icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
26. aug 2010

@briketa ale ani v rakusku, nemecku ci irsku detom nic nedavaju a to podnebie je podobne, rovnake az horsie ako u nas...

veronikapp
26. aug 2010

@briketa 😉

briketa
26. aug 2010

aj som z vas vyhladla 😀 co ste dnes varili?

briketa
26. aug 2010

@sirinka urcite viem ze ani vo Svajci nic nedavaju a ani v zbytku Statov, kde je pocasie take iste, ci horsie ako na Slovensku.

Ono ked sa to tak zoberie, u nas je ta novorodenecka starostlivost naozaj velmi uzkostlivo niekedy az prehnana, vela veci sa robi len preventivne, co sa inde nerobi z jednoducheho dovodu, za vsetko treba platit....
ja len vojdem do budovy u pediatra, prihlasim sa na recepcii a uz platim, to ma este nikto ani nevidel...
Skoda je ze velka cast nasej populacie po tejto superstarostlivosti potom v dospelom veku preskoci na "zabijackovu" stravu, len mala cast populacie pravidelne sportuje a pod. Lebo zaciatok mame naozaj prvotriedny

prsky
26. aug 2010

@sirinka ja som vigantol davala, ale nie pravidelne, od kedy som narazila na ten clanok o vigantole, uz nedavam. neviem, ako je to v zahranici, mozno sa spoliehaju na slnecny svit, alebo odporucaju ryby olej alebo bohvie...

@briketa som pisala, ze u nas sa to da (verim, ze tam u vas je to zrejme nonsens), kedze tu mame prave leto tak 2 tyzdne a potom je pod mrakom alebo prsi. v tieni sa opalis, jasne, ale ja napr. malu moc nekremujem, vonku je zvacsa v tricku a kratasoch/suknicke a klobuku, ktory si stahuje, na kupku alebo v zahrade chodi dokonca naha v klobuciku, je blondyna a je len mierne opalena na rukach a nohach za cele leto 😉

sirinka
26. aug 2010

@prsky ty kde zijes, lebo u nas v senci sa veru natierame niekedy uz od aprila do septembra...

sirinka
26. aug 2010

@prsky tak teraz neviem, klarke som davala vg pol roka a magde takmer vobec...doteraz som z toho aj mala trochu vycitky, ale rozhodla som sa nedavat im nic navyse, pretoze si myslim, ze priroda je dost mudra na to, aby zariadila veci najlepsie ako sa da...a teraz, som z toho uplne zmatena, poslala som ten link svagrinej farmaceutke, co si o tom mysli ona a ci existuje nejaka vhodna nahrada.... 🙄

prsky
26. aug 2010

@sirinka v stupave...tu to mame vzdy opacne ako vy v senci (sa na tom vzdy zabavame, lebo mame dom v blatnom a ked ideme na "panske" a zastavime sa cestou pre mamu v blave pomaly v prsiplastoch, tak na nas kuka, ci nam nesibe, lebo uz v ba slnko svieti). tu je furt veterno a zvacsa pod mrakom. ale inak nekremujem ani ked slnko svieti a chodime po vonku (aj ked zvacsa v lese alebo parku pod stromami), ale sa snazim nechodit od 11tej do 15tej - v podstate sa v tom case ani von nedostaneme, lebo mala spava od cca 13tej do 15tej az 15:30

sirinka
26. aug 2010

@prsky tak aj v senci fuka jak besne od karpat...ja som sem prisla z doliny, tam tak fajne bolo, ze ani v zime sme ciapky nenosili a pritom okolo hory a snehu vzdy bolo, ale neoziabalo na usi....a tu hrozne co sa nafuka...no ale pocasie mavame pekne, aspon ze slniecko nas tu lubi...

prsky
26. aug 2010

@sirinka daj potom vediet, co napisala, dik

sirinka
26. aug 2010

@prsky ok...

prsky
26. aug 2010

@sirinka hej, fuka aj u vas, ale oproti tomu, co je tu, je u vas bezvetrie 😀 kym som sa sem neprivydala, poznala som len BA a Blatne, ale tu malokedy nefuka ☹

jabadaba
26. aug 2010

@prsky o tak potom fajn. Ja si to uz totiz vobec nepamatam ako to bolo prvy raz, ze kedy som bola.

jabadaba
26. aug 2010

baby co mate s tym vigantolom, daco mi uslo? Ja som malemu na odporucanie pediatricky davala, tusim do roka ci pol roka. Uz sa nepamatam. Ak mozete hodte mi link na ten clanok co tu niekto spominal. dikes.

Briketa - lososika som piekla. A Ty? Co si varila?

briketa
26. aug 2010

@jabadaba
teraz na obed (u nas) som tortilly plnila fazulou a ryzou.

jabadaba
26. aug 2010

@briketa to znie dobre. Tie tvrde ci makke?

meusicka
26. aug 2010

@mirip diky, a mas uplne pravdu, horsie by som to niesla keby sme nemali dcerku. ale musim priznat, ze ked som dnes cakala na vysledky krvi pred labakom, veru mi bolo do placu. prisla tam baba s takym malickym babom. tak mi bolo dost divne, ani som nevedela kam pozerat ☹
akurat sa bojim tej anestezie. mne je po nej dost zle 😝 a dufam ze mi zajtra rano nepovedia, ze mi este chybaju nejake papiere lebo ich zadusim. dnes som pobehala interne aj ARO. 😠
tak sa drzte baby 😉

jabadaba
26. aug 2010

@meusicka neboj sa, vsetko dobre zlvadnes. Drz sa. 😉

briketa
27. aug 2010

@jabadaba tortilla makka

mirip
27. aug 2010

@meusicka neboj ani nezbadáš ako je to záležitosť cca 10min, či si pamatám ja tak som akurát pozerala na hodiny ked mauspávali a bolo 10hod a 10,10 som už bola na izbe, je to rýchle aj ked bolestivé, ani nie fyzicky bolestivé ako tá bolesť pri srdiečku ked je po............... 😔

jabadaba
27. aug 2010

@sirinka dakujem. Precitala som a uf, no neviem co k tomu dodat.

zibritka
27. aug 2010

baby, natierate si uz brusko olejcekom? Ja som začala, aby sa mi neporobili strije... a nebolia vás prsia, aké podprsenky nosíte? A tehu oblečenie už tiež nosíte?

zibritka
27. aug 2010

http://www.pampyshop.com/detail.php?zbozi=1231213

kuknite na to baby, to je kráásne 😅 😅 😅

mirip
27. aug 2010

@zibritka krásne ale nepraktické, polovičné hniezda sú krásne ale aj tak ked sa začne babo prevalovať v postielke treba hniezdo okolo celej postielky a čo sa týka periniek tá do pol roka je zbytočná dá sa zakryť dekou alebo je ešte na úplnom začiatku v zavinovačke a tak je lepší ten vačší paplonik a vankúš? to by dieťa nemalo mať do 3rokov malo by spať na rovnej podložke kvoli chrbátiku

mirip
27. aug 2010

tak isto aj baldachýn nad postielkou je krásny ale sa tam len prach nachytá a potom neskor ho dieťa akurát tahá a strháva dolu

euphoria
27. aug 2010

@zibritka
tak ja este nenatieram, mam brucho mensie ako pred prvym tehu.Ale pri prvom som mala eucerin a bol vyborny,ziadne strie mi nezostali a to som mala obrovske brusisko.Zostali mi ale strie na stehnach, tie som totiz nenatierala, tak teraz uz budem..hoci neviem ci to pomoze
inak mna neboli nic, okrem brusnej dutiny zo zvracania..

euphoria
27. aug 2010

@zibritka
krasne, len si treba zvazit co z toho treba.ja som prvy polrok mala nadhernu kolisku aj s baldachynom, urcite vyuzijem aj pri druhom babe, hoci mnohi tvrdia, ze to nie je naj investicia, no ja som vzdy po nej tuzila.Potom som do postielky kupila aj krasne hniezdo, paplon, vankusik, no okrem velkeho hniezda nepotrebujem nic.Malu som nikdy neprykryvala a ani sa nechce dat.prve dva mesiace spala v perinke, potom v spacom vaku.

andrea142
27. aug 2010

@zibritka : pekné , ja som malej kupovala paplón až predtým ako mala rok ,vankúš ešte doteraz nepoužíva iba keď spí v našej .....hniezdo využívame doteraz ale už to má len hore pri hlave a na boku postele aby na nás videla.

ja som sa natierala ,rôznymi krémami a na strie mi nepomohlo nič. naozaj je to v genetike. teraz sa natieram zatial neutrogenou a aj s tím budem pokračovať a nebudem si kupovať na strie nič 😅

andrea142
27. aug 2010

zabudla som napísať v našej posteli 😀