosi odbehla z WC do kúpelky a nechala otvorené dvere a v momente sa babral s tou vôňkou v mise, ma skoro vystrelo 😠 . A to nehovorím o tom, že mi stále zapína umývačku, to je jeho a robí to natruc, otvára si mrazák a páči sa mu ako z neho ide "chlad" 😀 .

amiiia
28. máj 2012

@dadka1010 môj si z tej vôňky v mise na Wc už aj ujedol 😉

siss_sz
28. máj 2012

@dadka1010
@amiiia 😀 wuaaa treba vymenit iny styl voni, nie visiace...hehe... co tie deti nevymyslia😀
@dadka1010 a uz je zdravsi maly, ked ste boli v PL?

@magre no priemerne zacina obdbie vzdoru okolo 18mesiacov.. tak nasi maju uz pomaly 15... takze... asi ste vyhrali skor..ale snad mu to aj skor prejde 😉

careamell
28. máj 2012

Ahojte, tak ja dnes musím ísť kúpiť novú vôňu do WC len takú tú nálepku na misu, lebo tiež sa hráme so zavesenou vôňou 🙂 Inak my úplne to isté, kúše ma s takým jedom, až sa trasie, hračky a všetky kuchynské pomôcky porozhadzované po byte. 🙂 Ale mám novú vychytávku, ako ho zabaviť aspoň na 15 minútiek, dám mu celé jablko do ruky. Síce zbieram obhryzky potom, ale nadlho ho to zabaví. 🙂
@amiiia
@dadka1010
@magre
Jaj a to, že ma stále bije, to už som tu spomínala, zatiaľ to pokračuje, čakáme, kedy ho to prejde 🙂

dadka1010
28. máj 2012

@amiiia Vážne???? A nič??? 😖

dadka1010
28. máj 2012

@siss_sz Hej moja, od soboty nemáme teplotu a už je fit. To sem boli kúpiť hojdačku a plienky 😉

vladimira32
28. máj 2012

my teraz fičíme na Spievankove, / to vydrží pozerať aj hodinu v kuse, aspoň si porobím, navarím/ ide to u nás od rána do večera, a dokonca, ked ideme k našim na návštevu, tak to berieme so sebou. Ale stíha porozhadzovať hrnce, pokrievky, hračky, utierky ... no proste všetko čo ho napadne. Nedajbože, keď sa niečoho chytím a chcem to upratať, už ma začne kúsať a jedovať sa, tak je u nás ako po boji 😀 😀

mianc
28. máj 2012

@magre @amiiia @siss_sz kočky aj my to máme.. ale našťastie ma nebije.. 😀 teda zatiaľ.. u nás keď začína byť takáto, že nevie čo so sebou, tak jej pustím rozprávku, vtedy má okolo seba kopec vankúšov okolo seba a pekne kuká a povaľuje sa po nich.. alebo pesničky.. najradšej má z rozprávky Na vlásku 😀 to by vedela počúvať a kukať na to hodiny.. 😉 a to sa tak ukľudni a potom už ju len do postieľky uložím večer a už pekne spinkáme.. 😀 tak aspoň posledné večery to takto dobojovávame.. 😉 cez deň je to ťažšie.. ale hudba nám zaberá... keď ju počuje, začne tanikať a máme o zábavu postarané... 😀

mianc
28. máj 2012

@vladimira32 hej hej.. aj u nás to frčí.. 🙂 máme to my ale deti.. majú jednoducho hudobný vkus.. 😀 😉

careamell
28. máj 2012

Mm mi dnes to Spievankovo stiahol a páčilo sa nielen malému ale aj staršej. Len my sme už toho mali plné zuby 🙂

mis_ka
28. máj 2012

@careamell ja som proti spievankovu robila opatrenia uz v predstihu :D vzdy ked sa niekto pytal, aky darcek filipkovi, tak som spomenula, ze spievankovo urcite nie, takze zatial sa mu uspesne vyhybame. som egoistka, ale mat to pustene cely den, do tyzdna ma odvezu na psychiatriu, to ja fakt nemozem pocuvat 🙂 nas filipko ma hudobny vkus po rodicoch, fici na rock-u, robi tani tani a obcas si aj spieva a najviac sa mu paci, ked hra tatino, ci uz doma na gitare, alebo z CDcka 🙂))

amiiia
28. máj 2012

@dadka1010 no chvalabohu nič, zakročila som v pravú chvílu, ústa som mu povymývala a bolo po "srande" 😉 a @careamel to s tým jablkom praktizujem aj ja - super vec, je pravda tie obhryzky + ak mu dám rožok odrobinky sú úúúplne všade, ale zas chvíľku je pokoj 😎

careamell
28. máj 2012

My sme to dnes pustili prvý krát a teda mala som dosť, keď to šlo asi po 3 krát. Malá spievala o dušu a malý sa hral a popri tom pozeral. Tak, malo to výhodu, že obaja sa tým dosť bavili, hrali sa spolu a pozerali. Ale mm ako išiel po chodbe tak si spieval tiež 🙂 Len ako to šlo dokola, tak sme mysleli, že to už vyhodíme.
V každom prípade som rozhodnutá to pustiť, keď si budem musieť niečo doma porobiť, aby dal malý pokoj 🙂 a ja si napr. navarila 🙂

dadka1010
29. máj 2012

Ani my zatiaľ Spievankovo nemáme a asi sa nechystáme. Tiež by som asi pri tom zcovkla 😀 . Normálne sa už pristihujem pri taký veciach, že som u našich a pre seba si poviem: "idem cccccc" - akože cikať a hovorím to malému, ale malý pri mne nieje. Alebo si spievam sama pre seba detské pesničky 😀 akože psychiatria 😅

ladytt
29. máj 2012

Spievankovo máme, ale striedame to. Poznám už všetko, ale nestihlo mi z toho prepnúť 🙂 Väčšinou to ide iba ako kulisa, nejako extra to ani drobčeka nebaví.

amiiia
30. máj 2012

... Nie je nič "lepšie" ako keď sa ráno pri ponáhľaní do práce dieťa celé ponatiera Sudocremom... 😎

tinav
30. máj 2012

@amiiia zlatý je 😀 😀

amiiia
30. máj 2012

@tinav 😀 tak, len ešte ani dole to nešlo, čím som ho viac umývala, tým viac sa to rozotieralo - mastné jak neviem čo 😉 a k tomu som sa naviac ponáhľala - ale veď tak to býva ... takže už nejeme len vôňku z Wc, už aj sudocream máme v sebe 😉 super

dadka1010
30. máj 2012

@amiiia No mňa by asi vystrelo 😀 😀 😀 😀

dadka1010
30. máj 2012

Baby malý mi začal odmietať skoro všetko jedlo. Ako dlho to u vaších drobcov trvalo? Viem, že ste to tu už riešili. Od tej choroby mi nič nechce jesť. Liečiky už nepapáme žiadne, akurát tak mlieko by len stále pil, už som mu aj znížila dávky, aby čo to popapal, ale nepomáha 😕 . Jediné čo spapá sú jogurty, tie mu ale nemôžem dávať 5x denne, niekedy z obeda okoštuje a dosť, niekedy ani to. Nechce polievočku, omáčku, ani mäsko s prílohou, skúšam fakt všetko. Asi to chce len trpezlivosť, však? Len to, že mi aj ráno kaká takým riedkym, to len z toho mliečka má. Ešte čo spapá, tak na večer puding, alebo kašu alebo krupicu. HELP