icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

margarita
4. jún 2016

@nikussska123
najlepsie je co Ti vyhovuje, a strasne to zavisi od dietatka, pohlavia surodencov, ich povahy atd atd.
ja kedze to mozem porovnat uz niekolkonasobne 😀 si myslim, ze ideal je nieco medzi 2 az 3 roky.
mala som medzi detmi aj 3 aj stvrt roka, a aj 22 mesiacov.
pri mensom rozdiely je trochu narocne potom to starsie odplienkovat, ja som takto par mesiacov musela prebalovat dve deti, a tym padom som ocenila, ze pri starsich je to uz jednoduchsie, mozes sa viac venovat babatku, nemusis krmit a obliekat a prebalovat aj surodenca.
ale zase mensi rozdiel znamena ze skor urobis program obom, hoci nasi sa hraju pekne spolu aj vsetci, bez ohladu na vek a pohlavie 😀 aj s ponikmi a babikami, aj na piratov, oni su taki divosi za kazdu srandu...
a u nas ziarlila iba chvilu nasa najstarsia, ze zrazu nie je sama na svete 😉 , pri dalsich detoch fakt neviem, co je ziarlivost.

je to prudko strasne moc individualne, napr ja mam idealne presne o 2 roky starsieho braska, ale absolutne si s nim uz od puberty nerozumiem a sme ako ohen a voda...

nikussska123
5. jún 2016

No veru vela mamiciek hovori ze dvoj troj rocny rozdiel je taky idealny ;) medzi mnou a brachom je 7 rocny a to som ho neustale strazila ked sa chcel hrat vonku a druhym brachom 15 rocny rozdiel a to som uz pomahala plne mamine... Je fajn ked ma kto pomoct ale najradsej by som bola keby ze si rozumeju a dokazu sa spolu zahrat 🙂 moja Adeluska je pokladik keby ze aj druhe je take tak nevaham a hned sa do toho supnem ;)

stanka2612
5. jún 2016

Baby ja na trosku inu temu 😀 predvcerom mi dosla manduca a lutujem,ze som ju nekupila skor...maly je v nej pokojny,spinka na mne a ja mozem varit,zehlit a ine veci porobit 😀 skvela vec,ak mate placka ako je ten moj,len odporucam 🙂 pridavam aj foto...

lenadka
5. jún 2016

@stanka2612 obdivujem baby čo s dieťatkom na sebe v manduce či šatke dokážu ešte niečo robiť, pri strednej som kým bola pidi do mesiaca tak varila a keď zas vyrástla do batoha na chrbát tak vysávala, čas medzi tým 0 bodov, lebo už bolo dieťatko tak veľké, že mi zavadzalo-nevidela som cezeň dobre. Bála som sa pri varení/žehlení, že ho opálim, pri zmývaní dlážky že ho tresknem 😀 takže obdivujem tú šikovnosť ak to viete 🙂

stanka2612
5. jún 2016

@lenadka varit som uz varila,zehlit som uz tiez zehlila vysavat a umyvat podlahy este nie,tak uvidime...ale nie je na tom co obdivovat,islo to fakt v poho 😉

evittam
5. jún 2016

@stanka2612 No vieš, ono niekto obdivuje aj to, že máš dve deti- staráš sa viac-menej sama, navaríš, upraceš, urobíš im program na celý deň, dokážeš si aj na chvíľu oddýchnuť a možno aj nechty nalakovať.....pre niekoho normálne-pre niekoho obdivuhodné....... 😉

denca2d
5. jún 2016

@stanka2612 ja nosim maleho tak v satke..ale uz pozeram nejaky nosic na leto lebo v satke sa potime..tak vravis ze manduca je dobra?lebo uvazujem nad nou..

stanka2612
5. jún 2016

@denca2d ano,mne velmi vyhovuje 🙂 ja mozem len odporucit

gabuchah
5. jún 2016

@stanka2612 stanka, ja mam tiež nosič, bobu, ale neviem ci nenosím zle.. Stále mám novoridenecku vložku a malej utekajú nohy na ten pás keď bez vložky sa odporúča až od 4-5 mesiacov.. Ako nosíš ty?

gabuchah
5. jún 2016

@nikussska123 niky, ja mám medzi staršími necelý rok rozdiel a sú aj boli ako dvojičky, majú 8 a 9 rokov 🙂

margarita
5. jún 2016

@lenadka
ja manducujem od druheho dietatka a v pohode, kludne som s nim aj rezne vyprazala 😀 no socialku na mna, veru. vysavam, skladam bielizen, cokolvek. dokonca s tym viem ist aj na wc, a muz sa mi smeje, ze keby bola tak manduca aj nepremokava, sa kludne s dietatkom aj osprchujem 😀 😀 😀

tiez vrele odporucam.
aj ked idem u nas v Ba niekam mhd, na urad, po schodoch atd, alebo do lesa na vylet, neviem, co by som si bez nej pocala 😉

nikussska123
5. jún 2016

@gabuchah bozinku Gabi mas ich uzastnych!!! A jak si to zvladala? Dvoch takych drobcov?

stanka2612
5. jún 2016

@gabuchah Gabi mne povedali,ze uz dvojmesacnemu netreba novorodenecku vlozku,ajked ju mam,no nepouzivam,nosim bez nej...opasem si okolo bedier ten pas a potom si sadnem na postel a na nohy si dam zvysok nosica,maleho rozkrocmo polozim na seba,a dam si nosic hore a zafixujem...nozicky ma krasne vonku,robim to podla obrazka,ktory bol v tej knizke k nosicu...

lenadka
5. jún 2016

@margarita @stanka2612 v manduce by som sa možno nebála variť je to hrubšie cez chrbátik, ale zas nôžky trčia ja som moc opatrná v tomto, ako tehotná som nechtiac bruškom zapínala horáky na šporáku pri varení aj tie čo nebolo treba 😀 pri vysávaní si pod nohy potom nevidím,že čo vysávam 😀

pahu
5. jún 2016

@stanka2612 Ja mam manducu ako dar este pred narodením, ale Osky v nej prvý mesiac odmietal byť. Teraz je to u nas aj záchrana keď ma náhodou boľavé bruško 🙂

pahu
5. jún 2016

Manduca: dieťatko by v nej malo byť umiestnené tak, že vrchný okraj manducy má na úrovni jeho krku. Nemalo by byť celé vo vnútri. Novorodenecka blízka ho trošku pozdvihne. Nozicky by mali byť minimálne 2 mesiace vnútri v mandyce, skrcene pri telisku. Ak nie je problém s klbikmi, môžeme nôžky vystrcit zboku von. 🙂

18lula4
5. jún 2016

@stanka2612 nechcela by som to ani za pana! Jednak auuuu kriiize a jednak chces-nechces ucis si dieta na ruky a ked bude mat 2 roky a bude chciet byt na tebe nalepeny, nie ze sa nepohnes ale ani nic neurobis
@denca2d

denca2d
5. jún 2016

@18lula4 my sme mali problem so spankom..moj nechcel vobec cez den spat, bol umrncany..no hroza..od kedy mam satku tak je to anjelik navyse nemame ani problemy s bruskom....co som pocula od mamiciek tak hned ako deti zacali behat na nosenie zabudli..a co sa tyka tych krizov vobec to necitis..ta vaha je rozlozena..moj maly nechce lezat, zaujima sa o okolie, chce behat a obzerat..v satke to ma splnene a ja mam volne ruky a mozem si aspon co to porobit doma..takze moj nazor je ze je to skvela vecicka a skoda ze som ju nemala od narodenia..☺.

margarita
5. jún 2016

@18lula4
praveze s tym nosicom krize nebolia, je to ako ked mas horolezecky batoh, vaha sa pekne rozlozi na ramenne a bedrove popruhy, krize ma bolia ked maleho odgrgavam, ze som vychylena do jedneho boku, v manduce mozem dieta vyniest aj na Krivan a spat a nic, pohoda. fakt. mozno to tak nevyzera, ale treba skusit ten pocit.

a ja uz takto nosim tretie babo, a ver tomu, ze dvaja starsi vobec nechcu na ruky, chlapec ma uz 4 a dievcatko 2, od roka a pol obaja behaju peso, alebo na dlhsie trate s kocikom idu na skejtiku.

ja nie som ziadna svihla eko bio supermatka 😀 ale fakt si hlavne pri viacerych detoch zivot bez nosica neviem predstavit. ako by som starsim vysvetlila, ze nie, mamka dnes nevari, lebo babo mi reve a musim ho hodinu na rukach uspat najprv?
sak by od hladu pomreli ...a takto mozeme varit aj vsetci spolu 😉

margarita
5. jún 2016

ked uz tu robim taku skrytu reklamu manduce 😉
pridam foto z poslednej dovo, aby ste videli, kam vsade sme vdaka tomu mohli s deckami ist,
to som uz bola tehotna s najmladsim a nosila som takto vtedy 15mesacnu Fidorku

vierkal
6. jún 2016

babenky marcove taka mimo otazka uz ste mali niektora z vas uz menzes?

orsi_h
6. jún 2016

@vierkal ja.tyzden po sestonedeli.. aj ked neviem ci to bol menzes alrbo pokracovanie sestonedelia??

denca2d
6. jún 2016

@vierkal ja veru este nic..dufam ze to tak dlho zostane☺

siska122
6. jún 2016

@vierkal a kojis? Ja pri prvej dcere som dostala presne do hodiny a dna na dcerkyne prve narodeniny 😀 A poslednu som mala presne na 2 roky jej narodenia 😀 potom som si nasla pozitivny tehotensky test 😉

@orsi_h ja tetaz tiez tyzden po sestonedeli a jed som bola na gynde na kontrole, tsk doktor podla ultrazvuku zhodnotil, ze to menstruacia pravdepodobne nebola, ze asi este nejake dozvuky. Ja teraz antikoncepciu uzivam, tak by som nemala vobec mat, ale rozmyslam nad vnutromaternicovym telieskom, tak dufam, ze menstruacia tiez pride ako pri prvej dcere...nech mam aspon rok pokoj ...

stanka2612
6. jún 2016

@18lula4 @denca2d

Ja mam tiez chlapca,ktory cez den da dva polhodinove spanky a hotovo,je umrncany,ma koliky a odkedy mam manducu,je ako vymeneny...spal mi v tom hodinu v kuse a to je zazrak,nebudil sa,nema bolesti bruska,no super...a ako hovori aj Deniska,aspon mam ruky volne a mozem co to porobit...aj vcera bola burka u nas a nedalo sa poobede von,v manduce mi spal tak ako v kociku dve a pol hodiny...v postielke by dal len tu svoju polhodku 😒 cize ja som spoko a krize zatial necitim...

Ale Luci kazda mame iny nazor a kazdej vyhovuje nieco ine 😉 tiez som hovorila to co ty,no len do momentu,kedy som to sama vyskusala 😀

18lula4
6. jún 2016

@vierkal ani ja este nic. Pritom plne kojim.

18lula4
6. jún 2016

@stanka2612 😃ja si klopem ze kakame aj 5x a nemame ziadne koliky a ked je v postielke tak si tichucko lezka a pozera okolo seba. Teraz som jej po strne polepila lienky, srdiecka, ferda mravca...tak mame z toho booohovsku srandu, az sa nahlas smeje. A ked idem jest a vyzaduje si pozornost dam ju nachvilku do hojdacieho kresielka (aj ked je to od 3mes.) Je v tom len chvilu...

nikussska123
6. jún 2016

My da kazdy den satkujeme a je to super pomocka 🙂 navarim si poperiem si a aj si oddychnem ;) a malicka si spokojne spinka aj dve tri hodinky spokojna som aj ja ze sa pekne vyspinkala a mam ju stale pri sebe 🙂 budem si ju tak nosit dokedy sa bude dat 🙂 je to krasny pocit ked spinka drobcek na mne :*

18lula4
Autor odpoveď zmazal
stanka2612
6. jún 2016

@18lula4 tak to bud rada,to je super,lebo poviem ti,ze kolikovy plac je strasny ☹ castokrat som plakala spolu s malym 😒