Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
Ahojte 🙂 my mame ist zajtra neurologicke. Vraj preventivne, ale mne sa to nezda... boli ste?
@vierkal ja teda iba kojim a moj ma aj tak tiez niekedy hustu stolicu a ma v nej take akoby biele bodky...ale ci je to zle?neviem ale myslim,ze pokial je maly ok a spokojny,netreba to asi riesit 🙂
@pahu my sme este neboli ani nam dokina nic take nespominala
@stanka2612 Ved toto... volala som tam a pytali sa ma cu sa narodil predcasne alebo ma nejaky problem. Ja ze nie, este som aj prenasala a o problemoch nic neviem. Tak uvidime, ma to stat 10€, tak mozno kvoli tomu si posielaju pacientov. No nic, zajtra vam podam spravicku...
Nas drobec berie zelezo a kaka take tmave a riedke....Berie niektore z vasich babetiek??
plny nostek...........................babenky viete mi poradit aku odsavacku na vysavac kupit? drobcek ma plny nostek ledva dycha co som mala rucnu odsavacku tak s tou tazko lebo nachladnuta som aj ja a nevladzem fukat do seba. neviem ci aj drobcek to po mne nechytil. doktorka robi az zajtra a kvapky este ake kupujete tie co mate skusenost drobec ma tri mesiace.chvalabohu nema teplotu stale spinka a len ten soplik nestastny. vedia vlastne deturence take malicke dychat ustami:? asi som dako mimo v tomto lebo dceru som nemala doteraz choru tak neivem
@vierkal no ja som tiez prvu mala choru prvykrat az ked mala vyse 2 rokov. A druha dcerka mi ochorela uz v 6 tyzdnoch a hned sme aj v nemocnici skoncili. Kup uplne obycajnu sklenenu odsavacku, tie su najlepsie. Aspon ja som si tak v lekarni pýtala... My sme davali Nasivinpre babatka, je do 1 roka, len by sa nemal davat dlhsie ako tyzden. A pred odsavanim kvapni nejaky roztok do nosteka, nech sa trosku sopliky rozpusia. Ja som davala Libenar, po chvilke odsala a potom kvapla Nasivin 😉 skore uzdravenie prajem 😉
Marcovky uz sa vam pretacaju drobci???
Dievcata- neviem ako vy ale moje dieta teda vobec neplace az na to ked sa jej nieco prisni. Stava sa to aj vasim drobcom? Nam dost casto ze si spinka a zrazu strasny plac a vylakana. V noci sa to este nestalo, len cez den alebo ku veceru ked ma slofika...
Ja neviem co sa chudatkam takym babatkam moze snivat😐
@18lula4 no mojmu sa to este nestalo,praveze on sa zo sna usmieva 🙂 ale napadlo ma,ci nahodou nema cez den prilis vela podnetov a preto je taka nepokojnejsia?inak na toto som sa aj v porodnici pytala ze ci sa babatkam nieco aj sniva a sestricka mi vravi,ze nie,ze babatka riesia iba biologicke potreby...no ale predsa uz tie nase babence su "velke",uz maju tri mesiace 😀
@katariso asi dva razy sa mi pretocil z bruska na chrbat,no inak este nie
Baby,prosim vas,co to moze byt,moj maly posledne dni pri kojeni sa po chvilke tahania odtiahne,potom si zas trochu cucne,potom sa odtiahne a potom ako keby sa uz nevedel prisat az sa nakoniec rozplace a je po krmeni...inak medzi kojenim vyzera byt v poho aj sa smeje a ani teplotu nema...co s tym?bojim sa,ze sa dostatocne nenapapa...dokina mi uz dnes nedviha
@stanka2612 no lenze mojej sa to stava asi od prveho mesiaca. A jasne ze sa im sniva, pisu o tom aj na nete a aj sama to vidis...aj moja sa usmieva zo sna, aj zrychlene dychci obcas aj hmka a taaak, ale vraj babatka si pamataju tak chudiatko ci nema este traumu z toho komplikovaneho porodu😉
@katariso zalezi od sikovnosti ale pretacat sa zacina okolo 5 mesiaca
@stanka2612 sa bavka 😁nenut ho Stanka, teplo je, moze sa iba napit a castiejsie nepyta nahodou? Moja to robi tiez a vtedy jej poviem pi lebo nebude a ked nechce, nedavam, ona si vypyta. Ak je spokojny- neries
@18lula4 praveze nepyta castejsie...ale skusim ho nechat tak a ponuknut mu prso neskor 🙂 lebo vacsinou papal cca 10 minut z jrdneho prsa a teraz po piatich je hotovo...
A co sa tyka toho spanku,aj ak si pamata nieco,tak to casom zabudne..mozno naozaj len vo sne "analyzuje" podnety ktore ziska cez den,ked je hore 🙂 a ako casto takto zo sna place?
@stanka2612 to je individualne niekedy raz za tyzden, niekedy po 2 dnoch. Vcera sa to stalo. Spala od 2 do 4 a to sa zobudila vystrasena...a s tym pitim, naozaj je teplo tak aj tie deticky su ine...ja kupem teraz kazdy den
@stanka2612 ty to je štrajk, skús poleziacky kŕmiť ak sa dá, zvys príjem mlieka rôzne čaje, po 3 mesiaci sa zmení tok mlieka, čiže sa ho tvorí toľko, koľko dieťa vypije. Treba vydržať môže to trvať aj 4 týždne, bude sa zlostit, ťahať bradavku, stípat kopať, pôjde o nervy a prikladaj stále a nedaj um, zo zúfalstva, kúpte sa spolu, spinkajte spolu a potom to prejde ako aj nám ☺☺☺keď budeš chcieť viac poradiť, tak sa kľudne na mňa obrat, lebo to bude ťažké
No aj mi uz ockovanie mame za sebou. Do obidvoch noziciek.mame trosku zvysenu teplotu ale inak v pohode.6425g a 59cm uz mame.dostali sme pityol na zapareniny tak snad uz pomoze.
@stanka2612 môj tiež mal takú fázu a teraz papá celkovo kratšie, fakt max. 5 minút a je vybavené, no ciká, kaká, je spokojný priberá tak neriešim, zrejme to vytiahne za tých 5 min. a dojčím viac menej už len z jedného prsníka
@stanka2612 moj tiez ceca max 5 min..a je spokojny, pribera tak neriesim..doktorka povedala ze nemam mlieko ale smotanu🙂 maly ma uz 7 kg🙂 a to mal porodnu vahu 3300g..
@denca2d 😅👍👍👍moja tiez tak 5 min.papa, niekedy ked sa chce tulkat tak dudka 10-15min. A dnes pytala cca kazdu hodinu
@stanka2612

babenky potrebujem aspon malicku radu drobca kojim a prikrmujem este ma malo mojho mliecka a kaka take dost huste co robit alebo je to normalne. prikrmujem s nutrilonom