icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

prsky
10. sep 2010

@jabadaba NT sa robi do 13tt, AFP sa robia od 16tt, tak neviem...NT je doplnok k AFP (alebo naopak), lebo AFP nie je az tak spolahlive, ale NT zas nie je "povinne"

prsky
10. sep 2010

@bay hehe, mne teraz v prvom nestihli 😀 ale zas dnes odo mna pytali knizku a ja ze nemam 😀 kelu, ze az v 18tt dostanem

bay
10. sep 2010

@prsky No obavam sa ze aj mna teraz caka tiez taky mega odber 😔 Minule boli len 2 alebo 3? skumavky.
No 2 som dostala kvoli MA, bo sa nevedelo co boli "deti" zac, tak pre istotu. No a tretia po malom, lebo just sa musel v tomto potatit a byt Rh pozitiv 😀

bay
10. sep 2010

@prsky A to sa este oplati ti ju vobec davat? 😀 😀 😀 😀

prsky
10. sep 2010

@bay ja som bola zboha rada, ze mala je rh negat...

prsky
10. sep 2010

@bay jaaa ti neviem, ale keby sa nieco stalo, tak tentokrat nemam ani aspon A4 o tehu, co som pri Lale dostala v 8tt a teraz som nedostala ani ten...viem, ze na pohotovosti nadavaju, ak sa nemaju o co opriet...ale zas prve odbery som mala dnes, tak by som mala aj tak knizku prazdnu..ale hadam nebudem potrebovat...neplanujem naburat ako pri Lale 😀

bay
10. sep 2010

@prsky No ja som sa tiez pri malom tak vytesovala 2 dni nez som zistila ze som sa zle kukla 😀 😀 🤐

prsky
10. sep 2010

@bay 😀

prsky
10. sep 2010

@bay inak by ma zaujimalo, ci moze mat krvna skupina dietata vplyv na pripadnu novorodenecku zltacku. ja som pri malej nadobudla dojem, ze ak ma dieta rovnaku krvnu skupinu ako mamina, tak zltacku nema 😀 ale to je len subjektivny dojem, kedze mam len svoju jednu skusenost 😉

bay
10. sep 2010

@prsky No to je dobre ked mas plan neburat 😝 A na pohotovosti nadavaju vzdy. Po mne minule jacali ked som dosla v 6tt ze ako to ze este nemam knizku 😠

bay
10. sep 2010

@prsky U Rh pozitiv deti po RH negativ matke je vacsia pravdepodobnost vyskytu detskej zltacky.
Ale u nas je to tak 90% sanca na zltacku 😔 😠 tej sa proste nevyhneme

prsky
10. sep 2010

@bay ja som bola pri Lale na pohotovosti 2x, ale teraz by som uz isla len po tej nehode, ale asi ani to nie, lebo to bol len tukanec do stojaceho auta a do brucha som si ani len jemne netukla, ani nic a mohla som si usetrit vysetrovanie lekara, ako sa mi nehoda stala (lebo to ho zaujimalo ako prve a preberal to dlhsie ako ma vysetroval)

prsky
10. sep 2010

@bay ako to vies s tou zltackou?

prsky
10. sep 2010

@bay no vidis, som si aj myslela, ze je vyssia pravdepodobnost, ale vies aj %?

bay
10. sep 2010

@prsky No vzdy ich zaujima to ako si k tomu prisla viac nez samotny problem/osetrenie.
Skusim pisat zrozumitelne.... Ale to vies uz som dlho na materskej 😀 😀
Ked je matka Rh negativ a dieta rh pozitiv, tak ma vyssiu pravdepodobnost ze bude mat detsku zltacku. (resp. ma malu sancu ze ju mat nebude 😅 )

bay
10. sep 2010

@prsky Neviem ci je to vyratane na %. To som nepatrala. U mna je to jedno, bo sa mi to spaja s mojou dalsou chorobou a moje dieta nema sancu nemat zltacku.

prsky
10. sep 2010

@bay lol...no rh negat matka + rh pozit dieta je fakt dobre vysvetlenie mechanizmu, ktory zltacku spusta, resp. dovodu, preco tomu tak je...ved toto iste som pisala ja 😀

bay
10. sep 2010

????

fifinka80
10. sep 2010

@bay Moj doktor mi tiez dal knizku az v 12.tt,vysvetlil mi to tym,ze nechce davat skor knizku,kym tehotne nie su za rizikovym obdobim potratu 😉

prsky
10. sep 2010

@bay no ze si mi nepovedala nic nove 😀

prsky
10. sep 2010

@fifinka80 to je sice fajn, ale mne pri prvej dali v 8tt aspon papier o tom, ze som tehu a v ktorom tt, lebo pri pripadnom krvacani nemaju podla coho porovnat hcg, alebo aspon vek plodu. a teraz dostanem knizku az v 18tt a nemam ani len ten papier

fodorka
10. sep 2010

ahojte baby pocujte achcela som s aopytat ze kedy sa vlastne chodi na cukor???chodi sa nie?s malym ja som bola dokonca 2krat ale aj to preto lebo babka mala cukrovku tak ma poslali dva krat tusim prvy krat v nejakom 15tt a druhy x po 20tt ani neviem a chodi sa asi este ci????
mne vlasy nepadaju alebo apsom neviem no ale asi ako aj predtym muz ich najde vsade 😀
ja idem v utorok n akrv a na poradnu idem 29.9.

fifinka80
10. sep 2010

@prsky tak to podla mna je tiez neskoro az v 18 tt a v 16tt nejdes na Afp,zeby ti vtedy ju dali?

fifinka80
10. sep 2010

@fodorka na cukor aspon mne doktor povedal pojdem v 24 tt 🙂

lubka78
10. sep 2010

ja som tiez rh-negat a mm rh-pozitiv a Filip je po ockovi pozitiv a Misko po mne negativ a podla mojich skusenosti to nemalo nejaky vplyv na novorod.zltacku, lebo obaja mali iba jemne zltu tvar a telicko uplne krasne ruzovucke 😉

prsky
10. sep 2010

@fifinka80 idem na afp 30.9,, papiere na odber mam uz v ruke, ale to idem len na odber k sestrickam. knizku mi nema kto dat, to musi moja dokina, ktora do nej musi zapisat odbery a ona vtedy bude na dovolenke. dalsiu poradnu mi dala na 8.10, takze vtedy ju dostanem. a sak zas taka tragedia to nie je, mam v ruke vysledok z NT (nielen obrazok, ale aj lekarsku spravu, takze v najhorsom pouzijem to, ale verim, ze sa nic nestane 😉 )

@fodorka s Lalou som bola na glukozovom teste v 25 tt a tentokrat si nesmiem zabudnut citron

@lubka78 no moja mala nemala zltu ani tvar, hned bola pekna ruzova a to som ju prvykrat dostala na prilozenie az po 16 hodkach a nebola ani na modrom svetle

fodorka
10. sep 2010

aha takze takto no uz som sa bala ze ma to caka v blizkej dobe 😉
aj ked uteka to rychlo takze za chvilku to bude aj tu.....
inak aj maly ked s anarodil bol krasny ruzovucky...a sranda je ta ze narodil sa o 20:15vecer aked sme prisli na izbu som sa pytala sestricky ze ci ho nemam nakojit alebo co lebo on bol taky zlatucky ib apozeral a bol tichucko...a ze netreba ze on je naglgany z plodovej vody ze bude spinkat a ze nech idem aj ja si posapt..takze vlastne som ho kojila az na druhy den rano a to absolutne mi ani sestricka nikdo nic neukazal skoro som odpadla esteze moj drobcek bol taky zlatucky ze s ahned pekne prisal a papkal...

bay
11. sep 2010

@prsky Som zas nerobila nejaky vyskum na to aby som mala zavratne novinky 😀 😀
@fodorka cukor je nejak 24-28tt. Ale neviem ako to je ked sa ide 2x.

janyka
11. sep 2010

Ahojte maminky, nehnevajte sa, že sa vám sem pletiem, to len taká nostalgia ma prepadla. My máme marcoviatko(5.3.10) a už má pol roka. Keby ten čas mohol ísť pomalšie, fňuk

gocrazy
11. sep 2010

@babofka no vidis ako ma pletie moj doktor. clovek sa ho boji cokolvek opytat,ked niecomu nerozumie, lebo vzdy vie slusne zrusit...a to ma moze poslat na ten NT ultrazvuk uz po prvom kole AFP testov, ked mu dojdu vysledky?to sa mi moc nezda, lebo tvrdil ze treba mat obidva odbery a vysledok sa vyhodnoti z nich...tak naco potom pytal moje cislo, ze mi zavola keby to nebolo v poriadku..na zaciatku tehotenstva ma chcel poposielat na vsetky mozne geneticke vysetrenia kvoli moznemu postihnutiu plodu, ale uz na to ani nemam chut, ked som nesla na potrat hned vpiatom tyzdni, tak teraz uz urcite nie, nech sa to narodi zdrave alebo nejakym sposobom postihnute,lubit ho budem rovnako,ved je predsa nase...