icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

andiekens
12. sep 2010

baby, drzte palce.. zajtra ma caka objahoba diplomky. len aby to drobec prezil v pohode uz ked ja budem v strese 😠 zajtra idem v prvy den, ako prva vobec obhajovat, totiz sme prvy rocnik, co vobec diplomovku pisal v celej historii 😅

nellie_
13. sep 2010

Ahojte.. 🙂

@andiekens - dnes budem na teba mysliet.. 😉 🙂 neboj, to zvladnes lavou zadnou... 😉

Baby ku tej sladkej vode.. niekde viem ze davaju sladku vodu vypit pri testoch na cukrovku ale napr. moja svagrina a kamoska uz sladku vodu nemali, ale im kazal doktor priniest rozok a syrokrem a zjedli to... 🙂 to sa mi zda lepsie ako ta sladka gebuzina 😅 😅 tak teraz neviem, ze ci to je uz teraz po novom ten rozok a syrokrem, lebo ony na tom boli v maji tohto roku, ale co viem tak minuly rok kamosky este boli na sladku vodu.. ale to asi zalezi od doktora...alebo co... 😅
ale zevraj ked sa do tej sladkej vody da citron je to v pohode.. 😉

A vidim, ze ked pojdem na najblizsiu navstevu ku segre do BA, musim nabehnut do H&M v tej Eurovei.. 😉 zatial stale vlacim tieto jedny rifle z C&A a este nejake jedny tehu gate by som si chcela kupit.. 🙂 🙂
a dufam, ze ich tam maju dostatocne dlhe - kedze ja meriam 181 cm 😅 - tie co ste nizke to mate dobre, ze skratite a je to, ale ja si nemam z coho nadrobit... 😀

martinex
13. sep 2010

@nellie_ ta sladka voda vobec nie je taka hrozna,to vpijes v pohode..horsie je potom 2hodiny sediet tam a cakat kym ti zoberu krv.. to mi bolo fakt zle a som aj myslela ze odpadnem...
a ja meriam 177 a som musela skracovat 🙂 takze isto kupis 😉

nellie_
13. sep 2010

@martinex - ved ja si tiez myslim, ze ta sladka voda nie je taka strasna.. 😉 fúha to sa čaka potom 2 hodiny?? 😅
ale tiez si myslim, ze su ovela horsie vysetrenia ako nejaky glukozovy test 😉
A s tymi nohavicami si ma riadne potesila 😎 😎 😎

martinex
13. sep 2010

@nellie_ hej,to tam 2 hodiny sedis aby zistili ci ti tolko cukru telo vstrebe alebo nie... aspon ja som tak bola min. rok v Ruzinove... a to s mojimi kolapsovymi stavmi som mala co robit..aj som musela manzela zavolat,lebo som sa fakt bala ci ma tam nesvacne o zem

sjuzi
13. sep 2010

Ahojte kočky, dlhšie som tu nebola, ale občas na vás kuknem... 😉 Máme škôlkara od septembra, tak som mala iné starosti. Teraz som doma sama, chodím po neho okolo 15tej, tak mám čas sa venovať aj sebe a brušku.
Nebojte sa toho gluk.testu, to nič nie je. 😉 U nás posielajú na tie 2 hoďky domov a potom prísť na opätovný odber. Takže tam ani netrebalo sedieť v čakárni celú večnosť... Dá sa to vydržať 😉

Tiež už som vytiahla tehu rifle, kúpila som u nás v TT vo 4baby, panička mi dala aj zľavu a kúpila som si aj tehu legínky pod sukňu a prípadne ich znosím aj v zime pod nohavice, lebo ja som strašne zimomrivá... 😅

Inak všetko ok, nevoľnosti pominuli, energie mám za 12tich, začína mi riadne chutiť papkať (a samé nezdravé veci). Tento týždeň mám druhý odber na AFP a bud.týždeň poradňu. 😉
Už aj niekto z vás viete, čo čakáte? (viem, ešte je skoro, ale predsa 🙂)

prsky
13. sep 2010

@nellie_ no s tym skracovanim to nie je take ruzove, lebo kedze mam 167cm, tak mi zvacsa nesedi pudlo - pri bedracoch ho mam nad pupkom a normalne rifle mam pomaly pod prsiami a to tazko prisposobis. nehovoriac o tom, ze gate su sirsie na stehnach, takze ja mam tu stehnovu cast niekde pod kolenami, tak je to cele siroke a nesedi to zvacsa nejak dobre, takze sa v maloktorych rifliach citim aspon ako-tak dobre ☹
@nellie_ pre mna bolo zas najhorsie tu sladku vodu do seba dostat, tie dve hodky som tam v pohode presedela nad laptopom a knihou 🙂

zipsy
13. sep 2010

ahojte, neda mi to nepochvalit sa,
bola som dnes na dalsej poradni, a na 90% videla chlapca 🙂

nellie_
13. sep 2010

@prsky - no to je mi jasne ze vsetko ma svoje nevyhody.. ale ja by som veru radsej brala byt krpata ako takato štiapina .. alebo by som ti dala z mojich cm nech sa dorovname na rovnaku vysku 😉 😀 😀 keby to tak slo to by bolo super... 😀

No ja mam tiez vyhodu ze mam doktorku kusok od domu, takze nemam problem si odbehnut domov pocas cakania na glukozovom teste 😀

@zipsy - jeeej tak prva pohlavna zahada v tejto teme je vyriesena 😵 😵 😵 gratulujem... 🙂 🙂

zuzkapu
13. sep 2010

Ahojte, ja som už bola na glukóze, aj som to tu písala. Je to hnusné ale v pohode som to vypila aj bez citróna. Netreba nad tým veľmi rozmýšľať. Tiež mi viac vadilo to 2 hodinové čakanie. Vlastne som tam bola 3 hodiny, od 7 do 10 hod. Po hodine pichnú do prsta, zoberú vzorku krvi a po ďalšej hodine zase. A na záver sme sa ešte museli vycikať do pohárika. A počas tých dvoch - troch hodín sa nemôže nikam chodiť, stále sedieť len v tej jednej miestnosti. Takže, žiadne púšťanie domov nehrozí ☹ . Aspoň v Trenčíne nie.
@zipsy gratulujem k chlapčekovi 🙂

zuzkapu
13. sep 2010

@nellie_ mne glukózový test robili v nemocnici na biochémii

zipsy
13. sep 2010

dakujem baby, som zvedava na Vase prve tipy 🙂

bebulik
autor
13. sep 2010

Ahojte ja som bola pri prvom tehu v 20 tt na gluk. test a asi aj teraz pojdem tak podobne 🙂 aspon mi doktorka este nic nehovorila tak uvidime, ale pri prvom tehu to nebolo vobec strasne precitala som si 🙂 maminkovske casopisy 🙂

bebulik
autor
13. sep 2010

@zipsy 🙂 aj ja som zvedava co tam uvidi doktorka 🙂 ci tam bude pipi 🙂 alebo nie 🙂 xixi..... ale chceli by sme

anka1984
13. sep 2010

Ahojte. Pridám sa k Vám aj ja, keďže čakáme bábätko v marci na budúdi rok. Ja tiež už rozmýšľam, že si pôjdem kúpiť nejaké tie tehot. rifle, alebo nohavice, len si neviem predstaviť niečo do pása. Minulé tehotenstvo som mala požičané na traky, tak neviem čo sa teraz nosí a aby to bolo pohodlné. Dnes som bola na ten AFP odber. Keď som čakala malú pred štyrmi rokmi, tak toľko odberov som nemala ako teraz. No čo už. Akurát ma to znepokojuje, či bude všetko ok. Ale dúfam, že áno. Prajem Vám pekný dník. 😉

prsky
13. sep 2010

@nellie_ hehe, kazdy chce to, co nema 🙂 ja som vcelku spokojna so svojou vyskou, len keby gate sili normalne aj na mna 😀
@zipsy gratulacia 🙂 my si este pockame do 20tt, skor mi to nepovedia, ale tentokrat nie som az taka zhava (mozno o 5% menej 😀 ) ako pri prvom tehu

babofka
13. sep 2010

@anka1984 jeeej, trojicky 🙂

anka1984
13. sep 2010

@babofka aké trojicky?

bay
13. sep 2010

@anka1984 Ved ty mas v PASe nastavene ze cakate trojicky.

@nellie_ No suhlas. Ta sladka voda bola celkom v poho (ja som bola na Mickiewiczovej) a mne na tom nevadilo ze je to sladke. Ale to bolo z hcldnicky a desne studene, tak sa to dost tazko exovalo, tak som si to pekne pomaly vypila. To cakanie bolo zle kedze jedine jedlo bola ta sladka voda a to ja neradaaaaa. Ja musim rano jest 😎 Teraz neviem ako to spravim. Ved co tam s malym 3 hodiny? Z neho aj zosediviem. Ved ten neobsedi 😔

Tak ja mam dnes za sebou 2. poradnu (zajtra krv na AFP). Mam dole len kilo ale to asi len preto ze som tri dni nebola na zachode 😅 a aj to bol Dr. zdeseny ze ako to ze som schudla 🤐 Inak vsetko ok. Usg samozrejme nerobil. To o mesiac.
@prsky jj. KEby nohavice boli aj na ine postavy ako min 175cm a obvod pasu snad 40 😠

anka1984
13. sep 2010

Joj. Ospravedlňujem sa. Ja v tom chodiť ešte neviem. Ale už som to opravila. Ďakujem za upozornenie. 😅 😀 😀 Internet mame krátko a kým človek na všetko príde.

andrea142
13. sep 2010

ahojte

aj ja som dnes bola na kontrole, všetko ok, aj bábo kukol na USG a zajtra idem na krv 😖 ..................

ten glukózový test no minule mi z toho nič nebolo hoci kým som čakala ,pár krát ma naplo 😖 som zvedavá teraz .

baby tá krv na AFP to čo je???? 😅

salonka9
13. sep 2010

@andiekens
ahoj tak ako, držali sme dobre pästičky aj palčeky ?

salonka9
13. sep 2010

@zipsy gratulujem, takže už môžeš vyberať chlapčenské mená

salonka9
13. sep 2010

@sjuzi mi hovor, mne od 7.týždňa bývalo dosť zle, tak som sa stravovala diétne a len preto, že keď som nič nejedla, tak mi bolo ešte viac zle ako keď som si niečo zobla. Tento týždeň mi je už dobre, ale presne ako u Teba jem také strašne nezdravé veci, že sa budem musieť nad sebou zamyslieť. Včera napríklad som si urobila vanilkový puding, vyšlahala šlahačku a dorazila som sa anglickou slaninou s tatárkou (bez rožka) 🙂 Asi telo potrebuje dohnať tuky, ktoré som telo tých 8 týždňov nedávala.

salonka9
13. sep 2010

@nellie_ ja mám kamošku, ktorá meria 187 cm a je štíhla a ja 162cm a som trošku pri sebe. No a keď sme vyrazili spolu do mesta, tak sme určite vyvolávali úsmevy (ako široký a dlhý, len ten bystrozraký nám chýbal🙂

salonka9
13. sep 2010

@anka1984
ahoj vítam Ťa medzi nami marcovkami.
Ja som pri prvom nosila na traky riflové a pri druhom také elastické do pása a tie elastické do pása boli pohodlnejšie.

prsky
13. sep 2010

@andrea142 afp testy su testy, ktore poukazuju na riziko, ci dietato moze mat downa, trizomie a ine vrodene vady. dost casto ale vychadzaju zvysene hodnoty a baby potom podstupuju kvoli tomu amniocentezu. preto sa pri vyhodnocovani afp priberaju aj vysledky z NT, ktore su presnejsie.
viac tu http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=ako-...

zuzla2
13. sep 2010

ahojte
ja som na krv na afp bola este minuly tyzden,kedze som troska popredu a dnes som volala ohladom vysledkov a vraj su v poriadku,tak sa tesim 😵
inac ja uz tehu nosim dlhsie, kupila som si ich v H&M 😎
a na glukoze som bola ,ked som bola tehu s malou a neni to fakt nic strasne..ja som dokonca nemala ani dovolene si dat citron,ani vypit pomedzi to mineralku... 🙂

anka1984
13. sep 2010

@salonka9 Tiež by som teraz radšej nosila niečo také, no neviem čo tu u nás v Humennom zoženiem. Doteraz som nosila legíny a dlhé tričko, ale keď bude chladno, tak s tým asi neobstojím.
Nemáte niekto skúsenosti s farbením si vlasov v tehotenstve. Lebo doteraz som sa bála a teraz, keď som v druhom trimestri už by sa patrilo, aby som aj vizerala k svetu. Len sa bojím, či to nemá nejaký vplyv. Za rady ďakujem.
Keď som čakala malú, tak som sa tak nemala s kým veľmi podeliť o strasti a radosti, lebo sme nemali internet, ale teraz je to fakt super. Prajem Vám všetkým pekné tehuľkovanie. A nech je všetko OK.

fodorka
13. sep 2010

no baby pr emna bola ta glukoza utrpenim kedze osm bola v tehu dva krat ale tak prezila som len ako pisete najlepsie je vypit na ex lebo prvykrat osm si to kuskovala a skoro som sa povracala ale to cakanie tam fakt hroza!!
ja idem zajtra na krv tak drzte palce ble bojim bojim ☹