Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Fiha, ako skoro mate tie tehu knizky, ja idem na prvy poradnu v 14tt a to snad uz dostanem knizku.. 😖
baby ja tiez este nemam knizku...v pondelok idem na prvu poradnu a tam ju dostanem... pri prvom som dostala hned ako mi potvrdil tehu..neviem preco je to tak... a moc nemusim nosit,v cakarni dostanem papierik a nan sa vycikam 😀
inak baby kolko ste pribrali? a uz nosite niektora tehu gate? lebo ja nemam ani kilo navyse a moje rifle su mi stale dobre...tak mi to je divne..az sa bojim,ci je vsetko ok,ked mi ani zle nebyva ani nic 😖
no mne jedine co je tak to ze ma priiiserne boli lonovka... ak toto ma vydrzat este 6 mesiacov tak dakujem pekne ☹
@mirinka7 kup si candibene (aj ked mne moc nepomohlo) a novemu doktorovi sa hned postazuj, ti nieco predpise. ja som mala kvasinky cele prve tehu a teraz mam zas (zajtra idem do prvej poradne, tak si hned idem pytat tbl) - bol to jeden z priznakov, preco ma vobec napadlo, ze by som mohla byt v tom 🙂
ahojte
neviete ako to je s materskou, ked pred narodenim dalsieho dietata nepracujem (som na rodicovskej) a ani nie som dobrovolne nemocensky poistena? vtedy neni ziadny narok? dostava sa rovno rodicovsky prispevok?
a inak tehu knizku dostanem az v oktobri 😲 to uz budem mat pomaly polku tehu za sebou 😕
ahojte tak ako som sa obávala chytila som chorobu od chlapcov, ale našťastie to vyzerá len na nádchu.
Tak čajíkujem.Držte sa.
ahojte, tak sa aj ja pripajam k vam....niekde som citala, ze by som nemala pit bylinkove caje napr.matu, no ked som si precitala zlozenie tehotenskeho caju, tak prave mata bola na prvom mieste...neviete mi k tomu niekto nieco poradit?
Ja som mala uz 2kg a teraz mam len 1 kg, lebo stale vybehavam okolo bytu, tak mam komu starosti, ale uz mi chuti, tak to musim dohnat, len musim roztiahnut zaludok, lebo ho mam z tych tresov stiahnuty.
A rifle svoje sice zapnem, ale je to nepohodlnne, a ked si sadnem, tak musim rozopnut 😎 Tak som uz tehu rifle vytiahla. 😉
@sunnygirl26 mäta by mala byť v pohode, môže znižovať tvorbu mliečka, takže po pôrode opatrne 🙂 inak s bylinkami treba opatrne aj pri detičkách a v takmer všetkých čajíkoch pre dojčatá vidíš kamilky, ktoré sú silný alergén
@babofka ak si aktualne zamestnana (aj ked na RD) a mala si narok na materske a teraz mas na zvyseny RP pri prvom dietatku, tak sa na teba vztahuje statut retazovych porodov a teda budes mat narok na materske. ak nie si aktualne zamestnana, tak zalezi od toho, ci si v priebehu poslednych dvoch rokov bola nejakym sposobom 270dni nemocensky poistena (napriklad cez dobrovolne nemocenske poistenie alebo szco alebo zamestnanec). ak si nebola, tak nemas narok na materske, budes dostavat zakladny RP (164€)
@sunnygirl26 ja matovy caj v pohode pijem... ono v tehu je vela veci co by sa nemalo,ale ak to beries vsetko s mierou,tak si mozes dat cokolvek 😉
ahojte bavili ste sa kolko st epribrala tak ja som sa vazila pondelok n aporadni a mala som 1,5kg navyse si myslim ze do vsetkych gati sa vmestim no niektore uz nezapnem a tie co zapnem su mi uz take neprijemne takze som vytiahla tehu gate.... 😉 ale aj tak kedze som doma s malym tak vacsinu to tpelaky istia 😉 a ked idem do shopu alebo tak ideme na avstevu tak dam sa trosku do parady 🙂
juj a inak malemu idu dalsie zubky tak od vcera mame zvysenu teplotku aj v noci si tak mrnkal a chvilami plackal...no dneska som zistila ako som mu davala gel na dasienko ze uz mame jednu hornu zadnu stolicku pekne vonku a na druhej strane sa tlacia dve...
@elesarka Pozri ich web stranku, v sekcii Pracovne miesta to zacina takto: "GPN s.r.o. v súvislosti s pripravovaným otvorením Gynekologicko-pôrodníckej nemocnice na Partizánskej ul. č. 27 v Bratislave (Kochovo sanatórium), prijme do pracovného pomeru s nástupom 1. novembra 2010:"
@babofka dnp sa plati, ked chces co najvyssie materske a z platu ti zelana vyska nevychazda. teraz by na to bolo uz aj tak neskoro 😉
@fodorka ja som zostala uplne prekvapena predvcerom, ked som dcerke pozrela do ust - bola jak osina v prdeli, tak som to chcela hodit na zuby - a zistila som, ze uz ma dolne stolicky komplet vylezene a ani neviem, kedy sa to udialo 😀
ahojte tak ja mám mínus pol kila.Inak okrem nádchy mi je už od žalúdka lepšie, ešte som vo štvrtok pozerala do WCmisy, ale to bola moja chyba, lebo som si dala na večeru tanier kapustnice a v zápätí ešte jeden. Tak to môj stiahnutý žalúdok nezniesol.

@mirinka7 : aj ja som prvé tehotenstvo pila urologický čaj aj repíkový keď sme boli na dovolenke v Egypte. preventívne aby som nenachladla .......... ja totiž chodím aj k urológovi lebo od malička mám v moči krv. ............... sestra keď bola na dovolenke pri mori tak tam schytala zápal moč. ciest ..............dokonca injekciu jej museli dávať.
@zanuska : pri prvom tehu mi dal knižku hneď pri zistení tehu a teraz som ju dostala až v 12.týždni neviem prečo.
na každú poradňu si beriem v skúmavke moč a tiež tam iba strčí ten papierik a zapíše.