icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

hasacka
19. aug 2010

mimochodom, uz si natierate brusko kremom ? mne uz sa urobili strie na stehnach .. .( tak som rychlo utekala a kupila Elasti Q Exclusive za 10€, tak hadam aspon trosku pomoze

hasacka
19. aug 2010

@dendy1 mne doki povedal, že v druhom trimestri mam uzivat femibion 400 🙂 ale tam som sa este nedostala

bay
19. aug 2010

@hasacka jj. Detskym olejom co mi ostal po malom (jemu nesadol). Kedze rozdiel mojho brucha medzi ranom a vecerom je enormny 😠

zanuska
19. aug 2010

@bay dakujem moznoje to mozne lebo v tehu byvaju zapalene dasna 😢 tak hadam to neako pretrpim alebo pohladam ineho zubara

zanuska
19. aug 2010

@hasacka ja som ten krem pouzivala pri prvom tehu je dobry vobec sa mi neorobili strie ale ked mal maly rok tak som pribrala a vtedy sa mi to porobilu na zadku 😉
@hasacka nebojite sa ze z tych vytaminou budu velke babetka aj to som pocula 😉

sirinka
19. aug 2010

ja som pouzivala pri obidvoch tento krem http://www.vichyconsult.sk/products-AIV00001/st...
a neurobili sa mi vobec ziadne strie...

martinex
19. aug 2010

@hasacka ja som ho tiez pouzivala pri prvom a cele tehu nic a az mesiac pred porodom som popraskala na stehnach bruchu aj bokoch... takze neviem ci pomohol,alebo nie...

martinaaaaa
19. aug 2010

@zanuska ahoj neviem aky mas problem so zubami ale mna boleli zuby asi do 9 tt a potom to prestalo po paste senzodine to preslo tak skus 🙂

bezaz
19. aug 2010

cafte fesandy, ste riadne popisali 😉
vitam vsetky nove marcovky 🙂

ja beriem jamieson prenatal, cenovo boli fajn a tuto znacku berieme cela rodina, niekde som citala, ze tie vitaminy a velkost babatka az tak spolu nesuvisia, ale asi je to ako so vsetkym, vsetko s mierou 😉 a beriem to tak asi 2x do tyzdna 🙂

dnes som mala zasa pekelnu migrenu aj so vsetkym vsudy, mna to vracanie asi nemoze obist 😝 🙄
a k zubarovi, pocas tehu poistovna preplaca 2 prehliadky, treba to vyuzit, mne zubarka povedala, ze nie baby odcerpava vapnik, ale ze to vracanie a kyseliny rozleptavaju sklovinu a preto je vyraznejsie ohrozena v tehu 😅

krem som mala nejaky z DMky, tie drahe ma nelakaju, nespravila sa mi ani jedna stria, ale to bude skor tym, ze som pribrala len 7kg a mam volne brucho aj prsia aj vsetku kozu z vecnych chudnuti a priberani 😅 a pozor, strie sa zvyknu spravit aj PO porode, kamoske sa spravili pekelne 😝 a teraz sa zatial nenatieram, nejako vseobecne sa zanedbavam 🙄

martinex
19. aug 2010

@bezaz to sa ti ako podarilo pribrat len 7kg?? to by som aj ja chcela 🙂

a ja beriem len kys.listovu so zelezom a B12

babofka
19. aug 2010

podla mna strie su jednoducho geneticky dane. mne sa tiez nespravili a to som pouzivala len sem-tam olej z dm (na to urceny). a teraz sa mi strasne nechce natierat 😖 som rada, ked sa zvladnem osprchovat 😝

bezaz
19. aug 2010

@martinex tak, ze som najprv len vraca a vracala, schudla 7 a potom 7 pribrala 😀
@babofka napodobne 😝

martinex
19. aug 2010

@bezaz aha,tak to jedine ze by som si prsty do krku pchala 😀

salonka9
19. aug 2010

ahojček
mne je furt zle a zhoršuje sa to k večeru.Kedy to už konečne prestane .... ? 😢 Už nevraciam len večer, ale aj cez deň.
Pekelné obdobie, ešteže máme dvor, chlapci sa hrajú vonku a ja ležím a len na nich dozerám.
Aj mne všetko smrdí - celý náš dom a samozrejme najviac chladnička.
Mne sa strie nespravili - našťastie. Ale ja som pribrala pri prvom synovi okolo 3 kg a pri druhom okolo 4 kg.Takže brucho oproti iným ženám som nemala moc veľké.Jedna na našej ulici má mať každú chvíľu a ona má také obrovské brucho ako keby čakala aspoň trojčatá 🙂

salonka9
19. aug 2010

ja som si nasadila okrem kyseliny listovej aj B-komplex a Calibrum baby plan. Kvôli tomu, že mi začali strašne padať vlasy. Stačí, že si ich prehrabnem a .... Myslím, že je to tým, že furt vraciam a že nejem žiadnu zeleniny a ovocie (na ovocie som alergická) a čuduj sa svet, len čo pozriem na rajčiny alebo uhorky tak mi je zle.Zeleninu zjem len vo varenou stave napr. v polievke. Predtým som zbožňovala cuketu na hocijaký spôsob, rajčiny som mala miesto jabĺk, no a teraz škoda hovoriť.

sirinka
19. aug 2010

@salonka9 to su krasne kila...ja som pri obidvoch pribrala 18 kg a to som ani jednu nedonosila do 40tt...ale brucho som ani ja nemala ani raz velke...nechapem, kde som tie kila mala

kajuska09
19. aug 2010

Ahojte, tak aj ja sa k Vam pridavam, momentalne som v 10.t. aj par dni. Verim, ze vsetko bude v poriadku, kedze som uz minuly rok potratila☹ Ale treba mysliet pozitivne, no nie? Drzim vsetkym tehulkam palce🙂)

martinkaastefanek
20. aug 2010

co sa tyka mastenia, no aj tak, jeden krat denne nestaci, treba sa stale sledovat ked pokozka vyschne a stale ju premazat aspon rano a vecer,ja pouzivam Vichy complete actiom /prevencia a korekcia strii/ no ak je to geneticky dane tak mam smolu aj tak 😒 ale urcite urobim vsetko preto aby som to zmiernila, treba pamatat, ze staci chvilka nepozornosti a strie mozu byt na svete, ale urcite na to netreba zabudat, ved chceme byt fesne maminky alebo nie 🙂 ja viem, mne sa tiez vela krat nechce ale stale sa k tomu dokopem uz teraz,5 minut si vzdy najdem, tiez mam extremny rozdiel v brusku rano a vecer.. 😀
inak uz sa neviem dockat 26.8. konecne ideme k dr.zda sa mi to strasne dlho ist po mesiaci na kontrolu, ale tak asi to dr.staci.tiez mi maju robit rozne vysetrenia a znova brat krv, tak sa tesim , ze sa posunieme niekam dalej... 😉

fodorka
20. aug 2010

ja som pribrala pri prvom cez 20kg ale podarilo s ami to zohdit az na nejake 3 kilecka co neni take hrozne a zatial som pribrala teraz s druhym asi 0,5kg ale tak dufamz e uz tolko nepriberiem ako pri prvom.
k tym striam pri prvom som sa mazala stale a vsade no brusko som mala obrovske a ostalo mi hladucke bez jedinej strii ale zasa kamoska ta s amazaala tak isto a mala cele brucho samu striu takze o tom to neni kolko s amazete ale o tej pokozke a o genoch! mne sa spravili strie na stehnach ale tak to preto ze vyse 20kg spravilo svoje a ja som pribrala uplne vsade takze preto tie strie na stehnach ale pekne sa stiahli a ani su neni vidiet takze ma to netrapi...

fodorka
20. aug 2010

martinkaastefanek aj ja idem po vyse mesiaci 30.8. tiez aj krv a blabla takze asi to staci...

mirinka7
20. aug 2010

caute dievcence 🙂 kolko tehuliek tu pribudlo 😉 Vitam vsetky!
V stredu som bola na poradni, to bol 10tt+1 a babatko zodpovedalo velkosti 11tt+2. Podla poslednej ovulacie by nema byt az taky naskok, lebo som ju mala cca 12. den cyklu. Vraj vela vitaminov skodi a moze sposobit ze babatko je velke a po porode je mrzute a placlive. Myslite, ze by ten 8dnovy naskok mohol byt od Femibionu 800? Okrem neho jem kazdy den ovocie a zeleninu, pijem dzusy, tak neviem, ci je vobec potrebne do seba pchat este aj vitaminy v tabletkach.
Inak som pribrala 2kg a moja nechut spred mesiaca sa zmenila na "zranicu"...len by som jedla a striedala vselijake chute 😉 . Trapia ma vsak velke bolesti chrbtice za posledny tyzden. Niekedy uz neviem vydrzat tu bolest a musim si ist lahnut na rovnu podlozku. Dr. mi zakazala cvicit, tak ja neviem...Mate niektora s tym tiez problem? ☹

zanuska
20. aug 2010

ja idem az 9.9.ale uz len na odbery na sono som bola minuly tyzden tam bolo vsetko v poriadku srdiecko krasne bilo aj babo sa hybalo bolo to super aj foto mam 🙂 teraz neviem kedy pojdem na dalsie sono pri prvom som chodila dost casto mala som rizikove mala som potrat a o tri mesiace som znova otehotnela do knizky mi museli dat aj papierik mali malo miesta na vysledky 😅 a potom ten posledny mesiac bol najhorsi ked mi povedali ze maly vobec za mesiac nenarastol ale nevadilo narodil sa dva dni po termine na nase stvrte vyrocie svadby 🙂 super darcek a mal 2980.g.tak celkom fajn 🙂 uz sa tesim aj na toto druhe pomaly to ide 😀

zanuska
20. aug 2010

Ahojky a este nikto nespravil tabulku??

bay
20. aug 2010

@zanuska Este nie. Mozes spravit 😉
Ja idem k Dr. 13.9. a to usg nebude, bo ten je az v 20tt 😔 ale 8.9. idem na 3D film 😀

bezaz
20. aug 2010

@zanuska tabulka je, ale len par vas poslalo udaje 😉 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/marec2011/al...

kajuska09
20. aug 2010

mirinka7 - presne viem o akych bolestiach chrbtice pises, hoci ja mam s tym problem uz skoro rok, lekar skonstatoval, ze je pretazena. Ale ja som mala podozrenie na vysunutu platnicku. Stale ma to vsak pobolieva. Dali mi aj taky pas, ktory si obcas dam a trosku pomoze. Tak drzim palce.

Baby, vy ste oznamovali uz vsetkym naokolo, ze cakate babo? aj v praci? Ja chcem este pockat na ten NT ultrazvuk a potom to vytrubim do sveta 😀 Ale vsetky tehotne kamosky to samozrejme vedia, tento rok je nejaky plodny 🙂

Este sa tu niektora z Vas pytala na NT na Mileticke. Tak je to na Zahradnickej, maju to tam velmi moderne spravene, a objednava sa par tyzdnov dopredu, lebo maju dost plno. Mne tam odporucil ist moj gynekolog. Plati sa necelych 10 eur.

zibritka
20. aug 2010

@bezaz hmm, keby som vedela, čo to je a kam sa vkladajú aké údaje, tak sa pridám... ale až tak zrozumiteľná táto stránka pre nováčikov nie je... takže si prosím radu 😉

zibritka
20. aug 2010

@bezaz a komu treba poslat udaje? 😠

hasacka
20. aug 2010

@bezaz a komu tie údaje mali posielať ?

adka84
20. aug 2010

udaje treba posielat do IP bezaz