icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

zibritka
25. aug 2010

baby, dnes idem na prvu poradnu, idem sa pytat na ten NT usg... Velmi dufam, ze je vsetko v poriadku, pri smutnych spravach zacne kazda pochybovat a ja nie som vynimkou, zacinam sa trochu bat...

Dnes som zistila, ze mam kolegynu, co ma termin den skor ako ja, je to celkom fajn pocit... A dokonca sme cez vikend dostali do daru kocik (treba k nemu uz len autosedacku), postielku a kopec tehotenskych siat... Hladi to na dusi (aj penazenku 😎 ), ked zistite, aku uzasnu mate rodinu... 🙂

hasacka
25. aug 2010

@zibritka to máš super, u nás ešte nikto miminko nemal, tak kočík musím kupovať, ale aspoň budem mať taký aký sa mi páči .)) a potom ním obdarujem niekoho ja .)

adka84
25. aug 2010

caute kocky, tak ja som po NT UTZ, ale z tej velkej radosti, ako sa krasne babatko mrvilo a hybalo rucickami nozickami, ani neviem, ako vlastne dopadol. hned potom skumavocka krvicky odobrata 🙂 . tak dufam, ze dr. bude mat pre mna same dobre spravy v nasledujucej poradni 🙂

martinex
25. aug 2010

@adka84 ale sak vysledky resp. hodnoty NT by si mala mat zapisane v tehu knizke

adka84
25. aug 2010

ano mam, ale neviem, ake maju byt tie spravne, nemam ich s cim porovnat

adka84
25. aug 2010

najdem niekde na nete, ake maju byt tie dobre vysledky?

nelle
25. aug 2010

@adka84 myslím, že ideálna hodnota NT je do 2,5 mm, niekde sa uvádza 3 mm

zibritka
25. aug 2010

@hasacka no, veru... ja som ho dostala po troch detoch, ale vyzera, ze stale drzi pokope 😀 😀 😀 len ho treba oprat... ale myslim si, ze keby sme ho nedostali, tak tiez kupim asi iny... ale no budiš... 😎 inak aj tu na stranke bazaru vselico zaujimave dostat za nizke ceny, co mamicky predavaju po detoch...

nelle
25. aug 2010

Ja som bola včera na UTZ, merala aj NT, hodnota 1,4mm 🙂

cukruska1920
25. aug 2010

@martinex gratulujem k druhemu miminku 😉 nech vam vyjde parik

martinex
25. aug 2010

@adka84 Hrúbka šijového prejasnenia je u zdravých plodov cca 1 až 2,5 milimetra

martinex
25. aug 2010

@cukruska1920 cau moja.... no ja by som chlapca chcela radsej,ale sak uvidime... ako sa mas? uz to mas len za par 😎

cukruska1920
25. aug 2010

@martinex hej chlapca?? ale ved to je nakoniec jedno..hlavne nech je zdrave nie...no zapar ako zapar..ale hadam to uz pojde...od pondelka mi zacina materska tak uz to zacina byt realnejsie... a ty ako? citis sa dobre?

hasacka
25. aug 2010

@zibritka hej, pozerala som tehu gate, ale vôbec sa nevyznam v tych velkostiach ... 😒

martinex
25. aug 2010

@cukruska1920 ale ano, len mi je trosku zle ked varim...nemam moc chut na nic v podstate okrem ovocia 🙂 ale inak vsetko ok... a pekne meno ste vybrali 😉

cukruska1920
25. aug 2010

@martinex ja som nemohla pomarance ani vidiet..inak mi bolo ok.... dakujeme.... drzte sa 😉

adka84
25. aug 2010

@martinex dakujem, no ja tam mam hodnotu 0,9, tak je to snad ok

martinex
25. aug 2010

@cukruska1920 aj vy sa drzte 🙂
@adka84 myslim ze ano...ono je problem ked je tam vacsia ta hodnota

zibritka
25. aug 2010

@hasacka ja som si jedny kupila v H&M a skusala som si rovnaku velkost ako som nosievala, teda u mna 40... tie ale budem nosit tak na jesen... ked chces uz kupit na zimu, ked budeme mat vacsie brusko, treba pocitat s tym, ze moze narast aj zadok a stehna... 😖 no a na posledny trimester uz gate bez akehokolvek presivania vpredu pod bruskom, bo to bude tlacit... najlepsie je asi si vyskusat v obchode a potom podla toho kupit aj v bazare 😉

kuriatko21
25. aug 2010

Dakujem vam za povzbudzujuce slova a strasne vam zelam, aby bolo vsetko tak ako ma byt. v marci sem pridem pozriet a tesim sa na fotky vsetkych miminiek... a dufam, ze uz budem mat aj ja jedno v brusku.
@lenocka80 drzim palce aby si to zvladla... treba najst v sebe aspon nejaku silu...
babulky inac mne to zacalo asi tak, ze som zacala velmi slabucko krvacat, asi dvakrat po malej potrebe, medzi tym nic, takze nepodcenujte ani najmensie priznaky. drzim palce

hasacka
25. aug 2010

@zibritka dík za tip .)) asi to tak urobím .))

nelle
25. aug 2010

@kuriatko21 v ktorom týždni si vlastne bola? Je mi to úprimne ľúto, hoci slová tu asi veľmi nepomôžu..len čas..

kuriatko21
25. aug 2010

@nelle bola som v 10tt.... cas je urcite najlepsi lekar...

nelle
25. aug 2010

@kuriatko21 Nuž, tak Ti želám, aby sa Ti na tehotenskom teste opäť a čoskoro zjavili dve čiarky.. 😉

elesarka
25. aug 2010

Ja mam tiez rozne obavy a pochybnosti, kedze mam medzi poradnami az 5 tyzdnov pauzu. Sa mi to zda nekonecne doma, uz nech je utorok a dozviem sa dufam len dobre spravy.

A tiez uz mam 2 kila navyse, lebo musim stale nieco chrumat, inac mi je horsie. Rano brucho celkom O.K. ale vecer teda fakt tiez 5.mesiac 😉

nelle
25. aug 2010

@elesarka Ja v takýchto intervaloch čakania niekedy zabudnem na to, že mám mať nejaké pochybnosti. Ale vždy si pomyslím, že ak by bol nejaký problém, tak by mi nerástlo brucho,alebo by som mala iné príznaky niečoho vážneho..tak nemaj strach, isto je všetko tak, ako má byť 😉

elesarka
25. aug 2010

@nelle no ved tym sa utesujem aj ja, ked mi je stale zle a nemam na nic chut, ze teda je vsetko snad ako ma byt, len obcas ma prepadnu pochybnosti, ale to tak bude urcite az do porodu, tak si musime zvyknut 😉

elesarka
25. aug 2010

@elesarka tu som chcela napisat, ze nekonecne dlho mi to pride, nie ze mi je dlho doma 😕

andrea142
25. aug 2010

@kuriatko ,@lenocka ..... držím vám do budúcna palce 🙂

aj ja mám veľké brucho ako v 5.mesiaci
@majloo : aj ja so tak bola. v 7tt a potom 10tt.... našťastie bolo všetko v poriadku. držím palce
@sindy107 : aj mňa pichá vo vaječníku keď vstanem alebo urobím prudký pohyb. niekedy aj pri zakašlaní. dokonca prvé tehu som mala na pravej strane pruh ale po pôrode to zmizlo tak som ani k lekárovi s tým nešla. tak neviem či to nebude teraz z toho. 😖

fodorka
25. aug 2010

ahojte no mi budeme mat kocik co sme kupovali pri markovi je pekny a stale dobry takze asi to vyriesime takto aj farba je krmeovo zelena takze aj pre dievca bude pekny 😉
inak aj mna picha ked vstanem prudko alebo tak normalne ostanem chvilku prehnuta kym to neprejde hadam je to ok...