Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@gocrazy v prvom trimestri sa krv berie na PAPP-A alebo tak nejako sa vola ten test a priblizne v ten isty den sa robi NT. po 14tt by uz meriania NT nemali vyznam. okolo 16tt je ten AFP a potom sa to vsetko spolu vyhodnocuje (teda mne moja doktorka hovori len jeden vysledok tychto vsetkym testov). ak su zle vysledky AFP, tak sa to myslim este raz opakuje.
a preco ta posiela na geneticke vystrenia?
@gocrazy citron si vymackas do tej hnusne presladenej vody a stane sa z toho pitnejsia hnusne sladka voda
@jabadaba ja som bola po NT tiez hned na odberoch PAPP-A + dalsich kopec odberov ako hormony stitnej zlazy, toxoplazmoza a ine podobne chutovky a tiez som NT mala LTT v 13+0. AFP odbery mi budu robit 30.9.
@prsky tak ja som uz z toho total domotana, vidis, co lekar to iny postup. Tie srandy ako toxo a vsetky ine neduhy mam za sebou, tusim tri skumoavky toho boli. No ved poreferujem, ze co mi vlastne brali ked to vypukne. Idem vo stvrtok. Prsky ty tiez chodis do GPN? Sa mi nieco mari.
@jabadaba chodim do gpn a tiez by som mala uz toxo atd za sebou, len ja som bola na potvrdeni tehu az 4.9. (v 13tom tt 😅 ). ja som si pri Lale ten citron zabudla a teda ledva som to vypila - ja neviem vypit nic na ex a to je chyba, takze teraz zoberem citron aj keby som sa mala zabudnut obliect 😀
@prsky jaj tak, takze si sa neponahlala k doktorovi. Ale dobre si spravila. No ta ten sladky pokus sa ani ja netesim, dufam, ze citron nezabudnem. Rozmyslala som aj o odmietnuti tohto testu, len ci sa na mna nebudu divat ako na exota. Sak som tehu diabetes nemala ani prvy raz, tak vychadzam z toho, ze ani tentoraz sa nemusi potvrdit. A Ty kedy ides na ten "poharik"? Uz sa nepamatam kedy sa na to chodi.
ahojte
tak ja som po týždni vďaka mojej vražednej kombinácii - kyslá kapusta a mlieko išla konečne na "veľkú" a čakala som, že mi splasne brucho, lebo ho mám teda riadne veľké. Omnoho vačšie ako pri mojich dvoch. Keď sa nevhodne oblečiem, tak je už vidieť. Ale brucho zostalo. Už týždeň nosím teh.nohavice.Normálne nohavice sú mi dobré, len keď sedím tak sú mi nepohodlné. Tieto tehu noh.sú pohodlnejšie.
@jabadaba no ja som si hlavne myslela, ze som minimalne o 2tt neskor otehotnela 😀 ale aj tak som v tom nevinne, lebo som sa objednavala zaciatkom augusta a termin mi dali az zaciatkom septembra. ved sestricka aj frflala, ked ma objednavala na NT - akoby som za to mohla, ved ja som sestricke pri objednavani sa do poradne hovorila, ze som tehu a neviem presne, ci nebudem uz v 11tt (to bol moj najvyssi predpoklad). podla mna je idealne ist prvykrat (ak nepredpokladas problem) okolo 9tt. co sa cukrovkoveho testu tyka, pojdem asi okolo 25tt. nejdem to odmietnut aj ked som cukrovku nemala pri Lale, ono kazde tehu je ine a teraz mozem cukrovku kludne mat.
@salonka9 ja tiez nosim tehu gate, brusko uz vylieza. sranda, pri prvom tehu som sa nevedela bruska dockat a teraz by mi viac vyhovovalo, keby vyliezlo neskor 😀 a doma to istia teplaciky, tie su najpohodlnejsie 😉
caute tak ako rastu bruska? mne tento tyzden veeelmi narastlo, dnes som mala prvykrat tehu nohavice 🙂 Len mam obavu, ci mi nebudu za chvilku male, som prvykrat tehu a neviem, kde asi tak priberiem 😅 Pribera sa vela aj na bokoch? A najlepsi vyber tu v BA mali na Bajzovej, super vecicky 🙂 Mam uz za sebou aj zmenu lekara, ak si spominate na tu moju Dr. tak ked som si prisla po kartu, tak sa este mala odvahu pytat, ci som nebola spokojna 😀 A ked videla, ze to myslim vazne, tak mi kartu nedala 😝 Mam si prist o mesiac, ona nebude minat na postovne, aj ked jej prisiel papierik na vyziadanie z inej ordinacie 😝
@prsky ja som sa pytala, ci ju nemozu poslat...a najma ked kvoli AFP potrebuju vysledok z NT a krvi, ktory mala este ona...ale ze nie, nemaju na postovne, tak mi len odfotila tie vysledky a dala...a spravi mi vypis, lebo kartu si necha navzdy ona. A mas pravdu, ze by nemali davat vysledky do ruk 😀 Lebo pri tych mojich nastala chyba v labaku a ja ked som videla tu hodnotu, tak som celu noc nespala 😀 No lekar potom skonstatoval, ze to je nerealne cislo a jasna chyba 😉
Ahojte kocky,
ja som dnes bola okukat tehu a veci a teda musim povedat, v BA jednoznacne najlepsi pomer cien a vyberu je v HM v Eurovea...konecne som si kupila tehu podprdu,lebo sak maleho este kjim v noci a prsia maju stale mega rozmer a ziaden tvar 😀 a v utorok tam idem nakupovat aj tricka..a uzasny vyber nohavic..no nadsena som bola 😀
@mirinka7 ja som pribrala tusim aj na ocnych vieckach 😀 ale tehu gate som nosila od asi 10tt az do porodu tie iste.. a podprsenky s kosticou mali po 14€,bez kostice-2ks balenie 20€, tricka obycko bez aplikacii od 10€-aj kratky aj dlhy rukav, svetre okolo 25€ a nohavice tiez cca od 25€. Maju tam aj bluzky,slusne tricka do prace, tielka aj s podpsenkou vsitou..No fakt dobry vyber..Aspon pre mna,ja som teraz doma,cize nepotrebujem nic extra do prace
mne sa naj veci kupovali v ma-ma na bajzovej, viem, ze rifle jej niekto sije na slovensku, su to jedine rifle v mojom zivote, co mi sadli ako rit na serbel - normalne mam chut sa ist opytat, ci nesiju aj netehu rifle 😀
@martinex dik za tip...mne dosluhuju kojopodprdy, tak pojdem kuk 🙂
@babofka no vidis to PAPPA citam prvy krat, mne tam doktor vsade pise ze AFP odbery...a vyznaj sa v tom....no ja som hned na zaciatku mala tu smolu, ze som bohvie kde dostala kiahne a to som este ani nevedela ze som par dni predtym otehotnela...no smola a kvoli tomu ma hned posielali na potrat, lenze ja som odmietla ist a tak mi doktor hned oznamil, ze sa nemusim bat, ze ma poposiela na vsetky mozne dostupne geneticke vysetrenia, aj to mam v karte na pisane, a ze ak by nebolo nieco vporiadku, zeby bol plod moc poskodeny, tak by som sa mohla aj neskor rozhodnut, ci budem pokracovat v tehotenstve...lenze doteraz som nikde ani nebola...a myslim si, ze keby bolo nejake realne poskodenie plodu nezlucitelne so zivotom tak sa asi nedozije to babatko uz 13-teho tyzdna...uvidime...nechame sa prekvapit...
ja uz tiez nosim tehotenske nohavice, lebo brusko mam snad ako v piatom mesiaci, posledne dva tyzdne mi dost vyskocilo...tesim, kedy zacneme kopat...
tak ja zatial nosim normalne rifle,ale tehu som kupovala v Peacocks v Auparku a potom mam od kamosky a tie su z Ca a tiez mi super sedia
@gocrazy no do kelu, kiahne, drzim palce, aby to dobre dopadlo
@mirinka7 no tak tu nasu MuDr. dost nechapem, furt vzdycha, kolko ma pacientiek a potom ich nechce nechat ist. a to naco jej bude tvoja karta ? bude si to citat po veceroch? ja planujem tiez po tehotenstve od nej odist a ked bude robit taketo problemy..... 😖
@prsky no lekari nemaju davat karty, ale mne moja vseobecna tiez dala do ruky. a bolo to to najjednoduchsie riesenie. sice som ju mala vyse roka doma.....
inak, dobre tehotenske a podprdy na kojenie su Anita, ja som si od nich objednavala cez web a myslim, ze ich maju aj na Bajzovej
@martinex no ja mam taky problem s normalnymi = netehu riflami, ze su mi vzdy pridlhe a bedrace mam zasadne na pase - kupujem si 36/38 a nechapem, asi to siju na baby 170 a viac, lebo baba s 165cm asi nemoze nosit 36/38 alebo co. alebo som este nenatrafila na znacku,ktora sije na normalne postavy 😀
@babofka ja som tiez od vseobecneho dostala, ale myslim, ze by neodmietol ani poslat novemu lekarovi..toto je to, co ma "poburuje" na tej lekarke @mirinka7

@veronikapp ahoj mna velmi mrzi, ze si prisla o babatko, az som dychat prestala,ja som si naivne myslela ze ked sme prekrocili tu magicku hranicu 12 tt, tak uz sme zcasti za vodou, som sa vytesovala, uz som aj znamym a rodine oznamovala, ze sme tehotni a teraz ked citam, co sa ti stalo, tak ma ten pokoj opustil...drzim palce, aby si bola zdravotne opat v poriadku a mozno sa podari to tretie babatko coskoro...