icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

ella_joy
31. aug 2010

@sindy107
ja presne to iste, a tiez druhy den, ani silno, ani malo, a vacsiinou poobede, a predtym nieco take ani raz..hmmm, zeby z pocasia ? 😒

meusicka
31. aug 2010

@sindy107 ahoj, je to oki, natahuje sa ti maternica. ja som pri malej mala takisto. treba si dopriat cas na oddych. troska lahnut, vylozit nohy. casom to prejde. 😉

elesarka
31. aug 2010

@sakura ja chodim sem http://www.gpn.sk/slovakindex.php?id=porodnictv... som si ani nezistovala co je este v BA

sakura
31. aug 2010

@elesarka
ďakujem ti pekne 🙂 A budem potrebovať aj odporučenku od obvodnej gyndy? Treba ísť na lačno?

zanuska
31. aug 2010

@meusicka no to zahranicie mi vela hovori ked som spoznala manzela robil v rakusku vydrzal tam osem rokou ked som otehotnela bola som na rizikovom aj mi chybal no aj predtym samozrejme 😉 lenze vtedy som aj ja pracovala ked sa maly narodil (v maji ) este chodil do decembra a medzitym aj moja sestra odysla do anglicka ked mal maly dva dni.tak som snim ostala uplne sama kedze mama byva dost daleko druhy krat sa vydala.no poviem ti pravdu dlho som to psychycky nezvladala kedze zacaly dlhe zimne vecere,skor tma tak dosla mamina domou potom som mu vybavila u nas robotu zarobi takmer jak v zahranici a je kazdy den doma aj ked niekedy nema cas totis staviame dom tak musi aj tam robit 😒

babofka
31. aug 2010

@sakura ja som bola tiez v GPN a nepotrebovala som ziadny listok, akurat sa pytali, kto ma posiela a chceli vidiet tehotensku knizku. kludne sa najedz, to je len ultrazvuk. krv po utzv by ti mal zobrat uz tvoj lekar.

elesarka
31. aug 2010

@sakura ja tam chodim aj lekarovi, takze neviem, ale ako pise babofka, tak asi netreba.
Normalny UTZ je to, mne robili aj cez brucho, a kedze sa baby nechcelo moc hybat a sme chceli vsetko preskumat, tak aj vaginalne.

sindy107
31. aug 2010

@ella_joy no to dufam ze je to s pocasia..je to zvlastne..rano nic a poobede boli a neprestava..a tak je to dookola..

veronikapp
31. aug 2010

ahojte po dlhšej dobe, nejako vás nestíham 😖
nové tehulky vítam, kajuske držím palce do budúcna aby sa podarila zdravá fazulka 🙂
bavili ste sa o sťahovaní detí do veľkej postele- tak my sme staršiu presťahovali keď nemala ani dva roky a pod posteľ som zo začiatku dávala nafukovačku 🙂 zo 2 krát sa zgúľala dole, ale potom už v pohode tak som nafukovačku dala preč. Inak problém nebol žiaden, ona bola vždy kľudná a spala dobre od malého bábätka. Mladšiu presťahujem do detskej izby aj s postieľkou, pre mimčo chcem kúpiť druhú, lebe ideme prerábať- vymeniť spálňu s detskou. Detskú dáme do väčšej izby. Tak aby mi postieľka ladila s novým nábytkom a poschodovú posteľ kúpime asi až na rok v lete, keď trochu podrastie mladšia, to bude mať niečo cez dva roky. Inak dali ste dobré tipy na poschodové postele. Ešte ste sa bavili o kúpaní, my máme klasickú vaničku, ináč sa mi páčia tie celé pulty aj s prebalovacou podložkou, dobrá praktická vec, ale my na to nemáme miesto, aj nad vedierkom som uvažovala, ale už vidím muža ako hovorí, že zase niečo vymýšľam, tak asi zostanem verná našej vaničke 😀 už to nejako vydržíme tých pár mesiacov.
@andiekens tiež sa pripájam ku gratuláciám k sobášu a prajem veľa veľa šťastných spoločne strávených rokov 😉 a keď sa môžem opýtať, tvoj manžel je tiež lekár? Len tak zo zvedavosti...
@briketa to kurča bolo pokazené? Alebo si sa prejedla? No muselo to byť dosť nepríjemné 😖 hlavne že bábo je ok...
ešte ste rozoberali krémy, ja som pri prvej nepoužívala nič a mala som strie aj na bruchu aj na stehnách, pri druhej ElastiQ, neurobilo sa mi nič navyše, ale aj tak si myslím, že je to spôsobené hlavne genetikou.
Niekto tu spomínal ešte látkové plienky, ale debata sa nejak nerozprúdila na túto tému, to by aj mňa zaujímalo, ako to funguje...

sakura
1. sep 2010

@babofka

@elesarka

Ďakujem vám baby 😉 Zajtra tam teda brnknem 😉

jabadaba
1. sep 2010

ahojte kocky, idem vas pozdravit. Nestiham citat vsetko, ale gratulujem andikiens k sobasu. 😉 Nechcem to zakriknut ale tusim sa mi polepsuje co sa nevolnosti tyka, snad to teda bude platit, ze po prvom trimestri uz len dobre. Baby, ja som si dnes rano robila ten Intelligender test a vysla mi riadne vojensky zelena - teda chlapec. Hm, tusim som malilinko aj sklamana, asi by som radsej prijala tentoraz dievcatko. Uz jedneho chlapceka mame, je strasne zlaty, ale tak nejak v kutiku duse som dufala.... 😖 Skusali ste este niektora ten test?

mirip
1. sep 2010

@jabadaba ja a vyšlo mi pol na pol teda niektoré baby v tom videla chlapca iné dievčatko a ked som poslala fotky tam kde som objednávala tak že sa im zdá že je to viac na dievčatko a že si mám počkať predsalen na UZV v 20-24t ak sa ukáže........ 😒 takže zbytočne vyhodené prachy

salonka9
1. sep 2010

@jabadaba
viem ako sa cítiš, ja mám dvoch chlapcov. Pri prvom som dlho nevedela, čo to bude, lebo sa "skrýval"(až niekedy v 7.mesiaci). Pri druhom to bolo vidieť už v 14.týždni. Bol tak nádherne otočený, že lekár nemal pochybnosti. Poviem Ti bola som veľmi sklamaná. Samozrejme časom som si zvykla. Keď sa narodil bolo som samozrejme šťastná, na izbe v pôrodnici sme boli 3 a všetky s chlapcami. Sestričky sa smiali, že majú podelené týždne. Týždeň pred mojím pôrodom na všetkých izbách samé dievčatá, po týždni sa to vymenilo-samí chlapci.Som prišla v zlom týždni do pôrodnice 🙂 Inak normálne to beriem v pohode, ale keď sa stretneme s nejakým malým dievčatkom, tak mi stisne srdce.
No a teraz neplánované tretie - lekár len tak povedal, že podľa neho bude zase chlapec (ešte nič nevidel), ale že z jeho skúsenosti tam, kde sú 2 deti rovnakého pohlavia, býva zväčša aj tretie rovnakého pohlavia.
Ja si tentoraz nebudem dávať zisťovať pohlavie, ani sa pýtať, lebo nechcem byť smutná, keby to bol chlapce.

salonka9
1. sep 2010

ja začínam mať strašné chute, ale odolávam. Lebo mi ešte stále nie je od žalúdka moc dobre, tak si dávam na jedlo pozor. Aj keď musím povedať, že včera už ma nenapínalo ani som nevracala.
A chute mám teda výslovne nezdravé - dala by som si tresku alebo parížsky šalát alebo kuraciu pečeň s hranolkami a tatárskou a pod....

lubka78
1. sep 2010

pozdravujem vsetky marcove mamicky 😉
uz dlhsie si vas citam, kedze aj nam to vychadza na marec, ale este som sa nedostala k pisaniu 😉
tym, ktorym to tentoraz nevyslo prajem aby si coskoro nasli //
latkove plienky...ja som pouzivala pri Miskovi ale asi len do roka aj to na striedacku s pamperskami...su fajn ja som bola s nimi uplne spokojna, ale su dost drahe....mam viac druhov, ale najviac sa mi osvedcili nase slovenske (babylucy) a tie boli aj najlacnejsie...stali asi 10€..teraz som pozerala, ze su o nieco lacnejsie..ja mam tie bamboo, ale classic su lacnejsie o polovicu a treba k tomu aj vrchne nohavicky
http://www.plienka.sk/index.php?cPath=106
a este som mala plienky zo stranky
http://www.nosime.sk/
tam najdete aj rozdelenie plienok a ako sa maju pouzivat, co je k tomu dobre dokupit a tak....
a este prikladam jednu stranku o ktorej viem, ale z tej som nic neobjednavala
http://www.latkoveplienky.sk/obchod/kategoria-l...

salonka9
1. sep 2010

@lubka78 vítam Ťa medzi nami. A kedy čakáš ?
To je super, že máš 2 chlapcov zhruba vo veku mojich chlapcov. Môžeme si neskôr písať ako zvládame 3 deti.
A u Teba plánované tehotenstvo. U nás neplánované - boli sme teda riadne zaskočení. Muž to stále nepredýchal.

babofka
1. sep 2010

@lubka78 ahoj 😉

euphoria
1. sep 2010

@mirip
@jabadaba
Tiez som si robila ten test.No vysledok ma nastval.Dolna polovica tekutiny bola oranzova,horna siva.Tak si asi mam vybrat.No ale ked sme to nafotili, tam je uplne jednoznacne oranzova a to mame fakt kvalitny novy fotak... Druhykrat by som si ten test nekupila.
Kde sa da poslat ten vysledok pre overenie?? To som akosi nepostrehla.

zanuska
1. sep 2010

@lubka78 Ahoj vitaj medzi nami 🙂 gartulujem k tretiemu babatku budem drzat palce 😉 tak konecne niekto pise o latkovych plienkach dost nad nimi uvazujem no neviem sa rozhodnut 😒 aj mne sa zdaju dost drahe este si vypocujem nazor inych samozrejme ak sa vyjadria babenky ja mam take chute no neuveritelne 😀 pri prvom tehu som vsetko solila a to bolo vsetko ale toto najsor uharky zavarene potom hrozno a teraz by som si dala pecene zemiaky 😝 tak zajtra si upeciem kapra v trube pekne dookola poukladam zemiaky a bude vecera mnamky ach toto je strasne takymto tempom budem mat zachvilu sto kil 😀 a potom sa nepohnem 😖 aj vy ste na tom podobne???? 😅

kocica43
1. sep 2010

@evaka ahoj ja mam rovne 4 kila navyse. brusko mi uz vidno. nohavicky ledva zapnem. dufam, ze nepriberiem tak ako pri prvom 24 kil.

sirinka
1. sep 2010

@zanuska ja som pri magdulke prvy rok pouzivala takmer vyhradne latkovky na den, na noc jednorazovky... su super, ritka sa neparila, tiez som mala najme nase babylucy, ale mne sa velmi osvedcili organic, nie bamboo, lebo tie hrozne dlho schnu a organici maju rovnako dobru savost...teraz ale mame dost velke problemy so stolicou u magdy, kaka niekolkokrat za den dost riedke zo zubkov, tak pouzivam jednorazovky aj na dovolenkach a tak som mala jednorazovky...
je dobre si rozmysliet, ci v zime budes mat kde susit, pripadne mas susicku... 😉

mirip
1. sep 2010

@euphoria ja som mala hore pásik oranžový a zvyšok aj ked toho bolo viac bol tmavozelený takže zbytočne vyhodené prachy

briketa
1. sep 2010

Dievcata, tak ja som asi nakoniec skoncila so zlcnikovymi kamenmi z tehotenstva (nie cholesterolove, ale bilirubinove) ☹ tie zachvaty su hrozne, rodila som uz dvakrat, ale toto je horsie. A najma ze to nema ziadny pozitivny koniec.
Bola som na radiologii, dnes mi budu volat vysledky.

Nad latkovkami som rozmyslala, ale lepsie mi vyhovuju jednorazovky, nakolko vela nie som doma. O zapareni nemoze byt rec, denne vymienam desat plienok a doma behame holi. Mala v zivote nebola cervena okrem jednej skusky kravskeho mlieka. Ale to nebolo so zaparenia.
Uz jej primiesavam ryzove mlieko, s UM koncim. Sojove nechcem davat koli estrogenu. Trochu neskor zacnem s kozim.

bezaz
2. sep 2010

hojte, hlasim sa po malej dovolenke, ani nestiham vsetko precitat, co ste popisali
drzim palce tym, co to nevyslo a snad nam rychlo napisu spravicku o novom tehu 😉

@briketa mne zlcnik zacal po porode, krpata mala rok a musel von, inak tu ho operuju, ak je to moc zle, hned po porode.. a laparkou to bola uplna pohodka, v centre som bola 24hodin, mala to prezila uplne super 😉

@zanuska my sme tiez pouzivali latkovky, zacali sme asi v 6 tyzdnoch, kombinovali sme s BKM a kedze okolo roka uz ninka chodila na wcko, tak sme spotrebovali asi 2-3 polienky za den, teraz je uz mesiac bez plienky, pyta sa sama.. tiez sme na zaciatok mali babylucy organic, tie som kupila z druhej ruky 7ks a potom som dokupovala fajnove, mame aj BL bambusky a dalsich asi 8druhov 😵 ono je to uz potom skor zavislost a nehovorim, ze od vtedy sa ten sortiment hadam aj strojnasobil, takze tie co mame, su uz hadam aj "zastarane" 😎 mame susicku, takze nejak som moc neriesila, ci mi uschnu alebo nie 😅 a radsej so susickou ako s plesnivou stenou 😝

tinax
2. sep 2010

@zanuska, k latkovym plienkam su tu aj diskusie tak skus pripadne este pozriet tam: https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/skusenosti-s-latkovymi-plienkami-ake-su-vase-nazory/
Ja nemam vlastne skusenosti a ani som to pri prvom neriesila ale teraz nad tym aj uvazujem a tiez si to chcem este prestudovat.

zanuska
2. sep 2010

Baby dakujem aj ste mi pomohli
@bezaz mas sikovne dieta moj maly mal v maji dva a o wc-ku ani o serbli nechce ani pocut 😠 uz neviem co snim aj hraci sme mu kupili vydrzal jeden den 😖
@sirinka so susenim neni problem byvame v rodinnom dome takze radiatorov mame habadej 😎 tak este nieco prestudujem a vystipanou ritkou sme problem nikdy nemali ked bol mai vystipany co bolo malokedy som pouzivala masticku bepanten super to pomohlo za noc sa mu to krasne zahojilo

fodorka
2. sep 2010

ahojte hm latkov eplienky aj ja som nad uvazovala no neviem asi zostanem tak ako pri markovi n ajednorazovkach est euvidim....juj baby ja som pribrala doteraz 1,5kg presne tak som zvedava ako to pojde dalej....inak ozja nemate niektora podobny problem ze vas "zapchava"? mna uz asi treti den ale asi to moze byt tym ze som jedla slivky po sebe asi dva dni doobeda cerstv epodotykam,moze to byt preto? ale normalne som sa v noci zobudila a bolelo ma strasne brucho....aj dneska normalne ma boli co som nafuknuta....co mi pomoze?poradte nejaky recpt...

fodorka
2. sep 2010

a k tym zapareninam mi sme klopklop mali iba raz a to preto lebo som kupila ine pleinky menej kvalitne ale odvtedy uz nic a pouzivame od narodneia klasicku rybylku a uplne v pohode...

zanuska
2. sep 2010

http://www.najmama.sk/clanok/225436/zazrak-mrtv... toto znie neuveritelne smutny zaciatok stastny koniec 🙂

andrea142
2. sep 2010

@fodorka : ahoj skús si dať acidko............... mňa keď pri Lili zapekalo tak som si zvykla vypiť pohár pomarančového džúsu a hneď na to mlieko a bolo po probléme 😀