Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@smejka zatial este nie,ale vsetky sme uz zvedave...
@snehulienka82 moja je veľký papkac, aj v nemocnici bola.. Určite jej ešte daj, nenechávaj ju hladnu, moja trebárs cez klobúčik vytiahne len 20a grgne ako po 100vke.. Ja osobne ti odporučam zbytok mlieka odsat, predné mlieko je vodové, je super v lete alebo na zapitie a zadné je najtucnejsie a vyťahuje sa ťažšie.. Keď jej idstriekas a dáš, uvidíš aká bude spokojná...
@dailla107 no moja, tiež dookola to isté 🙂 rožky, vianočka, maslo, pupavovy domáci med, kokosový olej občas miesto masla, ryža, cestoviny, zemiaky,neudene syry, syrokremy, tvaroh -super na mlieko, jogurty -nie ovocné, občas acidko,pribinacik, mäso moc nejem, ale keď už tak prsia, žiadne korenené parky, salámy... Z ovocia iba banány, jablko bez šupky, piškóty -s bananmi super 🙂 a krupicova kaša je tiež fajn,pudingy vanilkové 😉
@gabuchah aj tak si myslím, že je to zbytočné 😅 lebo fakt si dávam pozor čo jem a aj tak plače a pučí sa, som zvedavá či bude rozdiel po špenáte 😝 proste majú nezrelý tráviaci trakt a preto plačú, žiadna vláknina len mlieko-aj ja by som sa mala problém vykakať, keby len mlieko pijem 😀
No tak babky uz som vas konecne docitala; my mame dnes presne 2t. A mali sme poradnu. Za tyzden ma baby pribrat 150, my sme pribrali 155 takze ukazkovo. Uz mame 3515g a 53cm. Boli sme tam 50 min.a pani doktorka vsetko vysvetlila+ mi dala papier co kupit a dat ked ma babatko- teplotu, zabu, suchu pokozku, koliku, soplik, hnisanie ociek, zapareniny atd.atd.atd....mame chodit von kazdy den, zacat 15min. A postupne pridavat. Co sa tyka jedla pre dojciace: nejest cesnak, karfiol, spenat nafukuje, nepit sladke vody, ideal cista voda, Lucka a caj pre dojciace. Pytala som sa co z ovocia: vraj vsetko jest, no ale ja napr.citrusy nechcem, mozem ale nechcem riskovat. Takze dnes relativne pozitivny den
@lenadka nemyslím... Inak by o tom nebolo toľko článkov. A diskusii 🙂
U nás by to bolo hotovo, hlavne ak je špenát na cibuľke :-/
A ja pijem hodne kávu Caro, tam je vláknina 🙂 tvoje telo sprodukuje to co mlieko má mať, a to potom nie je "iba" mlieko 🙂
U nás sú tiež plače keď si nedám pozor a nemyslím že to je nezrelostou traktu 🙂 mne to každopádne za to nestojí a ako dom písala, v sestonedeli sa nemá moc skúšať
Kuknite baby, mne toto pomohlo 🙂
http://m.mojedietatko.webnode.sk/dojcenie/jedal...
Inak baby... Na telo, zapareniny, proste všetko.. Dávame bio za studena lisovaný kokosový olej a super... Vraj hlavne na najmenšie deti by sa nemalo dávať nič čo sa nedá zjesť 😀 máme všeličo ale okupana v materinej duske a natreta týmto, pokozticka úplne super 🙂
@gabuchah
@stanka2612
diky baby 🙂 s tou odsavackou je to na houby... ale budem skusat! 🙂
@gabuchah všade sa píše inak, mala som niekoľko stránok otvorených s tým čo môžu a čo nemôžu jesť dojčiace matky, napr. pór niekde odporúčajú, dokonca recepty na pórovú polievku...ok uvarím si zjem a otvorím tretiu stránku a tam pór NIE!!! Na ďalšej čítam vajcia sú vhodné v akejkoľvek forme, len musia byť dobre tepelne upravené a vzápätí na inej stránke veľký pozor na vajcia natvrdo!!! 😝 Človeče tak sa riadim sebou, čo mňa nenadúva to si odvážim dať, určite sa nedotlačím hrachovou kašou, alebo fazuľou, ale ostatné z mierou myslím neuškodí. 🙂
@snehulienka82 ja mam ten isty problem ako ty...a povedala som si ze beriem to co hovori pani doktorka ale prednejsie mi je to ci je moje baby spokojne...takze tiez dokrmujem umelym a ked mam velmi naliate prsia tak mi ich malá trosku vytiahne..hlavne nesmieme stresovat a odopierat im aj to umele mlieko aby potom zbytocne plakali a nekakali...mne uz druhy den ze nekakala mala...ma ide poraziť ze som hlupana a ona bola vyhladnuta chudatko moje...dufam ze sa mi riadne do.erie aby som uz bola kludnejsia 🙂
@michaela2906 neboj,bude trojita nádielka!!!
@michaela2906 baby a prečo nevyskusate viac odsavaciek? Keď už sú prsia naliate to už majú slušný náklad 😉 možno nepotrebujete ani umelé 🙂
Ptdolky, tak je to tu. Dnes okolo 14,00 vykukol na svet Oskar. 51cm a 3950g. Nie, v mierach som sa nepomylila 🙂 nakoniec musel ísť cisárskym...
@pahu gratulácia veľká, všetci tu na vás mysleli 🙂
@pahu gratulujem jupi uz si aj ty maminka 💕💕😘 chalanisko je to teda riadny 😀 prajem skore uzdravenie a vela sil 😘
@pahu krasne 🙂
@pahu no tak na vwlke ocakavanie tamtarada vitaj medzi nami maminami 🙂 🙂 no a poviem ti, ze krasnejsiu fotku si snad ani nemohla dat.....gratulujem si jednicka !!!a samozrejme maleho tiez vitam na svete :-* :-* :-*

@gabuchah dobre že čítam, už som si dobre naložila, dobre pochutila 😀