Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@adelaida33 😀 ale áno, myslela som si že 13€ zvýšili na 20€....... 🙂
@adelaida33 mno Salmu ockoval do kaydej nozicky 3x a nic sme neplatili a teraz ze sa to plati..
@asma Tvoje dve dcérky podliehajú očkovaciemu kalendáru príslušného roku, v ktorom sa narodili. Salma (r. 2011) bola pravdepodobne už v pôrodnici očkovaná proti TBC a potom s odstupom času absolvovala 3 dávky po 2 vakcíny, a to Hexavakcínu a vakcínu proti pneumokokom. Kedže si nič neplatila, proti pneumokokom dostala Synflorix. Asmaa (r. 2012) v pôrodnici nebola proti TBC očkovaná preto, lebo od januára 2012 bola táto vakcinácia zrušená. Začína sa u týchto detičiek "až" v 3.mesiaci a to už spomínaným očkovaním Hexavakcínou a vakcínou proti pneumokokom, a to bud Synflorix, za ktorý sa neplatí, alebo Prevenar13, ktorý je spoplatnený. Väčšina lekárov ponúka tú očkovaciu vakcínu, s ktorou farmakofirmou má zmluvu, teda, ktorý mu za množstvo zaočkovaných práve ich vakcínou ponúknu väčší zárobok. Ak ti ponúka Prevenar13, na začiatok ti povie, aby si si pripravila 26€, lebo prvé dve dávky sa pichajú s odstupom 6-8týždnov, tak aby ich mali naraz zakúpené a uskladnia ich v chladničke. Tá tretia dávka sa dáva "až" pred (alebo po) dovršením jedného roka. Takže ešte raz, si si istá, že si nič neplatila a Salmu očkoval 3x po 3 vakcinačné injekcie?
@asma ak ti dr. tvrdí, že teraz sa za očkovanie pneumokokov platí, tak asi využíva tvoju neinformovanosť: rodič má právo vybrať si, či dá dieťa na pneumokoky zaočkovať vakcínou Synflorix (neplatíš) alebo Prevenar13 (platíš). To s kým má on zmluvu a od koho dostáva viac, teba zaujímať nemusí. Alebo ti vlastne hovoril o inom očkovaní?? Ved sa ho normálne opýtaj, nech vieš, čo ti do detí pichajú...
@asma čítam ťa znovu a tak do tretice 😅 😀 : ak si to myslela tak, že dr. Salmu očkoval 3x (a to zakaždým po dve vakcíny, pričom každá z tých vakcín šla do inej nožičky - jedna do jednej, druhá do druhej, tak potom ok a len tento raz asi chce očkovať s tým spoplatneným Prevenarom13. Ale tak pre istotu sa spýtaj, za to nič nedáš a on je povinný ti to vysvetliť.
Niekedy sa mi zdá, že vysvetliť si niečo písomne je ťažšie ako ústne 😀 😀 😀 .
Baby, ktoré sme si tak hromadne nakúpili rotany, priznajte sa dobrovoľne, ktorá z vás na nej cvičí a vidí výsledky? Moja je ukrytá v skrini, ale uvažujem, že oddnes začínam, lebo pri brušákoch nemám výdrž, tak to chcem nejako skombinovať 😝 .
@adelaida33 ja sa dobrovolne priznavam,ze som na nej cvicila asi 3x 😠 😠 😠 a uz 3/4 roka je schovana
@mailinka podobne 😀 😀 😀 😀 😀
@adelaida33 najviac sa nej vyhrá náš malý, keď ju nájde 🙂 ja som cvičila asi tiež 3 krát. Naozaj nemám chuť cvičiť, nemám čas si ani nohy oholiť, nie cvičiť 🙂 To mi mm posťahoval kopec videí na cvičenie, možno sa k nim raz dostanem.
Malý stále spí a ja som zatiaľ stihla 2 krát oprať, uvariť mu obed, upiecť banánov koláč a pre malého piškóty, pozrieť na koníka....no povedz, mám ja čas ešte na seba??? 🙂 🙂 🙂
@adelaida33 Aj ja sa priznávam, že asi 3x bolo na nej odcvičené. Stále ju mám na očiach, malý sa na nej točí, sadne si na ňu a posúva sa nohami a je to pre neho zábava. Ale nemôžem sa dokopať. Mám tiež nejaké videá, niekedy pocvičím, ale idem asi na seba tvrdo, lebo už sa na seba nemôžem kukať. Síce mám to čo pred tehu, ale ten previs na bruchu 🙄 🙄 🙄 , no koment
@dadka1010
@adelaida33
ja mam vrchol! RAZ😀 ale mam jupozicanu od svokra, takze neni mi luto peniazkov...
a teraz by sa mala vlastne prihlasit ta, ktora n tom cvicila a vsetky nas "nabalachala" 😀 😉
ahojte baby kupujete niektora z tejto stranky tovar? http://www.littlewoodseurope.com/basket/en/bask... je to zn ladybird no neviem aka je spolahliva su tam velmi lacne tie veci ako predavaju tu na shope a to o fakt dost euro
@adelaida33
@mailinka
@dadka1010
@siss_sz aká vzácna zhoda 😀 😀 aj ja som s cvičením na tom ako vy 😝 , ale mala by som už niečo zo sebou vážne začať robiť, ešte mám 7 kg na sebe a na mne je to dosť vidieť pri mojej výške ....
@adelaida33 xixi.. aj ja sa priznávam.. tiež som cvičila 3x 😀 a už zasa na dlho mám tento problém zažehnaný.. len potom v novom roku sa znova vidieť v zrkadle.. :-/ to bude iná sranda.. 😠
@adelaida33 No mám síce svoju pôvodnú váhu, ale tá nie je 60kg, ktoré by som strašne chcela mať. Takže sa nemám s čím chváliť. 🙄
@dadka1010 no a zasa ja síce mám 58, ale chcelo by to 53, pri mojej výške 🙄 .
@adelaida33 ja som cvičila na rotane asi mesiac kým som neobliekla svoje nohavice 🙂 teraz som na svojej váhe 57kg pri výške 172cm ale telo mám mľandravé ☹ chcelo by to spevniť no mne sa nejak nechce s rotanou sa aspoň vyhraje malý 🙂
@adelaida33 Tak o takých kg ja ani nesnívam, to som snáď mala na ZŠ 😅 😀 . Ale nie, tak ja som nikdy nebola modelečka a mne by to ani nepristalo, lebo ja som vždy mala väčšie prsia a to by som bola komická, keby som nemala zadok 😀 . Ale tak snáď sa dopracujem k tej mojej "vysnívanej" váhe 😉
baby ja myslim ze sa tie kila pohnu dolu aj same bez rotany, neviem ako vase decka ale Salmita je hyperaktivna a nestiham niekedy za nou lietat neviem si predstavit ako to bude ked Asmaa zacne lozit alebo tak...
@asma NO oni by aj šli dole, lenže čo keď malý večer zaspí a ja začnem loziť po celej kuchyni, že by som aj slona zožrala 😅 😀 ???? Takto určite dole nepôjdu. Inak aj môj je dosť hyper, máme šmýkačku a keďže nevie vyliezať, musím ho dvíhať a to je 13kg činka 😀 , aj nabeháme sa okolo domu dosť, uvidíme, snáď niekedy zlezú 😀
baby, ked máte čas, kuknite si tento "hit" 😅 - http://tivi.azet.sk/video/1209665/laktacni-psyc...
U nás to vyzerá tak, že dojčenie po dovršení 15. mesiaca už pomaličky ukončíme... Tá moja osteoporóza si pýta svoje 😔 . Ozaj, @sirinka , tebe sa nakoniec podarilo vyhnúť tej hormonálnej liečbe, čo si spomínala, a mohla si pokračovať v dojčení najmenšej, či nie?
@adelaida33 ano, dojcim nadalej a ziadne lieky som nebrala...chvalabohu...
@adelaida33 to si kde nasla? to ma byt ako vazne pesnicka? 😲 alebo si robia z niekoho/z niecoho srandu?
@siss_sz To sú dve súťažiace z Hlasu Česko-Slovenska, ktoré vypadli v prvých kolách a sú tiež na materskej. Súťaže sa zúčastnili spolu so svojimi detičkami, čo sú aj v klipe. Myslím, že to jednoznačne treba brať len ako recesiu 😉 .
@adelaida33 som sa na tom pobavila..xixi.. psycho.. 😀
@mianc no super 😀 , ved aj ja 😀 a malý potancoval 😅 😀 .
Pre tie, ktorým sa táto pesnička páčila je aj pokračovanie 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=KcLTJy7iNko
@angela1 @asma dievčatá, nebavíte sa vy dve náhodou o očkovaní na pneumokoky? vakcína sa podáva naraz s hexavakcínou (to sú tie dve injekcie, do oboch nožičiek). no a na pneumokoky sú dva typy vakcín: jedna sa volá synflorix, tá je celá preplácaná poisťovnou a druhá prevenar13, a na ňu sa dopláca po 13€ za každú. Hmmm?