icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

lenadka
8. apr 2016

@gabuchah dobre že čítam, už som si dobre naložila, dobre pochutila 😀

stanka2612
8. apr 2016

@smejka zatial este nie,ale vsetky sme uz zvedave...

gabuchah
8. apr 2016

@snehulienka82 moja je veľký papkac, aj v nemocnici bola.. Určite jej ešte daj, nenechávaj ju hladnu, moja trebárs cez klobúčik vytiahne len 20a grgne ako po 100vke.. Ja osobne ti odporučam zbytok mlieka odsat, predné mlieko je vodové, je super v lete alebo na zapitie a zadné je najtucnejsie a vyťahuje sa ťažšie.. Keď jej idstriekas a dáš, uvidíš aká bude spokojná...

gabuchah
8. apr 2016

@lenadka 😀😀😀😀 tak duplu si daj radšej až večer 😉 😀

gabuchah
8. apr 2016

@dailla107 no moja, tiež dookola to isté 🙂 rožky, vianočka, maslo, pupavovy domáci med, kokosový olej občas miesto masla, ryža, cestoviny, zemiaky,neudene syry, syrokremy, tvaroh -super na mlieko, jogurty -nie ovocné, občas acidko,pribinacik, mäso moc nejem, ale keď už tak prsia, žiadne korenené parky, salámy... Z ovocia iba banány, jablko bez šupky, piškóty -s bananmi super 🙂 a krupicova kaša je tiež fajn,pudingy vanilkové 😉

lenadka
8. apr 2016

@gabuchah aj tak si myslím, že je to zbytočné 😅 lebo fakt si dávam pozor čo jem a aj tak plače a pučí sa, som zvedavá či bude rozdiel po špenáte 😝 proste majú nezrelý tráviaci trakt a preto plačú, žiadna vláknina len mlieko-aj ja by som sa mala problém vykakať, keby len mlieko pijem 😀

18lula4
8. apr 2016

No tak babky uz som vas konecne docitala; my mame dnes presne 2t. A mali sme poradnu. Za tyzden ma baby pribrat 150, my sme pribrali 155 takze ukazkovo. Uz mame 3515g a 53cm. Boli sme tam 50 min.a pani doktorka vsetko vysvetlila+ mi dala papier co kupit a dat ked ma babatko- teplotu, zabu, suchu pokozku, koliku, soplik, hnisanie ociek, zapareniny atd.atd.atd....mame chodit von kazdy den, zacat 15min. A postupne pridavat. Co sa tyka jedla pre dojciace: nejest cesnak, karfiol, spenat nafukuje, nepit sladke vody, ideal cista voda, Lucka a caj pre dojciace. Pytala som sa co z ovocia: vraj vsetko jest, no ale ja napr.citrusy nechcem, mozem ale nechcem riskovat. Takze dnes relativne pozitivny den

gabuchah
8. apr 2016

@lenadka nemyslím... Inak by o tom nebolo toľko článkov. A diskusii 🙂
U nás by to bolo hotovo, hlavne ak je špenát na cibuľke :-/
A ja pijem hodne kávu Caro, tam je vláknina 🙂 tvoje telo sprodukuje to co mlieko má mať, a to potom nie je "iba" mlieko 🙂
U nás sú tiež plače keď si nedám pozor a nemyslím že to je nezrelostou traktu 🙂 mne to každopádne za to nestojí a ako dom písala, v sestonedeli sa nemá moc skúšať

gabuchah
8. apr 2016

Kuknite baby, mne toto pomohlo 🙂
http://m.mojedietatko.webnode.sk/dojcenie/jedal...

gabuchah
8. apr 2016

Inak baby... Na telo, zapareniny, proste všetko.. Dávame bio za studena lisovaný kokosový olej a super... Vraj hlavne na najmenšie deti by sa nemalo dávať nič čo sa nedá zjesť 😀 máme všeličo ale okupana v materinej duske a natreta týmto, pokozticka úplne super 🙂

snehulienka82
8. apr 2016

@gabuchah
@stanka2612
diky baby 🙂 s tou odsavackou je to na houby... ale budem skusat! 🙂

lenadka
8. apr 2016

@gabuchah všade sa píše inak, mala som niekoľko stránok otvorených s tým čo môžu a čo nemôžu jesť dojčiace matky, napr. pór niekde odporúčajú, dokonca recepty na pórovú polievku...ok uvarím si zjem a otvorím tretiu stránku a tam pór NIE!!! Na ďalšej čítam vajcia sú vhodné v akejkoľvek forme, len musia byť dobre tepelne upravené a vzápätí na inej stránke veľký pozor na vajcia natvrdo!!! 😝 Človeče tak sa riadim sebou, čo mňa nenadúva to si odvážim dať, určite sa nedotlačím hrachovou kašou, alebo fazuľou, ale ostatné z mierou myslím neuškodí. 🙂

lenadka
8. apr 2016

@gabuchah podľa tej stránky čo si dala som napr. varila tú pórovú polievku za ktorú ma na inej stránke laktačná poradkyňa zdrbala 😀 ale malému očividne nevadila...najlepšie je ked jem dva dni to isté, prvý deň malý pohoda a druhý deň sa pučí po tom istom jedle 😅

michaela2906
8. apr 2016

@snehulienka82 ja mam ten isty problem ako ty...a povedala som si ze beriem to co hovori pani doktorka ale prednejsie mi je to ci je moje baby spokojne...takze tiez dokrmujem umelym a ked mam velmi naliate prsia tak mi ich malá trosku vytiahne..hlavne nesmieme stresovat a odopierat im aj to umele mlieko aby potom zbytocne plakali a nekakali...mne uz druhy den ze nekakala mala...ma ide poraziť ze som hlupana a ona bola vyhladnuta chudatko moje...dufam ze sa mi riadne do.erie aby som uz bola kludnejsia 🙂

snehulienka82
8. apr 2016

@michaela2906 neboj,bude trojita nádielka!!!

gabuchah
8. apr 2016

@lenadka ako v tomto máš pravdu, všade niečo iné a.dokonca čo laktačna to iná rada a postup... Najlepšie podľa seba 🙂

gabuchah
8. apr 2016

@michaela2906 baby a prečo nevyskusate viac odsavaciek? Keď už sú prsia naliate to už majú slušný náklad 😉 možno nepotrebujete ani umelé 🙂

gabuchah
8. apr 2016

@lenadka inak po pravde, porik mňa nafukuje, dnes taká polievka na obed, mama varila tak som zvedavá a vajíčka som tiež jedla až včera s cestovinami.. Nie všetkého sa držím... Dokonca ani vinea mi nerobila dobre

pahu
8. apr 2016

Ptdolky, tak je to tu. Dnes okolo 14,00 vykukol na svet Oskar. 51cm a 3950g. Nie, v mierach som sa nepomylila 🙂 nakoniec musel ísť cisárskym...

katuliena82
8. apr 2016

@pahu gratulácia veľká, všetci tu na vás mysleli 🙂

stanka2612
8. apr 2016

@pahu gratulujem jupi uz si aj ty maminka 💕💕😘 chalanisko je to teda riadny 😀 prajem skore uzdravenie a vela sil 😘

smejka
8. apr 2016

@pahu blahozelam😄Rychle zotavenie zelam a vela radosti

pahu
8. apr 2016
stanka2612
8. apr 2016

@pahu krasne 🙂

dinah
8. apr 2016

@pahu jeej gratulujem, držte sa obaja 😉

lenadka
8. apr 2016

@pahu gratulujem, riadne miery, tak si sa neotvárala nakoniec asi...priznaj sa, tebe sa tááák páčilo byť tehotná, že si ho pustiť von nechcela! 😀 😉 skoré zotavenie a veľa radosti s malého prajem, nech pekne papá, kaká a spinká 😵

margarita
8. apr 2016

@pahu
gratulujem. je to "kus chlapa" 🙂

gabuchah
8. apr 2016

@pahu jehooo, vy ste krásni 😍 jak si cucka malinký 🙂 gratulujeme moc, sen sa stal skutočnosťou 🙂

milacik1206
8. apr 2016

@pahu no tak na vwlke ocakavanie tamtarada vitaj medzi nami maminami 🙂 🙂 no a poviem ti, ze krasnejsiu fotku si snad ani nemohla dat.....gratulujem si jednicka !!!a samozrejme maleho tiez vitam na svete :-* :-* :-*

jarkajozo
9. apr 2016

@pahu gratulujeme s malickemu 😊 peknebsa zotavuj a krpcovi pevne zdravicko a vela lasky od rodicov 😊aby ste uz cim skor boli doma 😊 nechali ta teda vytrapit riadne 😞