icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

prsky
8. sep 2010

@bay a ty co tak skoro na 3D?

salonka9
8. sep 2010

@fifinka80
ahoj vítam Ťa, tak tuším si štvrtá-piata, čo čaká tretie mimčo-myslím tu na marcovkách.
A ja som si na začiatku myslela, že som výnimka, dokonca priznám sa som sa hanbila za to, že čakám tretie v dnešnej dobe.
Tak sa z toho vytešujem.

salonka9
8. sep 2010

@andrea142
Kočky reagujem na tému autobus. Ja som teda už odsťahovaná z Blavy, ale pred pár rokmi bolo prevé sedadlo za šoférom vyhradené pre invalidov a tehotné ženy.Ale asi nemyslíte MHD, ale dopravu do Blavy.

salonka9
8. sep 2010

@jabadaba
ahojky tak to bolo fakt na šlaktrafenie

hasacka
8. sep 2010

@priadka ďakujem, že si na mňa nezabudla, určite tam skočím, nechcem aby mi vypadali zubky .))

zanuska
8. sep 2010

@babofka tie stare 50-nicky preto sedia pri dverach aby si necitili tie ich smradlave parfemy a ked zaveje trosku vetrik tak tie smradlave vone citime mi a potom to ma katastrofalne nasledky som hnusna viem ale to je pravda 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀

fifinka80
8. sep 2010

@salonka9 ja som si tiez vypocula kadeco,hlavne od rodicov,ktory trvali,aby som isla na potrat,ale ja by som s tym nedokazala zit,skratka s manzelom sme sa si povedali ked sme vychovali dve deti tak vychovame aj tretie 🙂 🙂 a po pravde deti sa uz nevedia dockat dalsieho clena rodiny,comu som rada,lebo som sa trosku obavala ako deti zareaguju,ale su perfektne,dcera sa tesi ze mi bude pomahat a syn ten vsade vyprava ze bude mat malu sestricku,na ktoru bude davat pozor,ma 5 rokov tak sme mu povedali ze bude velky brat a to sa mu velmi paci.Uvidime ci sa Matejovi splni,ze bude mat sestricku 😉 😉 😉

fodorka
8. sep 2010

ahojte no uz konecne som s vydychla predoslu noc uz som sa aj vyspala maly uz prespal as sa tie zubky pozastavili aj ked cely den je este trosku mrzuty ale tak jedna stolicka je vonku dve na ceste tak uvidime 😉 a inak v pohode citim sa uz dobre zle mi uz nebyva musim radsej klopklop ale tak uz sa to hadam nevrati....

nellie_
9. sep 2010

Ahojte baby.. 🙂
idem sa vas spytat.. vsetkym vam robili NT screening? ja som totiz bola v utorok na prvej poradni a moja doktorka to nerobi a ani mi to len nespomenula ze si to mam niekde dat urobit.. a na dalsiu kontrolu idem az 5.10. a to uz bude neskoro.. tak teraz neviem ci sa mam sama niekam objednat na to...alebo co.. ci to sa nerobi vzdy? a stacia iba krvne testy ?? fakt neviem, co urobit.. 😒

hasacka
9. sep 2010

@nellie_ NT screening nie je povinný, matka sa môže sama rozhodnúť, či si ho dá alebo nedá urobiť, je ale divné, že ti tvoja doktorka túto možnosť neponúkla.

hasacka
9. sep 2010

@nellie_ ozaj a meria sa šija dieťatka, berie sa krv matke a taktiež sa prihliada na vek matky .. Ja som mala za 5 minut po vysetreni ...

sakura
9. sep 2010

@nellie_
ahooj. Ja som bola na to akurát včera. Pýtala som sa na to sama 😉 Ja neviem prečo ale aj dosť mojich kamarátok čo sú tehu tak o tomto vyšetrení nevedia a ani naň neboli. Neviem prečo je to tak...Asi to nie je povinné...

hasacka
9. sep 2010

@sakura možno preto, že ich lekári také vyšetrenie nerobia a tým pádom to neponúkajú, aby nedohadzovali kšefty konkurencii .)

martinkaastefanek
9. sep 2010

no ja som bola v 12tt na poradni, robili mi utz,meral babo z kazdej strany, vravel ze je v poriadku brali mi krv ale tiez o NT ani chyru ani slychu.asi to takto staci, kto vie..

nellie_
9. sep 2010

Diky baby za odpovede 😉
ja o tomto vysetreni viem tiez iba tu z konika, ze sa nan chodieva...tiez si myslim, ze to nie je povinne.. viem ze sa to robi v Trencine v Cegyse a rozmyslam ze ci sa tam skusim objednat alebo co... ved keby daco nie je v poriadku tak to ukazu aj krvne testy, ibaze toto NT meranie je zevraj presnejsie.. no ved uvidim, ci neskusim dnes napisat mail a poinformovat sa o tom ze ci by ma zobrali v cegyse a zas neviem ci tam nemusim mat odporucanie od mojej doktorky... 😅

bezaz
9. sep 2010

@nellie_ mna doki automaticky poslala aj pri prvom aj teraz, ani sa ma nepytala, ci chcem alebo nie 😅

@hasacka ja mam prave opacny pocit, ze moja dokina ma nejaku zmluvu s GPN a dohadzuje im ksefty, sak aj na morfologicky ma poslala tam, za 40eur dakujem 😠

sakura
9. sep 2010

Ja som za NT neplatila nič.... Neviem asi preto lebo som bola na umelom a tam možno ešte niečo hradí poisťovňa....

lubka78
9. sep 2010

pozdravujem vsetky nove maminy
@fifinka80 no my tiez neplanovane toto tretie ale nad potratom sme vobec nerozmyslali a tiez som si vsimla ze je nas tu viac takych.....mne to uz nepride ani take cudne ze tri deti, lebo v mojom okoli to nie je az taka vynimka aj ked vacsinou zostavaju pri dvoch....jedna kamoska ma uz dokonca styri, dalsej sa v pondelok narodilo stvrte a este rozmyslaju nad piatym 😉
ja idem dnes na poradnu, tak drzte palce nech je vsetko OK

fifinka80
9. sep 2010

@lubka78 my sme tiez nad potratom vobec neuvazovali,to boli nazory okolia ☹ ☹ ☹ ,aj u nas caka vela mamiciek tretie dietatko a dokonca teraz mi kamaratka povedala ze caka stvrte,ja idem na poradnu 22.9.,budu mi brat krv na AFP,tak nech to uz mam za sebou 😉

bay
9. sep 2010

@prsky No u nas sa robi 3D 13-17tt ked chces vidiet cele babo, bo potom sa uz cele nevojde na obrazovku 😀 A potom od 22 alebo 23tt take to na zameranie sa na tvaricku. My sme sli hlavne kvoli mm aby videl ze je vsetko ok, ze babo sa mrvi, toci a vyvadza.Bo aj minule sa zacal na babo tesit az po tomto usg, bo az potom zacal verit ze to konecne fakt vyjde 😵
@nellie_ NT nie je povinne. Ale vedia na zaklade neho slusne odhadnut vyskyt downovho syndromu. Plus sa zapocitava (ak sa robi) do triple testov z ktorych ti na zaklade NT, krvi a veku vyjde nejaka pravdepodobnost vyvojovych poruch a bud to ta tlacia do amnio alebo nie 😉 Moj Dr. to robi, takze to vzdy zmeria v 12tt popri usg a rovno to aj zapise do knizky 😉

nellie_
9. sep 2010

Takze prave mi odpisali na môj mail z cegysu a nie je problem, NT mi spravia.. objednali ma na 16.9. cize o tyzden a mam si ist vypytat ku mojej doktorke vymenny listok a preplati mi to poistovna.. 🙂 inak keby nemam vymenny listok by som platila 10 Eur.. co je tiez celkom v pohode ... 🙂

jabadaba
9. sep 2010

@andiekens jej tak silno drzim palce, nech obhajoba dobre dopadne. A na co sa chces potom specializovat? Predpokladam, ze teraz budes koncit zo vseobecneho lekarstva. Co Ti je tak najblizsie?
Tak ja sa dnes uz usmievam, ale veru ten vcerajsok stal za prd. Este aj vecer mi prislo uzasne zle, ako ma naplo tak som si skoro sanku vypacila, muz ma so mna uz srandu, ze snad este poletime na pohotovost. Dnes svieti slniecko, tak dufam, ze druhy pokus -navsteva lekarky dobre dopadne, trafit by som uz mala. 😀 Ale aspon jeden uspech o vcera - v Zare som si kupila leginy z dzinsoviny, pekne na gumu, sice numero co ja bezne nenosim tak som v kabinke predychala, ale aspon sa mam do coho na par mesiacov zaodiet. Z patoro gati mi sadli jedine, ten trapik. Moja povodna velkost je 36/38 a skoncila som na 42. 😠

nellie_
9. sep 2010

@bay - jeej takze uz ste krasne videli babetko 😵 😵 to muselo byt krasne.. na 3D sa aj ja tesim, ale pojdeme nan az v tom 20tt... 🙂 🙂
No a som rada ze ma tak rychlo objednali na to NT.. 🙂

hasacka
9. sep 2010

@bezaz som zvedavá, koľko zaň zaplatím ja, za NT som zaplatila 17€ a robil mi to môj gynekológ

prsky
9. sep 2010

@bay v GPN zas odporucaju okolo 25tt, skor ta hadam ani neobjednaju (mozno keby som velmi chcela, ved za to platia aj klientky) - vidno, aky je to marketingovy tah 😎 ale neva, boli sme s Lalou, pojdeme aj s drobcom. A Lala sa zakryvala o 106 (ruky aj nohy si dala pred tvar, potom ju zaborila do placenty ... ale cvakol ju a aj tak som z toho podobu nevidela - az po jej narodeni 😀 )

zuzkapu
9. sep 2010

Ahojte,
@nellie_ ja som tiež z Trenčína a doktor ma neposlal na NT ultrazvuk. Aj som rozmýšľala, že sa objednám do Cegysu ale nakoniec som sa na to vykašľala. Dúfam, že krvné výsledky budú v poriadku. Ja tiež rozmýšľam nad 3D ultrazvukom, chcela by som vidieť bábo, ale nechcem vedieť pohlavie. Tak ak tam pôjdem, musím Dr. povedať, aby sa vyhýbal rozkroku 😀
Včera som bola na záťažové testy na cukor, no fuj. Ale zvládla som to, veď už som to raz absolvovala (v prvom tehu), tak som vedela, čo to bude. Ešte ma to raz čaká 😖

gocrazy
9. sep 2010

@zuzkapu a to akosi skoro tie testy na cukor, mne moj gynekolog vravel ze az okolo dvadsiateho tyzdna.dost sa toho bojim, lebo ako som zostala tehotna nemozem dat do ust nic sladke, ani vidiet ani ovoniat, tak strasne ma z toho natahuje. sa toho normalne desim, lebo sestricka vravela este pri prvom ze ked to vygrciam tak to budem musiet pit znova...no pochybujem, ze to tentokrat udrzim v zaludku...

ani mne nepovedal moj doktor o ziadnom NT vysetreni, vraj to robi tak, ze ked vyjdu zle tie AFP testy, az potom posiela na tento NT ultrazvuk...

jabadaba
9. sep 2010

baby, viete mi povedat niektora co obnasaja geneticke vysetrenie? Tam ma posiela gyndoska kvoli mojmu veku, to je vraj vysetrenie navyse pre zeny nad 35. Netusim co mi tam budu robit ci nerobit. A to NT ja som mala pri prvom nezavisle od krvnych testov na AFP. Mala som aj aj, hoci som nemala ziadne vyssie riziko z AFP testov, prislo mi to teda ako standard vysetrenie.

Fuj a toho glukozoveho trstu sa teraz obavam aj ja. Kedze mi byva viac zle, tak neviem ci to zmaknem bez nehody. 😒 Jezis, videla som raz tehulu, ktora chuda tak grcala cestou od lekara prave po tychto testoch, ze mam z toho des. Jej manzel mal co robit aby ju oratoval. Zle sa na to pozeralo. 😖

zuzkapu
9. sep 2010

@gocrazy poslal ma skôr, vraj som riziková, lebo môj otec je diabetik. Tak musím ísť 2x 🙄 . Aj sa ho snažila ukecať, že má len veľmi slabú cukrovku, ale nedal sa prehovoriť. Majú také predpisy a hotovo. Ale vodu som zvládla, vypila som to rýchlo, bez nejakého rozmýšľania. Hneď som to zapila čistou vodou a bolo. Ale kľudne sa do toho môže dať citrón, boli tam so mnou ešte dve tehuľky a tie si ho dávali.

bezaz
9. sep 2010

@zuzkapu ja som mala diabetes pri prvom tehu a idem tiez teraz 2x na ten test.. na prvy pojdem este do konca mesiaca, vraj sa ma stihnut do 20tt 😉