icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

siska122
16. jún 2016

@18lula4
@stanka2612 ja som to zle pochopila ... to akoze ma mat ruky vedla bruska, ci jednu pod bruskom? No zajtra vyskusam. Ja mam malu sice az 30. narodenu, ale celkovo je lenivejsia od starsej dcery...

18lula4
16. jún 2016

@stanka2612 aj moja vytiahne jednu ruku, resp.automaticky- ked pretacas z laveho boku, pravu rucicku ma vytiahnutu, ale lavu si zalahuje a naopak. (Snad som to dobre napisala🙂))A ma si ju vytiahnut, takze mate to iste a to nemaju este 3 mes.tak neviem co trepu ti doktori, ci chcu z tych deti cvicene opicky ci co! No Stani, vraj davat v bdelom stave v dobrej nalade co najviac na brusko a nepomahat s povytiahnutim ruciciek. Musia na to samy prist...

18lula4
16. jún 2016

@siska122 ma sa drzat na predlaktiach, oboch. Ked pretocis babo. Lebo ked ho pretocis tak sa mu uvolni len 1 rucka, druhu ma zalahnutu a tu si musi vytiahnut aby malo obe volne

stanka2612
16. jún 2016

@18lula 4 to uz ale inak ake koniny tym detom sleduju...aj ked moja dokina mi toto nehovorila

18lula4
16. jún 2016

@stanka2612 a uz zas v papieroch ze slaby hypotonus no iba co nervuju mamicky! A este krv nam idu beat na KO + Fe ☹ preventivne

stanka2612
16. jún 2016

@18lula4 boze este ze ja nemam taku doktorku...moja ma nastastie nestresuje a vravi mi,ze kazde babo je individualne a nech sa neriadim tabulkami 🙂 ze ona mi povie,ked nieco nebude ok 😀

margarita
16. jún 2016

ja davam mojho tiez malo na brusko, kedze ma reflux, tak kym je akoze uz dlhsie po jedeni a este v pohode, dam ho tam na asi 3 minuty, kym zaspi 😀
no ale najstarsia mala hypotonus a potom sme museli rok cvicit vojtovku, takze sme si uzili svoje,
a tak ked mi pri dalsej dcerke pedina tiez vravela, ze asi to chce nejaku rehabku, som sa sama dobrovolne iniciativne objednala na Kramare k neurologovi detskemu, ten ju vysetril a povedal, ze netreba, a aj tak bolo.
pisem to preto, aby ste vedeli ze castokrat pediatri radsej poslu akoze "zbytocne", ale aby sa na nejake motoricke zaostavanie neprislo az v roku alebo neskor, lebo cim skor sa nieco trenuje, tym rychlejsie sa to potom aj zlepsi...

jedna vec su tabulky a tabulkove deti, ale na druhej strane toho su potom hystericke matky, co tu aj na koniku stresuju, ze ked nesedi v polroku a nechodi v 11 mesiacoch uz same, tak doktori to zanedbali.
ako pri vsetkom, zlata stredna cesta vedie najdalej 🙂

siska122
16. jún 2016

@stanka2612
@18lula4 cize jed ju z boju pretacam na brusko? Som asi hotentot a asi nechapava 😃😃😃
To ze vam budu preventivne robit krvny obraz je len dobre, predsa ak je nizky hemoglobin, tak ho treba doplnit. Nas to tiez caka najblizsiu poradnu ... ked sme boli v nemocnici, tak msla hranicny hemiglobin, ale zatial lieky neberieme a verim, ze to tak aj ostane. Len ja som anemicka, tak to ma nat pokom ☹

lenadka
16. jún 2016

@siska122 som si čítala príbalový leták aj pri mirene a vieč čo, 😀 normálne mi cvrklo skoro keď som tam čítala, že 1 z 1000 žien čo mirenu používajú správne otehotnie do jedného roka a 1 z 1000 do 5 rokov pri správnou užívaní mireny, lebo som si predstavila, že tá "1" budme určite ja 😀 lebo aj to ako som prišla k tretiemu dieťatu je tiež na záchvat smiechu pri frekvencii sexu aký sme mali 🤐 😀

lenadka
16. jún 2016

Babule môj malý na brušku je stále čistá katastrofa, ručičky nevie na čo má, dáva ich skôr vedľa seba ako by si nimi pomohol, hlávku hore drží ale bez rúk, resp. len na jednej a vytáča sa do strán v snahe dostať sa s tej polohy čo najskôr a reve odušu, akákoľvek dobrá nálada pretočním na bruško končí 😀 jedine ak je na kolenách nadomnou hore tak drží aj hlávku aj ruky-zaujímavé, aj sa škerí-asi na tom ako na mňa sliny púšťa 😀

stanka2612
16. jún 2016

@siska122 ano,aj ja som to tak pochopila...z chrbatika dam na bok,z boku na brusko a to si prilahne rucicky...pravu vytiahne ale lavu necha vedla seba a nevytiahne hore pod bradu,aj ked pokus a snazenie som tam videla...tak asi budem trenovat castejsie 😀

stanka2612
16. jún 2016

@lenadka krasavec 😍😍😍😍

siska122
16. jún 2016

@lenadka no najlepsia antikoncepcia je muza poslat na zakrok, ale chlapi su bojkovia v tomto a pritom ked este zatikaju biologicke hodiny, tak sa da urobit krok spet, ale ked zena ide na sterelizaciu, tak je to uz trvale... Ako pravdupovediac ja by som sa nebranila tretiemu babu ... ako keby som bola o 5 rokov mladsia, tak nevahame a isli by sme do toho... Ak by sa podarilo s telieskom otehotniet, tak by to bol urcite sok, aaaaaale aspon by som sa mohla vyhovorit na teliesko, nie na nasu nesikovnost, ci sikovnost? 😛😁

siska122
16. jún 2016

@lenadka my inak tiez tak trenujeme, alebo na moje brucho alebo orsia si ju dam, vtedy vie krasne past ... ale inak to jectiez velky lenivec 😀 starsia uz v 3 mesiacoch tak bezne byvala na hracej deke, aj ked je pravda, ze s mladsou mam na trening este 2 tyzdne ... potom urobim mladsej rovaku foto ako mala starsia v troch mesiacoch na hracej deke 😀 A my trenujeme este takto, ale foto je rozmazana ... tiez ju mam na nohach polozenu a Pauli sa jej prihovara 😚

gabuchah
16. jún 2016

@18lula4 kašli na tabuľky, každé dieťa je iné, moja má 3,5mesiaca a nevie to a ani ju nenutim, nemá rada byť na brušku, iba na chvíľku, skôr na boku sa jej páči a tak.sa občas pretoci a baví ju to.. Aj s lozenim na 4je to u každého inak.. Prvý syn Gabriel najskôr chodil až potom.prišiel na to ze sa dá aj po 4roch.. Nie je preto o.nič horšia ani lepšia 🙂 proste na všetko má čas 😉

gabuchah
16. jún 2016

@lenadka u nás to isté 🙂 neznáša to od narodenia, pretože ju občas dávam na brucho na moje brucho aby hlavičku mala nad prsiami, oslinta ma a chvíľku vydrží a je na mäkkom 😀

emilia25
17. jún 2016

Baby stale mam take tusenie ze tehu moze byt stale aktualne aj napriek mojej silnej ms.prebuchava mi srcde co mi robi len pocas tehu inak mi bije normalne pocas tehu su take silne udery ze ich citim.toto mi robi aj teraz a moje pory na rukach uz ani nevidim.pocas testovania som mala aspon jeden prkne vyrazny dnes pozriem na ruku a on nikde.30 idem na gyndu dufam ze sa moje podozrenie nepotvrdi.drzte palce.

erickatt
17. jún 2016

@emilia25 som zvedava. Velka rodina je krasna

denca2d
17. jún 2016

@emilia25 drz sa😉

denca2d
17. jún 2016

@18lula4 no cakam kedy moj maly vstane a idem to skusit..ale kedze na bruchu nechce byt tak pochybujem ze to bude vediet🙂

aber
17. jún 2016

@18lula4 ahoj aj my sme mali tak, že

18lula4
17. jún 2016

@siska122
@stanka2612 dobre ste to holky pochopili 😘

18lula4
17. jún 2016

@stanka2612 stanka to nie pediatricka to hovorila ale na oddeleni rizikoveho novorodenca. Chodime tam lebo sme mali porod aky sme mali...

stanka2612
17. jún 2016

@denca2d aj moj protestuje na bruchu ked je...ale ma smolu,trenovat sa musi 😀

stanka2612
17. jún 2016

@18lula4 aha...a to dokedy vas tam budu sledovat?

jakobsapple1
17. jún 2016

Damy, mate niektora zaujem o manualnu odsavacku mlieka Medela? Je pouzivana pri jednom dietati a kedze mi pomohla po cisarskom reze dostat mlieko uz ju nebudem potrebovat.
Cena 15 euro + postovne.

denca2d
17. jún 2016

@18lula4 takze chvilku po pretoceni si ponadaval ale nakoniec rucicku vytiahol a napravil tak ako ma byt🙂

18lula4
17. jún 2016

@stanka2612 netusim, ale podla mna max.rok no a dnes som malu zas skusala dat na brusko a uz si rucicku vytiahla sama. Trvalo to asi 3-4minutky ale vytiahla si. Takze by som to uzavrela tak, ze lekari by mali byt trpezlivejsi a pockat a nie hned ak do 10 sek.nevytiahne rucku robit unahlene zavery! Ze Stani 🙂

18lula4
17. jún 2016

@denca2d ale vy uz aspon mate 3 mesiaciky, my az 25. Ale ako som pisala uz stanke vyssie, dnes sa to podarilo uz 3x asi po 3 minutkach si rucicku vytiahla 🙂

18lula4
Autor odpoveď zmazal