Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@zibritka ano, podla vysledkov ultrazvuku ovulacia mohla byt najskor 18.juna a pocatie okolo 21.juna.
Ja som podobny pripad, podla posledneho menzesu mam byt dnes 13+0, podla ultrazvuku som iba 12+2. Mne to len potvrdzuje skutocnost - ozaj som mala priznaky ovulacie o 5 dni neskor v 19. den cyklu 😉
@priadka to by mi teda mohlo vyjst, ze sme otehotneli skor 19.juna ako 13-ho... spatne mi zacalo byt okolo 4.jula, co by sedelo (6.7. som zistila, ze sme naozaj tehotni) a asi to aj sadne podla tt... 😎 este najblizsie prediskutujem s doktorkou... a moc dik za pomoc pri zorientovani sa 😉
@sirinka prepac, asi sme sa nerozumeli... to o com som hovorila je 3D a 4D sono, co sa skoro vsade priplaca a nie za male peniaze... moja doktorka to dava v celkom slusnej cene a stoji mi to za to vidiet tvaricku, aby som vedela, ci je na nej vsetko ok... neviem, kam chodis a si chodila ty, je mi to v celku jedno, ja viem co robim a viem kam davam peniaze... 😉
@briketa he, ze kapustnica. 😀 Na tu myslim uz tyzden, aj napriek nadutemu bruchu mam na nu desnu chut. Ale pockam si na domacu nakladanu kapustu co robia nasi a potom si to vychutnam. Inak uz neviem co by mi ulahodilo, nic ma uz chutovo neoblazuje, ani sladke, ani slane. 😖 Nic mi neveze. Ako ste na tom s pitnym rezimom? Ja pobiedne veru.
Baby poradte este nieco lahke na jedenie, mne uz dochadza fantazia, kedze mi nic nechuti. Cestoviny mi pripadaju desne tazke teraz a to som si fandila ake lahucke jedlo, len tak s cukinou ci tomatovo bazalkovou omackou. Pomaly mi uz tazky pripada aj polnicek s paradajkami a celozrnou hriankou.
Oj a zajtra ma caka navsteva svokry a svagra s rodinkou, hura, budem klohnit ale neviem co, lebo oni ficia na tazkej klasike, ktoru ja neznasam a v tomto stave duplom. 😝
Ahojte baby, no ked vas tak citam, zacinam mat tiez strach, som sa tesila, zeked som dozila do 10 tt, tak sa hadam uz nic take strasne nepritrafi, ale vam sa to niektorym prave v tomto tyzdni stalo....mna trosku desi, som mala minuly tyzden 1x normalny zvyseny vytok a v nom akoby 3 take krvave tenke dlhe ciarky, ale potom uz nic, nieco podobne som mala, ked som dosla od doktora z vysetrenia, lenze to mi robil vaginalne sono, tak asi vtedy preto, ale teraz som nikde nebola a ani sme s muzom "nemojkali" myslite zeby to mohlo byt preto, ze somv tom case mala mat kramy? mal to niekto z vas?
k tym kocikom, ja som pri malom kupila 4 kociky, dva som obratom predala prave preto, ze sa nedali otocit tvarou ku mne a moj mi strasne plakal, ked ma nevidel, nedaj boh, ked este prsalo a dala som plastenku, to vyvadzal ako nepricetny..priserne sa bal, tak som kupila s preklapacou rukovatou a ten sa osvedcil dodnes a nechavam ho aj pre druhe dieta....
@jabadaba melooooon je velmi dobry, tak schladi zvnutra, proste tak fajne urobi, a este broskyne a netkarinky....
a z takych normalnych jedal, ja mam proste chut stale na pirohy, halusky, vyvar, segedinsky, svieckova, francuzske zemiaky....cestoviny tiez nemozem a ani ryzu, ale to aj preto lebo dva mesiace vkuse to uz jem dookole, nokolko nie som na sk...ale uz len 4 dniiiiii 😀 vydrzat
ahojte,
baby, co chodite do GPN...kde presne maju priestory? to je ta cast, kde je poliklinika? ta zlta budova? na webe som nasla akurat poschodie. sa pytam, aby som tam nesaskovala a nehladala to pol hodinu. diki
@dominika29 skusim ten melon, z broskyn som sa dva razy doblinkala, takze uz nechcem riskovat. Zlty melon aj pekne zhnil na terase co som nemala odvahu sa don pustit, tak skusim klasika cerveny, znie to dobre. Hm, si mi narobila chute na segedin....mnam. Aj ten milujem, uz sa fakt tesim na domacu kapusticku. Tej kupovanej neverim, je dobra?
@jabadaba ja zjem aj kupnu kapustu kyslu zo sacku je taka dobra, to v kauflaci predavaju...flaskovu som este nejedla a si myslim, ze neni dobra 🙂
a ten melon skus a uvidis, mne to aj dobre robi od smadu, lebo moc mi nic nechuti pit, ale tak pijem na silu
Ahojte, ja som tiez stastna po vysetreni u dokiho. Vsetko je vraj ok, aj ked som iba v 10. tyzdni a to podla poslednej menstruacie by som mala byt uz v 12., ale my sme vedeli, ze to bolo trosku neskor... NT mi urobi az o 2 tyzdne, tak dufam ze bude vsetko v poriadku.
PS: mi je luto, tie co sa babatka nevyvijali ako mali, ale asi je to tak pre ne najlepsie ☹ nech sa vam rychlo podari splodit dalsie, zdravsie babatka!
A nam ostatnych drzim palce a tiez sa pomaly zacnem pokukovat po kocikoch a inych poptrebnych vecickach. Vraj to potom velmi rychlo ubehne...
@dominika29 ano, kapusta z kauflandu je fakt dobra 🙂 Mne tiez pride zajtra navsteva, tak chcem skusit nejaku specialitku, nech to nie je take tradicne. Nastastie nemam ziadne nevolnosti ani sa mi z nicoho nedviha zaludok, asi ako jednej z mala, takze si uzivam vsetko jedlo. Teraz ked sme tehu uz asi nemozem varit na vine ze? Ci take deci do zapekania nevadi? 😉
ja ked som bola 10tt+1, tak babo bolo na sone 11tt+2. Viem, kedy som mala ovulaciu, na 11-12. den, takze mi z toho vychadza len to, ze sa vyvija nejako napred. Niekde som citala, ze od vela vitaminov su velke babatka. Tak neviem...Skusim vysadzat Femibion 800, po 1. trimestri uz asi aj tak nie je velmi potrebny.
@zibritka ved prave, obavam sa, ci to nie je iba marketingovy tah...raz, ked som bola na pohotovosti, tak iny lekar mi vravel, ze ak sa normalne stravujem a doprajem si aj ovocie a zeleninu, tak nie je potrebne brat ziadne podpory...Ibaze moja mi to stale kaze...vysadim a basta! 🙂
Ahojte, tak ja sa opat hlasim. Popri neolnostiach som to vobec nestihala 😔 No ale posledne 2 dni som uz neblinkala tak snad to uz tak ostane. Ani zaludok uz nemam tazky. Len mi ostava po jedle pachut v puse. Ale to je uz priam idealny stav 😀 😀
Jabadaba rizoto 😉
Nejak vela MA naraz 😔 Baby drzte sa, hlavu hore, ono to vyjde 😉 😉 Aj ked viem ako vam teraz je a ze to nie je lahke 😔 Drzim palce a urcite sa ozvite ked vam to vyjde 😉
Jaaaaj a tema kociky. Ja mam tak ako Meusicka Cam Cortina 3kolka. A som desne spokojna 😵 😵 😵 a budeme ho mat aj pri druhom 😉
Co sa vybavy tyka, tak ja musim len vysielacky kupit. Bo tie mame teraz pozicane, ale budeme ich musiet vratit....
@zibritka
@mirinka7 ja som pri prvej brala poctivo cele tehu vitaminy, malinka sa narodila v 37tt a vazila 3240g...
pri druhej som uz brala iba prvy trimester kys. listovu a mineraly kvoli kojeniu a teraz uz beriem iba tie mineraly... 😝 podla mna tiez, pokial mate vyvazenu stravu, dodatocne vitaminy su zbytocne...
@zibritka druha v 38tt mala 3170g takze bola trosicku mensia, ale ona aj teraz je v porovnani s klarkou mensia, takze to je skor o genetike ako o vitaminoch....detska ked ju videla po porode hned mi povedala, ze ona bude utlejsia, lebo klarka mi v polroku vazila 9kg a v roku rovnych 12kg...kdezto magdalenka ma teraz iba 10kg...

@zibritka prosim ta a to kam chodis na USG??? to som este nepocula taketo blbe priplatky... 😠
ja mam sice sukromneho dr. a platim si u neho kazdu poradnu, ale urcite za zistenie pohlavia by som v ziadnom pripade nedala ani cent a ani za tvaricku, to chod radsej na 3D usg...aj ked z vlastnej skusenosti...odkedy sa mala narodila nikdy viac som ho nepozerala... 😝