Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@gabuchah no mna slahne.neviem stale vahame a uz sa nam termin blizi.ale asi dam,budem dufat ze vsetko bude v poriadku a nepomysliet radsej na nejaku chorobu.radsej ani necitam lebo niekto je za .iny proti.(
@siska122 presne ,ja niesom tabulkova,niekedy neviem co mam s malinkym robit.ale na brusku byt nechce to som ani nevedela ze ma sa vedet otocit v 3 mesiacoch.)mne sa otocil sam v 2 mesiacoch ale to ani neviem ako a smeje sa nahlas zvuky vydava,vnima az moc)a slintaa uz asi od 8 tyz.ze by sa mu zubky prerezavali uz?sranda .vobec neviem co kedy ma babo zacat robit.to je asi na nom.)
@emilia25 my sme vyfasovali pityol ked sme bolu v nemocnici ... mala vtedy sparenu ritku a v nemocnici sa to zhorsilo, tak mi dali, ale poviem ti, ze nam to este zhorsil, az sa jej zacali robit mokvave ranky. Tak som ho prestala davat a miesto toho som zacala davat Imazol pastu. Ked sme boli v nemocnici na oddeleni na kontrole, tak ju uz mala lepsiu, ale stale bolavu a ked som doktorke povedala, ze nam nerobil dobre a zmenila som na Imazol, tak sa len cudovala, ale fakt imaxol nam veeeelmi pomojol. A este nam pomohlo .... uz som neumyvala ritku nad vodou, ale mala som uvareny repik a tym som jej pri kazdom prebalovani vytierala ritulu, aj ked ju mala zakakanu, tak som vative tampony do neho nanacala a tak umyvala. Pri starsej dcere som pouzuvala len vlhcene vreckovky na ritky a druhej sko sa sparila, tak jej uz iba umyvam nad tecucou vodou. A som aj rada, ze som si tak zvykla ... a od vtedy ju ma krasnu, este ani raz ju nemala cervenu. Drzim palce, nech ju rycklo preliecite, lebo u nas to fakt bola katastrofa...
My mame taktiez dnes ockovanie za sebou zatial si musim zaklopkat vsetko ok a verim ze to tak aj ostane 🙂 na poradni mi doktorka povedala ze coskoro sa nam uz objavia prve zubky slinceme strasne vystriedame za den aj 4 podbradnicky :D a strasne nam chutia rucicky az sa tak trase za nimi a to cumlika aj dudusu... Tu si vybere a hned sup do pusinky rucicku 🙂 my mame 6100g a 62 cm rastieme veru do krasy :D
Kedy zacnete s prikrmami tie co nekojite??
@katariso ja sice kojim,ale s prikrmami na radu mojej alergologičky zacnem uz vo stvrtom mesiaci,nakolko mi vysvetlila,ze medzi stvrtym az siestym mesiacom si "telo povie,ze aha,toto je nieco,na co nebudem mat alergiu a intoleranciu" a ja jej doverujem,nakolko som sama alergicka a nechcem,aby moj maly bol...ze si mam tie tabulky,ktore su od siesteho mesiaca posunut o dva skor 😉
sranda, ja som pri prvej nesmela zacat skor s prikrmami ako po ukoncenom 6.mesiaci, pri druhom ze po 5.tom a pri tretej uz prisli na to tzv.imunologicke okno kvoli ktoremu sa odporuca v malych davkach dat ochutnavat vsetko, kludne aj lepok alebo mliecne, ale fakt ze na lyzicku, nie hned za tanier 😀
medzi tym 4. az 6. mesiacom, ako pisete.
nedojcene tusim este aj skor kusok...
a dnes akurat na poradni sme sa s doktorkou o tom bavili...ze ryzovu kasicku nemliecnu, zemiak alebo mrkvu ak chcem, mozem o mesiac uz skusit.
inak my nie sme s mm na nic alergicki, ani deti zatial nie, hoci to sa moze este vyvinut, ale pisem prave preto, ze najstarsej sme vsetko davali az po 6.tom a rovnako nema alergiu ako mladsi...mozno o rok pridu na to, ze treba zacat uz v porodnici
tazko povedat 🙂
Ja urcite v 4-tom mes.este nezacnem.prikrmovat! Cisto kojim a vsetky vitaminy atd.ma mala odomna v mliecku. Najskor zacnem v 5 ale to si este rozmyslim.😆😊tiez mi hovorili zelenina, ovocie, lepok
Ahojte kočky.Máte nějáká bábetko s diagnostikovaný refluxom?Ktorá kojí anebo krmí umelým mliekom?
@skarabubu my sme ho chvilu mali
@stanka2612 No nám na to prišli teraz.Musí mu dávat do odstriekaného mlieka Nutriton a pak až budu bez mlieka tak mu dávat AR Nutrilon.Nekojí lebo má stridor 2stupňa,nemože dýchat pri kojeni,tak jenom odstrekujem a dávám mu to cez flašku.Ale už žmýkám s posledného.
@skarabubu aha,no ja som teda mohla kojit aj nadalej,moj len musel lezat a spavat na takom specialnom vankusi aby bol vo zvysenej polohe,musela som ho castejsie a v mensom mnozstve kojit a brali sme gastrotuss,co mu sposobilo akoby zatku v brusku a nevracalo sa mu to naspat do hrdla...uz je to ale nastastie ok,uz mu to preslo 🙂 drzim aj vam palce,nech sa to co najskor upravi
@siska122 ja používam tie vlhčené keď sa pokaká to hlavné s tým stiahnem a potom namočím obyčajný veľký vatový tampón z lidla a umyjem s čistou vodičkou riťulku,aby tá chémia s toho vlhčeného neostala na koži, ked sa vykaká nad umývadlom, rovno umyjeme prdku pod tečúcou vodou a hlavne ho nechám ešte potom naholo nech sa aj po utretí dobre vyvertá a usuší a až potom dám plienku, ale im musí byť v tom teple v tých plienkach 😝 brr...
@lenadka no mne sa mala veru aj poriadne ukludni, ked ju chvilku necham s holou ritou a potom so mnou aj spolupracuje, porozpravame sa, popasieme ... 😀
Ozaj a ako vam ide to pasenie? Moja urobila obrovsky pokrok, krasne drzi hlavicku aj rucicky, tak to uz neriesim ... uz aj nozky ma stale hore ked je na chrbatiku, tak aj brusko spevnuje. Asi to len cas chcelo ... ale zacala som ju davan na zem na hraciu deku, tak aj to mozno pomohlo 😉 O tyzden ide mat 3 mesiace, tak bude frajerka 😜 Ale uz je strasne zvedava, uz aj pri kojeni musi mat klud, uz vsetko naokolo ju rozptiluje a vykruca za vsetkym hlavicku ... mozno aj ta zvedavost jej dopomohla k lepsiemu paseniu.
@siska122 tiež sa zlepšil, ale má chvíľky ked ani rúčky nevytiahne-normálne si zmyslí a žužle deku pod sebou a "prdí" na mňa 😀 a lepšie pasie úplne holý to úplne hlavy vysokóó, len ho nakláňa vpravo ešte, ale tak cvičíme, cvičíme, pokroky robí zo dňa na deň, trénujeme chytanie hračiek a dnes už tak krásne chytal do dlane 🙂
Mamicky dnes nas ockovali 😩 vserko v poriadku naly bol zlaty po ockovani 4hodiny zvysena teplota 37.4 po odcitani a zeraz? 38.6 dala som mu paralen sos ale velmi sa budi zo spanku 🙁 bojim sa noci ako ho budem kontrolovat a merat tt mozno sa bude budit no zvykne spat uz celu noc ..

@denca2d tak vidim ze niesom sama co si myslim ze miesto mlieka mam smotanu tiez uz mame cez 7 kil))no aj viac uz a papa strasne .ako keby nikdy nejedol,hlta,pred kojenim som si zacala trosku odsavat,ale nepomohlo papa ako o zivot.a zacal mi grckat odgrgne a aj za pop hodku niekedy hned po jedeni grcne(neviem preco