Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@weja Ahoj, podľa toho, aké máva obdobie, papáme na večeru buď kaše alebo niečo iné.
Teraz máme ,,kašové" obdobie na raňajky, takže ich jeme ráno.
Dnes som robila avokádovú. Zaliala som jemné ovsené vločky vriacou vodou, pridala pár kvapiek ľanového oleja. Potom som popučila avokádo s banánom a pridala 2 lyžice smotanového jogurtu.
Alebo pohánková, pohánkovú kašu zalejem vriacou vodou, pridám škoricu, navrch dám trocha masla, ako keď sa robí klasika krupicová, len ju sladím medom.
Alebo z naturálky ryže, tá malému veľmi chutila, ryžu som varila dlhooo so škoricou, potom pomixovala buď s nastrúhaným jablkom, alebo domácou výživkou, nakoniec sa dá na zjemnenie pridať trocha smotanového jogurtu.
Niekedy dám aj dve kaše dohromady, pšenovú s pohánkovou, alebo vločky s celozrnnou špaldovou krupicou.
Vždy dám trocha medu a olejom. Ovocie podľa chuti, aj sušené, ktoré potom pomixujem, napr. marhule alebo slivky a nakoniec ten jogurt 🙂
baby spievankovo 3 je na ulozto.sk..
@careamell presne takto robím kaše aj ja. Sladím medom 🙂 aj keď som prednedávnom tvrdila, že nebudem sladiť.. ale nedá sa, tento kultúrny prežitok je hlboko zakorenený 😠
inak teraz som objavila v DM Steviu sladidlo v tabletkách 1 tab.= 1 KL cukru, je ich tam 100 tabl. a stoja 1,89 €.
My spíme cez deň katastrofálne... už 2 týždeň.. som z toho na prášky... moje deco čo cez deň spalo 3 - 3,5 hodky... teraz pospí 40 min. a hotovo. Ja úúúúúúúúúúúbohýýýýýýýýýý zemepááááááán......... 🙄
@gabika783 No tú steviu teda musím pozrieť, dík za tip.
Blbé spanie teda, si ani neoddýchneš, my chvalabohu, klop klop, spíme tak 2 hodky 🙂
Inak to Spievankovo, mm nám ho tiež stiahol, všetky tri časti a teda po hodine som bola z toho na prášky, išlo nám to v obývačke, ale mala som toho dosť...malý na to chvíľu pozeral, ale nejak ho to moc neoslovilo
@careamell
@asma ja sladím javorovým sirupom, myslela som, že med ako alergén sa do 3 rokov neodporúča.... 😕 😕 😕
k tomu Spievankovu - máme len jedno, ani neviem ktoré, ale malého to vôbec nebaví.... ten je najradšej, keď mu zapnem Sport5, tam idú celý deň automobilové alebo motocyklové závody, to ho zaujme vždy 😀
Dnes sme sa konečne odhodlali ísť do materského centa. Zobrali sme ešte dve kamošky, aby sme neboli sami. Ale hrôza... všetko bolo pekne fajn, kým neprišli ďalšie deti. Timko sa pekne hral s autíčkami, až kým neprišiel chlapček a jedno mu nezobral. V tom obrovský plač, rev, zúrenie....nijak sa nedal utíšiť, úplne chytil hysák ☹ skúšala som dať druhé auto, knižku, všetko čo ho predtým zaujalo, ale nič on chcel len auto. Po 5 minútach mu ho chlapček vrátil, aj to asi kvôli tomu, že mamičky už toho mali po krk. Na chvíľu sa utíšil až kým mu to auto zas nezobralo dievčatko a to bol koniec. Normálne sa ešte teraz trasiem. Taký pocit zúfalstva som ešte nemala. Obliekla som ho a išli sme preč. Nepodarilo sa mi ho utíšiť ani vonku a to sme videli aj bager aj havka. Nič. Ja neviem, či je toto normálne ☹ Normálne sa teraz bojím s nim aj tam znovu ísť. Veď doteraz sme chodili von a s kamošmi si požičiaval veci, aj na návštevy sme chodili, aj návštevy k nám a nikdy takýto problém nebol.
@ladytt Presne viem o čom hovoríš... 😒 tiež mi Adam v materskom centre spravil cirkus a odvtedy dovi dopo.Ja tam tak skoro nepojdem...nervy ako hrom...to sa nedá ich absolútne niekedy ani utíšiť a môžem robiť čo chcem...toto je teraz u nás také obdobie, že pomaly aj hocikde sa ho bojím zobrať zo sebou, lebo akonáhle si niečo zaumieni a nie je to tak..či sa jedná o požiavanie vecí alebo všeobecne zúri ako neviem čo...doma to nejak prehliadam, "snažím" sa zachovať pokoj, nechám ho vyzúriť...lebo aj ked ku nám niekto príde, to príde kamoška, tak nejak ich usmerníme, necháme vyplakať, ale v tom centre totál neznáme, zazerajú a to ma ešte viac nahnevá...akoby to bolo niečo nenormálne (ale ved to je teraz také obdobie) ale aj napr. v obchode zbohom rodina 😀 som upotená ešte ani nič nekúpim a keď prídeme už domou tak chlapcovi sa domov nechce a čo ho nasilu zdvihnem, som dokopaná a od blata jedna radosť 😎
@amiiia Ja som sa to tiež snažila s pokojom, kamoška, tá hneď, že ona by nebola taká pokojná. Ale čo zaberie? Nahúkať? Capnúť po zadku? Neviem, podľa mňa to len veci zhoršuje. Doma to už nejako nerobí často a preto ma to dnes tak prekvapilo. Normálne som v šoku, čo dokáže toto moje dieťa. No my sme boli po roku v centre a zas tak skoro nás tam asi neuvidia, taká hanba. Kedy ich to prejde?
@ladytt Ahoj, nezávideniahodná situácia, poznám to, malý sa tiež vie niekedy rozčúliť, keď mu niečo nedám, ale zatiaľ sa nám to MC nestalo. Skôr by som povedala, že tam sa chová lepšie ako doma. Keď mu starší chlapec zoberie hračku, s ktorou sa hrá, tak len na mňa plačlivo a s ľútosťou pozrie, rozplače sa ale dlho ho to nedrží, vždy ideme za tým chlapcom, porozprávame sa s ním, ako sa majú pekne spolu hrať, že my sme mali hračku skôr a vždy je tam aj mamička, tak aj tá tomu druhému dohovorí a riešime to vlastne takto, vysvetľovaním. Skúste keď tak ísť na to takto...
@amiiia Ahoj, rozprávanie? mám pocit, že náš malý je taký tupoň 🙂 🙂 🙂 Stále je to len eee, a všelijaké blábolky, inak povie len mama, tata, gaga-sestra, baba a dede. 😒
@careamell Ten chlapček bol mladší možno aj v tom bol problém, dohovoriť sa mu nedalo, a ani tomu môjmu :/
S rozprávaním sme na tom celkom dobre, už sa chytá, opakuje. Niektoré slová poňal svojsky- autobus volá autúšik :D a ani za svet inak 🙂 Ústa sa mu nezavrú a čo nevie to si vymyslí. Začal teraz používať všade slovo taký/é. Ešte kým hovorí, že také auto, ale minule dedovi- To je taký dedo :D :D
Jasné že sa naučia, čo bojíte, za chvíľu už budeme aj rady, keď budú troška ticho 🙂
@ladytt Ahoj, vôbec si z toho nerob ťažkú hlavu 😉 a nenechaj sa odradiť však to MC by malo slúžiť deťom aby sa tam zahrali ale aby sa aj naučili ako sa správať v kolektíve a čo si myslia ostatné maminy by mne bolo úplne ukradnuté 😝, a podľa mňa každá dospelá osoba (nemyslím len vek však niekomu dospievanie trvá podstatne dlhšie ak vôbec) chápe že 20m. dieťa sa nemôže správať tabuľkovo a zodpovedne - však je to smiešne, naše marcovčatá už niesu miminka ale sú to ešte drobci a ešte sa budú musieť veľa formovať pokým trocha podrastu - tak nech kľudne aj vyvádzajú 😀 😀 a ako reagovať na ostatné deti sa naučia iba tým že im to umožníme, a keď maminy ruší plač v MC tak nech sa idú vyklebetiť inde....
@ladytt no pocuj..uz som ti pisala...
ale tu nepomoze ine, iba trpezlivost... a pekne, ako vysvetlujes, tak vysvetlujes...prvy raz ta to prekvapi, jasne... my zatial tiez nepoziciavame iba VYBRANYM kamaratom...tak mi to ripada, ako keby vracal - ten mi nepozical, neoziciam ani ja...
som tu tiez este v lete riesila, ze mame kamosku s malym(starsi od danka o par mesiacov) a videli sme sa skoro kazdy dena stale danka strkal, buchal po hlave, bral mu hracky alebo nepoziciaval (presne tomuto to danko teraz robi...aj ked iba nechce pozicat, ale nebije ho)... a s kamoskou tiez vtedy sme nevedeli - co sa mame restat kamosit ci co? ona mu dohovarala - raz pekne, raz hlasnejsie, niekedy uz na ervy, ved ic nepomaha...ale po pol roku ci po urcitej dobe jak keby utal a uz sa pekne hrali..terz sice danko ide do toho obdobia, ale aspon sa netlcu...iba pekne vysvetlujeme...
a hysaky - ma KAZDE DIETA - len ako pisete - v mensej ci vacsej miere... a bud doma, v obchode, v MC, alebo vsade😀 ... a ako som ti pisala a ako pise @angela1 ...sme dospeli a kazda z nas to pozna, ked nepozna, ala by chapat...a kto nepochopi - nuz, kazdy dospievame v inom veku 😉 nad tym sa nepozastavuj...
a co sa tyka ukecanosti - ved kazdy dozrieva inak a v inom skorej... @dadka1010 motoricky, niekomu nocnikovo, niekomu recovo, niekto uz papa sam... a podobne... 😉
nnas tiez kazdy otravoval, hlavne babky, ze preco ho uz nedavam na nocnik, ze ked budeme mat dve, to bude tazsie... tak priznavam zacala som trosku viac "pamperskovat" a malo latkovat... a nocnik som mu spominala iba ako ze "kto vsetko uz cika do noccnika, lebo oni s uz velki chlapci - j danko je uz velky chlapec, lebo je velky brat a bla bla... a uz treti den ked ho posadim, sa vycika 🙂 🙂 akurat, ze ho asi malo kedy posadi:D takze cika etse do pliennok..ale aspon nemusim vymyslat, cim ho zaujat, aby na tom nocniku vydrzal... taks a tesim takej malej radosti, ze oplati sa netlacit na tie detiska nase... 😉
@siss_sz Ďakujem, včera som bola v šoku, ale už ma to prechádza 🙂 viem, že to nebolo posledný krát, ale tak pôjdeme to skúsiť znovu. Musí sa to naučiť.
A stým vývojom máš tiež úplnú pravdu. Môj blaboce ostošesť, ale nočník, to nie je nič pre neho. Posadí sa na sekundu pochválim a už je aj hore. Ani sa nevyciká. Nepomáha ani knižka ani autíčko, proste neobsedí. Na WC sa mu páči, ale iba splachovať 😀 😀 tiež si myslím, že netlačiť ho do toho je lepšia cesta ako nútiť, a pripomienky, že by to už mal vedieť? Neriešim.
Čaute kočky, čo nového? My sa máme fajn, len to počasie nám lezie na nervy. Malý otravuje staršiu dcérku, alebo mu pustím jeho obľúbenú rozprávku Mr. Manny, no a aby sa aj zahral, lebo hračky ho už nebavia, tak som mu spravila z jedného albumu Montesori, čo som tu videla na koníkovi, také ,,hračky". Odstrihla som konce plastových fliaš, rôznych, od aviváže, piva, minerálky a zalepila som to do kartónu, takže šróbuje vlastne tie vrchnáčiky. Dnes som narezala vrch od malého pohárika, spravila som tam taký otvor na gombíky a malý vhadzuje tie gombíčky do pohárika. Odporúčam. Hrá sa s tým stále. Robili sme aj tú plastelínu, mám ju stále v chladničke a hrajú sa s ňou skoro každý deň. Dám im valčeky a vykrajovačky, no a on odkukuje od staršej a snaží sa hrať ako ona. Prikladám foto 🙂 🙂 🙂
@careamell ja som malemu spravila nieco podobne ako ty s tymi gombikmi len ja som mu spravila taky uzky otvor na krabici od jeho topanok a vhadzuje tam zetony od pokru :D velky uspech u nas :D
@careamell Super, musíme vyskúšať, mne malý zobral minule plech na muffiny, tak som mu do neho nasypala fazuľu, kolienka a kamienky a triedil. Tiež ho to bavilo. Tak to s tými gombíkmi musíme skúsiť, len si musím od babky nejaké zobrať 😀 . Teraz momentálne kreslíme, len ja toho moc neviem 😠 , ale to musím sedieť pri ňom, samého ho to nebaví
@ladytt a našla som teraz aj toto https://www.modrykonik.sk/fotoblog/barbora_h/al...

@careamell otázočka na teba - ešte robievaš malému na večeru kaše? také domáce, nie kupované..... daj nejaký tip, prosím ťa, my ešte stále fičíme večer na kašiach, z pečiva alebo niečoho iného sa nevie poriadne najesť, a stále dookola robím len tie isté - ovsená s ovocím, ryžová s ovocím, špaldová krupica, kukuričná krupica a pod.... Už mi dochádza fantázia 😅