icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

ladytt
12. jan 2013

@angela1 A k záchodu má aký vzťah? Aj tam by sa bála? Inak už to, že si to uvedomuje je výborné vážne.

angela1
12. jan 2013

@ladytt To isté ako nočník 😒 dám jej tam redukciu a sedí, ale výsledok 0 bodov, dnes som jej hneď ráno dala nohavičky a povedala som si že plienku jej dám až keď pôjde spinkať, celé doobeda vôbec necikala až keď zaspala tak do plienky, poobede ako sa zobudila to isté necikala do večera a o 18-stej som jej dala plienku a asi za 5 min. mi hovorí:mama mozem kako a následne sa pokakala, tak mi to došlo ľúto 😔, od zajtra jej už budem dávať plienku po celý deň a snáď si sama určí kedy začne s nočníkom, lebo fakt neviem ako nato, mám z toho zlý pocit ako keby som ju týrala 😒, pritom ju nenútim na nočníku sedieť ona tam ide v poho aj sama ale zadržiava moč.....

ladytt
12. jan 2013

@angela1 Uff tak to je strašná škoda, vôbec nemusíš mať zlý pocit, veď za to nemôžeš. Veď práve že hracie nočníky sa používajú na to aby motivovali, blbá náhoda, že to u vás malo opačný efekt. Určite sa to zmení vekom a možno, že na trávičku bude chcieť, keď už bude teplejšie. Držím päste

angela1
12. jan 2013

@ladytt ďakujem 😵

siss_sz
13. jan 2013

@slniecko103 uz nechodi na MK, diali sa jej tu nejake neprijemnosti ci co... :-/

siss_sz
13. jan 2013

@angela1 ahoj..to chce cas... ja mam druhe mimco a vobec by som to neriesila, sak mam co robit... ale on praeze sam chcel na nom sediet a samsa aj vycikal..ziadne knizky sme nemuseli citat... ale zase tieto knizkove deti...raz to pride a hotovo.. apriklad ja nasho davam teraz kazde dve hodky, lebo on na kazdu moju otazku ohladom cikania odpovedal "nie" a potom sa pocikal, takze ked vyslovene nekrici, ze nie ale pekne sadne na nocnik, viem, ze mu treba... 😀 skus aj ty, ze ked sa ti vycika do plienky, pockaj hodinu a pol...ked nic, tak neskor dve pockaj... a az potom s nou zacni citat tu knizku 😉 a ked sa jej nepaci hraci nocnik, zacni s nehracim... alebo rovno na zachod..aj take su deti, ze chcu rovno zachod 😉
a ked nic, tak ozaj len pockat... drzim palec

miska22200
13. jan 2013

neviete mi poradit kde by som našla stranku na jedalensku stoličku ktora sa pripevnuje na normalnu stoličku sremencami ? videla som ju v jednej pizerii,vraj stala 60 eur.pači sa mi že je super aj pre väčšie deti...aj môj starši tam bez problemov sedel

amiiia
13. jan 2013

No u nás odplienkovávanie tiež zatial neúspešné, nechce vobec sedieť na nočníku, ani sekundu tam nezostane, vlastne si ani nesadne ... ale zas na druhej strane, nechce ani plienku, robí cirkus ked mu ju dávam (takže blbá kombinácia) ... aj ked som myslela že fajn znak na odúčanie ... takto nemám inú možnosť, len ho nechať bez plienky a kazdú pol hodku utierať mláku ... lebo fakt tú plienku nechce... takže mu dohováram, skúšam dávať na nočník, na záchod, ked sa pociká nekričím 😠 aby ho to neodradilo...a teda čakám, kým mu to dojde "kam" sa má cikať 😉

loobka
14. jan 2013

@siss_sz ahoj, ako vam ide to odplienkovanie? ja stale vaham, lebo ved nemam niekedy cas sa ani najest pri dvoch krpcoch..a ozaj,ako kocik? ja uz maleho ledva spracem do vanicky a teraz mam dilemu ze ako to riesit, ked tam mam este fusak tak ho tam ukladam sposobom,ze najskor hlava a nohy mu tam len tak "naskladam"...len do sportaka ho este nechcem davat,resp si to neviem ani predstavit, to vanickove sedenie-to by mal mat nohy akoze hore?

dadka1010
14. jan 2013

Ahojte, tak so sa tešila, že nám to odplienkovanie ide, dnes je 4 deň, ale teda asi to nezvládneme. Teda asi najviac ja, s mojimi nervami. Včera a dnes je to tak pol na pol, čo sa vyciká a pociká.
Najhoršie na tom je, že začal robiť napriek. Všetko robí čo zakážeme, nepomáha nič, ani odpútanie pozornosti, ani vyhrešienie, pohrozenie, dohováranie... Zhadzuje knižky z políc, na nočníku sa posúva po celej izbe, zasviecuje svetlá v celo dome, hádže toaleťák alebo vôňku do WC-ka, rozhadzuje hračky po celej izbe, ťahá ma za vlasy.... všetko mu to je smiešne. Ja už neviem ako na neho ísť. HEEEELP

siss_sz
14. jan 2013

@dadka1010 presne takto reagoval aj moj..druhy den uplny uspech a potom nic... vydrz... a skus sa ho stale nepytat..na toto som ta upozornivala..ONI chcu nad tym prevziat kontrolu, nechcu pocuvat nase "ides cikat"? a podobne..musis iuch nechat..aj za cenu nehody.. a ako vravim, na 8.den, ked som to vzdala.dala som mu plienku a posadzala som ho, kedy som zistilla, ze mu asi treba..a ani jedna nehoda...
ale keby som s tym enzacala, asi by som pockala do tych 2 rokov
@loobka
aj preto, ze mame druhe male deticky, ktore nas potrebuju..a nasi velkaci cikaju spravidla vtedy (teda hlavne pocas odplienkvania, kedy su najvacsie nervy), ked kojime alebo prebalujeme to mrna... takze este vydrz do narodenin, moja skromna rada...
a dadi, ekd si uz zacala, vydrz..aspon do 7.dna.. a ked sa ti pocikava tak ci tak, nechja to na neho... a snaz sa vzdy s umevom a ovladat sa..teda, nie sme stroje...ale kedze MY sme to chceli, nie oni...musime to KVOLI NIM vydrzat... drz sa!

dadka1010
14. jan 2013

@siss_sz No veď to, že sa ho už nepýtame, len on ciká aj každých 15-30 minút, vôbec nedá najavo že sa mu chce, len stojí a už ciká. Ja to s ním dobojujem, uvidíme ako sa nám to podarí.

dadka1010
14. jan 2013

@siss_sz Ďakujem, určite dobojujem, už som začala.

amiiia
14. jan 2013

@dadka1010 Presne, každých 15 - 30 minút 😀 už len vidím ako mu steká po nohách a mokrotaaaa 😒 a že: cc cc (tak "hovorí" cikaniu .. )

dadka1010
14. jan 2013

@amiiia Náš tiež cccccccccccccccccc 😀 a je to tam, ani ho nemôžem nechať chodiť pocikaného, lebo to by sme mali capky všade. Júúúj som zvedavá ako to pôjde ďalej

mis_ka
16. jan 2013

u nas detto, ani plienku, ani nocnik, ani zachod... cika kade tade a ja utieram. dnes som mu skusila dat nocnik na miesto, kde chodi kakat, kut za sedackou (vzdy sa tam skryje a vykaka sa), tak na chvilku (rozumej 15 sekund) si na nocnik sadol, tvarila som sa, ze sa na neho nepozeram, ale potom som ho vychvalila k nebesiam... no viem. podla mna este nie je pripraveny, ale na druhej strane uz sa citi velmi velky na to aby nosil plienky :D tvrdohlavec jeden

mis_ka
16. jan 2013

aby som nezabudla, vycikat sa do nocnika sa nam este nepodarilo ani raz v poslednych tyzdnoch.

siss_sz
16. jan 2013

@dadka1010 co nove? 😉

a zienky, co sane? sankujete sa? je to super, konecne sneh.teda u nas na zapade si ho moc neuzijeme ...tak sa tesime -)

dadka1010
16. jan 2013

@siss_sz ČO? dnes 5 deň a neviem neviem 😀 , ani to už akosi neriešim, no čo počurá sa, tak ho prezlečiem, utriem zem, ukážem a vysvetlím, prečo sa má pýtať a kde sa ciká 😅 . Ale snaží sa, viac sa mu páči veľký záchod, tak skúšame väčšinou tam.
A sane? Uplne úžastná vec, síce máme také staré, vyše 20 ročné, ešte po nás, bez opierky, ale naučil sa držať vpredu, tak chodíme a tisneme a sánkujeme 😀 , dobrý zaberák, ťahať hore kopcom skoro 16kg 😀 😀 😀

careamell
16. jan 2013

@siss_sz my ideme zajtra na sánkovačku, mamičky z MC zorganizovali, máme to blízko, tak zajtra ideme všetci, sa tešíme...máme boby, lopaty aj sane, ešte po mne...U nás je veľa snehu, síce včera večer pršalo ale udržalo sa to a zajtra má ešte snežiť. 🙂

angela1
17. jan 2013

@siss_sz aj my bývame na západe takže ako u vás sneh je tu málokedy 😀 , ale teraz si to malá užíva včera bola už vonku tma a ona ešte na záhrade s mm, dali psovi postroje a ten malú ťahal na starých saniach malá sa veľmi tešila ale keď šli dnu tak bol riadny plač, ty máš už malého odplienkovaného?

Sáška je momentálne vo fáze že ani nočník, ani plienka ani záchod, včera som jej chcela dávať za odmenu keď sa vyciká do nočníka nálepky aby si ich lepila na dvere, dosť dlho sedela na nočníku a ako stálo nič ale aj tak som jej dala nálepku a pochválila som ju že pekne sedí, za chvílku si sadla opäť a vyčarila asi 3 kvapky a vypýtala si ďalšiu nálepku tak aj to už považujem za úspech však taký cvrk je lepšie ako nič 😀 😀

siss_sz
17. jan 2013

@angela1 ano, uz sme odplienkovani, okrem spankov nocneho a denneho... stalo ma to kopec nervov - co ma mrzelo kvoli nemu - ale sli sme podla tej metody "odplienkovanie za 7 dni"... nebolo to ruzove, ved aj @dadka1010 asi porozprava... ale uz necika, dokonca aj kaka do nocnika... nastastie to sa mu asi najviac paci, lebo s tym zvyknu mat deti problem..ze ked aj cikaju, kakat nechcu... tak sa tesim... ale cez spanok ani naznak po suchej plienke😀 nevadi..to uz ma cas aj do troch rokov 😀
a my sme boli tu na par umelo vytvorenych kopcoch, co mame a ja som to prezivala asi viac jak on..prve dve "spustacky" na saniach som bezala popri saniach..hehe.. dalsie som ho pre istotu cakala pod kopcom 😀 ale oni su uz sikovni,ked poviezs "drz sa", nepusti sa..ved aj jemu je jeho zivot mily 😀

siss_sz
17. jan 2013

@careamell no aka bola sankovacka? 😉

dadka1010
17. jan 2013

@angela1 NO je to ešte stále pestré, tiež som bola z toho na prášky asi 3 a 4 deň, lebo malý ani nenaznačil, ani nepovedal, ani si nesadol, jednoducho pustil do gatí. Ale to bol nervozny zo mňa. Dnes je 7 deň, zatiaľ žiadna nehoda, ale ide nám to lepšie do veľkého WC ako do nočníka. Ma našťastie problém s kakaním nemáme, kakáme už dlho do nočníka, v podstate má pravidelné kakanie, každé ráno, to len ak mu bolo treba počas dňa alebo ak bol zapečený. No uvidíme, plienku na spanie má tiež vždy riadne mokrú, ale niekedy sa stane, že je suchá

careamell
17. jan 2013

@siss_sz ahojky, no máme ísť o tretej ale vonku fúka ako bláznivé, ešte taký studený nepríjemný vietor, pôjdeme ale určite pozrieť, len aby mi deti na tých boboch nezamrzli 🙂

angela1
17. jan 2013

@siss_sz
@dadka1010 šikovný chlapci 😉 a potom že chalani sú lenivý sa vraví 😀 .....

moka
17. jan 2013

@siss_sz Ahoj, sem tam vas tu citam, mam o mesiac mladsieho synceka a o mesiac mladsiu dcerku, ako Ty 🙂 Obdivujem, ako vsetko stihas, ja mam medzi drobcami taky isty vekovy rozdiel, pomaha mi mamina a mam co robit 🙂 Daj nejake tipy, ako to zvladat a co vylepsit... Moj maly je este dost nesamostatny, mame plienky a napapat sa tiez este nevie sam. Inak, stretli sme sa aj v nemocnici, ja som lezala na rizikovom a pustali ma v den, ked si Ty porodila 😉

siss_sz
17. jan 2013

@moka jej,to fakt? a si mi nejaka znama... ale sme sa aj videli v porodnici, ci kde? 😀
no mne tiez pomahali nasi, ked niekam potrebujem ist - hlavne teda k dr., tak nasi postrazia...
ale pre mna je hlavnym bodom prezita mat dobre kamaratky...bud vela (pre pripad choroby niektorych z nich..haha..) alebo jednu dobru (ja potrebujem vela, som taka) a velakrat sa mi teda stane, hlavne ked mam jedno alebo dve deti chore a neviem sa dostat z domu, ze zavolam nejakej kamoske, ci ide do obchodu a donesie mi rozky..haha.. a este ja som "rezimistka" takze u mna ked starsi ma rezim, ja viem, co a kedy pride ... ked vieme ist von, alebo s astretnut s kamoskami, co maju dieta/deti v podobnom veku, tak to je na nezaplatenie.. ja si pokecam s kamoskou, co ma podobne problemy, deti sa zahraju..a hned su dve hodiny za nami.
jasne, teraz som zacala pustat starsiemu viac telky... ked potrebujem uspat, nakojit alebo nieco a on prave nie je v stave prave neotravovat 😀 tak mu pustim dve-tri krátke rozprávočky... co on teraz skusa zneuzivat a chcel by telku stale..takze som si privyroila roboty...
co sa tyka odplienkovania..a to podotykam - ANI BY MA NEHLO ho odplienkovavat, keby mi nedaval signaly, ze to zvladne... mali sme nocnik pohodeny v izbe uz snad pol roka... a ked k nam chodia kamosi, co nocnikuju, tak som mu stale spominala, ze "vidis, alexik uz chodi na nocnik, ides aj ty?" a on raz ze ide.. a tak sme mu slubili "slipy ake ma tatino..." a bla bla.. a tak som to skusila...ale tou metodou "odplienkovanie za 7 dni" lebo som si povedala, ze dlhsie to skusat nebude, neni som sprosta, nemam co robit, len nahanat si navyse robotu ? 😀
...takze s tym si nelam hlavu, citala som niekde, ze deti od 18mesiacov vedia, ze idu cikat, ale nevedia zadrzat... a az od 2rokov vedia zadrzat...ja som prave preto planovala az v dvoch rokoch.
...jest tiez neje uplne sam, teda snazi sa...a je iba na nas vydrzat ten bordel a ze viac je rozspyaneho ako v puse... 😀 zacni netekutym jedlom.. nas napr.doteraz nevie jest rozok sam ...najlepsie je druhe jedlo a (paradoxn) polievk..hoci vela vyleje, ale celkommu to ide.
aj pit z hrnceka bolo z nudze cnost, vsetky flase mi po urcitej dobe smrdeli, dokonca aj tie "zdrave flase"...a nechcelo sa mi umyvat..tak pije z pohara... jak som si nadavala, ze si zase privyrabam robotu, iba sa oblieva a som nervoza, ze zasa musim prezliekat...ale naucil sa...
a tak...
este sa popytaj co chces...alebo sa mozme stretnut niekde, napr.aj v Bambulkove 😉 bola si tam uz? 😀

moka
17. jan 2013

@siss_sz Ty si mi tiez znama 🙂 Nechodila si nahodou na OA? V porodnici sme sa stretli v jedalni, ale ja som v ten den uz odchadzala. Chodim tomu istemu super Dr. 🙂
Ja som si dala tento rok novorocne predsavzatie: prezit a nezblaznit sa 😀 Je to dost narocne s drobcami, maly este vela veci nevie pochopit. Co sa tyka nocnika a samostatneho papania, s tym mam asi skor ja problem, neviem sa k tomu odhodlat. Je mi pohodlnejsie ho prebalit a nakrmit 🙂 Ale casom sa hadam k tomu dopracujeme, nebude predsa nosit plienky do 18tky 🙂
Tiez ho casto zabavam rozpravkami, fici u nas Spievankovo, Pat a Mat a Shaun the sheep 🙂 Ale aj tak robi vselijake "lotroviny" a to najcastejsie, ked kojim a nemozem si pomoct...
Najvacsi problem mam s poobednym spankom, maly si vyzaduje uspavanie. Spava na velkej posteli a musim si k nemu lahnut, kym nezaspi a co zatial s malou? Vecer to uz nie je problem, chodi spavat s manzelom. Ozaj, ako riesite nocne spanie? Ste spolu vsetci styria? Ja som sa docasne odstahovala s malou do inej izby. Maly sa teraz niekedy v noci budi a place, neviem, asi to budu zubky. 🙂
Sikulko ten Tvoj :o) A aj Ty, ze si sa na to vsetko dala. Nas je este take velke babo 🙂

siss_sz
17. jan 2013

@moka nechodila som na OA ale na Gympel v Seredi, ja som inak z GA...ale mohli sme sa stretnut aj u neho v ambulancii alebo na cviceniach u p.Nadaskej...tam si nechodila? ja som bola iba parkrat, lebo stale mi hrozil kvoli tomu, ze maly bol dou zadkom cisarak...az v 38tt sa otocil, betar jeden 😀
no ano, vela veci sa bojime robit, lebo si myslime, ze to nezvladnu..ale oni to zvladnu... teraz si ja napr. neviem predstavit, ako by som riesila niektore veci, ked uz zacinaju mat obdobie vzdoru a same "nie" - ako aj pritom odplienkovani..najvacsie stresy sommala prve dni, ked mi na kazdu moju otazku odpovedal nie a vzapati sa pocikal...az potom som pochopila, ze to hovori preto, lebo N VSETKO hovori NIE 😀
zaspavanie samostatne som robila uz davnejsie, lebo mame malu spalnu a viac ako jedna postielka sa do nej nezmesti..tak sme maleho asi pol roka ucili najprv zaspavat NIE na rukach, ale so mnou na velkej posteli..potom v postielke ale ja na velkej posteli, potom sameho v postielke...a posledny krok bola samostatna izba...skor, ako sa narodil filipko, lebo tak radia psychologovia - aby nemal pocit, ze ho on vysackoval... vsetko islo super ...nenasilne, lebo som mala na to dost casu. takze starsi spi(nkal) sam v detskej, sam zaspava...ale prestahoval sa k nemu muz teraz, aby sa aj on vyspal (vraj uz sa chytsa naspat do spalne...haha) . takze to mi vela veci usetrilo, ze sa naucil sam spinkat... al hovorim, trvalo to dlho, ed som to nechela robit metodou vyplakavania... hlavne zase pomaha "ty si uz velky chlapcek, velke deticky spinkaju sami, aj alexik spinka sam... bla bla" vraj pomaha aj "spankova vila" - deticky, kt.zaspinkaju sami si najdu pod vankusom hracku...tak robi jedna kamoska na odporucanie dalsich.neviem ale kedy prestanu davat hracky a ako to detom vysvetlia.. 🙂 ja som si totiz tu na MK precitala nejaku temu ze "dve deti za sebou - ako ich uspat" aVSETCI DO JEDNEHO hovorili, ze DOVTEDY ho musis naucit spat sameho, lebo inak to nepojde... teda som sa na to dala, hoci sa mi zdalo este skoro veru.
teraz mi je niekedy aj luto, lebo nakoniec Filipko nespi v postielke, ale so mnou na velkej..a ked sa nahodou aj muz vrati do spalne, bude si musiet zvyknut on na Filipka, nie Filipko na postielku 😀 a tak by Danko mohol spat aj s nami v tej postielke..ale uz to nebudem vracat... teraz ideme mu kupit uz velku postel... tak cakam navraty k nam do postele nadranom😀 a estelen teraz zacnu story s uspavanim, ked mi bude vyliezat z postele a nie a nie zaspat :-/ 😀