icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
4. feb 2013

@dadka1010 /🙂 tak to ale nezalezi od nas ani od nich... oni na to este nie su zreli, preto to tak je.,.. to je iba nasa "chyba", ze sme ich oducali tak skoro... jedina vyhoda, ze usetris na plienkach...ale tie nervy ked sa pocika...hoci si sa pred 5min pytala..poznam to 😀

mis_ka
4. feb 2013

@dadka1010 ked niekam ides nedavas mu plienku? ja davam, napriek tomu, ze on sa uz pyta cikat. a nie je popleteny, do plienky necika, vycika sa vzdy az na zachod, ale pre istotu ju mame.

dadka1010
5. feb 2013

@mis_ka Nie nedávam, zo začiatku som dávala, lebo boli tie mrazy, tak som sa bála, že cez otepľováky nezistím, ak mi nepovie, že sa pocikal a bála som sa aby neprechladol. Ale už 2 týždne nedávame vôbec, len na spánky a paradoxne je tá plienka aj po nočnom úplne suchá. Zvládne aj cestu autom, zatiaľ sme síce nešli dlhšie ako 30 minút, ale vydržal. Udrží aj 2 hodiny niekedy a niekedy sa po 30 minútach pociká. Včera sme ho sledovali, zostal stáť, držal v ruke hračku a cikal. Nechali sme ho, že ako bude reagovať, robili sme sa, že si ho nevšímame. Stál v tej mláčke asi minútu, bez pohnutia, venoval sa hračke a až potom povedal, že cccccc a pýtal sa prezliecť. Nechali sme ho tak asi 5 minút, pričom som pri ňom čupela a pýtala sa ho, kde sa ciká, kde ciká mama, ocko, babka.... Že má nové slipky, že teraz má mokré tepláčky aj ponožky, že maminka musí utierať mláčku, že bude mať mokré hračky, zase som sa ho spýtala, že kde sa ciká, zase mi ukázal na WC. Tak neviem kde robíme chybu, nekričím, nehreším ho....Snáď to skôr či neskôr pochopí

mis_ka
5. feb 2013

@dadka1010 urcite to pochopi, nemaj strach 🙂 ja som filipkovi, vzdy ked sa pocikal hovorila, ze je velky chlapcek a ze nabuduce uz urcite nezabudne maminke povedat ze mu treba ist cikat, ze ma povedat AA (on este vela nehovori). tiez, ked som ho zbadala ze cika, utekala som s nim na wecko, aby to tam docikal. ak som nestihla, tak som ho po pocikani aj tak posadila na chvilku na zachodik, kym som to upratala, ze ci mu este netreba, nech vyskusa. samozrejme, to nosenie cikajuceho na wecko znamenalo mokru ciaru cez cely byt :D ale toto vsetko zabralo a zacal sa pytat 🙂

dadka1010
5. feb 2013

@mis_ka Ja ho zase nechám v kľude docikať na mieste, bojím sa aby nedostal nejaký šok a nezadržiaval moč. Ale tiež dohovárame, tiež ho potom na chvíľu posadíme, ak tam chce sedieť, ak nie, tak nenútime. Náš tiež moc nehovorí, keď sa ho spýtam kde sa ciká, tak povie TAM a ukáže na WC. A keď už ciká, povie ccccc. No snáď to príde čím skôr 🙂

miska22200
5. feb 2013

ja s odplienkovanim čakam na leto,juj teraz v zime si to neviem predstavit 😕 ...staršieho som odučila tiež až toto posledne leto...cez leto je to jednoducho super ked si cvrkne ale aj ked sa pocika aj vonku nieje to až taka tragedia ako v zime...nosila som von aj veci na prezlečenie zo sebou a nieje toho tak vela ako v zime...aj vonku mohol cikat cez leto a teraz v zime sa to neda

tinav
5. feb 2013

Ahojte dievčatá hlásim úspech sedíme na nočníku 🙂 a sem tam sa aj vycikáme 🙂 doteraz sme to bojkotovali no ešte počkáme zatiaľ cikáme po obednom spánku, sme bez cicíka a to bez plaču toho odstavenia som sa veľmi bála no malý to zvládol v pohode. Chcem dať malého do škôlky od septembra no uvidíme ako to bude zvládať začneme na 4hod keď nie tak potom od januára no detská doktorka ma trošku odhovára že je to skoro že detičky do 3 rokov sú veľmi chorľavé.

amiiia
7. feb 2013

Hlásim úspech aj ja, sedíme na nočníku tiež 😉 a @tinav tiež riešim škôlku od septembra, som sa bola pýtať, lebo u nás treba rok dopredu zapisovať, aby bolo miesto, tak ma hned aj nahovorila, nech ho dám hned od septembra, nie až v marci, aby sa začlenil do kolektívu 😉 bože také mi to je zvláštne, že tu už školku riešime..ved teraz sa narodili aaaaa

amiiia
7. feb 2013

Inak to 7 dňové odplienkovávanie je tak dosť zložito napísané... či len ja som taká nechápavá? 😒 Taká fajka, hentaká... začnem čítať šiestu vetu a už neviem čo písali v prvej a musím ísť naspäť...ale asi je už veľa hodín 😉

angela1
8. feb 2013

ahojte, no dnes po dlhom čase úspech aj u nás - vykakala sa do nočníka za prísľub že si môže sama umyť ruky s tatinovým mydlom 😀 😀 ani nezávahala 😕

škôlku riešime aj my, zápis je až 15.3. a malú zoberú ale až od marca, ja som ju chcela dať od januára aspoň doobeda aby si postupne zvykla, ale čo ma dosť prekvapilo je že bude 21 deti v triede, mne sa to zdá strašne veľa však doma mám len malú a niekedy som z nej fakt hotová 😝, neviem ako môže jedna učiteľka zvládnuť 21 takých malých drobcov 😝, pre mňa je to nepochopiteľné......

mis_ka
9. feb 2013

@amiiia aj ja davam teraz od septembra, ale do sukromnej, do statnej my ho asi nevezmu

dadka1010
10. feb 2013

4 týždne sme bez plienky a on sa jednoducho pociká, nič nenaznačí, nič neukáže, keď ho nedám, alebo ciká skôr, tak je to v slipoch. Dnes už 5x, včera 3x, nestíham prať, sušiť, som z neho na prášky. Vonku vydrží, cestu v aute vydrží, ale dnu sa pociká, pritom vie kde sa ciká, keď sa pociká, tak reve, že je mokrý, hneď sa pýta ospršiť, tak poraďte čo ďalej. Fakt sme už vyskúšali asi všetko a plienku už tiež moc nechce, pritom po obednom a večernom spánku ju má na 90% suchú

siss_sz
10. feb 2013

@dadka1010 u nas to iste, ale ja len cakam..tiez mi to lezie na nervy,,...dokonca na navstevach bez nehody..prideme domov a pocika sa trikrat za 3hodiny... jak naschval keby to robil... le on to nerobia, dadi... oni naozaj nevedia zadrzat este... on aj uteka k nam, ze cikaaa...ale nestiha to proste este... 😉 bohuzial pre nas... 😖

dadka1010
10. feb 2013

@siss_sz Keď mne sa vážne zdá že to robí naschvál, nechápem prečo nedokáže naznačiť, že mu treba. Po nočnom 10 hodinovom spánku má plenu suchú 😲 . A cez deň aj každú pol hoďku. Chápe kde sa ciká, ukáže, keď sa pociká, tak reve, lebo mu to vadí. On mi to urobí aj na návšteve. Júúúúúj som netrpezlivá, ale nebaví ma to, lebo ani nikam poriadne nemôžme ísť

siss_sz
10. feb 2013

@dadka1010 no ved aj nam to robi na anvsteve..ale tam asi mne sa zda ze menej preto, lebo tam a viac snazim davat pozor JA,a by sa nepocikal...
tak je to tak, ako som vravela, to nie oni, ale MY sme ich chcei odplienkovat... vedia sa to naucit, ale este nevedia zadrzat...kazdy inokedy na to dozrie 😉 ....

angela1
10. feb 2013

@dadka1010
@siss_sz ahojte, asi sa nedá nazvať drobca ,,odplienkovaný" keď cikajú kade tade, to je asi len zbožné prianie rodičov 🙂 🙂 , ale ešte na to asi nemajú čas je to potom viac menej trápenie pre chalanov aj pre vás ☹ , neviem či tým že prejde drobec akousi metódou tak je hneď odplienkovaný, však to by sa dialo aj bez odplienkovacej metódy že keď nemajú plienku tak sa proste vycikajú, odplienkovanému dieťatku sa stáva občas že sa pociká ale nie pravidelne, asi sa im ešte nechce 😕, ja to už tiež neriešim čakám až bude chcieť sama 🙂, tak vám prajem pevné nervy... 😉

dadka1010
10. feb 2013

@angela1 Nie sme odplienkovaný, len sme bez plienky 😅 , no len on mi už ani tú plienku moc nechce. Tak neviem čo teraz, či dať nasilu, či čo. Dík za povzbudenie, snáď to pochopia 😉

tinav
10. feb 2013

my sme si dali pauzu s nočníkom malý aj posedí ale nechce sa vyčúrať začal zadržiavať a potom to vypustí prúdom na podlahu ☹ takže som dnes kúpila ďalšie plienky inak keď sa zobudí po obednom spánku tak je plienka suchá, pred večerným spaním si dá dole plienku sám ale nevyčúra sa do nočníka no nič čakáme na lepšie časy

angela1
10. feb 2013

@tinav
@dadka1010 u nás podobne keď nemá plienku radšej neciká vôbec....., tak jej dávam plienky naďalej aj keď malá občas protestuje, lebo nemá problém posedieť na nočníku ale tam niečo vykúzliť, takže tiež čakám na lepšie časy 😀 😀

amiiia
12. feb 2013

@dadka1010 Tak som prišla na to, že som sa asi tešila predčasne..a ako tu aj píšu, asi fakt potrebujú na to čas... Tiež sa mi malý nepýta ako Tebe, ked ho posadím vyciká sa... Ale aspon už akceptuje nočník ... ale inak ciká kade tade a nevypýta sa 😠 takže som sa rozhodla, že to neriešim ďalej..ak bude treba dám mu plienku, na von určite a ked ju doma nechce budem utíííírať, kým to nepochopí, že sa treba pýtať... 😉

asma
13. feb 2013

babulky ahojte..
chcem sa opitat mali ste niektora problemy ked ste prestali kojit.. lebo ja odkedy som prestala kojit tak nemam menzes? tehu nie som testy som si robila..

dadka1010
13. feb 2013

@angela1 Náš ciká aj keď nemá plienku, to keby zadržiaval moč, tak určite plienku dám. Len sa stále divím, že po nočnom a obednom spánku má stále tú plienku suchú a cez deň keď nestihneme, tak sa pociká 😠 😠 😠
@amiiia No tak pevné nervy, ja už sa k plienke nejdem vracať, radšej budem tiež utierať 😉 , náš ciká a kaká do nočníka len ráno, počas dňa len na veľké WC, najnovšie ho tatík naučil postojačky, len to ho treba držať vo vzduchu, lebo nemáme schodík. Ale tato odišiel do práce, tak ja ho dávam po sediačky.

careamell
13. feb 2013

Kočky zaujímavý inzerát hlavne pre nás, čo odúčame od plienok, alebo sa poniektoré zatiaľ márne snažíme 🙂 https://www.modrykonik.sk/shopy/detske-nohavice...

nicky655
13. feb 2013

@careamell ale pride mi to riadne cudne🙂tie nohavice🙂

amiiia
13. feb 2013

@careamell Zaujímavé, ešte som to nevidela ... len aby si potom nezvykli, že nohavice netreba sťahovať a stačí si len čupnúť 😉 Inak Vy ste na tom ako? Tiež utieraš? Či sa pekne pýta?

siska33
13. feb 2013

@careamell hahaa sak staci rozparat stare teplaaky :D

careamell
14. feb 2013

@nicky655
@amiiia
@siska33 veru ešte som nevidela také tepláčiky, ale dajú sa aj normálne zapnúť medzi nožičkami, takže na doma využijeme a za euro...malý si moc nechce ani na nočník sadnúť, naozaj sme sa zatiaľ nedostali ani po prvú fázu odplienkovania, gate si sťahovať nechce vôbec, sadne si len oblečený, vyskúšam aj tieto gaťuše, uvidím, čo na to povie, možno sa mu zapáčia, ako za tu cenu to vyskúšam 🙂

siska33
14. feb 2013

ja by som sa bala ze si fakt zvykne, ze si nemusi davat dole gate 🙂
@careamell

amiiia
14. feb 2013

@careamell No aj ja ich objednám, za tú cenu, neni o čom 😉 uvidíme čo chlapci na to povedia 🙂

dadka1010
17. feb 2013

Baby POMOC, téma svokra 😠 , nechcem to vešať na nástenku, predsa tam je veľa báb z môjho okolia.

Pred Vianocami sa manželovmu bratovi v KE narodila dcérka. Už odvtedy plánujeme, že ich pôjdeme kuknúť, stále sme to odkladali, jednak kvôli prachom, jednak kvôli tomu, nech trošku malinká podrastie. Tak sme sa rozhodli, že ideme o 2 týždne, keď príde mm z týždňovky. Včera nám svokra "oznámila" že by rada šla s nami. Lenže ja nechcem aby šla s nami, ideme na otočku, ráno by sme šli a na večer by sme sa vrátili. Ako jej máme vyhovoriť aby s nami nešla? Veď my všade kam chodíme by najradšej chodila s nami, ale veď my sme samostatná jednotka, však nech sadne na vlak, nech tam ide na víkend, isto by sa potešili aj oni. Či som sebecká, keď ju nechcem vziať? MM by ju asi aj vzal, ale zase dá na moje slovo, len nechcem aby to vyzeralo, že to robím z trucu. Teda aj to robím, lebo jej chovanie je otras, ale to je na dlhú debatu, ja len chcem poradiť, čo by ste robili vy