icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

jarkajozo
17. apr 2016

@katariso a papkame kazde tri tri a pol hodinky kedy ako 😊 dakedy aj skor

18lula4
17. apr 2016

Dievcata, viem ze sa to tu uz riesilo...no opytam sa este raz. Co davate miesto toho Vigantolu? Kvapky od Swanson al. Jamesion a nazov je aky?

katariso
17. apr 2016

@jarkajozo my mame koliky trosku uz druhe kolo no to patri k tomu vsetko prejde a verim ze bude dobre☺neviem ci moze aj ten viganol zle robit???pisu baby ze hej ta neviem ci nahradime inymi kvapkami.....

katariso
17. apr 2016

@jarkajozo nooo aj my tak kazde tri hodky , teraz mame babylove z dm uvidime ako nam sadne

jarkajozo
17. apr 2016

@katariso teraz trucujeme uz dve hodky rev neviem co mu bolo vykakaby, napaoany prebaleny..a teraz oci jak sova k tomu sem tam vyda divny zvuk neni to kasel ani to neviem definovat...vyhadzal sa na hrudi ta ja uz neviem jak mu pomoct kocikujem po obyvacke😞.. ani satka nepomaha..potom daj vediet ako vam sadlo mliecko 😊 tiez by som skusila

katariso
17. apr 2016

@jarkajozo bdobre dobre dam vediet......nas brusko druhy den boli dnes ani nekakal joooooj chudatko moje

denca2d
17. apr 2016

Ahojte..ak mozem poradit tak kvapky babycalm..su cisto prirodne, ziadna chemia- maly po nich rapoce jedna radost..infacol ani espumisam nam vobec nepomohol..

skarabubu
17. apr 2016

@denca2d Nten náš drobec prdí a kaká jak blázen.Naštěstí,že nemusíme žádné liečiky na naduvanie.Až na to papkanie,moc se nám nechce tahat.

denca2d
17. apr 2016

@skarabubu tak ten moj je aj papkac..za 2.5tyzdna pribral 1kg🙂 furt je na ciciku..doktorka mi povedala ze mu nemam tolko davat..ale ona ho doma nema a ked place a cucka si rucky no nedaj mu 🙂

stanka2612
17. apr 2016

@jarkajozo @katariso @denca2d

Baby dnes bol den...maly viac nespal ako spal,stale len plakal,pucil sa,jedoval,nevedel sa vyprdkat,no strasne...aj teraz viac nespi ako spi...infacol vobec nepomohol,dnes som kupila coliprev,skusim to od zajtra,uvidime...skusim aj vysadit d vitamin od jamiesonu,od kedy ich davam,ma tieto stavy,som zvedava co bude...uz som mu raz dala aj umele mlieko namiesto kojenia,ze ci nahodou neplace ze je hladny,ale plakal tak isto,takze asi mam mlieka dost a staci mu to...Uz fakt niekedy neviem,co mam robit...strasne,ze neviem pomoct vlasnemu dietatu...

mata0312
autor
17. apr 2016

@18lula4 moja ja davam.od jamiesonu zevraj su najlepsie, po vigantole nas bolelo brusko 😉

mata0312
autor
17. apr 2016

@stanka2612 nam.ten coliprev pomohol tak drzim palce nech zaberie a pomahala si mu sa vykakat? Skus teplomerom opatrne ale behat po ritke olejcekom ....tie koliky su hnusoba ☹ vidis a nam.od jamiesonu kvapky vyhovuju skor nas bolelo.brusko po vigantole ....drzim palce nech to prejde

mata0312
autor
17. apr 2016

@18lula4 vitamin D 😉 ked povies.nahrada za vigantol budu vediet zabudla som ti napisat

stanka2612
17. apr 2016

@mata0312 pomaham mu hlavne sa vykakat ale pouzivam rektalnu rurku 🙂 a dufam,ze pomozu,lebo chudak uz je od tlacenia nonstop cely cerveny...

denca2d
17. apr 2016

@stanka2612 moj tiez cez den nespi..a ked zaspi tak len na hodinku..ale aspon v noci pospi celkom fajn..pokial mas pocikane plienky tak mas mliecka dost..nedavaj mu umele pokial nemusis

stanka2612
17. apr 2016

@denca2d plienky su fajnovo pocikane to je fakt 😉 ved ja som uz zo zufalstva skusala to umele...jasne,ze ked nemusim,tak nebudem davat umele 🙂 ale uz som nevedela ze co,lebo celodenne place este nemal...

mata0312
autor
17. apr 2016

@stanka2612 to.tie prdiky zastavane, my tiez cvicime kazdy vecer s.nozkami

jarkajozo
17. apr 2016

@mata0312
@stanka2612
@katariso asi je dnes nejaky blby den my tiez zly den a petka s adamkom tiez 😞 nas obed sa podaval o 20.00 a to som stihla len ugrilovat stehna chlap to jedol s chlebom 😃 neuskodi mu to..po celom dni sme zaspali az o 21.00 pouzili sme rurku no furt rev ja uz ani neviem vo mu moze byt 😞 zak baby drzte sa ja odpadavam do postele

mata0312
autor
17. apr 2016

@jarkajozo my sme boli v bojniciach cely den a mala cely den prespala a teraz jasne sme hore, akurat sa vykakala idem nakrmit a dufam ze tiez ideme spinkat 😀 lebo brusko vyzera ok 😉

18lula4
17. apr 2016

@mata0312 nooo tak dnes som nabehla do lekarne ze nieco miesto vigantolu a chlapec mi natisol nejaky devit sa to vola, och. A vas po akej dlhej dobe po tom vigantole zacali boliet brusko?

mata0312
autor
17. apr 2016

@18lula4 prve styri tyzdne po porode nic malu som ani plakat nepocula dovtedy ... a potom to zacalo a skoro kazdy vecer bolesti, vysadila som ho a tri dni pokoj

mata0312
autor
17. apr 2016

@jarkajozo
@stanka2612
@18lula4 baby co este mozem poradit, zacala som.davat probiotika bio gaia, poradila mi to kamoska a je zdravotna sestra na jiske detskeho odd. Ze je dobre aj na imunitu proti rotavirusom 😉

katuliena82
17. apr 2016

@mata0312 toto mi poradila tiež jedna sestra z novorodeneckého, čo si nevedela dať rady s kolikami u svojho babatka. Ze bio gaja + Espumisan a bol kľud 🙂

mata0312
autor
17. apr 2016

@katuliena82 u nas teda nie espumisan ale ten coliprev a super musim si zaklopat mame konecne klud, mala si prdka jedna radost 😉

margarita
17. apr 2016

@mata0312
reagujem len na tu poznamku o rotaviroch, mali sme tu cest minule leto, ako som uz bola sama tehu,
vsetci moji traja to naraz chytili, a spatne sme zistili, ze to dovliekla najmladsia, ktoru som par dni predtym prebalovala na verejnom prebalovacom kutiku na jednej detskej farme.
takze som sa zaprisahala, ze prebalovacie kutiky ci uz v obchodnych centrach a tak podobne, nikdy viac, radsej babo v kociku svojom si prebalit, a vacsie na lavicke v parku na nejakej podlozke.

a aj primarka detskeho, kam potom hospitalizovali najstarsiu pre dehydrataciu mi potvrdila, ze bud dat ockovat pre istotu, ale hlavne sa vyhybat takymto miestam, kde pred tebou prebaluje ktovie kto a ktovie ako, Tvoje dieta tam cosi ochyta, ruku si nedopatrenim olize, a si v keli 😝 😔

tolko moj prispevok k rotavirom, grcali sme tyzden cela rodina plus dieta v nemocnici, nic moc veru.

katuliena82
17. apr 2016

@mata0312 dobre vedieť, dufam ze ho už skoro nebudem musieť vyskúšať...alebo aj budem, len nech už to je tu 🙂 🙂

katuliena82
17. apr 2016

@margarita ja som dala syna očkovať proti rotavirusom a tyzden po očkovaní to bolo peklo...zapáchajúce stolice, revy, bolesti bruška...akoze potom keď sme mali rotavirusom v práci tak som bola rada že je ockovany, ale pripadalo mi to, ako by si to odkakal po ockovani. Doslova.

mata0312
autor
17. apr 2016

@margarita
@katuliena82 my sme sa rozhodli dat zaockovat proti rotavirusom ...odporucila mi to aj novorodenecka dr aj moja kedze mala sa predcasne narodila a ze ma slabsiu imunitu...neviem ci.robime spravne ale chcem pre malu len to najlepsie ....a ako dlho vas bolelo brusko po tom ockovani?

katuliena82
17. apr 2016

@mata0312 týždeň, potom pohoda. Ja som to neľutoval a asi to tak spravím zas, lebo v nemocnici človek hocičo nachyta. V práci boli hnačky u ľudí časté... Len sa treba trošku pripraviť že pár dní bude babo podrazdene

mata0312
autor
17. apr 2016

@katuliena82 vsak to ze mam starsie dieta a to moze prist s hocicim zo skolky :-\ to prezijeme.kedze.mame.doma zlatusika dobruckeho 😀 aspon budem.vediet ze.ju mam 😉