icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

ofinna85
5. júl 2016

Koliky mozu byt aj do 5 mesiacov.to sa neda presne urcite kedy to prestane.no nas uz to preslo uz vie sam prdkat ,tak uz nema krce pekne pokope nozickami a ide mu to same.brali sme sab simplex ,espumisan ale nakonec som davala iba biogaiu.kazdy vecer pred posl.papanim na noc.a cez den ked ho chytili krce par krat som mu dala sab..a bolo ok.)teraz co malinky zacal mi grckat.napapa odgrgne .a zachvilu grcne.alebo spinka zobudi sa mrnci dvyhnem a grgne al.grcne(nejde to prudom ale snad do neni reflux

vierkal
6. júl 2016

na brusko aj zabera ked sa da do mliecka troska obycajneho masla🙂))))))

katariso
6. júl 2016

Idu uz niekomu zubky????☺☺

siska122
6. júl 2016

@katariso moja sa narodila so zubkom a ten jej rastie ... akurat dnes ideme do poradne, tak sa chcem opytat, ci to je prenatalny alebo mliecny ... ak to je prebatalny, tak mize sam vypadnut a pod nim sa potom tlaci mliecny. Ake kludne uz vam zubky mizu ist, kamoskinej malej vysiel prvy v 3 mesiacoch...

siska122
6. júl 2016

@gabuchah my sem tam rurkujeme, tiez cisto kojena. Len nevyzera byt nespokojna, alebo ze by ju brusko bolelo, ale ked mi uz 3 dni nekaka, tak na 4 zvyknem, lebo uz smradlavym prdka a ked ju vyrurkujem, tak jej ide husta kaka. Akurat dnes ideme do poradne, tak sa opytam, ci nemam dlhsie pockat. Ale ked ju vyrurkujem, tak potom zo 2 dni pekne kaka a potom zase nic. No neviem...

denca2d
6. júl 2016

@katariso moj ma uz spodne dasienko biele..vidim pod nim zubky ale prerezat sa zatial nechcu..uz to mame asi 2 tyzdne..maly ma furt cele pasticky v puske..

stanka2612
6. júl 2016

Baby tak dnesna noc super,zase to bol moj lukasko 🙂 ani dnes uz neplacre,takze kvapky sab pomohli klop klop...

katariso
6. júl 2016

@denca2d aj nas☺a je strasne nervozny ked nema nieco v rucke a nemoze pchat do pusinky.A v predu mu idu tie zubky???

denca2d
6. júl 2016

@katariso ano prve dva predne dole..uz aby sa prerezali..dnes som kupila gel tak uvidim ci zaberie

yogalita
6. júl 2016

ahojte, tak sa tiez zapojim. My sme kolikovali od 4.tyzdna do 8 tyzdna. Najhorsie styri tyzdne za poslednych 9 rokov mojho zivota, (pred 9. rokmi som si tym istym presla s mojou prvou dcerkou). Mohla som si podla nej aj hodinky nastavit. O 17hod zacala ricat a o 22hod stichla. No hroza. Nepomohli masaze, kupele, espumisan kvapky,homeopatika, nosenie... Kazdu hodinku som sa chodila ukludnit a nadychnut na balkon, aby som neskoncila na psychiatrii. A potom, na 8 tyzdnov, ako by niekto svihol carovnym prutikom bolo ticho. Malicka sa ukludnila, zacala spat cez noc od 21hod do 7 rana. Ani som nevedela ze mam babo. A je dobrucka doteraz. No a tiez si vsetko pcha do pusinky. Ale starsia mala tiez biele dasna uz v troch mesiacoch a prvy zubok jej vysiel az na 1. rok. Tak uvidime.

usmiata25
6. júl 2016

Zienky chcem sa opytat ci nema niekto skusenosti s atopickym ekzemom. Moja mala to ma asi od druheho mesiaca. Najskor len na lickach a teraz ked bude mat uz styri mesiaciky na celom tele 😢 za kazdu radu budem vdacna.

alllexis13
6. júl 2016

@siska122 mne dr povedala,ze je to uplne normalne u takychto deti,ked dlhsie nekaka.Moj prvy syn kakal raz za tyzden a v pohode.

18lula4
6. júl 2016

@alllexis13
@siska122 presne tak ako pise alllexis13. Mne mama povedala ze sme tiez nekakali kolkokrat aj 3 dni a bolo to o.k. take babatko nemusi kakat kazdy den a hovori sa ze ked nekaka- pribera 😉😉

siska122
6. júl 2016

@18lula4 no my sme dnes boli v poradni a veru pribera az, az. Ma 14 tyzdnov a 6180g 😀 A pravdupovediac, som sa na kakanie zabudla opytat...
@alllexis13 a ked ti kakal raz za tyzden, tak aka bola kaka? Lebo mala ju ma dost hustu... Ako je pravda, ze kojene deti nemusia casto kakat, skusim si to odsledovat a nerurkovat ju aj dlhsie, mozno sama sa vykaka. Prva dcera mi krasne kakavala a teraz ako 3 rocna ma chuda problemy, musim jej iba taky sirup davat co nam doktorka predpisala, inak by sme sa poriadne trapili. Dufam, ze pri mladsej to bude opacne ...

gabuchah
6. júl 2016

@stanka2612 juuuj,chudatka... Obidvaja, lebo to oboch bolí... Ja teda skúšala iba rspumisan pár krát a biogaiu teraz ale sa mi zdá že je to jedno...
Možno mu to prejde s prikrmami keď začneš...

gabuchah
6. júl 2016

A ešte baby...
Prepáčte že som toľko zamorovala stránky mojimi názormi o očkovaní, nedošlo mi za je to obtazujuce a hlavne neziadane
🙂 už nebudem, sľubujem
🙂

alllexis13
6. júl 2016

@siska122 no tak "kakanica"bola potom taka akoby kremovitej konzistencie.Uz nie taka riedka s bielimi hrckami ale taka hustejsia hnedo-zlta. trvalo to tak do prvych prikrmov.A teraz tiez dcerka zacala tak kazdy treti den.

alllexis13
6. júl 2016

@siska122 vraj sa to mliecko stravi bezozvysku.Pokial ma plienku nacikanu a neplace,ze by sa nemohla vykakat,tak je to myslim ok. 🙂

misuluska1
6. júl 2016

@usmiata25 moja malinka mala najskor ekzem na tvaricke potom v zahyboch na nohach a aj pod plienockou. Ma celkovo suchu pokozku. Doktorka nam dala excipial, holtov krem, ten natietam ked to ma cervene. Zaberal nam a casto premastujem. Pomaha nam aj bepanten. Kupeme v oilatum

usmiata25
6. júl 2016

@misuluska1 A papkate MM alebo UM?Moja je zatial len kojena a uz som skusila vysadit vsetko mozne z jedla a stale nic. Ma to dost zle tak nam dal doktor take specialne mlieko neocate,a aby som na par dni prestala kojit. Zial zatial bez uspechu kedze moja malinka nechce pit z flasky. Ale hadam pomalicky naucim ☺

yogalita
6. júl 2016

@usmiata25 No naozaj ta nechcem strasit, ale ja osobne mam atopicky ekzem. Dostala som ho ked som mala 2 mesiace a mam ho az do teraz. A to uz mam 41! Bola som cisto kojene dieta , takisto aj moj brat a obidvaja mame ekzem. Najprv som to mala len ako fliaciky na lickach, potom v zahyboch tela a nakoniec v troch rokoch som to mala vsade, asi 90% koze. Bohuzial ak je to naozaj atopicky ekzem tak tie priznaky mozes len zmiernit nie vyliecit nejakymi mastickami. Ja som prezila detstvo na mastickach, na lieceniach....A ked som mala 15 rokov, tak sa mi to zacalo stracat samo. A nemenila som ani dietu a neurobila som pre to nic podstatne. Proste sa mi cele telo vycistilo a zostalo mi to az doteraz len na dvoch prstoch. Ked je horsie tak to svrbi, ale vacsinu roka ani neviem ze ten ekzem mam. Vlastne som ti len chcela zo skusenosti poradit, aby si nerobila nic drasticke a nedavala na to ziadne silne maste. Oilatum kupel je fajn. Ak mas moznost zohnat sol z mrtveho mora( ale tu pravu, ziadne napodobeniny) do kupela to naozaj pomaha. Dufam ze tvoj drobcek sa toho zbavi co najskor.

ofinna85
7. júl 2016

@gabuchah este sa chcem spytat ty mas deti a zaockovane.a ked sa neda ockovat tak potom akt je postup dalej?ta pokuta tusim,ale to je jedno a potom treba zvlast nejake ockovania ved musi mat nieco.napr.zltacku a este?neviem ako to ide dalej ked nedate dieta ockovat tym (svinstvom)?

akdalv333
7. júl 2016

@usmiata25 sestrin syn ma tiez od malicka problem s ekzemom... Je to individualne a kazdemu pomaha nieco ine... Co pomohlo im : "Ak to ma rouskrabane, treba to 3-4x denne natierat hypermanganovym roztokom nech sa tam infekt nedostane..A aspon 2-3x mazat bud linolou alebo konopnou mastou, nam pomohlo paradoxne velmi aj nivea sos krem biely v plechovke a to sme mali uz kadejake drahe kremy... A aj bioderma atoderm PO zinc je dobra.. A hlavne Kupat 1-2x do tyzdna! Viac nie. To je velmi dolezite.. Ked tak babatku umyvat zahyby. Ritku, tvar mokrou plienkou alebo len lokalne. Ale ekzematici by nemali sa kupat casto. Voda to zhorsuje.. A idealne ist k moru.." Tak to len ze co skusit ;) snad nieco pomoze zmiernit, drzim palce... A co som videla vysie tak dr davaju na kopec veci holtov krem.. Ten pomaha lokalne na chvilu, ale je to cista ropa, tak to radsej nedavaj ;) ale samozrejme kazda mamina nech si rozhodne sama ;)

lenadka
7. júl 2016

@gabuchah ja tú stránku poznám, zbytočne mi posielaš odkazy. Môj názor je, že je to skupina pseudoodborníkov, ktorá ťa ohúri odbornými názvami, ale kde majú overené laboratórne rozbory a relevantné vedecké štúdie, štatistiky, že je to tak ako tvrdia. Je to len strašenie a komercia-áno presne tak-kúpte si tento náš super detox po vakcíne 😉 . Nepoznám ŽIADNU maminu ani dieťa ktoré by malo problémy po očkovaní. Jedine mierne zvýšená teplota a opuch. Už sa k téme očkovanie vyjadrovať nebudem, lebo 96% slovákov je úplne blbá a dá očkovať a ja sa k nim radím 😀 .

lenadka
7. júl 2016

@nikussska123 zatiaľ som mrchu mala len 1x, tak uvidím kedy príde 2x 😅

nikussska123
7. júl 2016

@lenadka stastny to clovek ;)

lenadka
7. júl 2016

@nikussska123 no pri staršej som nemala 10 mes a pri menšej 6 mesiacov, teraz mi prišla už po 3 mesiacoch tak nadšená nie som.

nikussska123
7. júl 2016

Ja mam zatial prvu bambulku a mrchu som dostala hned po sestonedeli potom o tri tyzdne potom zas a teraz som mala dostat 18teho a uz teraz mam dva dni mrchu skace mi to dufam ze sa mi to ustali...

gabuchah
7. júl 2016

@ofinna85 napíšem ti do správy 🙂 pri mladšom ma nepokutovali.. nejdem a nechcem to tu už rozoberať

snehulienka82
7. júl 2016

@stanka2612 aj my máme sab simplex, je tam silnejšia koncentrácia ako v espumisane, tak stačí menej.