Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@salonka9 ja som si tiez vypocula kadeco,hlavne od rodicov,ktory trvali,aby som isla na potrat,ale ja by som s tym nedokazala zit,skratka s manzelom sme sa si povedali ked sme vychovali dve deti tak vychovame aj tretie 🙂 🙂 a po pravde deti sa uz nevedia dockat dalsieho clena rodiny,comu som rada,lebo som sa trosku obavala ako deti zareaguju,ale su perfektne,dcera sa tesi ze mi bude pomahat a syn ten vsade vyprava ze bude mat malu sestricku,na ktoru bude davat pozor,ma 5 rokov tak sme mu povedali ze bude velky brat a to sa mu velmi paci.Uvidime ci sa Matejovi splni,ze bude mat sestricku 😉 😉 😉
ahojte no uz konecne som s vydychla predoslu noc uz som sa aj vyspala maly uz prespal as sa tie zubky pozastavili aj ked cely den je este trosku mrzuty ale tak jedna stolicka je vonku dve na ceste tak uvidime 😉 a inak v pohode citim sa uz dobre zle mi uz nebyva musim radsej klopklop ale tak uz sa to hadam nevrati....
Ahojte baby.. 🙂
idem sa vas spytat.. vsetkym vam robili NT screening? ja som totiz bola v utorok na prvej poradni a moja doktorka to nerobi a ani mi to len nespomenula ze si to mam niekde dat urobit.. a na dalsiu kontrolu idem az 5.10. a to uz bude neskoro.. tak teraz neviem ci sa mam sama niekam objednat na to...alebo co.. ci to sa nerobi vzdy? a stacia iba krvne testy ?? fakt neviem, co urobit.. 😒
no ja som bola v 12tt na poradni, robili mi utz,meral babo z kazdej strany, vravel ze je v poriadku brali mi krv ale tiez o NT ani chyru ani slychu.asi to takto staci, kto vie..
Diky baby za odpovede 😉
ja o tomto vysetreni viem tiez iba tu z konika, ze sa nan chodieva...tiez si myslim, ze to nie je povinne.. viem ze sa to robi v Trencine v Cegyse a rozmyslam ze ci sa tam skusim objednat alebo co... ved keby daco nie je v poriadku tak to ukazu aj krvne testy, ibaze toto NT meranie je zevraj presnejsie.. no ved uvidim, ci neskusim dnes napisat mail a poinformovat sa o tom ze ci by ma zobrali v cegyse a zas neviem ci tam nemusim mat odporucanie od mojej doktorky... 😅
Ja som za NT neplatila nič.... Neviem asi preto lebo som bola na umelom a tam možno ešte niečo hradí poisťovňa....
pozdravujem vsetky nove maminy
@fifinka80 no my tiez neplanovane toto tretie ale nad potratom sme vobec nerozmyslali a tiez som si vsimla ze je nas tu viac takych.....mne to uz nepride ani take cudne ze tri deti, lebo v mojom okoli to nie je az taka vynimka aj ked vacsinou zostavaju pri dvoch....jedna kamoska ma uz dokonca styri, dalsej sa v pondelok narodilo stvrte a este rozmyslaju nad piatym 😉
ja idem dnes na poradnu, tak drzte palce nech je vsetko OK
@prsky No u nas sa robi 3D 13-17tt ked chces vidiet cele babo, bo potom sa uz cele nevojde na obrazovku 😀 A potom od 22 alebo 23tt take to na zameranie sa na tvaricku. My sme sli hlavne kvoli mm aby videl ze je vsetko ok, ze babo sa mrvi, toci a vyvadza.Bo aj minule sa zacal na babo tesit az po tomto usg, bo az potom zacal verit ze to konecne fakt vyjde 😵
@nellie_ NT nie je povinne. Ale vedia na zaklade neho slusne odhadnut vyskyt downovho syndromu. Plus sa zapocitava (ak sa robi) do triple testov z ktorych ti na zaklade NT, krvi a veku vyjde nejaka pravdepodobnost vyvojovych poruch a bud to ta tlacia do amnio alebo nie 😉 Moj Dr. to robi, takze to vzdy zmeria v 12tt popri usg a rovno to aj zapise do knizky 😉
Takze prave mi odpisali na môj mail z cegysu a nie je problem, NT mi spravia.. objednali ma na 16.9. cize o tyzden a mam si ist vypytat ku mojej doktorke vymenny listok a preplati mi to poistovna.. 🙂 inak keby nemam vymenny listok by som platila 10 Eur.. co je tiez celkom v pohode ... 🙂
@andiekens jej tak silno drzim palce, nech obhajoba dobre dopadne. A na co sa chces potom specializovat? Predpokladam, ze teraz budes koncit zo vseobecneho lekarstva. Co Ti je tak najblizsie?
Tak ja sa dnes uz usmievam, ale veru ten vcerajsok stal za prd. Este aj vecer mi prislo uzasne zle, ako ma naplo tak som si skoro sanku vypacila, muz ma so mna uz srandu, ze snad este poletime na pohotovost. Dnes svieti slniecko, tak dufam, ze druhy pokus -navsteva lekarky dobre dopadne, trafit by som uz mala. 😀 Ale aspon jeden uspech o vcera - v Zare som si kupila leginy z dzinsoviny, pekne na gumu, sice numero co ja bezne nenosim tak som v kabinke predychala, ale aspon sa mam do coho na par mesiacov zaodiet. Z patoro gati mi sadli jedine, ten trapik. Moja povodna velkost je 36/38 a skoncila som na 42. 😠
@bay v GPN zas odporucaju okolo 25tt, skor ta hadam ani neobjednaju (mozno keby som velmi chcela, ved za to platia aj klientky) - vidno, aky je to marketingovy tah 😎 ale neva, boli sme s Lalou, pojdeme aj s drobcom. A Lala sa zakryvala o 106 (ruky aj nohy si dala pred tvar, potom ju zaborila do placenty ... ale cvakol ju a aj tak som z toho podobu nevidela - az po jej narodeni 😀 )
Ahojte,
@nellie_ ja som tiež z Trenčína a doktor ma neposlal na NT ultrazvuk. Aj som rozmýšľala, že sa objednám do Cegysu ale nakoniec som sa na to vykašľala. Dúfam, že krvné výsledky budú v poriadku. Ja tiež rozmýšľam nad 3D ultrazvukom, chcela by som vidieť bábo, ale nechcem vedieť pohlavie. Tak ak tam pôjdem, musím Dr. povedať, aby sa vyhýbal rozkroku 😀
Včera som bola na záťažové testy na cukor, no fuj. Ale zvládla som to, veď už som to raz absolvovala (v prvom tehu), tak som vedela, čo to bude. Ešte ma to raz čaká 😖
@zuzkapu a to akosi skoro tie testy na cukor, mne moj gynekolog vravel ze az okolo dvadsiateho tyzdna.dost sa toho bojim, lebo ako som zostala tehotna nemozem dat do ust nic sladke, ani vidiet ani ovoniat, tak strasne ma z toho natahuje. sa toho normalne desim, lebo sestricka vravela este pri prvom ze ked to vygrciam tak to budem musiet pit znova...no pochybujem, ze to tentokrat udrzim v zaludku...
ani mne nepovedal moj doktor o ziadnom NT vysetreni, vraj to robi tak, ze ked vyjdu zle tie AFP testy, az potom posiela na tento NT ultrazvuk...
baby, viete mi povedat niektora co obnasaja geneticke vysetrenie? Tam ma posiela gyndoska kvoli mojmu veku, to je vraj vysetrenie navyse pre zeny nad 35. Netusim co mi tam budu robit ci nerobit. A to NT ja som mala pri prvom nezavisle od krvnych testov na AFP. Mala som aj aj, hoci som nemala ziadne vyssie riziko z AFP testov, prislo mi to teda ako standard vysetrenie.
Fuj a toho glukozoveho trstu sa teraz obavam aj ja. Kedze mi byva viac zle, tak neviem ci to zmaknem bez nehody. 😒 Jezis, videla som raz tehulu, ktora chuda tak grcala cestou od lekara prave po tychto testoch, ze mam z toho des. Jej manzel mal co robit aby ju oratoval. Zle sa na to pozeralo. 😖
@gocrazy poslal ma skôr, vraj som riziková, lebo môj otec je diabetik. Tak musím ísť 2x 🙄 . Aj sa ho snažila ukecať, že má len veľmi slabú cukrovku, ale nedal sa prehovoriť. Majú také predpisy a hotovo. Ale vodu som zvládla, vypila som to rýchlo, bez nejakého rozmýšľania. Hneď som to zapila čistou vodou a bolo. Ale kľudne sa do toho môže dať citrón, boli tam so mnou ešte dve tehuľky a tie si ho dávali.

@bay a ty co tak skoro na 3D?