Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@gabuchah vieš ono to nie je také čierno-biele, aj spomínaná coca cola zachraňuje životy...napr. deťom v afrike, tam nemajú dosť infúzií a ak je dieťa dehydrované a podviživené, čítala som v jednom článku, že normálne im dajú na misiách, lebo infúzky nie sú - piť coca colu a chrumkať chipsy-aby sa zavodnili, doplnili cukor a soľ...a práve v takomto článku popisovala lekárka aj ž zažila tetanus v priamom prenose u masajského malého chlapčeka, že je to niečo strašné ako to dieťa trpelo, že väčšina z nich to neprežije, ale tento toho sa podarilo zachrániť, že tie krče sú rak silné, prehne dieťa do luku, praštia kosti, lámu sa stavce, silnejší kŕč zastaví dych...no nechcela by som to vidieť doma na svojom dieťati, minulý týždeň škôlkári končili a vzali deti na výlet pod horičku, moja prišla s tak dochrámaným kolenom a rukou, učiteľka jej to zalepila na tú ranu malým vodeodolným nepriedušným rýchloobväzom, keď som to doma dávala dolu, mala tam štrk a rana začínala hnisať, tak som bola rada, že je očkovaná, len akurát má ísť na preočkovanie tento mesiac, tak som ju len sledovala a dúfala, že vakcína ešte funguje...
@lenadka
1)
za prve - mytus o tetane z hrdzaveho klinca je jedna z mestskych legiend, nic take technicky v podstate nieje mozne - ak sa rana vcas odborne osetri riziko tetanu je prakticky nulove ... Bakteria ktorej jed sposobuje tetanus je z kategorie tzv "anerobnych" takze v otvorenej rane pri pristupu vzduchu sa jej moc nedari, a rychlo hynie... na rozvinutie tetanu v podstate potrebujes uzavretu hnisajucu ranu, idealne ak ti predtym, nez sa rana uzavrie a zacne hnisat, do nej niekto/nieco naserie a samozrejme nijak si ju nevydezinfikujes 🙂))
opytaj sa na to svojej obvodnej lekarky - samozrejme nepovez jej ze sa to pytas koli ockovaniu lebo na objektivnu odpoved mozes zabudnut , proste len zo zvedavosti ako to funguje - uvidis ze ti potvrdi zhruba co so tu teraz napisal 🙂
za druhe- ak decko aj stupi na ten klinec. v tom pripade mu po zraneni na pohotovosti pichnu tetanovku do zadku - cize preventivne ockovanie X rokov pred tym je aj tak zbytocne ...
Ockovat proti tetanu 15 tyzdnove dieta, v kokteile namixovanom z ockovani proti dalsim 5 chorobam, je sialenost, pretoze pravdepodobnost ze sa kojenec nakazi tetanom je nizsia ako chytit 2x po sebe prvu cenu v lote .. A detto hepaB - sanca pri nerizikovych skupinach (cigani v osade, deti narkomanov) sa limitne blizi nule ... to je holy fakt... nemusis byt doktor aby si to chapal, staci pouzit tu sedu vec v hlave...
Novorodenecky tetanus hrozi len u deti ktorych matka nebola ockovana ... Je na rozumnom rozhodnuti kazdej zeny v dospelosti este pred pocatim sa zaockovat dat - to je zaroven jedina situacia kde vobec v ockovani proti tetanu vidim zmysel...
Hexavakcina je proste prehnana a z velkej casti neopodstatnena zataz na nerozvinuty imunitny system novorodenca... tetatnus a hepaB by sa z nej rono mohli vyhodit, o dalsich zlozkach by sa dalo diskutovat, niektore asi opodstatnenie maju
@lenadka detstvo starých mám už nie je naším detstvom..
Mlieko nie je to co bývalo a ani vzduch...
Ja ťa chápem.. Tiež by som sa bála... Ale ako je uvedené hore, stejne dostane potom keď hrozí tetanus preventívnu do zadku...
Ty sa tešíš a si rada za preockovanie... Pritom tvoj malý má dokonalú imunitu a pokiaľ je kojeny, nehovoriac...
Ja to očkovanie z časti chápem i keď mu neverím... Ide o strach...
Len škoda že sa nikto nebojí toho tekutého hliníka, ktorý aj po detixe zostáva v tele navždy a krásne schovaný
@gabuchah Gabi, tak moja Dr. napr. malému dala odklad očkovania sama od seba, takže ju nepovažujem v tomto smere za neobjetívnu, ja nevidím v ambulanciách deti s rôznymi ochoreniami, neviem čo sa vyskytuje viac alebo menej, ale ak sa opýtam ona mi poradí, napr. som sa pýtala, či mám dať naviac zaočkovať malú proti žltačke typu A. Povedala mi že to nepovažuje za potrebné, že 20 rokov nemala v ambulancii dieťa s týmto typom žltačky, že B-čko čo sa teraz očkuje bežne to považuje za skôr potrebné, lebo tento typ žltačky sa začal dosť často vyskytovať ako nozokomiálna nákaza, čiže ideš do nemocnice s dieťaťom, lebo má napr. hnačku, alebo na operáciu slepáku a ako bonus si prinesiete žltačku B-čko. Takže na jej odporučenie som sa spoľahla a nedala som, na druhej strane mi odporučila naviac proti meningokokom, tak to som dala, rotavírus tiež nenatláča nasilu, ak chceš predpíše recept ak nie, sama povedala, že to sa tak ľahko nechytí.
Ja ťa nebude nasilu presviedčať, aby si očkovať dala, veď je to tvoje dieťa a ak máš pocit, že chlapci majú problémy po očkovaní a teda máš zlú skúsenosť, dá sa to pochopiť, veď lekári nevylučujú že napr. autizmus môže spustiť očkovanie, ale aj nemusí a môže ho spustiť aj napr. prekonanie nejakej choroby, infekcie, takže malá ako sestra svojich bratov čo na očkovanie reagovali zle, môže mať určité predspozície, jediné čo ti radím, je fakt ten tetanus dať ak sa dá zohnať kvalitnejšia vakcína. 😉
@lenadka a to ako zachraňujú životy v Afrike je tiež diskutabilné...
Najsilnejšia spoločnosť ako je Glaxo ich dotuje drahými liekmi a vakcinami pritom jedlo a vodu im neposlu...
Život v africké je neporivnatelny.. A tá Coca Cola.. Tak určite lepšie ako nič.. I keď dokedy mu to pomohlo..
Afrika je najsmutnejsi príbeh tohto sveta a pritom koľko je bohatstva...
Deti zomierajú hladom...
Je to tak ako píšeš.. Buď čierne alebo biely..
Niekto je zástanca, niekto nie..
Prirovnala by som to k epiduralke.. Niekto nedopusti na ňu a iný nemá dobré skúsenosti...
Ja ako relatívne zdravý človek nebudem brat preventívne antibiotiká aby som nedostala angínu.. I keď zabrať by to mohlo.. Ale dopad na iné organy...
@gabuchah ak si prečítaš opis rany mojej škôlkárky tak to presne spĺňa ideálne podmienky pre tetanus ak by tam bol, alebo ak by očkovanie nefungovalo a to je vec ktorú neovplyvníš, doma dieťa ošetríš správne a pošleš ho na výlet a tam dostane takéto "super" ošetrenie, to lepšie by urobili ak by jej to nechali tak-krvácať ako takto zalepiť zle vyčistenú ranu vodeodolným-teda aj vzduchotesným leukoplastom-to ti bol taký priesvitný štvorec a bolo tam málo tej nelepivej časti takže aj priamo ranu mala zalepenú tým priesvitným plastom...😝 a keďže sa to stalo doobeda, tak kéd sme išli zo škôlky už to hnisalo..celá rana mala viac ako 10cm a koleno opuchnuté, myslela som že hádam aj vodu v ňom má, že pôjdeme k ortopédovi to však odpuchlo do druhého dňa
@lenadka @gabuchah baby citam tu tie vase prispevky,ja som teda ockovat dala v najlepsej viere,ze tym vlastne mojmu dietatu pomozem...ale musim priznat,ze od ockovania je iny,je viac placlivy,chce byt stale len na mne,co predtym nerobil,horsie spava,zase sa mu vratili problemy s bruskom (aj ked to mal aj pred ockovanim)...cize Gabika ta chapem,ze nechces dat ockovat,ja uz by som tiez asi pri druhom vahala,ale zase chapem aj Lenku,bo neviem si predstavit ze by moje babo dostalo nejaku z tych chorob na ktore sa v minulosti bezne vo velkom zomieralo...myslim,ze riziko je aj tak aj tak,co je dost smutne 😒 ☹
@stanka2612 môjho na poradni neočkovala a tiež sa veľmi zmenil odvtedy a presne som si povedala, že dokelu ak by ho očkovala tak by som to pripisovala tomu a pritom očkovaný nebol. Krásne a veľa mi spinkal aj cez deň, sám zaspával a teraz? Urevaný uzlíček, denne pospí 5x 10-30 min. maximálne a dnes do rána bonusový hodinový rev-to nikdy nebolo.
@lenadka tak to mame doma nieco podobne 😒 ☹
Lula..
Mám 8a9 ročných a očkovaní boli do nožičky
Lenka.. Jednoducho to obhajujes..Ja by som tiež, keby nepoznám zloženie vakcín...
Každá vakcína je ako ruleta..
To by potom v Rakúsku ci Dánsku bolí na tom hrozne zle, kdeže tam je to nepovinné..
A štrk leni nie je hrdza... To by som ja mala tetanus už veľakrát
..
@stanka2612 u nás to tiež tak začínalo.. Ďalšie očkovanie v 5tom mesiaci tuším, Zasa nastala zmena povahy...
Ty ako matka to vycítis nezaujato kedy to nastalo a následkom čoho...
@stanka2612 a tiež sa bojím alebo bála som.sa.. Ale čím viac čítam o tých chorobách a čítam o matkach ktoré bohužiaľ nemali šťastie ako vy alebo my, tak som presvedčená viac..
Choroby čo boli, nie sú.. Teraz sú iné a úplne...
Tiež sa ale občas bojím...
@stanka2612
@lenadka moj je tiez nejaky umrncany..len a len na mne zaveseny..asi prechadzaju takym obdobim..ktovie..hadam to coskoro prejde..
A.baby keď už očkovať, tak aspoň naštudovať kde a ako sa dá telo detoxikovat...
Ja by to určite skúsila...
http://m.slobodavockovani.sk/news/prevencia-a-l...
Baby a ako to máte s rurkovanim? My stalo akosi musíme pomáhať..
@lenadka leni a tuto je celý článok o tetanuse.. Dá sa objednať aj šetrnejsia vakcína.. Je to dobrý článok...
http://m.slobodavockovani.sk/news/co-mozno-nevi...
Zienku trosku na inu temu mam na Vas otazocku uz Vam prisla nenstruacia? Az ano mavate pravidelny cyklus alebo Vam este skace?
@stanka2612 @lenadka dievcata, ja sa k ockovaniu nevyjadrujem, nas este len caka zajtra, ale pripajam sa k tej zmene nalady, spravania. Zuzka je kludne, usmievave banlbatko a posledne 4 dni to je katastrofa ... uplna zmena, je placliva, malo spinka, uz pomaly neviem ako jej pomoct. Brusko ju neboli, zubky jej nejdu, len nema svoje dni ... Aj v noci sa mi zacala budit, co ona mi prespala celu noc. Uz som sj rozmyslala ci nemam menej mlieka, ake asi nie, aj ked dnes chcem skusit odsat, ak mam slabsi tok. No mozno len hlupe obdobie a verim, ze coskoro prejde...
@gabuchah ved toto ze obchod so strachom je dost mocny...A svojho syna lubim najviac na svete
@gabuchah gabi zial aj ja a stale ma neskutocne bolesri brucha 😒 tuto noc sme koli tomu ani moc nepospali....
@denca2d to dufam...
@stanka2612 no my uz sbruskom nastastie problemy nemame..klop-klop
@18lula4 vieš čo, tod som.ju nechala 5dni.. Ona nejak neplace, len už vidím ze je nervoznejsia a nechce moc papať a keď poprdkava tak už ani nevonia ako bábo :#)
Niekedy ju aj dva dny po sebe viem, trebárs dnes a to šla z rueky voda.. A potom pekné na mňa vystrelila.. Nerada to takto do detailov aké už nevie.. Je kojena a teda stolicu má takuto
@stanka2612 bože.. A dávaš mu biogaiu alebo niečo? Veď toto by malo po 3mesiacoch ustúpiť.. Koľko má malý, už hádam aj štyri, že?
@gabuchah Joj Gabi aj biogaiu aj coliprev,aj infacol...vsetko som uz skusala...teraz davam od dnes sab simplex tak uvidim aka bude noc ale den bol nic moc 😒 a to si aj na stravu davam pozor...maly ma tri a pol mesiaca...

@lenadka kolektívnu imunitu nerobia očkovaní ľudia...
Očkovaných na čierny kašeľ -príklad, bolo viac nakazených ako neockovanie
http://m.slobodavockovani.sk/news/co-mozno-nevi...