Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Ahojte tehulky, idem vas pozdravit a pridat sa k tym co si nemaju co obliect a riesia to tieto dni. Vcera som bola na zatahu a kupila som si sice vrchne diely oblecenia ale! neviem zohnat na seba pekne nohavice. Bud nesedia vobec alebo mam v nich zadok ako lodny kufor. 😠 Takze co ja budem nosit k tym trikam a pulovrom co som si nakupila netusim. A netusim ako poriesim nakup zimneho oblecenia ako kabat ci bunda - ako mam odhadnut ake bude velke moje brucho...tak neviem co budem nosit v zime, vyzera to biedne. Nemam co na seba uz teraz. Tehu gate su mi obrovske a klasicke ma tlacia. A som akasi obtlstnuta, vcera som uz mala depku, ze sa menim na hrocha.Ja mam to brucho take akesi zdute tym, ze mi absolutne vypovedalo travenie, vcera som vyzerala ako den pred porodom. Aspon, ze dnes zabrala kobinacia susene slivky, vincenta a kava, plus jogurt. Chvalabohu.
Dnes ma caka prva poradna, tak som zvedava ako pochodim, mala by som mat hotove krvne vysledky a snad dostanem aj knizku.
Co sa toho morfologickeho usg tyka, netusim ci sa zan extra priplaca, tusim ano. Ale myslim, ze pre mna bol lacnejsi kedze som bola klientkou Kocha a mala zaplatenu rocnu starostlivost. Uvidie ako to bude teraz, mama resty, budem musiet doplatit v GPN prenatalnu starostlivost, zatial mam len beznu gynekologicku. Ani neviem kolko budem doplacat.
ahojte, viete mi poradit nieco na krvacajuce dasna ? Odkedy som tehu, mam s tym strasny probleeeeeeeem .((((
@hasacka ja som bola u zubnej hygienicky este v 7. tt, odstranila zubny kamen a presne na toto ma upozornovala, aby som si davala teraz na dasna velky pozor. Plus mi predala nejaku specialnu ustnu vodu na preliecenie medzizubnych priestorov po tom jej dokladnom mechanickom cisteni 😝
Podla jej slov sa v tehotenstve zuby nekazia "odvapnenim" organizmu (kvoli spotrebe vapnika na kostru babatka), ale skor vracanim, refluxom a tehotenskymi miesanymi chutami.
@sirinka sak moja gynekologicka ma poslala do GPN 😠 na tie kramare som sa jej pytala koli tomu, ze tam som bola na morfo v prvom tehu, tak mi to prislo divne, preco ma neposle tam, bolo mi jasne, ze v GPN si za to zacvakam, ale so sumou 40 eur som teda neratala.. 😠 😠 len oni maju teraz nove podmienky, ze maju malo lekarov, tak nema kto robit utz, aj starat sa o pacientky na oddeleni, preto beru len tie, co budu u nich rodit.. asi sa na to vyprdnem a oklamem ich, ze pojdem rodit tam 🙄
@bezaz inac to by ma naozaj zaujimalo, ako si to odsleduju, kde budes rodit xixi...
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/morfologicky-ultrazvuk/
ahojte
čo sa týka ohľadne váhy tak som asi pribrala cca. 2kg presne neviem ,lebo váha mi dosť kolísala pred tehu. raz som pribrala raz schudla.
ja už asi mesiac nosím tehu nohavice ,lebo hoci som si svoje zapla ale cítila som sa v nich nepohodlne, tak som si kúpila rifle v C&A aj tam majú tehu veci ,celkom pekné . a ešte pekné tehu veci majú v auparku v Mothercare . keď som čakala Lili tak mali iba čierne a šedé veci čo sa mi vôbec nepáčilo a teraz majú aj iné farby.
aj ja uz od vikendu nosim tehu nohavice...ale len jedne su mi dobre, ostatne este odstavaju, no ale v obycajnych nohaviciach sa uz zle citim..
caute baby,
ak nieto nevie kde kupit nohavice, tak v H&M v Eurovei (len tam) maju tehotenske oddelenie, a perfektne rifle, manchestraky, latkove, vela druhov, a na rifle su tam teraz zlavy 10 euro na kus....
fakt odporucam, ceny od 30 euro do cca 50.
V mothercare v auparku som si kupila za 65, tak teraz lutujem, ze som za to mohla mat hned dvoje 🙂
@zipsy díky, pôjdem kuknúť, to mi tiež mohla tá " odborníčka z H&M v Auparku" povedať, že len v Eurovea 🙂 Už som si objednala rifle, sveter, tričko a pulover cez H&M shop online v Rakusku, pride mi to zač.oktobra, pisali.
Ale mali tam viac na vyber, ako v predajni, tak možno ani v eurovea by som si tie moje vyhliadnuté gate nenašla.
@bay njn...neviem ratat 😀 nasi tipuju chalana, lebo som vraj opeknela a bracho to spoznal aj na uvz svojou expertizou ulozenia plodu v maternici 😀
@dendy1 na morfologicky chodi kazda tehu a aj ked si pacientka v gpn, tak si zan zaplatis 20€ /cize menej ako nepacientky/ 😠 (ak ti to uz niekto pisal, sorry 😅 )
baby, si nejak nepamatam uz, kedy sa robi morfologicky? nie nahodou v 16tt? alebo je tam dlhsie obdobie? nechce sa mi to hladat
ja som este nepribrala ani deko.. 😒 a to sme sa na svadbonej ceste prezierali ako take prasiatka. mm ma o 2kg navyse a ja stale nic. ale brusko uz za to krasne rastie z dna na den 😵
@nellie_ http://www.alinka.sk/c/ako-oznamit-zamestnavate...
tu je to oznamenie na stiahnutie. Ja som to spravila minuly tyzden podla toho a dala na personalne. Ale v praci to uz vedeli vyse mesiaca 😉
morfologický sa robí medzi 20 a 24tt

@bezaz ahoj, neviem,ten morfologický je 3D, alebo 4D? Ak áno, tak za ten si platia aj zmluvné pacientky GPN.
Chodí naň každá tehu?