Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
Dievcata, viem ze sa to tu uz riesilo...no opytam sa este raz. Co davate miesto toho Vigantolu? Kvapky od Swanson al. Jamesion a nazov je aky?
@katariso teraz trucujeme uz dve hodky rev neviem co mu bolo vykakaby, napaoany prebaleny..a teraz oci jak sova k tomu sem tam vyda divny zvuk neni to kasel ani to neviem definovat...vyhadzal sa na hrudi ta ja uz neviem jak mu pomoct kocikujem po obyvacke😞.. ani satka nepomaha..potom daj vediet ako vam sadlo mliecko 😊 tiez by som skusila
Ahojte..ak mozem poradit tak kvapky babycalm..su cisto prirodne, ziadna chemia- maly po nich rapoce jedna radost..infacol ani espumisam nam vobec nepomohol..
Baby dnes bol den...maly viac nespal ako spal,stale len plakal,pucil sa,jedoval,nevedel sa vyprdkat,no strasne...aj teraz viac nespi ako spi...infacol vobec nepomohol,dnes som kupila coliprev,skusim to od zajtra,uvidime...skusim aj vysadit d vitamin od jamiesonu,od kedy ich davam,ma tieto stavy,som zvedava co bude...uz som mu raz dala aj umele mlieko namiesto kojenia,ze ci nahodou neplace ze je hladny,ale plakal tak isto,takze asi mam mlieka dost a staci mu to...Uz fakt niekedy neviem,co mam robit...strasne,ze neviem pomoct vlasnemu dietatu...
@stanka2612 nam.ten coliprev pomohol tak drzim palce nech zaberie a pomahala si mu sa vykakat? Skus teplomerom opatrne ale behat po ritke olejcekom ....tie koliky su hnusoba ☹ vidis a nam.od jamiesonu kvapky vyhovuju skor nas bolelo.brusko po vigantole ....drzim palce nech to prejde
@mata0312 pomaham mu hlavne sa vykakat ale pouzivam rektalnu rurku 🙂 a dufam,ze pomozu,lebo chudak uz je od tlacenia nonstop cely cerveny...
@stanka2612 moj tiez cez den nespi..a ked zaspi tak len na hodinku..ale aspon v noci pospi celkom fajn..pokial mas pocikane plienky tak mas mliecka dost..nedavaj mu umele pokial nemusis
@denca2d plienky su fajnovo pocikane to je fakt 😉 ved ja som uz zo zufalstva skusala to umele...jasne,ze ked nemusim,tak nebudem davat umele 🙂 ale uz som nevedela ze co,lebo celodenne place este nemal...
@stanka2612 to.tie prdiky zastavane, my tiez cvicime kazdy vecer s.nozkami
@mata0312
@stanka2612
@katariso asi je dnes nejaky blby den my tiez zly den a petka s adamkom tiez 😞 nas obed sa podaval o 20.00 a to som stihla len ugrilovat stehna chlap to jedol s chlebom 😃 neuskodi mu to..po celom dni sme zaspali az o 21.00 pouzili sme rurku no furt rev ja uz ani neviem vo mu moze byt 😞 zak baby drzte sa ja odpadavam do postele
@jarkajozo
@stanka2612
@18lula4 baby co este mozem poradit, zacala som.davat probiotika bio gaia, poradila mi to kamoska a je zdravotna sestra na jiske detskeho odd. Ze je dobre aj na imunitu proti rotavirusom 😉
@mata0312 toto mi poradila tiež jedna sestra z novorodeneckého, čo si nevedela dať rady s kolikami u svojho babatka. Ze bio gaja + Espumisan a bol kľud 🙂
@katuliena82 u nas teda nie espumisan ale ten coliprev a super musim si zaklopat mame konecne klud, mala si prdka jedna radost 😉
@mata0312
reagujem len na tu poznamku o rotaviroch, mali sme tu cest minule leto, ako som uz bola sama tehu,
vsetci moji traja to naraz chytili, a spatne sme zistili, ze to dovliekla najmladsia, ktoru som par dni predtym prebalovala na verejnom prebalovacom kutiku na jednej detskej farme.
takze som sa zaprisahala, ze prebalovacie kutiky ci uz v obchodnych centrach a tak podobne, nikdy viac, radsej babo v kociku svojom si prebalit, a vacsie na lavicke v parku na nejakej podlozke.
a aj primarka detskeho, kam potom hospitalizovali najstarsiu pre dehydrataciu mi potvrdila, ze bud dat ockovat pre istotu, ale hlavne sa vyhybat takymto miestam, kde pred tebou prebaluje ktovie kto a ktovie ako, Tvoje dieta tam cosi ochyta, ruku si nedopatrenim olize, a si v keli 😝 😔
tolko moj prispevok k rotavirom, grcali sme tyzden cela rodina plus dieta v nemocnici, nic moc veru.
@mata0312 dobre vedieť, dufam ze ho už skoro nebudem musieť vyskúšať...alebo aj budem, len nech už to je tu 🙂 🙂
@margarita ja som dala syna očkovať proti rotavirusom a tyzden po očkovaní to bolo peklo...zapáchajúce stolice, revy, bolesti bruška...akoze potom keď sme mali rotavirusom v práci tak som bola rada že je ockovany, ale pripadalo mi to, ako by si to odkakal po ockovani. Doslova.
@margarita
@katuliena82 my sme sa rozhodli dat zaockovat proti rotavirusom ...odporucila mi to aj novorodenecka dr aj moja kedze mala sa predcasne narodila a ze ma slabsiu imunitu...neviem ci.robime spravne ale chcem pre malu len to najlepsie ....a ako dlho vas bolelo brusko po tom ockovani?
@mata0312 týždeň, potom pohoda. Ja som to neľutoval a asi to tak spravím zas, lebo v nemocnici človek hocičo nachyta. V práci boli hnačky u ľudí časté... Len sa treba trošku pripraviť že pár dní bude babo podrazdene
@katuliena82 vsak to ze mam starsie dieta a to moze prist s hocicim zo skolky :-\ to prezijeme.kedze.mame.doma zlatusika dobruckeho 😀 aspon budem.vediet ze.ju mam 😉

@katariso a papkame kazde tri tri a pol hodinky kedy ako 😊 dakedy aj skor