icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

lenadka
22. máj 2016

@michaela2906 najstaršia dcéra takto kakala, niekedy len raz za týždeň a bolo to také kľudné bábätko, potom mala raz chvíľku koliky, ale len krátko.

18lula4
22. máj 2016

@michaela2906 zalezi aj od toho co papas ty 🙂

michaela2906
22. máj 2016

@18lula4 ja nekojim...malo mlieka bolo a teraz uz neni vôbec.. Ale malinka papa až až takze aj pribera pekne a je zdravá ako repa 🙂 takze ked je spokojná ona,tak som aj ja 😉

katariso
22. máj 2016

Ako reaguju vasi drobci na hraciu deku kde su povesane hracky???

nikussska123
22. máj 2016

@katariso no my uz sledujeme o sto sesto aj hraciu deku aj kolotoc co mame na postielke a niekedy sa aj usmieva na ne a snazi sa vypravat a rozhadzujeme ruckami a nozkami :D mame 2 mesiaciky aj 11 dni

nikussska123
22. máj 2016

Takto sledujeme

stanka2612
22. máj 2016

@katariso moj zatial este len na kolotoc reaguje aj to zacal len nedavno,tak sa tesim 🙂 pozera na zvieratka ako sa tocia,obcas sa usmeje,zabrble a vyzera,ze sa z toho tesi...v stredu budeme mat dva mesiace,potom mozno skusim aj tu hraciu deku,len neviem,ci to nie je skoro...

margarita
22. máj 2016

ja som skusala uz davat mojho maleho pod hrazdicku, ale zrovna som musela trafit ze uz bol predrazdeny, lebo taaaak sa rozplakal a zavrel oci 😀 takze dietatko si same urci, ci ma prave naladu nieco sledovat alebo nie. ale bacha, im staci kratko a mozu sa citit normalne unavene, predrazdene, takze aj tie zavesne hracky, staci jedna dve tri, lebo tu neplati cim viac tym lepsie 😉

inak ten nas chuda uz od malicka fici na Spievankove, Fiha Tralale a inych hitoch, kedze starsi surodenci tancuju a spievaju po celej obyvacke.

mam dojem, ze aj hrazdicka a hracia deka mi je zbytocna, Ondris ma to stastie, ze najma od poobedia do vecera ma o zabavu dokonale postarane, dokonca s nim na rukach aj citam slabikar, tak az zacne v 2 rokoch pisat pismenka, nebudeme sa divit 🙂

lenadka
22. máj 2016

@katariso hrazdička ho po chvíľke dosť rozčúli-ked do tých hračiek pár krát treskne-ešte nie cielene skôr nechtiac- ho to rozruší a to začne hrkotať, tak viac metá rúčkami tým viac to trafí a o chvíľu už piští-mama daj to preč 😀

jarkajozo
23. máj 2016

Mamky ako obliekate svoje deticky v tomto pocasi ja asi az velmi vcera mal body s dlh.rukavom natelnik a mikinku pancusky a rifle a ciapocku zda sa mi to vela tak neviem ako ho mam dnes obliect

stanka2612
23. máj 2016

@jarkajozo my sme vcera mali oblecene len body s dlhym rukavom a teplacky hrubsie a ciapocku a v kociku bol zabaleny v tensej deke a aj tak bol horuci...nas sa dost poti,takze ho moc nebabusim,ak ma ruky a nostek teply tak neriesim ale samozrejme,ze som mala aj mikinu zbalenu,keby nahodou

denca2d
23. máj 2016

@jarkajozo my len body s dlhym rukavom a teplaky..moj je hned mokry ako mys..ani ciapku nemal..ma vela vlasov hned by bol mokry..v kociku nebol ani prikryty..len ten jryt na kocik som mala.. a mal tam strasne teplo ked som ho chytila

18lula4
23. máj 2016

@jarkajozo ojoooj, to si ho mala riadne nababuseneho 🙂 my len body s dlhym rukavom, tensie nohavice tenke ponozky a tenky svetrik + tenku ciapocku. V kociku tenucka prikryvka

jarkajozo
23. máj 2016

@stanka2612
@denca2d
@18lula4 dakujem dievcata dnes uz len teolaciky ponozky hrubsie body s dlh.rukavom a tricko s dlhym natom plus ciapocka letna deka dole v kociku a bubacik si krasne spinkal 😊 uz mame v sportovom kociku 😃 chce pozerat kade take taky maly čumil je 😃 mame koritkove sedenie taze uzbsa da a sme aj velky

jarkajozo
23. máj 2016
adriana9263
23. máj 2016

@jarkajozo My sme vcera boli s malym 3 mesacnym syncekom na chalupe a dala som mu len body s dlhym rukavom, teplaciky tensie, ponozky a ciapocku a bol v chladku v kocari a teply bol az-az. Ani som ho nezakryvala ziadnou dekou, len pod sebou mal tenku a tak spinkal pekne vonku. Minule som mu dala tiez v takomto teple body s kratkym rukavom a na to tricko s dlhym rukavom, podsite riflicky, ponozky a mal hned potnicky a to ani nebolo tak teplo ako vcera a dnes. Dnes som mu tak isto dala len body s dlhym rukavom, hrubsie teplaciky a ponozky a ciapku. Uz nemal deku pod sebou a ani na sebe. A bol horuci. Neviem, ale tiez som sa zamyslala, ci ho malo neobliekam ☹

vierkal
24. máj 2016

Babenky ja som vcera drobcovi dala body s kratkym rukavom bez ciapocky a nohavice mal len dlhe ale on take hemzelo hned ich mal po kolena a ponozticky a aj tak bol spoteny vceras me tu mali strassssssssssne teplo.ale ted uz hrmi dneska tak to nebude jak vcera :((((

18lula4
Autor odpoveď zmazal
michaela2906
24. máj 2016

Zienky..tie ktore nekojite,aj tie ktore kojite 🙂 davate vasim drobcom aj nieco ine ako mliecko? Myslim čajík alebo vodu??

denca2d
24. máj 2016

@michaela2906 ja kojim takze nic ine ako mliecko nedavam, netreba

pahu
24. máj 2016

@michaela2906 Ja som sa o tom rozpravala s doktorkou. Nas Oski je plne kojeny, ked ma stikutku alebo ke prilis teplo, mozem mu dat 1-2 lyzicky detskeho caju. Kupila som bio v DM, ktory je pre deti uz od 1 tyzdna. Zatial som neskusila, ale som pripravena. 🙂

lenadka
24. máj 2016

@michaela2906 ja nedávam nič, ale to je lenivóósť, načo by som sa babrala s čajom, ked mlieko mám furt "navarené" 😀 nedávala som ani pri starších deťoch a to stredná je letné dieťatko až od pol roka s príkrmami som dávala čajík

stanka2612
24. máj 2016

@michaela2906 nam doktorka povedala ze ak je dieta plne kojene,do pol roka mu nic ine netreba,ale ak bude velmi horuco,planujem to robit tak ako pise @pahu 🙂

lenadka
24. máj 2016

K tomu obliekaniu, môj bol predvčerom na terase v kočíku len v plienke 😎 máme to prestrešené makrolanom a pôsobí to taký skleníkový efekt, že je tam o cca 5C viac ako vonku a to mal ešte spotené vlásky vzadu 😝

denca2d
24. máj 2016

Mamicky poradte, cim potierat tu seboreu na hlavicke..zacina sa nam to robit vo vlaskoch..chcem to podchytit na zaciatku..dakujem za rady..

jarkajozo
24. máj 2016

@michaela2906 my sme umelkaci a davam mu drobcek abo lucku ja uz neprevaram, a sem tam feniklovy cajik ale striedam raz granulovany a potom normalne varim fenykel ledy ako ...ale aj umele mliecka uz v dnesnej dobre obsahuju vodicku tak ked nechce netreba nasilu moj si par krat cucne ...treba sledovat fontanelku ked je velmi vpadnuta dieta ke dehydrovane aspon tak nam doktorka vysvetlila 😊

siska122
24. máj 2016

@denca2d akurat aj ja som to zacala riesit, zatial davam Babe sampon, ale nemyslim si, ze pomoze. Pouzivam ho pri starsej dcere, ale skor preventivne, tak ak nema toho vela, tak mozes vyskusat 😉 Hovoria, ze kokosak, alebo obycajne maslo je na to dobre, ale este som neskusala. Neviem si predstavit, ako by som to potom odmastovala. Ak nepomoze babe sampon, tak prveho idem do poradne a popytam od doktorky ... ona dava na predpis a rozrabaju to v lekarni ... vraj ucinne a po 2-3 zmitiach je po mliecnej chraste 😉

siska122
24. máj 2016

@michaela2906 moja je plne kojena a nic nedavam okrem mliecka a ani nebudem... Mliecko obsahuje vsetko potrebne 😉 Prvej dcere som zacala davat vodicku prvymi prikrmami, len ona nevedela pit z flase s cumlom, tak namiesto vody som vzdy dala prsnik. Vodu zacala pit, az ked bola trosilinku vadsia a vedela sa napit z flase, ale bez cumla. Aj to mala problem, zvykla vypit len par glgov, tak to tak ci tak vzdy skoncilo pri kojeni. Poriadne zacala vodu pit az ked som ju uplne odstavila od mlieka a to mala 15 mesiacov.

vierkal
24. máj 2016

ahojte ja aj kojim aj prikrmujem lebo mame doma jedaka a kojim len z jedneho prsnika a drobcovi to zjavne nestaci.asi ma zje celu zachvilku a je cely tato xixixixixi a chrasticky mame aj mi ale len na polke hlavicke a kazala nam obycajnym aviril olejcekom natierat

denca2d
Autor odpoveď zmazal