icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adka84
20. aug 2010

@bezaz ahoj, ja som ti udaje poslala, a este nie som v tabulke. alebo to sa tam neda doplnit? to sa musi stale urobit nova?

zibritka
20. aug 2010

@adka84 vdaka za radu 😎

bezaz
20. aug 2010

@zibritka @hasacka ako pise adka, mne do IP 😉

bezaz
20. aug 2010

@adka84 jasne, doplnim, len nejako nestiham, vramci migren a vracania 😅

hasacka
20. aug 2010

@bezaz uz je to tam .))) dakujem

adka84
20. aug 2010

@bezaz aha, dakujem. to mi je luto s tymi nevolnostami ☹ . len som sa zlakla, ze ti to nedoslo.

zibritka
20. aug 2010

baby, prave som volala obvodnej... mam anemiu - HB hodnota 118, pricom pred mesiacom to bolo 125... a zvyseny cholesterol 5,42... HTK je 32,6 - ale tomu nerozumiem, pretoze v tehu knizke mam napisane 0,36 ...
...a doktorka mi povedala, ze na gynde mi musia urobit testy na hormon stitnej zlazy, ci co...
teraz mam fakt stres... vy ste na tom ako, ma niekto nejaku radu?

gocrazy
20. aug 2010

Ahojte baby, poradte mi prosim vas, stale tu citam ten NT ultrazvuk, to je co prosim vas? mna kvoli tym kiahnam chce lekar posielat na kadejake geneticke vysetrenia, ci tam nedoslok poskodeniu vajicka, kedze som potrat odmietla, ale ziadne NT sono mi nespominal. to sa robi vaginalne? alebo uz cez brusko?a co vlastne moze to sono odhalit?diky za info...

hasacka
20. aug 2010

@zibritka Zibritka neboj, vsetko bude OK

dendy1
20. aug 2010

@mirinka7 ja som mala minulý týždeň hrozné bolesti v krížoch - či platničkách. Normálne som si musela zobrať 3 dni dovolenku, čo som ani z auta nevedela vystúpiť. Teraz už je lepšie, ale od soboty do ďalšej nedele som na tom bola dosť blbo ☹

bellugia
20. aug 2010

No dievčence, mne nejako neprechádza byť zle. Skoro som sa neprinútila spraviť si zeleninovú polievku, nadvihovalo mi žalúdok zo všetkého - aj z toho že som otvorila chladničku. :(( Musím sa nútiť jesť.. Dnes mi nejako nejde:(

bellugia
20. aug 2010

BTW, zvyknete si dať trošku pivka? Mne to pomáha na trávenie... Keď mi je nevoľno, dám si decko, a ono sa to nejako ukľudní... 😅

evinka2
20. aug 2010

Ahojte baby 🙂 mám možno pre pracujúce z Vás celkom dobrú info, čo sa týka gynekologických vyšetrení. Po písomnom informovaní zamestnávateľa, a lekárskom potvrdení máte počas tehu pri návšteve poradne a gynekológa nárok podľa zákona na pracovné voľno, ktoré sa nezarátava do "normálnych" lekárskych prehliadok/absencií v práci (tuším max. 30 celých dní/rok). Počet týchto "návštev" gynekológa po písomnom informovaní nie je limitovaný.
Už som dokonca rozmýšľala, že si kvôli tomu budem musieť brať na tie poradne dovolenku 😖 ale toto poteší 😀

hasacka
20. aug 2010

@evinka2 hej hej, pojednáva o tom §141 ods 2 bod 3 , treba si na to dávať pozor, aby vám to tak mzdárka zarátavala do výplat

bay
20. aug 2010

@zibritka Moc neporadim, to by chcelo nejaku studovanu hlavu. Ti mozem max. poskytnut moje vysledky krvi z knizky 😅

kajuska09
20. aug 2010

Baby z akych casti Slovenska ste? ja som z hlavneho mesta, tak uz si chcem hladat nejaku partacku, partacky na kocikovanie 😀

bezaz
20. aug 2010

@adka84 v pohodke 😉
@zibritka ja este vysledky nemam, ale neboj, na anemiu ti daju zelezo, na cholesterol tiez cosi 🙂
@kajuska09 mozes sa pozriet do tabulky, tam su mesta, odkial su baby 😉 z ba a okolia nas je tu celkom dost

bezaz
20. aug 2010

paci sa aktualizovana tabulka https://www.modrykonik.sk/fotoblog/marec2011/al...
ako som slubila, musim je trochu vysperkovat, zatial je len pracovna 😉 ak sa chce este niekto pridat, napiste do IP

jabadaba
20. aug 2010

@bezaz mozes ma pridat, idem Ti poslat IP. Pekne si ju pripravila. 😉
Ako sa inak mavate? ja som na tom s nevolnostami plus minus rovnako, dnes to bolo otrasne.
@bellugia tak vidim, ze sme na to rovnako aj dlzkou tehu aj nevolnostami. Snad nas to coskoro prejde, mna uz to totizto prestava bavit. Som kaput.

jabadaba
20. aug 2010

Baby, este som sa chcela spytat, nevadi, ze idem na odbery dva tyzdne od vtedy co mi lekarka vypisala papiere? Mne sa nejak nechcelo, aj zle mi byba a predstava, ze sa trepem do Ruzinova skoro ran o na lacno ma dost desi. Ale pondelok je konecny datum, aj keby tragace padali, lebo inak asi vysledky mat dokina do 6.9. nebude. To mam prvu poradnu. Myslite, ze som to kapanek pohnojila? 😖

salonka9
20. aug 2010

@jabadaba no nepoteším Ťa - mne je furt zle a zhoršuje sa to a to mám pred Tebou nejaký ten deň predstih.
Snáď u Teba to ustúpi skôr. 🙂

salonka9
20. aug 2010

@jabadaba
mne robil sono hneď, ale odbery mi robila sestrička tento týždeň v utorok - to som bola v 10 týž.+ 5 dní - takže si myslím, že nevadí - nič si nezmeškala. Aj tak sa výsledky dozvieš až v poradni. Ja mám poradňu budúci štvrtok

jabadaba
20. aug 2010

@salonka9 fu salonka, takze ani po zavrseni prveho tripestra to neprechadza...moje nervy, neviem na co sa mam pripravit. Pri prvom mi byvalo blbo do vyssie stupna tehu ale dalo sa to zvladat. Teraz som KO. Jemine, ak to bude pokracovat aj po dvanastom tyzdni asi ma vykoti. Rozmyslala som aj nad tym Torecanom, ze ked budem najblizsie v poiradni a dovtedy to neprejde, ze si to rovno vypytam, len sa bojim co za vedlajsie ucinky to ma.

briketa
20. aug 2010

@jabadaba
mne je tiez strasne zle :( stale....
Teraz som si vsimla, ze uz aj menujete 🙂. No to u nas bude osem mesiacov boj..
Zatial pre dievca Sienna, Elle, Kaaya, pre chlapca, Liam, Danny a viac este neviem

Tak som sa uz aj ja objednala - 24. augusta idem prvykrat doktorovi. Dufam, ze vsetko je OK.

jabadaba
20. aug 2010

@briketa jej Liam je krasne meno, to sa mi vzdy pacilo a keby sa hodilo k priezvisku tak nevaham. 😉
Jasne, ze bude vsetko v poriadku, neboj. Takze tiez bojujes. Ako to zvladas pri malych? Ja dakujem bohu, ze je muz tento tyzden doma, inak neviem ako by som to zvladala. A strasne dufam, ze bude doma aj ten dalsi. Ja cele dni polihavam a pritom by som chcela tolko spravit- treba mi okna poumyvat, porobit poriadky v skriniach atd. Ale som ako mucha slaba. 😒 Tak nech nam tieto peripetie co najskor prejdu, nech sa uz len tesime. 😉

briketa
20. aug 2010

Jasne, jasne, ja mam anglicke priezvisko.
Vies co, tiez mavam ten pocit, ze nevladzem urobit ani pat krokov. Nie ze bez energie, uplne ako taka zvadnuta zeleninka!
No ja nemam pri detoch na vyber, pomoci nieto, tak len zatat zuby. Este od septembra musim ist robit kazdy pondelok do Nealovej skolky (to je taky druh skolky) "ukrutne sa tesim" dost mam to co robit doma. Ale je to cenovo neporovnatelne s obycajnymi (seststo dolarovy rozdiel mesacne) tak som nemala na vyber.
S oknami sa teraz vobec netrap, pockaj kym budes hniezdit, potom ich budes umyvat aj dvakrat :D. Ja som naposledy odsuvala este aj velky sporak (tunajsie su asi dvakrat take ako v Europe) a chladnicku, vymalovala obyvacku .... 🙂)))))

veronikapp
20. aug 2010

ahojte...tak ako mi bolo dobre ešte pred dvoma týždňami, tak mi je teraz na houby...zle, napína ma, zvraciam, nič sa mi nechce, len polihujem a mám nervy z toho aký je doma neporiadok ale ani za svet sa neviem prinútiť...a keď sa prinútim a aspoň povysávam, tak fučím ako slon a proste nevládzem ďalej...už nech to prejde.
ˇAno, to hniezdenie je super, energie za troch, už aby to bolo 😝

andiekens
20. aug 2010

baby, viem, ze nas tu nie je vela prvorodiciek, ale objavila som jednu super sadu flasiek aj odsavacky velmi dobrej znacky tommee tippee za dobru cenu. posielam link http://babybrands.eu/index.php?route=product/pr... skuste spravit kuk, som zvedava aj na nazor skusenejsich maminiek 🙂

jabadaba
20. aug 2010

@andiekens a chces polykarbonatove flasky? Suprava vyzera fajn, ale ja som odporkynou plastovych flasticiek pre babatka kvoli bisfenolom. Pri prvom sme pouzivali zasadne flase sklenne plus nie silikonovy ale latexovy cumel. Nevyhoda je, ze latex sa rychlejsie opotrebuva. Ved zvaz. Ja som videla coolove flasky, take gulate ale tiez plastove, tusim tam ale bolo deklarovane, ze bez ftalatov a bisfenolov. Neviem si spomenut na znacku, ale reklamu si robili v casopisoch pre mamy. Tak tie by som mozno ja zvazila. Aj ked sklo je sklo.
@briketa jej tak dufam, ze aj mne sa dostavi take cinorode hniezdenie. 🙂 Pri prvom som nic take nemala, upratoval muzicek pred mojim prichodom z porodnice. Aj to v ramci jeho predstav, cize ziadne okna ani malovanie sa nekonalo.
Hm, tak to Ti nezavidim, ze musis ist malemu do skolky pomahat v tomto stave. To ako vypomoc pri dozorovani ci inu cinnost tam ides robit? Hm, zaujimave. Ja len dufam, ze do septembra mi pominu tieto stavy a budem schopna zotrvat tu povinnu hodinku v maleho skolke pocas prveho tyzdna. Ma to byt aby si maly lepsie zvykal na nove prostredie len ked mi je takto tak neviem...
@veronikapp chuda tak mas to naspat? 😖 Je to k jedu tieto neprijemnosti, dufajme, ze nas to prejde uz coskoro.
Mna tak desne dnes od rana hlava boli a nic si na to nemozem dat. To je ako za trest.