Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
http://www.topky.sk/cl/11/1338592/Desive-vykrik...
baby toto ste videli ja som skoro vyletela zo stolicky..
mno salmitka sa sem tam vypita teda ukaze na nocnik..
baby, ako to planujete so skolkou? ty nasi drobci su tak "zle" narodeni, ze to uz bude pomaly aj koniec skolskeho roka... tu v BA mi vsade povedali, ze v marci mi ho nevezmu (aj tak ho skusim samozrejme prihlasit), ze az od dalsieho septembra (az ako 3,5 r.). tak som si povedala, ze ho teda skusim dat uz teraz od septembra do sukromnej. tak ci tak by do tej sukromnej isiel (marec-september) a nebudem ho tam davat len na par mesiacov, to si ledva zvykne a hned pojde prec. takto tam stravi rok. neviem ci robim dobre. ale zase aj financne nam to dost pomoze ak nastupim do prace skor.
@mis_ka
@siss_sz Baby ani môj sa nepýta, ani nenaznačí, ak ho neposadíme včas, alebo ciká skôr ako by sme čakali, tak sa pociká 😠 , už som z toho zúfalá, plienka po obednom spánku je už asi 2 týžden suchá, takže moč zadrží. Uffff, k plienkam sa nechcem a ani nejdem vracať, len to, že sa pociká a až potom ohlási, že cccc 😅
@mis_ka Škôlku zatiaľ neriešim, ale to preto, lebo sa nemám kam vrátiť do práce ☹ , aj nám by to dosť pomohla, síce sa niečo rysuje, ale neviem či mi to vyjde a škôlku budem riešiť až potom. Inak tiež neviem či by mi ho vzali, ale skúsila by som riešiť súkromné jasle u nás a vybaviť ten príspevok od štátu 😉 ,ak sa to ešte dá
babyyyyyyyyyyyy ja odpadnem z malej... tak si predstavte dnes je 4 den bez plienocky a ona ma pekne chyti za ruku a zoberie na zachod .. na šerbel nechce ale na zachod ano... a dokonca dnes aj kakala a iba 1x si cvrkla aj to ju strazil tato..kazdy den hodinu prechadka vonku a nisttttttttttttt 🙂
inak ja som ju neterorizovala kazdych 15 min ako tao radia.. len je rozpravam ze je velka a ze uz nema plienocku a ked treba nech mi povie.. preventivne raz za hodku ňsa opitam alebo ked sa zobudi tak castejsie..
@mis_ka Ja tiež rozmýšľam ako to s tou škôlkou vymyslieť. Chcela by som ísť teraz na zápis, ale s nástupom až v marci budúci rok. Tiež som počula, že veľmi tak nechcú brávať. Skúsim sa popýtať vo viacerých škôlkach a uvidím. U nás nie je ani súkromná, ale vraj aj do normálnej berú radšej deti v 2 a pol roku v septembri ako 3 ročné v marci 😒 Dokonca v tej školke, čo sa my chystáme majú triedu pre deti od dvoch rokov. U mňa je skôr problém, že do pôvodnej práce sa nechcem vrátiť, lebo to by som svoje dieťa už ani poriadne nevidela a neviem si predstaviť, čo by sa stalo, keď by bol chorý, čo deti na začiatku bývajú dosť často.
@mis_ka
@ladytt pridám sa do debaty, tiež už riešim škôlku, ale nevyzerá to ani u nás nádejne.... vraj prednostne berú trojročných, a len ak zvýši miesto, tak aj 2,5ročných, ale zasa podľa dátumu narodenia, tento šk. rok majú takých len päť detičiek, z toho všetky už mali tri roky v jeseni..., čiže na toho môjho marcového to isto nevydá.... 😖
ale zas na druhej strane aj tak nie som rozhodnutá, či ho chcem dať do škôlky už od septembra.... 😕 ešte mi príde taký nezrelý na to... 😅 Ale počas šk.roka tiež nechcú brať, takže tiež to vidím tak, že od marca začne chodiť aspoň na pár dní do týždňa do súkromnej, nech si zvyká a potom ako 3,5r. už pôjde do štátnej....
my budeme riešiť od marca buď súkromné centrum alebo nejakú pani k nej na tie 4mesiace a potom pôjde do škôlky od septembra.... 😉
a s cikaním sme na tom uplne zle zatiaľ sa vôbec nekamaráti ani s nočníkom ani so záchodom...hlavne že príde už povedať že kakala...tak zatiaľ čakám kedy to ide pochopiť že jej bude lepšie bez plienky 🙂
rozhodujem sa teraz či ju najskôr učiť bez plienky alebo bez kojenia,lebo obidve veci jej nabúrajú jej život tak zatiaľ to stále odkladám 😀
ahojte, chcem sa Vás opýtať, koľko spia vaši drobci v noci a cez deň, mne náš spí v noci 12 hodín, ale cez deň nechce, v postieľke si len poležká, ale spánok nič, ďakujem
@ladytt pomaly to už zvažujem riešiť ale všetko chce svoj čas....ja mám už staršieho a u neho to bolo podobné od kojenia som ho odstavila v dvoch rokoch a potom sme sa učili od plienok a aj to sme zvládli viem že v máji sme boli bez plienok okrem spania to trvalo trošku dlhšie hlavne nočne... 😉
aj keď niekedy mám pocit,že všetci sú tu šikovný a my nič...ale stále kojiť nebudeme a s plienkou chodiť tiež prestaneme a každé dieťa je iné...tak sa držte a som rada že sa tu našiel niekto ako my... 😀
@lisjanka Teda ja som vždy myslela, že sa drobec odstaví sám, ale vôbec to tak nevyzerá, uvidíme, čo bude ešte 🙂 A ako si odnaučila od mliečka toho staršieho? S plienkami dúfam, že to vyrieši teplo. Potom vyskúšame už bez plienky, lebo teraz sa aj bojím, keby sa vonku pocikal, aby neprechladol.
Aj ja som rada, že nie sme sami 🙂
@luciana789 moja spí v noci 10hodín...možno by spala aj dlhšie,ale musím ju budiť ráno lebo chodíme so starším do škôlky a potom spí cez obed 1,5-2hod.... 😉
@ladytt neviem ako často sa ešte kojíte??? viem že som ho kojila 3krát ráno obed a večer....začala som že som vynechala obedné kojenie tak týždeň a potom som urobila rázny krok,že som vynechala aj večer aj ráno...povedala som mu, že maminka tam už nemá mliečko a že má tam bo....a dala som mu fľašu s mliekom...tak dva dni trošku protestoval nechcel ani mlieko,ale potom sa s tým zmieril....sama som bola prekvapená,že to takto v pohode zobral...tak neviem ako to bude brať malá,lebo u nej sa mi zatiaľ nedarí vylúčiť obedné kojenie tak si myslím,že ona sa tak oblafnúť nedá....dám potom vedieť keď sa nám to podarí.... 😉
@lisjanka No my sme sa kojili už len pred spaním na obed a večer a v noci 2-3 krát. Posledné dni si pýta častejšie ešte. Keď poviem, že nemám mliečko chytí normálne hysák. Zatiaľ sa mi podarilo teda odstrániť iba ranné kojenie, inak sme ako maličké bábätko 😒 Nočné sme skúšali, ale pre pokojný spánok celého paneláku sme museli prestať 🙂 Mlieko mi veru nechce. No som zvedavá ako vám to pôjde, a nám tiež 🙂 tak nech sa darí 🙂
@luciana789 Cez deň spí tak cca 1,5-2 hod, dlhšie ho nenechám, to už ho budím a v noci ako kedy, keďže ešte neprespí celú noc, ale spí od 20.00 do 5 až 6 ako kedy, takže 10 hodín, ale nie je to pravidlo, niekedy má zlú noc a je aj 2 hodiny hore
@luciana789 my spime v noci tak od 20,30 do6,30 priblizne (niekedy aj o 6,00 inokedy po 7,00) a cez den okolo 1-2 potiahne... ale bol chory a akurat vtedy sa mi 3x stalo, ze nechcel spat...alebo - ked Sme iba vnutri a nevyvijame moc aktivit, vtey nie je unaveny a dlho mu napr. trva zaspavanie...
@mis_ka Bože dúfam, že to bude čím skôr, lebo v piatok boli 3 týždne čo sme začali, pritom po obednom aj nočnom spánku má plienku suchú, čomu som riadne prekvapená. Kebyže má svoju posteľ, tak skúsime nedať plienku na spánok, lenže v poslednom čase spí v manželskej a to nejdem riskovať, lebo po nej cestuje 😅 . Len keby vedel naznačiť, on sa jednoducho pociká 😅 😠
Caute... Aj ja som urobila cez vikend pokus s nocnikom, ale myslim, ze este jej nejaky ten tyzden dam pokoj... A na materskom mliecku este ficime nadranom a pred obednym spankom....

@siss_sz prosim ta, tvoj drobec sa pyta na zachod alebo ho davas ty, ked mas odpozorovane ze ide cikat/kakat? my sme uz treti tyzden bez plienky (vratane poobedneho spanku), uz v podstate bez nehod, ale nepyta sa vobec, je to len moja sikovnost, ze ho tam vzdy posadim vcas...