Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@dulkagabulka a ty Gabi robíš dulku? 🙂
Ahojte mamicky mam jednu taku otazocku drzi nas este zltacka :( a este pred dvoma tyzdnami mi doktorka pre malicku predpisala Flavobion na podporu pecene ze kvoli tomu ze sme mali nie dobre vysledky pecene ale pri zltacke si myslim ze to je normalne a ked bude klesat co aj klesa zltacka tak tym padom bude aj pecen zlepsovat... Mate niektira skusenost s tym davala vam nieco lekarka na podporu pecene?
@gabuchah ja tiez dokrmujem, aj ked kazali nie. nemam to srdce ju nechat revat a pozerat sa, ako pcha rucicky do pusinky...
@gabuchah laktacna z Mamily ti radila vazit? Aj inak sa da spoznat ci ma babatko dost a ak treba dojrmovat da sa bez flasky oriamo na prsniku. Pouzivanie fladky vzdy ukonci dojcenie. Niekomu hned a vacsine do par dni ci tyzdnov. A ano som aj dulka.
Ahojte tak ako sa baby drzite a co bábätká.mi máme stale sopliky tak odssvsme inak len pspsme ksksme a spinksme v noci sa budime len raz to nskojim a spime ďalej cez den pspeme sunar.na poradni sme skoro kilo pribrsli.ďalšia buse tento tyzden.
@dulkagabulka .. Ja mam tretie a problém s kojenim či prisatim bol prvý krát...a pri prvakovi, druhakovi som.nemala čas ležať nahá celý deň s malou v posteli a už vôbec som.nešla proti jej vôli a nepchala jej bradavku do pusy keď ju natahovalo, vypluvala, olizkavala alebo rukami odtlacala.. Je to samostatná bytosť a ak chcem aby ma respektovala, musím rešpektovať aj ja ju... Inak by som.ju vyhladovala a načo? Viem, dá sa aj z pohárika, aj cez hadičku ale to chce zasa čas a techniku.. Ja sa rozhodla rozbehnúť si laktaciu odsavackami -mam tri a teraz vidím že aj zo 4kanalikov naraz strieka... Čo som písala o tomto probléme, veľa mamin začínalo ako ja a začali kojiť neskôr, pomocou klibucikov a niektoré až v 2mesiaci a koja teraz stále a všade...
Nie som zastankynou tohto režimu a presadzovania a ani neverím že fľaša spôsobuje katastrofu, naopak.. To hlad...
A moja malá je po tatovi a ten keď je hladný je nervózny a zlý 🙂
Mňa moja konečne chytá a som šťastná... Máme za sebou krásny kľudný mesiac, plus kilo na váhe a pomaly a verím že aj isto začíname s kojenim...
A som šťastná že chce aj fľašu,aj keď iba jednu značku, pretože naposledy keď v nemocnici v druhom meste operovali môjho syna, mohla som.pri ňom byť...
@snehulienka82 úplne to chápem... Ja viem ze čisto kojenie je naj, ale za.každú cenu nedať jest len aby... Pred 8rokmi sa to takto nepresadzovalo, mi to príde ako nový nature hit 🙂 ide o spokojnosť detičiek a nás a s čo najmenším stresom a na to by sme nemali zabúdať...
A koľko ti spapa? U nás to je zatiaľ ako kedy, ale keď papá každú hodinu tak po 40tke, v noci jej dávam 60-70 🙂
@dulkagabulka mozem sa opytat ako teda zistim okrem vazenia,ci mi papa maly z prsnika dost?zatial iba dojcim,no obcas je nekludny A place a po chvili tak cumle rucicku ze ked dam znova taha,potom obcas vygrcia...tiez som na vazkach,ci nestriedat kojenie s dokrmovanim...stolicu ma peknu zltu riedku taku prazenickovu...dakujem
@nikussska123 ja som.myslela že materské mlieko obsahuje všetko a netreba nič dávať...
@stanka2612 stani, laktacne ti nikdy neporadia dokrmovat 🙂
Ja.by som.mu dávala kedy pýta, pokiaľ nie je naučený na fľašku s kojenim tak.by som bola tiež opatrná, my začínali naopak...
A prepáč že reagujem na otázku nie pre mňa 🙂
@emilia25 tak to pekne spapa 🙂 potom ti ale asi aj 4h ak nie viac bez jedenia vydrží, nie?
Malá papá po trichach, keď dobieha tiež dá aj 90, ale tým že jej dávam svoje mlieko vzácne a nechcem ho vylievat, viac ✖ ohrievat, dávame na viac krát...Keď sa snažím ju dotlacit nech je pokoj, tak vygrcka a nikam to nevedie 🙂
A prečo dávaš sunar? Veď si kojila, nie?
@dulkagabulka ja praveze nedokrmujem, flasu sme zahodili uplne 🙂
@gabuchah ja somnz toho na prasky lebo vsal ked je slniecko tak ju dam na slniecko ale hned nam predpisala aj ten Flavobion a to je az od 5 rokov tak ze jej mam davat pol tabletky a ked som sa pytala aj ostatnych mamiciek ked mali deturence so zltackou tak ze len slnili a nepoculi o tom ze by sa davali nejake lieky na podporu pecene ...
@gabuchah Gabi od narodenie pribrala 155, v piatok sme boli na poradni, takze ukazkovo. Ked nas prepustali z nemocnice povedali ze postupne ma vypit do 150. Vahu mame, ale nevazim zatial. Ked som jej dala odsate mliecko z flasky v pohode vypila 40-60 a to sa mi zdalo ze ma este malo a predtym pila cez klobucik asi hodinu, tak ja neviem kolko spapa, ale uz v nemocnici mi hovorili ze tah ma dobry 🙂
@gabuchah to co si napisala stanke ze laktacne nikdy neporadia dokrmovat nie je pravda. Ja som dokrmovala, ale svojim mlieckom a cez cievku.
@lucmar2015 myslela som cez fľašu a klobúčik, nie cievku... Zle som sa vyjadrila, to sa ospravedlňujem...
Ešte vraj cez pohárik sa dá kŕmiť
@nikussska123 ja to tiež nepočula, ja by som asi tak malé telíčko nezatazovala takýmito liekmi silnými ☹ neviem, nie som doktor, aké pokiaľ je kojena verila by som tomu...
@gabuchah vsak to dnes som jej uz nedavala... Vsak papame o sto sesto ;) 1100 g sme pribrali za mesiac a to papame cez klobucik a mliecka mam habakuk
@gabuchah za co sa ospravedlnujes 😀 to je uplne v poho 🙂 ved si tu navzajom radime 😀 rozmyslam,ze to skusim,dat mu na vecer este aj z flasky len neviem kolko lebo netusim,kolko mi vytiahne z cicku...nemala som taketo problemy az posledne dni,tak dufam,ze nestracam mlieko...mozno skusim dat celu davku len umeleho a svoje si odstriekam,aby som vedela kolko naraz vypije z mojich prs...aj teraz uz pyta,a to pred hodinou jedol...vidim na nom ako "cmuka" pusou 😀
@18lula4 ale obcas treba dokrmovat kym sa zvysi produkcia mliecka..len nie flaskou..
Môj je dnes ako anjelik, napapá sa, vykyká a spí celý deň 😀, dúfam, že si to nevynahradí v noci 😅
@stanka2612 do troch tyzdnov by malo mat aspom 2-3 objemne stolice, tiez musi cikat dostatocne. A tiez pozozovanim toho ci pije na prsku alebo iba dudka. Tiiez ako prospieva

@dulkagabulka mne laktačna kaxala prevazit.. Podľa mňa dieťa pije vždy inak, ja som.tretorodicka a každé 👶 iné.. Prvý sa dokrmivat musel, nevytiahol dosť.. Druhý čisto kojeny mesiac, ale hodinu ťahal, hodinu spal a znova.. Za mesiac pribral kilo..tretia nechcela vôbec, strašne plakala, poradili nepoužívať fľašu ani klobúčik, nepocuvla som,mala som.pocit že proste toľko neotvorí pusu a keď sa riadne nahnevá a vyhladne tak ledva chytila potom fľašu.. Počkala som,cistim noštek, klucna zlomená kosť sa zahojila, pusa narástla a konečne sa tri dni dozadu chytila, dva týždne som.jej nedávala ani skúsiť, iba mi občas spavala na prsiach...
Nikdy by som.ju nenechala hladnu ako mi radili a preto myslím, že každé dieťa je iné, každá laktacna radí inak -ja mala dve ale iba matka vycíti..
Ja nevidím nič zlé na dokrmivani, keď sa niečo stane, diéta môže papať z fľaše a matka môže z domu...
Nie je pravidlo že ak dieťa privonia ku fľaši už prsník nechce..