Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@andiekens vyzerá to dobre...my máme len plastové fľaše, veď sú predsa vyrábané pre deti, zdajú sa mi byť lepšie ako sklenené...odsávačka je piestová, to je dobre. Super značka je MAM, tiež má okrúhle a antikolikové cumlíky. A nepozeráš to nejak skoro? 😀 Keď budeš kojiť, nebude ti to treba...
@veronikapp pravdupovediac som na to narazila nahodou, tak som trosku pozerala a chcela si vypocut aj vas nazor 🙂 a kiez by som s kojenim nemala problem.. a vzhladom na to, ze sa budem musiet chodit minimalne ukazovat do skoly, tak mm si bude musiet poradit doma aj bezomna 😒
@andiekens no tak to hej, odstriekať a nakŕmiť z fľaše...
@andiekens aha, to som si nevsimla. Potom fajn.
@veronikapp fakt, ze je nieco vyrobene pre deti zial vyrobcom nestaci - kopec detskych flias obsahuje nielen bisfenoly ale aj ftalaty. V Kanade dokonca uvazovali o zakaze polykarbonatovych flias. Obsahuju ich dokonca aj drahe Avent flase u nas predavane hoci firma avent pre britsky trh vyraba aj BPA free flasky!
Sklo mas ciste ekologicke bez nebezpecnych primesy, je sice rozbitne ale lahsie nahradit rozbitu flasu ako znicene zdravie. Ale tak je to na vas, toto je moj nazor. Aj my sme mali jednu Avent flasku plus pitny hrncek od nich a veru nemam z toho dobry pocit. 😖
@jabadaba tak predražený Avent našťastie nemáme, ale s MAM som veľmi spokojná 🙂
Ahojte dievčatá, tak mi včera došiel ten test Boy and girl som ho teraz robila vyšiel chlapec no som strašne zvedavá čo mi vyjde na UZV o 2-2,5mesiaca 😀 😀 😀 😀 ale aspon sme sa na ráno s mm zabavili 😀 😀 😀
@andiekens
s flaskami je tazko presne planovat, lebo co dieta, to iny vkus. ak zacnes kojit a flaska bude len prilezitostne, pravdepodobne to bude chciet dost trening a len skusat, skusat na ktoru ti malicke zaberie. ja som sa natrapila pri malej dost, kym si zvykla na flasku. jedinu co zoberie je tato:
http://www.overstock.com/Baby/Adiri-BPA-free-Na...
Nie je genialna, tecie aj ked je na nej kryt, ale tu sa riadis podla dietata a naozaj bola jedina co moja mala akceptovala, tak sa prisposobis.
bre ranecko
jaj, ja som rada, ze sme flasu neriesili, mladej sme kupili az rovno poharik, ked sme po 6. mesiaci zacali s prikrmami 😀 aj ked niekomu ukradla flasu, nevedela z toho pit 😅 podla mna kupovat flase dopredu je hovadina, teda pokial niekto rovno neplanuje dojcit, alebo ma povinnosti typu andiekens 😔
@andiekens inak nezavidim, ak chces plne kojit a k tomu baby zmiast flaskou, dojcenie ti asi moc nevydrzi 😅 ale budem ti drzat palce 😉
odsavacku som mala tiez MAM, dala mi kamoska, ta sa zide 😉
@mirip tak to som zvedava, ci vam ten chalan nakoniec vyjde 😀
opat aktualizovana tabulka https://www.modrykonik.sk/fotoblog/marec2011/al... 🙂
Ahojte
@andiekens moja malá príležitostne tiež papala z fľašky keď som mala školu. A dokonca niekedy aj umelé mlieko, lebo sa mi nedalo odstreknúť moje. A kojila som 15 mesiacov. Ale je to individuálne. Niekomu sa naozaj to mlieko prestane tvoriť, keď ho nepapá bábo priamo z prsníka.
@andiekens vyborna stranka o dojceni a zivote s dojciatkom. ohladom flasi/cumlov/klobucikov http://dojcenie.wordpress.com/category/preco-nie/
@zuzkapu tu nejde o to, ze by zmizlo mlieko - to zmizne, ked nie je dopyt (resp. ked mamina neodsava, ked babo nemoze pit, lebo je napr. v skole/robote). ide o to, ze flasou/cumlom sa moze (nemusi, ale naco riskovat) pokazit prisatie, cumlikove deti zvyknu aj hryzkat, ked im narastu zubky, neotvaraju pri prisavani dobre pusinku a tak sa nedostatocne prisaju, cim vznikaju problemy s bradavkami (bolesti kvoli poskodeniu, ragady a spol), prsnik sa nedostatocne vyprazdnuje, dieta pyta castejsie jest, lebo sa neefektivne dojcilo, mamina ma nervy a tak sa rozhodne s dojcenim prasknut. ale to je extrem - a aj ked vela mamin ma skusenost, ze cumel ani flasa nic nepokazili, mozu byt aj vsetky v tvojom okoli, tak to nemozes brat ako bernu mincu, lebo je aj vela mamin, ktore si tym dojcenie pokazili a naprava sa to potom horsie. 😉
@andiekens ja som tiez chodila do skoly a mala ani flasu nechcela, rozhodla sa hladovat (to som este nevedela o annag a jej stranke). dokrmovat sa da odstriekanym mlieckom aj inak ako cez flasu...kuk sem http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/13/dojcim...
@andiekens urcite si najdi vo svojom okoli laktacnu poradkynu...aj ked ju mozno nebudes potrebovat, je dobre dopredu sa pripravit... na tejto stranke je zoznam http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/po...
a vsetky prvorodicky prosim vas nespoliehajte sa na to, ze dojcenie pojde akosi prirodzene... radsej si dopredu nastudujte co najviac, pripadne sa nakontaktujte na lakt. poradkynu a mozete sa tym vyhnut mnohym prekvapeniam, sklamaniam a bolestivym prsnikom...
@sirinka suhlas, skoda, ze tu nie je take tlacitko alebo aspon smajl s palcom hore.
@andiekens inak na tej stranke, co som dala odkaz je aj o dojceni v porodke...velmi uzitocny clanok, ja si to budem musiet este pred porodom potom znova dokladne precitat - lebo aj ked sa dojcime od zaciatku bez problemov (a to som po CS), neznamena to, ze sa pri druhom nemoze cosi vyskytnut. a ako pise sirinka, je fajn si aj do porodky zobrat so sebou cislo na laktacnu poradkynu (pripadne si nejaku vybrat a pozhovarat sa s nou uz pred porodom) - v porodnici zvykne skor ci neskor nastupit stres z dojcenia 😉
mne sa tazko mliecko rozbiehalo a zlym prikladanim som ho mala len-len...az po absolvovani prednasok o dojceni som pochopila kopec veci...a ja som kojila aj cele druhe tehu, aj v den porodu a po porode som skoro dva mesiace kojila obidve...vdaka informaciam...
caute baby, tie, co cakate prve, uz nieco mate nakupene pre babatko do vybavicky? 😉 My este nie, ale zatial, co som premyslala o detskej izbe, tak by som ju chcela ladit do zlto - oranzova, so svetlym drevom 🙂 Je to teple, vesele a neutralne pre chlapca aj pre dievcatko ;)
Ahojte kocky,
chcela by som sa k vam pridat. Termin by som mala mat podla PM 10.3.2011. Knizku este nemam, u lekara som bola zatial len raz v 7 tyzdni. Srdiecko uz bolo 😉 a teraz som objednana 31.8. uz aj na NT, tak dufam, ze to neodflaknu a pekne pomeraju. Nevolnosti mam stale, ale mierne sa to uz tusim zlepsuje.
Jedno baby uz mame, teda uz ani nie baby ale buduceho tretiaka, takze bude u nas vacsi vekovy rozdiel. 🙂
ahojte spominali ste tu kojenie ja som pri prvom ani nepochybovala o tom ze by som kojit nemala ja som to brala akosi automaticky a tak aj chvalabohu bolo tolko som mala mliecka hadam aj pre dalsie dve deti take prsia som mala no to az bolo horzne ake vleke a tazke boli ale som rada kojila som 14mesiacov a to som skoncila iba preto ze uz sme sa chceli snazit o druhe a pri mojom metabolizme aj kojenie bolo ako antikoncepcia 😀 a neviem proste som nechcela a maly to zobral uplne krasne🙂teraz papa mliecko z flasky a velmi lubi.tak dufam ze aj pri druhom to bud etak isto a budem t anajstastnejsia maminka na svete 😉 dneska sme sa boli rodinka bicyklovat a bolo super uzili sme si a popritom jednu zmrzku,...mnam 🙂
@fodorka sranda, ja dojcim este stale a okrem toho, ze mam hrozny cyklus aj bez dojcenia, tak prvu MS po porode som dostala v Lalinych 17 mesiacoch a dalsie babo sme zamiesili uplne neznamo kedy /teda moj predpoklad je okolo 1,5mesiaca po poslednej MS/, takze TP sa dozviem az 4.9. a dufam, ze si skusim aj tandemove dojcenie 😉
fiha tak prsky pred tebou klobuk dole ja osobne neviem ja by som tandemovo dojcit nechcela ale to je zasa vec nazoru mas moj obdiv ale ako vravim mi sme mali par pokusov a nedarilo sa tak potom sme s tym prestali kvoli plateniu DNP a ked bol cas tak som prestala kojit ale to bolo uplne v pohode a uz som bola nato aj ja pripravena aj maly takze to bolo bezbolestne na boidvoch stranach 🙂 skorej by som si netrufla keby som druhe nechcel atka potiahnem dlhsie ale chcela som aby si aj prsia troksu oddychli a tak...a este som mala k tomu jeden dovod lebo kamaratka takto potratila ze kojila a ostala tehotna aj lekari jej povedali ze neviem kolko percent zien moz epotratit pri kojeni je to malo ale stat s amoze tak to ma tiez dost vystrasilo....ale som psokojn aze to dopadlo takto ako to je 😉
aja som prvu MS dostala tusim nejakych 8 mesiacov po porode ale neskor uz ani neviem...

@jabadaba aj tato znacka deklaruje, ze su bez bisfenolu. zaujalo ma ako su anatomicky tvarovane plus maju antikolocky efekt. no uvidime.. este jedna velmi dobra znacka je MAM, ale tu som este nehladala, ta prva totiz u mna vyhrava 🙂