icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

stratenanajdena
7. apr 2016

@pahu drzim ti velmi palce! skus si vypytat prostaglandinovu masticku - otvara krcek, za pokus nic nedas. a tiez zvyknu vysetrenim nasilu roztvorit krcek - sice to boli pomaly ako maly porod, ale je to len chvilka a da sa to vydrzat a v kombinacii s tou mastickou to mas cubi dup.
Ja som zasa otvorena na 2 - 3cm ale nemam pravidelne kontrakcie, "iba" nepravidelne. a riadne tlaky. takze ma poslali domov ze nemam medicinsky dovod na indukciu... my sme tu uz asi dve posledne "marcovky" co? alebo este niektora sa k nam prida?

margarita
7. apr 2016

@lenadka
ja to mam tiez az teraz pri stvrtom, starsie deti to nemali,
tu je brutal obrazok, az take zle to nebyva, ale keby sa to neliecilo mozno by to vyzeralo aj takto
http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...

stanka2612
7. apr 2016

@pahu joj moja drzim ti palceky,ako keby som seba videla...a kontrakcie uz mas?

katuliena82
7. apr 2016

@stratenanajdena uz dostala cipok s prostaglandinom, určite ju pchaju všetkým čo pomôže 🙂

lenadka
7. apr 2016

Dnes mám mesiac, ruka hore! 😀

lenadka
7. apr 2016

Spravila som krpcovi čiapočku, trvalo mi to ako lačnému kakať-celý mesiac 😝

katuliena82
7. apr 2016

@lenadka ta čiapočka je nadhernaaaaa

stratenanajdena
7. apr 2016

@katuliena82 mne tam natreli priamo na krcok prostaglandinovu masticku a to malo okamzity ucinok - hned pravidelne kontrakcie. mozno to zabera lepsie ako capiky...?

stanka2612
7. apr 2016

@lenadka joj maly je nadherny 😍😍😍 aj s tou ciapockou

gabuchah
7. apr 2016

@stanka2612 od 10dni musí brať dvitamin, ale ten jamieson -aj my ho máme, nie swanson, sa nepredpisuje, predpise ti iba vigantol a to radšej nič ako ten

stanka2612
7. apr 2016

@gabuchah cize si ho mam sama kupit a nasadit ano?uz mame dva tyzdne

stanka2612
7. apr 2016

@stratenanajdena joj mne tu masticku na krcok davali vecer a nic...na druhy den rano mi dali tabletku,kontrakcie ako svina,ale neotvarala som sa...na druhy den rano dalsia tabletka a az potom to konecne zacalo sa otvarat... 😀

katuliena82
7. apr 2016

@stratenanajdena mne dali cipok a tiež zabral, obsah účinnej látky je ten istý, akurat ten cipok sa 4 minúty rozpúšťa. Ale občas to aj tak nemusí stačiť.

nikussska123
7. apr 2016

@gabuchah ahoj Gabika prosim ta a kolko davas kvapiek toho jamiensona? Mame ten vigantol a skusim ho zmenit lebo cez den sa mi malicka stale puci a to si davam velky pozor na stravu ...

stanka2612
7. apr 2016

Baby prosim vas skuste poradit...ako dlho trva,nez sa jedlo dostane do mlieka?totiz,vecerala som cestoviny s nivovou omackou (viem,neodsudzujte ma,mala som na ne fakt ukrutnu chut) a maly sa tu uz od osmej puci,nervaci a nespi...pritom teplotu nema,je prebaleny,okupany,pomojkany,vybozkavany...a nekludny...moze to byt z toho?takto sa totiz nesspraval este...normalne rozmyslam,ze mu dam v noci umele mlieko raz namiesto mojho,aby ho to nedrazdilo...neviem,co mam robit...na nete aj na mamile a aj tu na konovi som citala aj pre aj proti nive pri dojceni,tak som skusila...moze to byt z tej nivy?

eny27
8. apr 2016

Ahojte. Citam vas od začátku materskej. Ideme sa pochválit nasim synom,narodeny 7.4.2016 po narocnom porode s mierami 4560g a 55cm. Prenasali sme 7dni.

1234lubka
8. apr 2016

@stanka2612 Stani aj ja si ho prekladam zjednej na druhu niekedy 🙂 takisto sa vie tak oparat mliecka zeepotom si grcne 😉

1234lubka
8. apr 2016

@stanka2612 nestresuj, ndavaj umele cosi kasli nanho, aj ja som jedla nivu normalne na pizzi aj cestoviny som robila dokonca tam bol aj hermelin aj emental 😉 nemusi sa pucit s tpho syra, zarad si kazdy den do jedalnicka aj acidofilne mlieko pripadne ine probiotika...ani nerpzmyslaj ze ked zjes nieco "zakazane"ze das umele...deti maju nezrele zazivanie a kazde jedno ma problemy zozaciatku....niektore zvladaju lepsie niektpre horsie...moj prvy reval o zivot aj z cistej vody...teda vzdy kazdy den kolikove trojhodinove place....Matusik koliky nema chvalabohu ale tiez je niekedy nepokojny puci sa prdi ako slon 😉 😉 to je normalne 🙂 inak jedlo prejde do mliecka tak do 6-12 hodin..ja posledujem len do 6hodin..ked nic tak pohoda...si zober zena veceru zjem hocico ...tak podla tej rovnice by ho malo brusko boliet v noci nie? A este nikdy ho nebolelo...raz noco som zjedla pikantne maso 😀 😀 ale to hned asi do 3 hodin zacal vystrajat...vtedy raz 🙂 kazde babatko je ine...kamoska neriesi...minuke robila vyprazany karfiol, potom maso na trojfarebnej paprike...vravela ze mala vrieskala ale ze ona sa potrebuje normalne najest 😉 tym ze bude plakat mu asi zadne zdravotne problemy neprivodis...prvy mal strasne koliky, potom ako prisli tak odisli...mozes kupit taky gel na brusko a kazdy den mu masirovat....plus tie probiotika... 🙂 netrap sa ked ho niekedy poboli brusko...vies vzdy je najjednoduchsie mu strcit flasku z umelym...

1234lubka
8. apr 2016

@stanka2612 moj ma take fazy...dva tridni je v noci pohoda ze sa budi len na mliecko a ale stale pride den ako vcera v noci ze masaker....kazdu pol hodinu hore, potom ceresnicka na torte od 2-5 nespal...nosila som ho na rukach, kojila ..no nic nepomohlo 🙂 potom zaspal o tej 5, cez den zase nespal nic...dva krat po 5 minut na rukach....raz pol hodina...poobede spal 3hodiny v kociku. A ked sa o 17 zpbudil tak uz bol hore...v kuse oci velke...aj plakal,aj bol zlaty..vecer okolo pol osmej som ho okupala a do pol desiatej 2hodiny zapasila kym zaspal....proste nemal svoj den 🙂 zato v noci bol zlatusik spinkal po 2-2.5hodky 🙂 a ponapapani zase zaspinkal 🙂 🙂 babetko nemusi byt stale pokojne 🙂 chapem ze stresujes...prve babatko vytuzene 🙂 aj ja som pri matkovy taka bola 🙂 zvladnes to 🙂

1234lubka
8. apr 2016

@lenadka naadherna ciapocka...joojaj my chceme taku ☹ ☹ ☹

1234lubka
8. apr 2016

@pahu to uz dufam ma za sebou 🙂 vsetky na teba myslime 🙂

stanka2612
8. apr 2016

@eny27 gratulujem ti k babatku a prajem vam vela krasnych spolocnych chvil 💕

stanka2612
8. apr 2016

@1234lubka dakujem Lubi 🙂 nakoniec chudak o jedenastej zaspal a od unavy chudacik spal az do stvrtej rano 😀 potom ma vycical a zase spal az do pol osmej 😀 nadherna noc,super som sa vyspala...a umele som nakoniec nedala aj ked som ho mala nachystane...aj moj drahy mi vynadal,ze nech nejem blbosti 😀 (to vies,prvorodeny syn,joj haklivy je nanho) uz je v pohode,zase je to zlaticko...asi sa naozaj musi obcas aj hnevat 🙂 Ale teda na stravu si budem uz davat sakra pozor.

A teda ten masaker ti nezavidim,take nieco sme este nemali...

margarita
8. apr 2016

pahu sa nehlasi? 😕 😕 😕

1234lubka
8. apr 2016

@stanka2612 sorry ale mozno aj na teba pride 😀 😀 😀 nie nieee...aale ved sa nic nedeje ked dieta povyvadza nie vzdy musi byt navine matkina strava....dieta mozebyt prestimulovane...vela novych ludi, vela novych podnetov, napatie v rodine...nervozita ci uz tvoja ci manzelova...nie vsetko je len o strave...ja si myslim ze matko mal koliky koli mne lebo som bola sakra nervna zo vsetkeho..nikdysme neboli na jednom mieste furt dva dni tam tri dni tam, tu ma muz nasal tu babca tu mama...furt daco...teraz je to ovela lepsie...mame konecne domov, sme doma, 🙂 mylsim ze maly citi ze ma zazemie...vtedy matko bol chvilu v postielke potom v kociku par dni alebo v cestovnej postielke albo s aami na posteli..furt daco...dieta citi....povedz muzovy nech skludni hormon 😉 😉 nemoze byt dieta vzdy ako anjelik....ani ty niesy stale rovnaka ani nikto 🙂

stanka2612
8. apr 2016

@1234lubka je to mozne,ze aj my sa dockame 😀 😀 😀 necham sa prekvapit,co prinesie cas...len ma to trapi,ked je on nekludny a ja mu neviem pomoct,nech robim,co robim...ale je to nase zlaticko 🙂 snazim sa byt co najviac v klude 🙂

1234lubka
8. apr 2016

@stanka2612 http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/strava/
Aaaleprosimta...jasne ze je nekludny..ma na to pravo!!! 9 mesiacov klud v brusku..rovnake teplo, tlmene zvuky, malo svetla...tlkot tvojho srdca, atd atd...a zrazu bum velky svet...silne hlasy, svetlo, zima teplo obliekanie vyzliekanie prebalovanie plno pachov kopa ludi milion novych podnetov...taka.mala hlavicka toho musi velmi vela spracovat.... 🙂 netrap sa musi to byt. Dieta ti nevie nic povedat...len plakat...ako sa.ma inak ozvat? 🙂 🙂

lenadka
8. apr 2016

Baby špenát môžu dojčiace matky?

skarabubu
8. apr 2016

Ahojte kočky včera se mi nějako stratilo mlieko,mala som ho dost a naraz nic.Musela v noci pristupit na to,že som malého musela dokrmit umelým.Ráno už se napil s obou a zaspal asi najedený.Tak neviem.Odstriekala som pak,ale z obou jen 25ml.Neviem co mám s tým robit.Máte něktorá také zkusenosti s tým.A to malý má 16dní což je zavčasu,abych mala problémy s mliekom.

stanka2612
8. apr 2016

@1234lubka hej tu stranku som navstivila kvoli tej nive 😀 pisu tam,ze dojciace zeny mozu vsetko 😀 a ved ano,ja viem,ze je to male babatko a vsetko dava najavo placom 🙂