icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

jabadaba
17. sep 2010

@euphoria stare mesto. Ja len dufam, ze je tak ako ucitelka vravela, ze nenutia, ale to co som pocula spoza dveri nebolo velmi prijemne. Tak razantne pobadala deti do jedla, so synom viedla doslova vymenu nazorov, ked jej on argumentoval, ze je prejedeny tak ucitelka ze z coho mozes buyt sak si nic nejedol a deticky vestko a pozri sa na sovje taniee a podobne., Mnou uz za dverami cukalo bolo mi do placu. 😒

jabadaba
17. sep 2010

@sjuzi aj ja strasne dufam, ze vsetko bude fajn, a snad to bude dobre a len ja to mozno viac prezivam. Lebo inak som spokojna, nepanuje tam napata placliva atmosfera ako sme zazili pred rokom, vtedy sme ho aj stiahli. A celkom dobre naladeny chodieva odtial. Akurat vcera v noci plackal, ze do skolkyý uz nie. A aj rano muzovi v aute horekoval, ze tam nechce. Len to jedenie ma mrzi, nerada by som fakt, aby sa na neho preto zvysoval hlas ci nedajboze ho nutili, lebo ako som pisala, pocula som spoza dveri a nebolo mi prijemne. Syn totiz je velmi vyberavy v poslednej dobe, aj doma jedlu moc neda, ale ja ho nenutim, prehovaram, vysvetlujem a ak to nepomaha jednoducho jedlo zoberiem a slus.

jabadaba
17. sep 2010

@nataliasarron tak vitaj medzi nami, super sprava, ze dalsie marcovciatko na ceste. 😉

nataliasarron
17. sep 2010

@jabadaba dakujem 😵 pozeram ze nas je celkom hodne 😉

zipsy
17. sep 2010

aka prijemna sms-ka mi prisla: vysledky vasho skriningoveho vysetrenia su v poriadku. 🙂

mirinka7
17. sep 2010

@jabadaba tak skus povedat pani ucitelke, nech ho nenuti 😉 Potom by si to uz nemala dovolit.
@zipsy blahozelam 🙂
Mne je dnes nejako zle, aj som zvracala...prve tri mesiace skoro nic a teraz to zacina? 😖 Posledne dva tyzdne je to caste.

sjuzi
17. sep 2010

@prsky ja som v marci podávala 8 prihlášok do škôlok a ešte aj do neďalekej dediny, čo tu máme poblíž. A podarilo sa, aj keď to bolo ohromné ródeo. Ale vtedy som si myslela, že ešte nastúpim do práce, som doniesla aj potvrdenia, v podstate som aj nastúpila, len som PN... 😉

sjuzi
17. sep 2010

@zipsy no ty máš ale servis... super... 😵

bezaz
17. sep 2010

@zipsy super, ja som dnes volala koli vysledkom a ze koli jednemu dnu statneho sviatku budu vysledky az o tyzden??? 😲

@prsky dik, ja som kedysi ovladala cosi alt + nejaka ciselna kombinacia, akosi mi to nevychadza 😀

@sjuzi no ja v marci budem tiez vo velkom riesit prihlasky do vsetkych skolok tu u nas, aby mi ju vobec niekde zobrali.. niekde dokonca aj na rovinu povedia, ze ked si s druhym doma, tak nemas sancu 😠 akoze starsiemu surodencovi vobec netreba kolektiv, ma ist do skolky az v povinnom predskolskom rocniku, ci co??? 😝 pritom nina je taka spolocenska, uz je bez plienok, sama sa vie dokonca aj obliect, sama je, takze do skolky moze ist uz aj hned 🙄

prsky
17. sep 2010

@bezaz nam to tu rovno povedali vo vsetkych 4 skolkach, co tu mame 😠

elesarka
17. sep 2010

@prsky no ved budeme dufat, ze bude mierna zima. Ale uz teraz ma mrzi, ze si nezalyzujem. Krpcovi to uz super ide, tak sme si vzdy zimu uzili vsetci spolu. Ale jednu zimu nejak prezijem a potom sa uvidi 😉

elesarka
17. sep 2010

@bezaz Kocky a neviete kolko trvaju vysledky AFP? Idem v pondelok na krv, tak som zvedava. Doteraz lekar nevolal, len vraj ked budu zle vysledky a zatial bolo vsetko O.K.

elesarka
17. sep 2010

@jabadaba to je asi normalne, ze to takto prezivame. Ja som cely den trpla ze co v tej skolke robi, a aj mu dlho trvalo kym si zvykol. Ale nakoniec sa do skolky tesil, tak dufam ze aj u vas rychlo prejde adaptacne obdobie a bude vsetko dobre.

zuzla2
17. sep 2010

ahojte

@jabadaba ver ci never,ale ja som to presne takto prezivala..prvy den som si doma tak poplakala..hlavne kvoli tomu,ze ja som doma a mala som pocit,ze ju som tam "odlozila"..u nas bol dokonca boli tie zaciatky kriticke..hned na druhy den sa mala povrackala,co nexcela jest..potom rano revala,ze ona nikam nejde..akurat tento tyzden uz nastala zmena a ona sa zacala do skolky tesit...som zvedava,ze ako dlho jej to vydrzi 😀 inac tym,ze som zatial na neplatenej predlzenej rodicovskej,tak mala tam chodi iba na 4hodky...
@prsky tu na vychode nie je taky problem so skolkami..navyse mi mame skolku hned pri bytovke,takze toto veeelmi ocenujem..a dokonca aj ucitelky vedia,ze cakame druhe 😉
@elesarka ja som bola na krv v stredu a hned v piatok mi kazali volat,ze ci su vysledky v poriadku 😉

hasacka
17. sep 2010

@elesarka ja mám volať až o desať dní

elesarka
17. sep 2010

@zuzla2 @hasacka, dakujem. Tak uvidim co povie doktor, snad to nebude dlho trvat.

bezaz
17. sep 2010

@prsky jaky pruser, ze 4 skolky na cele vase mesto.. u nas je skolok 5 ci 6, ani nemam presny prehlad a to sme urco mensie mesto

@elesarka malo to trvat 10dni, nakoniec 18 😝

prsky
17. sep 2010

@bezaz to vies, dolezitejsie bolo skolky porusit (z jednej je pekaren). a najlepsie je, ze sa tu dost stavia, je tu kopec novych rodin, aj sa to uz riesilo na miestom urade a prd platne. problem vsak aj je, ze kopec tych novych rodin si radsej nechava trvale bydlisko inde (BA a kopec vychodniarskych znaciek), takze oficialne tu zas asi tolko ludi nebyva, alebo ja uz neviem, co si o tom mam mysliet. normalne som uvazovala, ze rozbehnem novy podnikatelsky zamer - sukromna skolka v Stupave 😀

mirinka7
17. sep 2010

@elesarka mne povedali, ze o dva tyzdne.

lubka78
17. sep 2010

& je klavesova skratka "alt 38" takze spravne by to malo byt C&A
inak je to moj oblubeny obchod, ale my chodime do Nemecka a tam si mozem vyberat do ktoreho pojdem a C&A tam je niekolkoposchodove obchodne centrum a vyzera to tak ze asi pojdeme zas v oktobri tak si asi nakupim tam nejake to tehu oblecenie...dufam 🙂
co sa tyka skolok aj u nas je problem dostat dieta do skolky, Filip uz sice chodi do skolky 2.rok, ale pri zapise sme nevedeli, ci ho vobec zoberu alebo nie a teraz je to este horsie, maju tu dost preplnene skolky 😒

jabadaba
17. sep 2010

jej baby, vdaka za povzbudenie. No je to tazke s tymi nasimi skolkarmi. Co sa nutenia do papania tyka ja som ucitelke povedala, ze nie sme zvyknuti maleho nutit papat, ze vieme, ze velmi dobre nepapa. Myslela som, ze sa dovtipi. No ale sak dufam, ze to pojde dobre. Asi sa musim zbavit takej nedovery a bude fajn.

Mne je kazdy vecer blbo, zasa novinka, cely den sa drzim v pohode a na vecer cokolvek zjem ci vypijem bud ide von alebo tu trpim. No teda uz aby to zmizlo. Ale aspon, ze uz mi nie je mizerne 24 hodin.
Tak dobru nocku.

prsky
17. sep 2010

@lubka78 pravy alt C je lahsie napr na notebooku, kde nemas numericku klavesnicu 😎
u nas jedna skolka zapisuje aj planovane deti 😲 , dalsie sa tvaria, ze zapisuju iba v den zapisu a aj ked ste tam prvi v rade, tak uz ste pod ciarou 🙄 proste su uprednostnovani známy a známy známych 😠

elesarka
18. sep 2010

@prsky to pod ciarou si pamatam, a tiez sme prisli medzi prvymi 😠

Kocky co mate nizky tlak, davate si nieco na to? Mna uz dva dni hlava boli a tlak mam 97/57 a ked chvilu stojim uz mam pocit, ze odpadnem. Kavu nepijem, ale asi budem musiet zacat.

fifinka80
18. sep 2010

@elesarka ja mam tiez nizky tlak a doktor mi povedal,aby som si dala aspon slabu nesku s cukrom,ze jedna za den urcite nezaskodi 😉

gocrazy
18. sep 2010

ja mam tiez nizky tlak, 95/51 a pritom srdce mi ide z hrude vyskocit 72 uderov za minutu, a to pritom meriam doma, ked lezim v klude minimalne desat minut, aby som nebola zadychana z nejakej cinnosti, doktor mi povedal, ze v tehotenstve je mozne vsetko, na nizky tlak neexistuju ziadne lieky, vraj mozem byt rada, ze nemam vysoky, su dni, kedy sa neodvazim ani sama s malym von ist, lebo sa bojim, ze to so mnou niekde svihne a co potom....skusala som dat kavu, na pol hodinu sa mi zdalo, ze sa srdce upokojilo a potom sa to znova vravilo, tak neviem, hadam to prejde, pamatam sa ze pri prvom synovi som tiez mala nizky tlak, sestricka ked merala vravela, ze mate tlak ako vrabciatko, mam vobec problem ho zachytit, lenze vtedy som to tak nepocitovala, chodila som do prace, tam som cely cas sedela, tak mi to tak neprislo...

elesarka
18. sep 2010

@fifinka80 @gocrazy, no vidim, ze nie som sama, a asi fakt lepsie nizky ako vysoky. Skusim tu kavu slabu co to spravi.
V praci sedim to je v pohode, len ked idem nakupovat a mam stat v rade, tak si niekedy aj cupnem, alebo sa o nieco oprem, ked sa da. Teraz som mala celkom vybavovacky po uradoch to mi dalo zabrat, ale snad uz bude klud v tomto smere, lebo fakt som mala niekedy pocit, ze padnem a ma budu zo zeme zbierat.

martinex
18. sep 2010

dievcata ten tlak je dvojsecna zbran...nizky je na prd,ked furt mate pocit ze vas svacne o zem a hlava boli jak po celonocnom zatahu... a vysoky je tiez hruza,kedze to zase necitite ze vam vobec nieco je a potichu robi zlobu... takze davajte si na seba pozor..ja som zisitla,ze mam taky ten syndrom bieleho plasta, u dr. mam tlak aj 180/80 a doma ked si meriam mam vzdy okolo 120/80...sranda 😒

sindy107
19. sep 2010

cawte baby..neviete kedy sa mam objednat na 3D ultrazvuk???chcem ist do popradu..ak tam niekto bol tak len aka je cakacia doba..diky...

bezaz
19. sep 2010

@sindy107 ja som bola myslim okolo 24tt 😉

zanuska
19. sep 2010

@elesarka Aj ja mam nizky tlak 😒 ale co uz mna tak bolievala hlave ze radsej si rano dam tu slabsiu kavu nesku s cukrom a mliekom to aspon pomoze 😉 pri prvom tehu som mala tiez nizky ale ma nebolievala hlava ani mi nebyvalo zle 🙂 . uz aj ja citm pohyby maleho votrelca 😀 ked si lahnem sa uklada 😅