icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

prsky
26. aug 2010

@mirinka7 🙂 si trochu stresmenka...snaz sa ukludnit a uzivaj si tehu 😉

euphoria
26. aug 2010

@meusicka je mi to luto.Ale je fajn,ze to dokazes brat takto.Tak by to malo byt..

euphoria
26. aug 2010

Ja sice stresmenka zatial nie som, no zacinam mat obavy.Zase zvraciam, nemozem poriadne jest, tie prenatalne vitaminy uz vobec (okrem lys. listovej), mam strach, z coho budem mat vitaminy a vsetko potrebne moje babatko??

sirinka
26. aug 2010

prave bolo v reflexe o noseni babatiek, pekne to tam baba vysvetlila...ktore nosice su vhodne a ktore nie...ja nosenie odporucam tiez, mame manducu a patapum pre vacsie deticky...

prsky
26. aug 2010

@sirinka volala som akurat s mamou, tak som to nevidela, ale mama zaroven pozerala a hovorila, ze tam nosia aj dieta v satke v "smere jazdy" = tvarou vpred na bruchu maminy - bolo tam nieco take v nejakom kontexte? lebo to je dost nespravny sposob nosenia 😕 este to nie je na nete k nakuknutiu ☹

bezaz
26. aug 2010

@mirinka7 mne doki na NT povedal, ze rozdiel do 8 dni je v poriadku, ked uz nic ine ta neupokoji 😀

@euphoria neboj sa, vitaminy a mineraly mozu chybat maximalne tebe... ako sa ktosi vyjadril, embryo je vlastne "cudzopasnik" v tele matky, preto je nam aj napr zle 😉

prsky
26. aug 2010

@sirinka ak uz mam info, este ze to bolo v kontexte, ako som dufala 😉

prsky
26. aug 2010

@bezaz @euphoria len ked dlhodobo nieco chyba mame, tak to potom nema ani plod (napr. taky vitamin D)

briketa
26. aug 2010

Dievcata, ako je to na SVK s ultrazvukmi? Kolko robia automaticky a kolko zan platite?

bezaz
26. aug 2010

@prsky este ze Dcka mame teraz hojne 😉

prsky
26. aug 2010

@bezaz ked sa natieras kremom s faktorom, tak ani ne 😝

sirinka
26. aug 2010

@prsky bolo to vyhodnotene ako nespravne nosenie 😉

a k tomu opalovaniu...asi malokto je natrety opalovakom nonstop a staci skutocne do tyzdna hodinka na slniecku na to, aby clovek mal dost vitaminu D

veronikapp
26. aug 2010

@mirinka7 vôbec sa nestresuj 🙂 no tak je väčšie, no a čo? 100krát horšie je zaostávanie vo vývoji, nieže by tvoj prípad bol zlý, to vôbec nie, vypusť to z hlavy!!! 😉
@briketa automaticky by mal by´t 3 krát, v 10tt, 20tt, 30tt a potom ku koncu tehu sa sledujú prietoky...ale každý to robí inak, mne doktor robil USG v každej poradni, pokiaĺ viem, platí sa len za 3D.

briketa
26. aug 2010

@veronikapp
dakujem za info. nam tu robia dvakrat, ked zistuju ci si tehu a v tom 20tt ked robia merania. viac nie. prietoky sa nesleduju vobec. a plati sa za kazdy, doplacam aj ked mam poistku. my chodime v tom 20tt na 3D a ten doplacam este mimo poistky cez tristo dolarov 😠

@sirinka
vsimla som si ked som doma u nasich, ze co sa tyka riadnych slnecnych okuliarov a kremom s faktorom, berie sa to dost benevolentne.
tu sa detom od narodenia "sliape na paty" okuliare a natierame sa niekolkokrat za den.
V Kalifornii su ale jasne statistiky, ze rakovina koze ma suverenne najvyssiu umrtnost. :(
Vcera akurat davali v spravach, ze vyvinuli liek z jedneho ludskeho genu, ktory pri podavani pocas styroch mesiacov dramaticky zlepsil, alebo vyliecil melonom v pripadoch, ktore by inak skoncili smrtelne.
Velmi si zelam aby sa cosi naozaj ucinne vyvinulo.

briketa
26. aug 2010

@euphoria vitamin si davaj tesne predtym nez ides spat, na noc.
je pomerne bezne, ze prenatalne vitaminy robia zenam problemy v case nevolnosti.

briketa
26. aug 2010

baby ja uplne seriozne zavislacim teraz na pomarancovom dzuse. esteze to mam zadarmo 😝

prsky
26. aug 2010

@sirinka to, co pises, plati pre leto. podla novsich vyskumov nestaci osvetlovat len tvar a ruky a cim hrubsie oblecko mame, tym menej vit d si telo vytvori. najucinnejsie si telo tvori vit d3 prave zo slnecneho svetla. horsie je to so syntezou cez traviaci trakt. inak moja mama ma osteoporozu a lekar jej hovoril, ze bezne maju Slovaci malo vit D. a ak ma malo vit D matka, tak ho ma potom malo aj novorodenec. a tam sa vynara uz zasa dalsi problem zvany vigantol...ale to uz je zas o inom 😉

@briketa opalovacie kremy vsak tiez nie su ktovieco...obsahuju latky, ktore tiez mozu sposobit rakovinu koze. predsa len, neskuma sa relevantne dlhe obdobie na velkej vzorke ludi, ako sa chemikalie zmiesane v kremoch spravaju pri pravidelnom pouzivani a oziareni slnkom. v nejakej studii som citala, ze napr. cernosi na severe USA maju castejsie rakovinu koze prave preto, lebo ziju v prostredi so slabsim slnecnym svitom ako by vyhovovalo ich fenotypu (nehovoriac o tom, ze viac ohrozeni su ti, ktori makaju vacsinu dna v kancli pod ziarivkami)

briketa
26. aug 2010

@prsky preto pouzivas krem s mechanickym, nie chemickym faktorom.
pouzit nejaky musis, lebo skody ak nepouzijes ziadny su omnoho vacsie.
afroamericanov s melanonmi je percentualne drasticky menej ako kaukazcov

sirinka
26. aug 2010

@briketa veru...o melanomoch cosi viem...robila som na onkochirurgii... ☹ my deti natierame ako besny, ale obcas aj ja nestihnem, vybehnu na zahradu raz-dva-tri a kym ich dostanem k natretiu...ale slnecne okuliare mame asi stvore, rozne tvary a farby....moje deti ich nechcu zatial, 10minut a sup dole....zato ja bez okuliarov ani na krok z domu a to po cely rok...

inac preco ked ludia maju tak malo vit d sa v mnohych statoch okolo nas a aj vo svete vigantol...resp. vit d nepouziva u deti?

prsky
26. aug 2010

@briketa tu islo o ine s tymi afroamericanmi - ti, ktori ziju v krajine s menej slnecnym svitom maju castejsie rakovinu koze ako ti, ktori ziju v krajine, ktora viac vyhovuje ich fenotypu - cize "slnecnejsej". a krem pouzivat nemusis, staci sa zaodiet, pokryvka na hlavu s legionarkou alebo slnecnik, pohybovat sa v tieni, podla moznosti nebyt vonku na poludnie (do tej tretej) a papat antioxidanty, b-komplex, cecko, selen a podporit tak telo, aby sa vedelo vysporiadat s nepriaznivymi ucinkami slnecneho ziarenia. ale uznavam, ze to moze byt v slnecnej kalifornii problem...tu, kde je posledne roky leto tak 2 tyzdne a potom uz len prsi, je takyto sposob ochrany jednoduchsi 🙂

jabadaba
26. aug 2010

@briketa ja som takto zavislacila na pomarancoch pri prvom, tentoraz nezaberaju. Neviem si najst ten svoj napoj zatial. Uz ani ten Almdudler neni ono. 😖
Takto ako pisali baby - tu su tri USG standardne, ak chces 3D to uz je navyse a plati sa. Netusim co stoji teraz.
Hm, ja tusim nestiham ten USG v 10.tt, poradnu mam az 6.9. a to budem v 11.tt, nepredpokladam, ze mi rovno budu robit ultrazvuk, cize kym ma objednaju....no asi az okolo 12./13. tt to vychadza. No dufam, ze to bude stacit, srdiecko bilo uz v siedmom pri vysetreni vaginalnou sondou, ked som si bola potvrdit teho, tak snad to tak aj je.

sirinka
26. aug 2010

@jabadaba neboj, mne dr. vzdy robi ten usg v 12tt...tak ti to akurat vychadza...

ja som zavisla na chipsoch a ladovom salate s paradajkami a to cely zivot, ci som alebo nie som tehu... 😝

prsky
26. aug 2010

@sirinka problem je, ze vigantol pravdepodobne nie je vitamin D http://www.badatel.sk/index.php?option=com_cont...

jabadaba
26. aug 2010

@sirinka tak si ma ukludnila, asi mas pravdu, ze to bude stacit.

prsky
26. aug 2010

v cechach vraj maju registrovane aj ine synteticke vit D a ucinne, len som to blizsie neskumala

prsky
26. aug 2010

@jabadaba ja idem prvykrat k dokine 4.9. a budem mozno az v 11tt...malo by to stacit,ten prvy velky uvz sa ma robit medzi 11-13tt, tak to stihame 🙂

sirinka
26. aug 2010

@prsky fiha...to je ale dost zleee, kolko deticiek je tym dopovanych...ty ho malej davas?
ja som ale mala na mysli, ze v zahranici celkovo pediatri neriesia doplnanie vit d...nijakym sposobom...alebo sa mylim?

fodorka
26. aug 2010

no u nas doki robi za cele tehu iba 3uzv takze teraz ale aj to za tie "merania mam platit 5eur. a potom je zadara v 20tt a nejakom 30tt ale ked budem chciet popri tom musim zacvakat...boze uz si prpadam ze zaplatim aj zato ze tam len roztihanem noh yuz len zato budem platit 😀 ..uz sa neviem dockat mna to caka pondelok po vyse mesiaci....tak som straaasne zvedava....a sobotu kadernicke jupiiii...
inak k tym vitaminom ked by to malo zalezat ze keby som brala cele tehu a ze bude babo vacsie tak radsej si nedam nic do pusy lebo pri malom som nebrala ani den a mal 52cm a 3800g takze teraz druhe by malo asi do 5kilov 😀 ja som dobrala teraz ten femibion ale uz si ani nekupm alebo ked tak kupim ale budme brat nepravdielne kedze si myslim ze papam aj dost zeleninky aj ovocia...

briketa
26. aug 2010

@sirinka
nemylis, s tym rozdielom ze ja tu mam 360 slnecnych dni v roku.

a s tym pohybovanim sa len v tieni a okolo obeda nebyt vonku je naozaj iba teoria 🙂 prekticky je to nerealizovatelne.
tak isto hocijaky lekar tu potvrdi, ze len byt zaodety definitivne nestaci, treba aj krem. urcite casti tela budu vzdy vystavene slnku a tak isto tenka bavlna v akej deti vacsinou chodia oblecene prepusta tiez uricte percento uv lucov.
a tak isto sa clovek, nielen dieta opali aj ked je v tieni.

a uz neblbnite s tymi vitaminmi a velkymi detmi, ved je to uplne nezmysel