Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@skarabubu Skuste si ho par krat prevazit pred a po kojeni a zistite kolko vam zhruba vypije 🙂 Ja ked som si nebola na zaciatku ista, tak som si ho jeden cely den tak vzdy prevazila pred a po a vedela som. Ale ved babo pokial je vase babatko spokojne a ma dost pocikanych plienok a nie moc prepadnutu fontanelu (znak dehydrovania) tak nevidim v tom problem, lebo ten moj mi da vzdy riadne najavo, ked je este hladny 😀
My sme mali uz ako som pisala tiez problemy s nekakanim. Rurku som davala i 3x denne a len sa pucil. Jedine co zabralo: vyradenie kavy (ta sposobuje plynatost u babatiek), jest menej mliecnych produktov, ja som skusila na tyzden byt bez nich uplne a teraz pridam nejake pomaly+ probiotika Bioagaia a kvapky Coliprev aby sa mu lepsie stiepila laktoza. Do 2 dni kakal a prdel opat rovnako. A ja inak stale alebo zasa krvacam. A to som 7 tyzdnov po porode. Co by som dala za spinenie 😀 Mozno som ale dostala menstruaciu, neviem ☹
@adriana9263 nam robil asi 4 hodiny od podania a potom drobcek grcal jak das ale prudom chudacik takze pokrstil aj mna aj podlahy a vsetko co prislo do cesty. ako vyhodili mame klud ziadne grcanie tak som zvedava ci nam nieco 20 teho predpise ci nie , davam ho na slniecko akos a da ja papam vela vitaminu D aby mal aj on ale ci to je a ci sa to dostane k nemu neivem
@lenadka to ja bez vloziek ani krok,raz v noci sa mi vyvliekli z podprde a do dalsieho kojenia som mala mokru koselu aj plachtu pod sebou...citim sa jak dojnica niekedy 😀
@adriana9263 ahoj včera mala 7 týždňov, priberá veľmi dobre 270 gr za 5 dní, chodíme častejšie na poradne pre to vrackanie, tak chvalabohu nechudne.
@adriana9263 no niekedy negrcka vôbec, niekedy po každom papani, pár krát hodila takú sablu, až pol metra letela asi 5x.davam coliprev, Zistila som ze zle dávala počas... Niekedy si odgrgne niekedy nie. Máme v postieľke aj v kočíku vyvysene. Dúfam že to pomaly ustúpi
@adriana9263 niekedy aj počas kojenia, veľmi hltavo papá dávame gastrotuss, len jej nie veľmi chutí, niekedy vypluje a vy,?
Aj my sme tak skoncili...dva a pol tyzdna krasne prdkal a kakal,no posledne dni hroza,stale len place,puci sa a nic...vcera a predvcerom som uz aj ja tu rurku pouzila...kupila som ju v lrekarni a lekarnicka mi vravi,zr to nesmiem pouzivat kazdy den,tak jej vravim,ze budem rada ked mi poradi co ine okrem masaze pupikom bruska,cvicenie s nozickami,nosenie a hompalanie na rukach este pomoze aby nebol od placu cely cerveny,zr si velmi rada necham poradit...joj mudra bola jak radio...aj nam ta rurka trochu pomohla aspon v noci spal,lebo cez den tomu vela nedal...
@stanka2612 no to milujem take mudre,ked nemaju to babo doma.ja som pouzivala podla potreby asi dva mesiace,ta moja kamoska 4 mesiace.niekedy som pouzivala kazdy den,niekedy 2-3 dni som nepouzila.niekedy mali moje deticky taky tvrdy stopel z hovienka a ked im vysiel pomocou rurky tak sa krasne vykakali.normalne im potom viditelne splaslo brusko.podotykam,ze moje deti ani kamoskina mala nemali po pouzivani rurky ziadne problemy s kakanim.
@aber No aj nas pocas kojenia obcas hltavo papa a vtedy si potiahne i navyse a to potom vygrckava postupne. Tak uz to robievam tak, ze ho castejsie kojim, aby nepapal tak hltavo, ked este neni moc hladny ponuknem mu prsnik a ked vezme, tak sa v klude napapa a vtedy mi menej grcka alebo aj vobec. Najhorsie je to odgrgnutie, vtedy neni vklude a natriasa sa, ked ho davam do tej polohy na odgrgnutie a vtedy sa mu to pohne hore ☹
@aber A Gastrotuss teda ja uz nedavam. Este viac z neho grckal. A tiez ho nechcel, lebo uz nebol hladny a kedze sa ma davat 5-10 minut po papani uz ho vypluval :-/ Ale tak dneska nam aspon kaka po kazdom papani.
@stanka2612 včera som o tých rurkach veľa čítala...
Vraj jeden chirurg sa vyjadril že kľudne aj 10x denne, že s tým robí celý život, tak ju používam keď treba, včera 2x,dnes raz, ale s opatrnosťou..
Takže aj ty sám ukáž 🙂
@pahu jaaaj, moja... To bolí, au..
Mala som.to pri prvom, až hnisali.. A čím natieram? Bepantenom?
Baby.. A čo cicerova polievka? Môže sa?
@stanka2612 presne si to vystihla,mne v noci sa aj vlozky premocia ,niekedy aj cez den ,podrpda mokra aj tricko
@gabuchah cicer je strukovina tak neviem...
@mnamkacik ja tie vlozky pouzivam z dm a su dobre zatial 🙂
Donedavna sme rozoberali tehotenske radosti a starosti a teraz mamickovske 😊 ani verit sa mi nechce ze to lenive dietatko z bruska bude take akcne 😃 no nic idem naspat do kolobehu plienka, mliecko, ruky,ruky,ruky, satka, ruky, a konecne spanok 😃 pekny vikend dievcata 😊 my na dalsi krstime tak dufam ze mu ta svätena voda pomoze a konecne bude ten dobry anjielik 😃 ale nato ze mam kruhy pod ocami, vlasy sive milujem ho nadovsetko 😊 drzte sa baby a prajem vela mliecka 😚
@stanka2612
No vyskúšala som a už teda skúšať nebudem.. Otras..dala som.si asi 4lyzice tých guliciek cicwrovych z polievky a od 20tej som malú čičíkala, o 1rano mi už bolo divné že stále nespí, skúsila som rurku čo sa pucila a chúďa do pol izby to z nej vyletelo
@gabuchah nevadi aspon vies ze to nesmies 🙂 ja som zase dnes na ranajky zjedla polovicu frankfurtskeho parku (drahy robil ranajky) tak uvidime,co to spravi...a uz je malej lepsie?bo moj ma stale problemy s vyprazdnovanim,ale v noci krasne spinka zatial,takze som vyspana zatial...
@gabuchah gabi no co ako si uzivas dievcatko ? Satka nikdy som nechcela no Adamko je uuz teraz moja prisavka vsade s mamkou 😃 v kociku vzdy satka nachystana 😃 odporucam je to krasny pocit nosit dietatko pri sebe 😊 ked nas boli brusko zaviazeme sa a hned je spokojnucky 😊 ked budes zhanat zhanaj bez kruhov len cistu latku..a urcite od ruky nova je predrazena ...nikdy nevies ci v nej mala bude chciet byt a zbytocne davat plnu cenu 😊

@lenadka a to aj ja este spinim,som sa bala ze som jedina-no vloziek a intimiek uz mam plne zuby ,,,moj sa super vykaka ked mu dam rurku pekne vsetko vytlaci....tiez aj na chrbte ...ale keby sa sam vykakal tak aj keby bol cely tak sa budem tesit
Boli ma prsnik od spodu-neviem z coho a k tomu mi ho hrozne rozdrazdil maly....tak ked papa iba aukam